Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή τις ίδιες βλακείες κάνανε και συγγενείς μου και μάντεψε ποιος τα πλήρωσε, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι αυτό που προτείνει ο fylatos.

Επίσης σκέφτεσαι ότι θα βγάζεις τα λεφτά του δανείου από τις βενζίνες που δεν θα ξοδεύεις. Πας καλά; Το δάνειο θα έπρεπε να στο βγάζει η επιχείρηση σου κι όχι η οικονομία που θα κάνεις.

Από αυτά που λες φαίνεται πως μέσα σε ένα οικονομικό έτος, η επιχείρηση δεν βγαίνει, άρα θα πάρεις ένα δάνειο για να την παλέψεις ίσα ίσα και να γίνει κάποιο μπαμ και να μαζέψεις χαρτί.

Το τελευταίο δεν πρόκειται να γίνει οπότε πήγαινε μίλα με τον 1ο έμπορο  και θα δίνεις τα λεφτά που λες ότι θα μαζεύεις από τις βενζίνες και δεν θα έχεις επιτόκιο να τρέχει.

Καλά τα περί τοκογλύφων πιστεύω ότι τα λεγες για αστείο, αν το σκέφτεσαι σοβαρά, κλείσε το μαγαζί.

Επεξ/σία από Hazuki
  • Like 1
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλα τα λετε αλλα να μιλησουμε ρεαλιστικα πρεπει να δωσω στον πρωτο τουλαχιστον 2 με 3 χιλιαρικα μιας και το τελευταιο χρεος που του βαλα ηταν 2. Δηλαδη παρε το τελευταιο και ενα ακομα προς τα παλια και να πω ναι μεν αργησα αλλα οριστε.

Θα ταν προτιμοτερο να κανα δοσεις κ να τα εδεινα αλλα δε μπορω με το κερδος που βγαζω τωρα να δινω δοση στον πρωτο (και πρεπει να δινω τουλαχιστον 500 το μηνα, να πω να τον ξεχρεωσω σε 10 μηνες), να δινω αλλα 500 στον δευτερο, να εχω εξτρα εξοδα σε βενζινες αλλα 500+ το μηνα, τα προσωπικα μου εξοδα, νοικια κτλ και πες οτι με το ζορι τα καταφερω, τι κανω αν μια δυο βδομαδες ενα μηνα δε βγαλω; θα παω πισω να πω ξερεις κατι μου ετυχε κατι παλι ελα να κανουμε αλλο διακανονισμο;  Η δουλεια μου βγαζει λεφτα απλα δε μπορω να σηκωσω τοσο βαρος, και τα χρεη αυτα μπηκαν τον καιρο που ηταν σιγα οι δουλειες, και το περιμενα, αλλα μαλ*κια μου που δεν ειχα προετοιμαστει να βαζα κατι στην ακρη.

Με το δανειο, στη χειροτερη περιπτωση 20% (γυρο στα 10-15 αν ψαξω) και εστω 5 χιλιαδες να παρω δινω 3 στον εναν και 2 στον αλλον, και μπορω να το ξοφλησω σε 36 μηνες, θα δωσω 1500 πες στα επιτοκια δηλαδη 500 το χρονο παραπανω (εδω δε ξερω αν τα υπολογιζω και σωστα) και με μια δοση 200 περιπου το μηνα. Που να δινω 500+500+500 το μηνα..για ποιο λογο; να γλυτωσω τα 40-50 κατι του τοκου; γιατι ο τοκος ειναι ο λογος που λεμε οχι στο δανειο ετσι;

Και οχι μονο αυτο, αν του δωσω 3 και μεινει 2 υπολοιπο πανω σε μια αναγκη μπορω να του πω δωσε 1000 πιστωση και τα πληρωνω τη δευτερα η σε 2 βδομαδες ξερω γω, οσο του κανω δοσεις πανω στα 5 δε μπορω να το κανω αυτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Hellaslover είπε

θα παω πισω να πω ξερεις κατι μου ετυχε κατι παλι ελα να κανουμε αλλο διακανονισμο;

Ενώ αν πας πίσω στον τοκογλύφο και του πεις κάτι σου 'τυχε και να κάνεις άλλο διακανονισμό, θα σου πει "δεν πειράζει, μάνα μου, την υγειά μας να 'χουμε"!... ε;

Φίλε έχεις μπλέξει. Όσο νωρίτερα το καταλάβεις τόσο μειώνεις την πιθανότητα να κάνεις κάτι που δεν έχει γυρισμό...

