Hellaslover Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Περναω καποιες οικονομικες δυσκολιες και σκεφτομαι για δανειο. Χρειαζομαι και αλλες γνωμεις πριν παρω αποφαση, και θα γραψω τα βασικα που πρεπει να γνωριζετε. Λοιπον: Η δουλεια μου εχει να κανει με αγοροπωλησια. Αγοραζω χοντρικα και πουλαω λιανικα δηλαδη (δεν ειναι μαγαζι). Χρωσταω σε 2 ατομα κατι χρηματα απ οπου αγοραζω εμποριο. Στον εναν χρωσταω απο καιρο, και εχω καιρο να παω γιατι "ντρεπομαι" (οχι οτι με πηρε τηλ και τα ζηταει, αλλα αν παω πισω πρεπει να του δωσω τουλαχιστον τα μισα). Στον δευτερο το χρεος μπηκε προσφατα λογο καλοκαιριου που οι δουλειες ηταν λιγο down. Ο δευτερος εχει συναιτερο ο οποιος δε δεχετε αλλες επιταγες (και το καταλαβαινω). Ουτε αυτος μου τα ζηταει αμεσως και ειναι οκ να πληρωνω μετροιτης και να δινω οτι μπορω πανω στο χρεος. Με αλλα λογια δε με πιεζει κανεις απο τους 2, απλα στον πρωτο θελω να δωσω ενα κατι παραπανω να ανοιξει παλι αυτη η πορτα και στον 2ρο θελω να τον πληρωσω οσο πιο γρηγορα γινετε να φανω ενταξει. Σκεφτηκα να παω στον πρωτο να του δωσω οτι μπορω (δεν μπορω πολλα, ισως το 10% του χρεους) αλλα δεν αισθανομαι ανετα να ζητησω παλι πιστωση, και ισως και να αρνηθει. Με τον δευτερο παλι δεν εχω να δωσω πολλα και αν του δινω κατι καθε βδομαδα θα ειναι ενα 5%. Για να ξεχρεωσω και τους 2 θα μου παρει πολυ καιρο. Τωρα το σημαντικο της ιστοριας ειναι το εξης: ο πρωτος ειναι κοντα μου, με βολευει να πηγαινω να αγοραζω απο εκει καθος εχει τις ιδιες προσφορες πανω κατω (και μπορω να πηγαινω καθημερινα) ενο στον 2ο που ειναι πιο μακρυα ξοδευω χρηματα σε βενζινη και ωρες οδηγησης να παω κτλ. Εχει τυχει να αγορασω κατι απο τον 2ο και να μαθω οτι ο πρωτος το ειχε πιο φτηνα και λεω κοιτα το πληρωσα παραπανω, ξοδεψα και για τη βενζινη και ηρθα τοσο δρομο.. Σκεφτομαι με δανειο, και ας ειναι υψηλος ο τοκος (20-25% το υπολογιζω), με τα λεφτα που θα γλυτωνω μονο και μονο στη βενζινη να παω στον 2ο, μπορω να πληρωνω τις δοσεις καθε μηνα. Επισης δε θα χρωσταω σε κανεναν απο τους 2, θα φανω ενταξει και θα ανοιξουν παλι οι πορτες για πιστωση (και δε σκοπευω να ξαναβαλω χρεος). Θα εχω και μια δοση, αυτη του δανειου, η οποια θα ειναι πολυ χαμηλοτερη απο το να εδεινα κατι για το χρεος και στους 2 καθε βδομαδα και να μη μου εμενε τιποτα μετα. Το δανειο ναι μεν θα παρει 3-4 χρονια να ξεχρεωθει αλλα μου λυνει τα χερια. Απο την αλλη λεω να το παλεψω χωρις δανειο, να δινω οτι μπορω και στους 2, αλλα λογικα δε θα μπορω να παω πισω στον 1ο μεχρι να του εχω ξεπληρωσει ενα σχετικο ποσο και στον 2ο μονο μετρητα.. Τι συμβουλευετε; 1
billiboo Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 δεν νομιζεις οτι θα ηταν καλυτερα να πας σε καποιον οικονομικο συμβουλο και να μην ρωτας ανθρωπους random σε ενα φορουμ ασχετο με το θεμα σου? αυτες ειναι σοβαρες αποφασεις που εχουν αμεσω αντικτυπο στην ζωη σου. επισης απο που θα παρεις δανειο? απο τραπεζα θα σου δωσουν? 6 1
stelios18120 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Για το πόσα μιλάμε; Πόσα χρωστάς και τι δάνειο λες να πάρεις; Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2018 από stelios18120
