@topos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σαν ογκο αποθηκευω ~3tb ετος και ημουν ετοιμος να αγορασω εναν εξωτερικο hdd 6-8tb για να αντικαταστησω εναν 3tb που μου γεμισε.. Αξιζει τον κοπο να στησω καποιο raid για να εχω και καποια "ασφαλεια"? Mπορω να το στησω μεσα σε καποιο pc(μου βρισκετε αρκετο hardware c2d era) η χρειαζομαι καποιο εξωτερικο nas του στυλ drobo/synology ? Για βοηθηστε με λιγο insight οι πιο εμπειροι.. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2018 από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thephotoshoped Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Ο κανόνας είναι αποθήκευση δεδομένων πάντα σε 2 σημεία. Ο τέλειος HDD/SSD δεν έχει φτιαχτεί και ούτε πρόκειται να φτιαχτεί ποτέ. Από τον πιο φθηνό έως και τον πιο ακριβό δίσκο όλοι μπορούν να χαλάσουν. Λύσεις πάνω στο θέμα υπάρχουν πολλές από τις πιο απλές που είναι ένα αξιόπιστο dock station με 2 υποδοχές για δίσκους και κουμπί clone έως ένα synology nas station. Ανάλογα τις ανάγκες και τη σημασία των δεδομένων κρίνεις και αγοράζεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εδωσα αρκετο χρονο σε διαβασμα/ψαξιμο πανω στα εξωτερικα μηχανηματακια nas, αυτο που καταλαβαινω οτι αξιζει να πας σε 4+bay , αλλα το κοστος βγαινει αρκετα πανω. Αυτο που δεν καταλαβα ειναι τι ταχυτητες πιανουν οι σκληροι δισκοι οταν ειναι σε raid 5 μεσα σε αυτα τα κουτακια, -υποθετω ομως τα 1 gbit ethernet θα ναι bottleneck-. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2018 από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα