Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Hellaslover είπε

Θελω να πω (ισως να πεισω τον εαυτο μου) οτι ακομα και με 20% συμφερει στη περιπτωση μου γιατι με δανειο και γλυτωνω λεφτα στη βενζινη και ανοιγει αλλη πορτα, δηλαδη χαλαλι το επιτοκιο.

Εννοειτε πως θα ψαξω κ αλλου, αλλα εκει με το 20% δινουν σχεδον σιγουρα για αυτο λεω

Ο τοκος δεν λεει κατι, πρεπει να μπει σε σχεση με το χρονο αποπληρωμης. Αλλο 20% για ενα χρονο και αλλο 20% για 5 χρονια, στο πρωτο θα δωσεις ενα 20%, στο δευτερο θα δωσεις τα διπλα. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να πιασεις δουλεια, και να αρχισεις να κεφαλαιοποιεις τα κερδη.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, fylatos είπε

TS το πιο σωστό δεδομένου ότι μιλάμε για άλλη επιχείρηση είναι να πας από εκεί (φύτρωσε τα μπαλάκια που χρειάζονται) να πιάσεις το αφεντικό και να του πεις θέλω να αγοράζω από εσένα, ντρεπόμουν να έρθω, ευχαριστώ που δεν με ενοχλήσες. Θέλω να ανοίξω ξανά τον λογαριασμό μου μαζί σου και θα σου δίνω τα τρέχοντα συν Χ το μήνα όπου Χ η δόση του δανείου που υπολογίζες ή και λίγο παραπάνω. 

αυτη ειναι η καλυτερη λυση. απτο να δημιουργησεις νεο χρεος και αφου η επιχειρηση σου δεν ειναι σταθερη, καλυτερα να κανεις διακανονισμο με τους προμυθευτες (αφου οπως το περιγραφεις δειχνουν κατανοηση).

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, fylatos είπε

TS το πιο σωστό δεδομένου ότι μιλάμε για άλλη επιχείρηση είναι να πας από εκεί (φύτρωσε τα μπαλάκια που χρειάζονται) να πιάσεις το αφεντικό και να του πεις θέλω να αγοράζω από εσένα, ντρεπόμουν να έρθω, ευχαριστώ που δεν με ενοχλήσες. Θέλω να ανοίξω ξανά τον λογαριασμό μου μαζί σου και θα σου δίνω τα τρέχοντα συν Χ το μήνα όπου Χ η δόση του δανείου που υπολογίζες ή και λίγο παραπάνω. 

Μαλλον αυτο θα κανω..απλα πραγματικα ντρεπομαι. Χρωσταγα πιο παλια και του εδινα κατι παραπανω καθε βδομαδα και ειμασταν οκ. Δηλαδη εκανα αγορα 1000 και μετα τον πληρωνα 1300 μεχρι που μαγκωσα μια βδομαδα και δε πηγα πισω. Αλλα ναι θα παω πισω να του δωσω τα τελευταια που χρωσταω και κατι παραπανω με τη πρωτη ευκαιρια

14 λεπτά πριν, McNerd είπε

TS Αμερική δεν είχες πει ότι είσαι;

Ναι φιλε σωστα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Hellaslover είπε

Μαλλον αυτο θα κανω..απλα πραγματικα ντρεπομαι. Χρωσταγα πιο παλια και του εδινα κατι παραπανω καθε βδομαδα και ειμασταν οκ. Δηλαδη εκανα αγορα 1000 και μετα τον πληρωνα 1300 μεχρι που μαγκωσα μια βδομαδα και δε πηγα πισω. Αλλα ναι θα παω πισω να του δωσω τα τελευταια που χρωσταω και κατι παραπανω με τη πρωτη ευκαιρια

Ναι φιλε σωστα

Δυστυχώς στις επιχειρήσεις δε χωράνε συναισθηματισμοί. Δεν αξίζει ενώ μιλάμε για 1-2 προμηθευτές με τους οποίους θα έχεις ήδη λογικά καλές σχέσεις να πας σε δάνειο. Πιάνεις τον άλλο που είναι άνθρωπος όχι εξωγήινος του λες πως έχει η κατάσταση, του λες ντρεπόμουν να έρθω και τέλος. Μάλλον θα γελάσει θα σου δώσει το χέρι και θα δουλέψετε μια χαρά. Καλό θα ήταν να υπήρχε λεφτοδεντρο να βγάζει λεφτά και να είμαστε πάντα οκ με τις υποχρεώσεις μας αλλά όσοι έχουν επιχειρήσεις ξέρουν ότι κάποιες στιγμές στριμώχνεται η κατάσταση πολλές φορές για λόγους που δεν μπορείς να προβλέψεις.

• Like 5
Δημοσ.

Και για μενα ετσι εχει η κατασταση. Οπως ειπαν και τα παιδια απο πανω. Οσο δε σε βλεπει ο 1ος που ψωνιζες καποια στιγμή θα θεωρησει πως πας να του φας τα λεφτά και ή θα αρχισει να σε πιεζει στην καλυτερη ή θα κινηθει νομικα στη χειροτερη. Απο το να πας να τον πιασεις και να προσπαθησεις να κανεις διακανονισμο επωφεληστε και οι 2. Και αυτος θα ξεκινησει να εχει τζιρο και να παιρνει λεφτα απο σενα και να σε βλεπει οτι έχεις μια κινηση και προσπαθεις και για σενα που θα γλιτωσεις βενζινες και θα μπορεις σιγα σιγα να του αποπληρωνεις το χρεος σου. Απο τη στιγμη που δεν εισαι άνθρωπος που φεσωνει τον κοσμο και εξαφανιζεται νομιζω ειναι η καλυτερη κινηση που μπορεις να κανεις και θα το εκτιμησει και ο αλλος. 

Δημοσ.

Το να σταματήσεις το αντικείμενο που κάνεις και να ρευστοποιήσεις τα εμπορεύματα για να ξεχρεώσεις ?

Από προσωπική εμπειρία που ακόμα έχω δάνειο και το πληρώνω .. ποτέ ξανά (εκτός και αν είναι για σπίτι στο μέλλον)

Μεγάλη ανασφάλεια.!!!

Δημοσ.

Tο εμπορευμα ειναι αναλωσιμο, δεν υπαρχει εμπορευμα τωρα.

Θα παω αυριο να δω για δανειο, δεν υπογραφω τιποτα αλλα να δω τι επιλογες εχω. Μπορει να βρω με πολυ λιγο τοκο και να δανειστω 5χιλιαρικα να δωσω απο 2μιση στο καθενα και να το ξεχρεωσω σε κανα 12μηνο.  Οπως ειπωθηκε και πιο πανω ο ανθρωπος δεν ειναι εξωγηινος αλλα δεν ειναι και κανας χαζος..αν παω χωρις ρευστο πως να του πω παρε κατι για αυτα που σου χρωσταω και οτι παρω σημερα πληρωνω μετροιτης, αν παω με λιγα λεφτα και του τα δωσω μετα δε θα χω να ψωνισω..και εκει κολλαω λιγο. 

Στο δανειο δε θα βαλω τιποτα ενεχειρο, δεν υπαρχει φοβος να μου παρουν τιποτα. Στη χειροτερη θα χαλασει το credit μου αλλα ειμαι 100% σιγουρος δεν θα χω προβλημα να πληρωσω. Εδω κανω αλλες σπαταλες..

Δεν αποφασισα θα παρω απλα λεω..παω αυριο να δω τι επιλογες εχω, μονο αυτο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Hellaslover είπε

Θα παω αυριο να δω για δανειο, δεν υπογραφω τιποτα αλλα να δω τι επιλογες εχω. Μπορει να βρω με πολυ λιγο τοκο και να δανειστω 5χιλιαρικα να δωσω απο 2μιση στο καθενα και να το ξεχρεωσω σε κανα 12μηνο.  Οπως ειπωθηκε και πιο πανω ο ανθρωπος δεν ειναι εξωγηινος αλλα δεν ειναι και κανας χαζος..αν παω χωρις ρευστο πως να του πω παρε κατι για αυτα που σου χρωσταω και οτι παρω σημερα πληρωνω μετροιτης, αν παω με λιγα λεφτα και του τα δωσω μετα δε θα χω να ψωνισω..και εκει κολλαω λιγο. 

Στο δανειο δε θα βαλω τιποτα ενεχειρο, δεν υπαρχει φοβος να μου παρουν τιποτα. Στη χειροτερη θα χαλασει το credit μου αλλα ειμαι 100% σιγουρος δεν θα χω προβλημα να πληρωσω. Εδω κανω αλλες σπαταλες..

καλυτερα ξεχρεωσε τον 1ο που ειναι κοντα και σε βολευει και κανε δοσεις στον αλλον

Δημοσ.

Δεν ειναι τοσο ευκολο..μιλαμε για χιλιαδες..ευτυχως τον 1ο τον ξερω χρονια, ανεκαθεν του χρωσταγα κατι και του χρωστανε και αλλοι πολλα περισσοτερα,αλλα αλλοι ειναι μεγαλα accounts με μεγαλες αγορες και χρωστανε και πολλα αλλα σαν αναλογια δεν ειναι πολλα. Απλα τωρα ειναι παραπανω απ οτι ηταν και εχω να εμφανιστω καιρο..

Δημοσ.
Στις 2/9/2018 στις 7:20 ΜΜ, Hellaslover είπε

Δηλαδή για να καταλάβω, έχεις μηδέν εμπόρευμα τώρα και είσαι και είσαι και "μέσα" κάνα δεκαχίλιαρο;

Το να παρατήσεις το εμπόριο και να πιάσεις δουλειά στα Stabucks με $15 την ώρα το έχεις σκεφτεί μήπως; Σόρρυ αλλά αν είναι έτσι η κατάσταση δεν καλύπτεις ούτε τα έξοδα διαβίωσής σου από αυτή τη δραστηριότητα!

Το να πάρεις και δάνειο θα ήταν το μεγαλύτερο λάθος αυτή τη στιγμή, ψάξε κάποια δουλειά και μίλα με τους ανθρώπους που φέσωσες για να κάνετε διακανονισμό να παίρνουν $200-300 ο καθένας κάθε μήνα μέχρι να ξεχρεώσεις.

• Like 3
Δημοσ.

Νομίζω πως έχεις πάρει την απόφαση και θέλεις να συμφωνήσουμε μαζί σου.

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Πήγαινε μίλησέ του. Έμπορος είναι. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος είσαι που θα ζητήσεις διευκόλυνση. Είμαι σίγουρος πως προτιμάει να τα βρείτε, παρά να σε χάσει από (συχνό) πελάτη.

• Like 2
Δημοσ.

Υπάρχει και μια πολύ απλή λύση που δεν έχει αναφερθεί. Μπορείς απλά να καλύπτεις τα προσωπικά σου έξοδα με μια πιστωτική, την οποία θα εξοφλείς εμπρόθεσμα τον επόμενο μήνα. Ουσιαστικά θα δανείζεσαι άτοκα για έως και ένα μήνα για όσο χρειαστεί, οπότε λογικά θα έχεις περισσότερα μετρητά για επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Αφού όπως λες "κάνεις σπατάλες", που φαντάζομαι εννοείς προσωπικές πολυτέλειες, απορώ πως και δεν το έχεις δοκιμάσει.

• Moderators
Δημοσ.
On 02/09/2018 at 12:57, Hellaslover said:

Στον εναν χρωσταω απο καιρο, και εχω καιρο να παω γιατι "ντρεπομαι"

Είναι λίγο μαλακία αυτό που κάνεις. Κατ' αρχάς, αν θα έπρεπε να ντρέπεσαι για κάτι είναι που έχεις έναν προμηθευτή σου φεσωμένο, ενώ παράλληλα δεν ψωνίζεις κιόλας, αυτό είναι η ντροπή. Το λιγότερο που είσαι υποχρεωμένος να κάνεις είναι να ψωνίζεις από εκεί που χρωστάς.

Κατά δεύτερον, στις δουλειές δεν υπάρχει «ντρέπομαι». Πηγαίνεις από εκεί και του εξηγείς πως έχει η κατάσταση και τι μπορείς να κάνεις από μεριάς σου. Του λες «μπορώ να σε πληρώνω μετρητοίς και να σου δίνω και 100-200-500 ευρώ από τα παλιά». Εφόσον το τηρήσεις και το βλέπει ότι το τηρείς δεν πρόκειται να έχεις θέμα κατά πάσα πιθανότητα, δεν υπάρχει έμπορος που να αρνηθεί κάτι τέτοιο. Και όταν του εξοφλήσεις το παλιό χρέος του ανακινείς θέμα πίστωσης.

Τώρα κάτι πράγματα που διαβάζω για δάνεια με 20% επιτόκιο είναι τουλάχιστον τραγελαφικά και δεν θα έπρεπε να σου περνάνε καν από το μυαλό.

• Like 4
Δημοσ.

Να συμπληρώσω το εξής: Ξέρω άτομα που οι πελάτες τους χρωστάνε λεφτά, αλλά εξακολουθούν να θέλουν να κάνουν δουλειές μαζί τους. Γιατί αν τους χάσουν από πελάτες, κλάφτο το χρέος.

Φροντίζουν τις νέες δουλειές να τις πληρώνονται άμεσα. Οπότε αντί να σου χρωστάνε 10.000 και να μην τα πάρεις ποτέ, καλύτερα να το ξεχάσεις το χρέος και να συνεχίσεις να κάνεις δουλειές με κάποιον που σου κάνει τζίρο 50000 το χρόνο. Αυτό είναι και κάτι που το επιδιώκουν και οι πελάτες.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...