Επεξ/σία από dtzgr
  • Like 2
Δημοσ.

Δε θα παω σε τοκογλυφο υπαρχουν και αλλες επιλογες. Ειναι 2 τραπεζες που δινουν personal loans και μετα υπαρχουν και ονλαιν δανειστες. Ειπα για τοκογλυφους αρχικα αλλα το χω ψαξει και δεν εχω αναγκη να παω σαυτους. 

Μου ειναι πιο ευκολο να δινω 200 το μηνα παρα 500 στο καθενα, αυτο εννοω

Ο τοκος θα ειναι υψηλος γιατι κοιτανε το credit, δηλαδη ποσο καλο ειναι. Εμενα ειναι γυρο στα 650 και θεωρειτε μετριο, για χαμηλο επιτοκιο θελουν 700+. Η ουσια ειναι οτι στη περιπτωση μου για το ποσο που θελω και το χρονικο διαστημα παλι με συμφαιρει

3 λεπτά πριν, Hellaslover είπε

Δε θα παω σε τοκογλυφο υπαρχουν και αλλες επιλογες. Ειναι 2 τραπεζες που δινουν personal loans και μετα υπαρχουν και ονλαιν δανειστες. Ειπα για τοκογλυφους αρχικα αλλα το χω ψαξει και δεν εχω αναγκη να παω σαυτους. 

Μου ειναι πιο ευκολο να δινω 200 το μηνα παρα 500 στο καθενα, αυτο εννοω

Ο τοκος θα ειναι υψηλος γιατι κοιτανε το credit, δηλαδη ποσο καλο ειναι. Εμενα ειναι γυρο στα 650 και θεωρειτε μετριο, για χαμηλο επιτοκιο θελουν 700+. Η ουσια ειναι οτι στη περιπτωση μου για το ποσο που θελω και το χρονικο διαστημα παλι με συμφαιρει

Και μη σας φενετε τεραστιο το ποσο..μεγαλο ειναι αλλα μη τα συγκρινετε με ευρο και την ελληνικη οικονομια.

Δημοσ.

Θα σου ευχηθώ καλή τύχη και απλά να σου πω να πας να μιλήσεις στο 1ο και να τα βρείτε. Οι ντροπές (για τον 1ο) και το πως φαίνεσαι (για τον 2ο) δεν έχουν νόημα.

Πήγαινε μίλα μαζί του, δες τι θέλει και μετά κάνε όποια κίνηση θες. Το τι έχεις στο μυαλό σου δεν είναι απαραίτητα και σωστό.

Αν εσύ πας και βγάλεις το δάνειο τον εξοφλήσεις και σου πει δεν θέλω να κάνω πλέον δουλειές μαζί σου γιατί είσαι κακοπληρώτης, τι θα κάνεις;!

Δημοσ.

Τι να δω τι θελει, τα λεφτα θελει και οσα πιο πολλα γιατι με το δικιο του εχει χασει εμπιστοσυνη. Οσο πιο συντομα παω και πριν αρχησει να με παιρνει τηλ τοσο το καλυτερο. Εχω και κοντινο φιλο που ψωνιζει απο κει και ποτε δε τον ρωτησε για μενα, καλο σημαδι. Αν τον ρωτησω πρωτα και μετα δε βγει το δανειο ακομα χειροτερα. Στη χειροτερη ξεχρεωνω τον 2ο αν δε θελει παρε δωσε μαζι μου ο πρωτος (που δεν υπαρχει πιθανοτητα)

Το δανειο δε με φοβιζει, το ποσο που θα δανειστω θα πληρωσω κατι που χρωσταω, και αντι να κανω 5πλασια δοση εκει κανω στο δανειο. το επιτοκιο στην ουσια ειναι η "ζημια" αλλα χαλαλι γιατι θα ηρεμησω και ανοιγω πορτα. Οσα θα δινω στο τοκο καθε μηνα τοσα δινω μπουρμπουαρ στους εργατες που με φορτωνουν..Αλλοι παιρνουν δανεια για διακοπες και ανακαινισεις σπιτιου..

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Hellaslover είπε

Αλλοι παιρνουν δανεια για διακοπες και ανακαινισεις σπιτιου..

Φίλε μου αυτοί που περιγράφεις το έχουν ήδη μετανοιώσει.

Θα σε συμβούλευα να το σκεφτείς καλύτερα μην μπλέξεις με δάνεια, δες τα με τους προμηθευτές σου τα θέματά σου να δεις πόσο ελαστικοί μπορεί να γίνουν.

Καλά ξεμπερδέματα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε ts θα μας τρελανεις εδω μεσα. Λες οτι καθε μηνα δινεις τουλαχιστον 300, μπορει και 500 τον μηνα, σε βενζινη που μπορεις να γλυτωσεις. Πηγαινε στον 1ο, πες του το και το, μπορεις να αναφερεις οτι επειδη "ντρεποσουν" πηγαινεις σε αλλον προμηθευτη και ετρωγες πολλα λεφτα σε βενζινη. Πες του οτι τα λεφτα της βενζινης που πλεον θα γλυτωνεις θα του τα δινεις μαζι με το ποσο των προιοντων που θα αγοραζεις. Ακομα και τωρα να μην εχεις λεφτα για αγορες, αν φανεις ειλικρινης μπροστα του δεν θα εχει θεμα πιστευω να σε εξυπηρετησει για ακομα ενα πιστωτικο ωστε τον επομενο μηνα να ξεκινησεις να ξεχρεωνεις.

Πηγαινε στο 2ο (ή παρε τηλ, λογικα δεν εχεις 70$ για να πεταξεις), πες του λογω αποστασης δεν με συμφερεις, οποτε να σου βαζω καποια λεφτα τον μηνα σε καποιον λογαριασμο. 

Στην χειροτερη σπασε τα 300 βενζινης στα 2 για τον καθενα. ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΧΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ 150/ΜΗΝΑ.

Το εχω παντως απορια για το τι επιχειριση εχεις και τι εμπορευμα πουλας, που εχεις μπει και μεσα. Παραπανω αναφερεις οτι τα χρεη εγιναν σε περιοδους "ξηρασιας". Εκτος και αν μιλαμε για φαγωσιμα, δεν θα επρεπε να ειχες μπει τοσο μεσα, αφου επισης λες οτι η δουλεια ειναι κερδοφορα. Πονταρω σε προσωπικες σπαταλες imo.

Επεξ/σία από overpower
  • Like 1
Δημοσ.

Φαγωσιμα ειναι ναι. Τελος παντων θα δω, καταλαβαινω τι λετε και τα δανεια σε γενικες γραμμες δεν ειναι καλη ιδεα απλα εγω το βλεπω αλλιως. Θα κοιταξω να παω να του δωσω ενα χιλιαρικο και πριν πω για πιστωση αν δω δεν ειναι ευχαριστημενος θα του πω θα επιστρεψω με αλλα 2 και μετα κανουμε παλι δουλειες, αλλα θα παω να δω και τι επιλογες εχω να ξερω δεν εχω να χασω κατι. Ευχαριστω για τις συμβουλες

Δημοσ.

@Hellaslover Πρωτου κανεις το οτιδηποτε απο δανεια, να μιλησεις πρωτα με αυτους. Ειδικα αν εχεις και λεφτα στην ακρη, ωστε να μην μεγαλωσεις και αλλο το πιστωτικο στον 1ο, δεν θα υπαρξει θεμα συνεργασιας. 

Δημοσ.

Ο ανατοκισμός είναι το 8ο θαύμα του κόσμου.

9 στις 10 περιπτώσεις που τίθεται το ερώτημα

Να πάρω δάνειο; 

Η απάντηση είναι όχι.

Όπως πολύ σωστά είπε ένας φίλος αυτή τη στιγμή έχεις 2 πιστώσεις με 0 επιτόκιο, και απείρως ευνvοικότερους όρους ως προς την αποπληρωμή απ οποιοδήποτε δάνειο από τράπεζα.

Aυτό είναι ένα δεδομένο που πρέπει να λάβεις υπόψη σου και νομίζω ότι αγνοείς επιδεικτικά. Το πρόβλημα σου είναι ότι αυτές οι πιστώσεις προέρχονται από τους προμηθευτές σου κ  υπάρχει ο εν δυνάμει κίνδυνος να μείνεις χωρίς εμπόρευμα.