gokuthelegend Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Αφού δεν έχεις χρήματα να πληρώσεις σε αυτούς που χρωστάς πως θα πληρώσεις το δάνειο; Εκτός αν σκοπεύεις να κάνεις κάποιον διακανονισμό με την τράπεζα, ώστε να δίνεις κάθε μήνα ένα ποσό που θα μπορείς να το δίνεις. Αλλά πρώτα γιατί δεν ρωτάς αυτά τα άτομα αν μπορείς να δίνεις απευθείας σε αυτούς ένα ποσό κάθε μήνα μέχρι να ξεχρεώσεις; 2
YourTrueLegend Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Eσυ μπορει να θες δανειο...Την τραπεζα την ρωτησες; Σε περιπτωση που δε το εχετε αντιληφθει, οι τραπεζες δεν δινουν δανεια σε οποιον ζηταει... Και οπως αναφερει κι ο απο πανω, οταν δεν εχεις να πληρωσεις σε αυτους που χρωστας, δεν βλεπω πώς ακριβως θα πεισεις την τραπεζα οτι μπορει να σε δανεισει χωρις να ανησυχει. Οποτε καλυτερα να περασεις μια βολτα απο την τραπεζα , γιατι η απορια που εχεις, μπορει να μην υφισταται καν. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2018 από YourTrueLegend 4
opcorsa Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 δανειο με 20-25% δεν ειναι δανειο ειναι τοκογλυφια.. επισης τι πουλας -αγοραζεις και εχεις μπλεξει με 2 μονο εμπορους.. επιχειρηση εισαι ή στην ζουλα τα πουλας (καλα κανεις δεν σε μαλωνω) δεν ειναι καλη κινηση το δανειο παντως... αν το παρεις.. 3
KoreanW Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Η εμπειρία στην Ελλάδα έχει δείξει ότι τα τραπεζικά δάνεια δεν τα πληρώνουν ούτε αυτοί που τα πήραν ούτε καν οι εγγυητές, αλλά τα κερνάει το δημόσιο χρέος. Επομένως ο τραπεζικός δανεισμός στην Ελλάδα είναι πάντα η λύση τόσο για τους στρατηγικούς και μη κακοπληρωτές όσο και για τα στελέχη των τραπεζών. 3
παπι Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Φιλε, ουτε 500€ δεν θα σου δώσουν. Πανε Ζαλοκώστα (το κωλοστενο απέναντι απο τη Βουλή) εχει εκει ενα ίδρυμα που χρηματοδοτεί μικρες επιχειρήσεις με 7%.
Hellaslover Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Και να παω σε οικονομικο συμβουλο δε νομιζω θα μπορει να μου πει τι να κανω, δεν ειναι οτι θελω να κανω επενδυση η κατι τετοιο να μου πει αν ειναι σωστο, η δικη μου ειναι διαφορερικη περιπτωση. Θα μου πει κανε οτι νομιζεις δηλαδη. Ειμαι εξωτερικο και οι τραπεζες δινουν. Αν και η δικη μου δε ξερω αν δινει το ποσο που χρειαζομαι αλλα βρηκα μια αλλη, βασικα τοκογλυφοι ειναι αλλα διαβασα καλα σχετικα reviews, και κατα 99% δινουν, εχω και σχετικα καλο εισοδημα και αυτο το χρεος δε φενετε πουθενα ουτε χρωσταω καπου και να φενετε. Θα παω απο δευτερα να δω αλλα ειπα να ρωτησω εδω πριν παρω αποφαση. Για να απαντησω στο "αφου δε μπορεις να τους πληρωσεις πως θα πληρωνεις το δανειο" να πω ενα πραγμα. Για να παω στον 2ο, αφου απο τον πρωτο δε ψωνιζω, δινω γυρο στα 70ε πηγαινε-ελα σε βενζινη, 280 το μηνα μονο σε βενζινη, και τις περισσοτερες φορες παω 2 φορες δηλαδη 560... Τη δοση του δανειου τη δινω με το παραπανω στη βενζινη ΚΑΙ ειμαι κατα καποιο τροπο αναγκασμενοςνα αγορασω απο κει. Το να μη παρω δανειο και να δινω δοσεις σαυτους γινετε, αλλα πες αγοραζω εμποριο 1000ε τη βδομαδα θα πρεπει να κραταω ενα χιλιαρικο απο το ταμειο για να ξανααγορασω και να δινω τουλαχιστον απο 200 στο καθενα (γιατι χρωσταω γυρο στα 5000 στο καθενα και αν δωσω μικροτερο ποσο ειναι γελειο), δηλαδη 400 τη βδομαδα=1600 το μηνα..και θα παρει καιρο να τους ξεχρεωσω. Μετα εχω και αλλα εξοδα και προσωπικα εξοδα και θα ναι δυσκολο. Ενο με δανειο τους ξεπληρωνω και το μονο που χω στο κεφαλι μου ειναι τα 300-350 τη δοση του δανειου. Σκεφτομαι κατι λαθος;