Σ αυτή τη περίπτωση η καλύτερη λύση θα έρθει μέσω του διαλόγου, ίσως ήρθε η ώρα να εκθέσεις το προβλημα σου στους πιστωτές σου κ να βρείτε μία λύση που να ικανοποιεί κ τις δύο πλευρές, Ούτε ο πρώτος θα είσαι, ούτε ο τελευταίος. Αν είσαι φερέγγυος σαν πελάτης μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι θα βρεθεί λύση.

Παράλληλα θα πρέπει ισως να αναθεωρήσεις την πολιτική αγορων σου. Ποσότητα, ποιότητα, προϊόντα.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι χρωστάς στουσ προήθευτές σου, το πρόβλημα είναι ότι δεν πούλησες αυτά που αγόρασες κ ως συνέπεια αυτού χρωστάς στους προμηθευτές σου. Σκέψου λίγο γιατι δεν κατάφερες να πουλήσεις; τι πήγε στραβα; όλα οφείλονται όντως στην εποχικότητα; κι αν ναι, γιατι δεν το είχες προγραμματίσει πχ; δεν ψάχνω ευθύνες απλά σου θέτω κάποιες ερωτήσεις που ίσως σε βοηθήσουν να βρείς την πραγματική λύση

• Like 1
Δημοσ.

Αν καταλαβα καλα χρωστας σε 2 ατομα απο 5.000€ και θες να παρεις δανειο ασχετα με το τι σου λενε που εχουν  δικιο ολοι τους ωστε να δωσεις 3.000€ στον πρωτο και 2.000€.Αρα θα χρωστας 2.000€ στον πρωτο , 3.000€ στον δευτερο και 5.000€ +τοκος στην τραπεζα που μεχρι χθες δεν χρωστουσες. Δηλαδη μας λες οτι δεν μπορεις να αποπληρωσεις τους 2 εμπορους και γι αυτο ντρεπεσαι να πας αλλα θα μπορεις να αποπληρωνεις μετα εκτος απο τους 2 εμπορους και την τραπεζα. Επειδη θα δωσεις ενα ποσο στους ανθρωπους δεν σημαινει οτι ξεχρεωσες κιολας .Λες οτι μετα θα εισαι πιο ανετος και αν σου συμβει μια στραβη θα μπορεσεις να ζητησεις πιστωση κανα 1000€.Αν σου συμβει στραβη σημαινει οτι δεν θα μπορεις να δωσεις ουτε στο δανειο.Με λιγα λογια αν παρεις δανειο απο εκει που χρωστας σε 2 ατομα θα χρωστας σε 3 . Για καποιο λογο σου εχει κολλησει η ιδεα με το δανειο και ενω ζητησες την γνωμη απο το φορουμ δεν ακους κανεναν . Εγω συμφωνω οπως λενε να πας να πιασεις τους ανθρωπους και να κανεις διακανονισμο.Ανθρωποι ειναι και θα σε καταλαβουν.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

κανονας βασικος

ποτε δεν παιρνεις δανειο για να εξωφλησεις αλλο δανειο γιατι παντα θα χρωστας ειτε λεγεται Κωστας η Τραπεζα

γιανα παρεις ενα κεφαλαιο κινησης απο τη τραπεζα πρεπει να εχει τζιρους δηλωμενους και αναλογα με το ποσο που θελεις  θα ζητησουν ασφαλειες..

εσυ βλεπεις οτι μπορεις με τη κινηση που θα κανεις να ανεβασεις το τζιρο σου η απλα θα εξωφλησεις και θα χρωστας μονο στη Τραπεζα ????

η Τραπεζα θα θελει να εισαι συνεπης και ενα δανειο κοκκινιζει πολυ ευκολα τωρα πια...παλια 60 μερες τωρα 40 και αν εχεις βαλει κατι υποθηκη θα

στενοχωρηθεις με τη πιεση που θα εχεις...

Μια λυση ειναι να μειωσεις το στοκ και να πληρωνεις στους 2 που χρωστας για 3 μηνες και να δεις πως πας και πραττεις αναλογα....και θα εισαι και

κυριος απεναντι σε αυτους που χρωστας.......γιατι για να χρωστας κατι δε κανεις σωστα

αν πας σε τοκογλυφο το ποιο πιθανο να μην καταφερεις να πληρωσεις ποτε και να χασεις τα παντα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...