παπι Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 20% και εξωτερικό; Που εισαι, Τουρκία ή Αργεντινή;
Hellaslover Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, παπι είπε 20% και εξωτερικό; Που εισαι, Τουρκία ή Αργεντινή; Θελω να πω (ισως να πεισω τον εαυτο μου) οτι ακομα και με 20% συμφερει στη περιπτωση μου γιατι με δανειο και γλυτωνω λεφτα στη βενζινη και ανοιγει αλλη πορτα, δηλαδη χαλαλι το επιτοκιο. Εννοειτε πως θα ψαξω κ αλλου, αλλα εκει με το 20% δινουν σχεδον σιγουρα για αυτο λεω
YourTrueLegend Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 minutes ago, Hellaslover said: Σκεφτομαι κατι λαθος; Nαι. Αυτο που σκεφτονται λαθος σχεδον ολοι οι αφελεις ( ; ) δανειοληπτες (εκτος αν μιλαμε για στρατηγικους κακοπληρωτες). Οτι θεωρεις δεδομενο πως θα εισαι σε θεση να πληρωνεις το συγκεκριμενο δανειο, με το συγκεκριμενο επιτοκιο για τα επομενα χρονια, ενω δεν εχεις τετοιες ισχυρες ενδειξεις. Πχ, μας λες οτι η δουλεια σου ανεβοκατεβαινει τοσο πολυ σε σημειο να μπαινεις μεσα καποιες εποχες του χρονου και να δημιουργεις χρεη σε προμηθευτες (αρα η δουλεια σου δεν σου αποφερει ουτε καν κομποδεμα για να πληρωνεις προμηθευτες τις εποχες που μπαινεις μεσα , εκτος αν απλα τους πιστολιαζεις επειδη μπορεις...), πώς στο καλο πιστευεις οτι τα επομενα χρονια θα εχεις την ανεση να ξεπληρωνεις δανειο με τετοιο επιτοκιο; Αν τωρα το ψιλοσκεφτεσαι και λιγο με τη λογικη του Ελληνα μπαταχτση ( παιρνω δανειο και πληρωνω οποτε θελω, αμα θελω), τοτε κανεις δεν μπορει να σου απαντησει γιατι δεν γνωριζουμε τα policies των τραπεζων στη χωρα που ζεις. Μπορει να ειναι σαν την Ελλαδα που μολις ερχονται να σου κατασχεσουν την υποθηκη ξεσηκωνονται ολοι οι τουρκογυφτοι συμπεριλαμβανομενης της εκαστοτε κυβερνησης για να μην ακουμπησουν την περιουσια του Χ "βιοπαλαιστη" στρατηγικου κακοπληρωτη, μπορει ομως και να σου κατασχουν την μιση περιουσια σου και καπακια να σε χωνουν και στη μπουζου με συνοπτικες διαδικασιες για γνωση, συμμορφωση και παραδειγματισμο. Ανεξαρτητως αν εχεις ή δεν εχεις λεφτα. Οπως συμβαινει στα πολιτισμενα κρατη, γενικα. Με λιγα λογια: Δεν σκεφτεσαι καθολου το ρισκο, ενω απο οσα λες, δεν φαινεται να ειναι μικρο. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2018 από YourTrueLegend 5 3
nkar Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) βασικός κανόνας. Δεν περνεις δάνειο για να ξεπληρώσεις αλλά δάνεια αλλά ΜΟΝΟ για να κάνεις επαγγελματικες κινήσεις που θα σου αποδώσουν μελλοντικα πολλαπλασια αλλά θέλουν κεφάλαιο τωρα που δεν διαθετεις. Εσύ μας λες να πάρεις δάνειο με τοκο 20% για να ξεπληρώσεις δάνεια οπου έχεις 0% επιτόκιο... καταλαβαίνεις το ατοπο... Επειτα εξέλιπαν οι λόγοι που σε έκαναν να δημιουργήσεις το χρεος ή η δουλειά είναι οπως και πριν και απλά ελπίζεις? Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2018 από nkar 6
fylatos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 TS το πιο σωστό δεδομένου ότι μιλάμε για άλλη επιχείρηση είναι να πας από εκεί (φύτρωσε τα μπαλάκια που χρειάζονται) να πιάσεις το αφεντικό και να του πεις θέλω να αγοράζω από εσένα, ντρεπόμουν να έρθω, ευχαριστώ που δεν με ενοχλήσες. Θέλω να ανοίξω ξανά τον λογαριασμό μου μαζί σου και θα σου δίνω τα τρέχοντα συν Χ το μήνα όπου Χ η δόση του δανείου που υπολογίζες ή και λίγο παραπάνω. 10 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις