aris.04 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι το ενα στο καναλι 1 και το αλλο στο 11 με διαφορετικα password και ολα... Το DHCP ετσι χωρις λογο το εβαλα ετσι, δεν πιστευω να κανει αυτο το προβλημα, ειχα βαλει στην αρχη τις ip που ειχες και εσυ. Εχω βαλει και δευτερη συσκευη ενσυρματα και κανει παλι τα ιδια. Μολις βγαζω το λαπτοπ απο το tp-link πεφτει το ιντερνετ στο tplink και η συνδεση με το speedport γενικοτερα. Παταω να μπω και στην ip του speedport απο το tp-link τιποτα. Το speedport ομως λειτουργει κανονικα εκεινη την στιγμη. Αμα τα αφησω πανω για λιγη ώρα επανερχετε το tp-link. Τα interface τα υπολοιπα, (atm,eth και wan service) τα εχεις κρατησει ή τα εχεις διαγραψει. Γιατι ειδα εναν στο youtube τα διεγραφε ολα.... Στο default gateway εμενα ειναι αδειο... Spoiler Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2018 από aris.04
M@dB0x Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 H φτιαξε ενα route προς το gateway ή βαλε το τπλινκ from dhcp.
aris.04 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, M@dB0x είπε H φτιαξε ενα route προς το gateway ή βαλε το τπλινκ from dhcp. Τι εννοεις με το να βαλω το tplink απο το dchp. Να δωσω απο το dhcp του speedport διευθυνση στο tp link; Γιατι το εχω δοκιμασει και αυτο... Το tp-link ετσι πρεπει να φαινεται στο speedport; Spoiler Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2018 από aris.04
M@dB0x Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Ναι αυτο εννοω και ειναι ο πιο σιγουρος τροπος για να μη τα μπερδεψεις. Τωρα αν δεν εχεις και με αυτο το τροπο νετ, κατι γινεται που δε μπορω να μυριστω αν δεν ειμαι μπροστα να το δω.
gismotolis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπέρα. Έχω μια ερώτηση άσχετη με το θέμα, σχετική με το TP-LINK W8960N. Την θέτω εδώ για να μην ανοίγω καινούριο νήμα. Μπορείς να ρυθμίσεις την ισχύ του wifi (Transmitting Power); Ή μόνο on/off;
isay Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, gismotolis είπε Καλησπέρα. Έχω μια ερώτηση άσχετη με το θέμα, σχετική με το TP-LINK W8960N. Την θέτω εδώ για να μην ανοίγω καινούριο νήμα. Μπορείς να ρυθμίσεις την ισχύ του wifi (Transmitting Power); Ή μόνο on/off; Μπαινεις στο control panel Wireless Advanced Transmit Power: βαζεις το ποσοστο που σε βολευει Save/Apply και περιμενεις μηπως κανει επανεκκινηση 1
gismotolis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, isay είπε Μπαινεις στο control panel Wireless Advanced Transmit Power: βαζεις το ποσοστο που σε βολευει Save/Apply και περιμενεις μηπως κανει επανεκκινηση Σε ευχαριστώ για την πληροφορία. Ψήνομαι να το αγοράσω μιάς και απ'όσα διαβάζω έχει στρώσει τελείως με το τελευταίο firmware. Η απουσία της συγκεκριμένης ρύθμισης θα ήταν deal breaker.
isay Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, gismotolis είπε Σε ευχαριστώ για την πληροφορία. Ψήνομαι να το αγοράσω μιάς και απ'όσα διαβάζω έχει στρώσει τελείως με το τελευταίο firmware. Η απουσία της συγκεκριμένης ρύθμισης θα ήταν deal breaker. Στο παρακατω εχει emulator που μπορεις να δεις ολα τα settings https://www.tp-link.com/resources/simulator/TD-W8960N(EU)_7.0_Simultor/web/main.html 1
gismotolis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, isay είπε Στο παρακατω εχει emulator που μπορεις να δεις ολα τα settings https://www.tp-link.com/resources/simulator/TD-W8960N(EU)_7.0_Simultor/web/main.html Πολύ βολικό. Θα το ψάξω ενδελεχώς. Πάντως στα 20€ δείχνει τίμια λύση ως αντικαταστάτης ενός ZTE H108N V2.3 τετραετίας. Αν έπαιρνε και openwrt όπως το v5. Ίσως στο μέλλον. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2018 από gismotolis
isay Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Σε αυτο το range τιμής εγω προτιμώ πολύ περισσοτερο το asus DSL N14u που το αγοράζεις απο τη wind (χωρις να εισαι αναγκαια πελατης και ανεξαρτητα απο συμβολαιο), του περνας το νεοτερο unbranded firmware και ειναι σκυλί. Δες αναλογη συζητηση που λεμε για το συγκεκριμένο. Προς θεου μια χαρα ειναι και το tplink αλλά αν μπορουσα να επιλεξω αναμεσα στα 2 εγω θα επαιρνα το asus. Αν τώρα εισαι του openwrt ψάξε και τα προιοντα της mikrotik που εχουν δική τους εκδοση linux. Αρχισα να τα δουλευω προσφατα και εχω μεινει αναυδος. Δεν κάνουν για απλη home use (ενα router και τιποτα αλλο) αλλα με τα mikrotik κάνεις παπαδες. Για τωρα δες το tplink ή το asus αλλα για πιο σοβαρες αναγκες κοιτα προς mikrotik Σε καθε περιπτωση οτιδηποτε απο τα παραπανω ειναι καλυτερο απο το zte 11 λεπτά πριν, gismotolis είπε Πολύ βολικό. Θα το ψάξω ενδελεχώς. Πάντως στα 20€ δείχνει τίμια λύση ως αντικαταστάτης ενός ZTE H108N V2.3 τετραετίας. Αν έπαιρνε και openwrt όπως το v5. Ίσως στο μέλλον.
gismotolis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, isay είπε Σε αυτο το range τιμής εγω προτιμώ πολύ περισσοτερο το asus DSL N14u που το αγοράζεις απο τη wind (χωρις να εισαι αναγκαια πελατης και ανεξαρτητα απο συμβολαιο), του περνας το νεοτερο unbranded firmware και ειναι σκυλί. Δες αναλογη συζητηση που λεμε για το συγκεκριμένο. Προς θεου μια χαρα ειναι και το tplink αλλά αν μπορουσα να επιλεξω αναμεσα στα 2 εγω θα επαιρνα το asus. Αν τώρα εισαι του openwrt ψάξε και τα προιοντα της mikrotik που εχουν δική τους εκδοση linux. Αρχισα να τα δουλευω προσφατα και εχω μεινει αναυδος. Δεν κάνουν για απλη home use (ενα router και τιποτα αλλο) αλλα με τα mikrotik κάνεις παπαδες. Για τωρα δες το tplink ή το asus αλλα για πιο σοβαρες αναγκες κοιτα προς mikrotik Σε καθε περιπτωση οτιδηποτε απο τα παραπανω ειναι καλυτερο απο το zte Ξέρεις πόσο το δίνει το asus η wind; Δεν θέλω να ανέβω πολύ σε budget διότι περιμένω ήδη ένα xiaomi mi router 3G. Θα τρέχει openwrt και θα περιέχει το κυρίως δίκτυο. Το άλλο θα λειτουργεί ως μόντεμ και λίγο συμπληρωματικό wifi. Αλλάζω το zte επειδή έχει κλειδωμένο telnet που δεν ξεκλειδώνει. Μόνο ο πάροχος μπορεί να κάνει session, με κωδικό που δεν αλλάζει. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2018 από gismotolis
isay Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Νομιζω 35+, πάντως 40 δε φτάνει. Αν ερχεται ήδη αλλο router, δεν εχεις λογο να πάρεις ουτε το tplink. Περιμενεις να ερθει, αφηνεις το zte να κάνει την adsl συνδεση και βαζεις το xiaomi σαν access point για ολα τα υπολοιπα. Εγω κατάλαβα οτι ήθελες να αντικαταστήσεις το zte με αλλο all-in-one και το asus αξιζε το παραπάνω 15αρι.
jkoukos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 10 ώρες πριν, gismotolis είπε Αν έπαιρνε και openwrt όπως το v5. Ίσως στο μέλλον. Είσαι σίγουρος ότι δουλεύει το DSL σε OpenWrt με Broadcom chipset; Εκτός αν εννοείς μόνο ως σκέτο router. Σε Lantiq έχει καλή υποστήριξη και δουλεύουν τα αντίστοιχα DSL router.
gismotolis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, isay είπε Νομιζω 35+, πάντως 40 δε φτάνει. Αν ερχεται ήδη αλλο router, δεν εχεις λογο να πάρεις ουτε το tplink. Περιμενεις να ερθει, αφηνεις το zte να κάνει την adsl συνδεση και βαζεις το xiaomi σαν access point για ολα τα υπολοιπα. Εγω κατάλαβα οτι ήθελες να αντικαταστήσεις το zte με αλλο all-in-one και το asus αξιζε το παραπάνω 15αρι. Ανεβαίνει αρκετά το budget με το asus. Η διαφορά είναι μισό xiaomi mi router 3G. Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο μήνυμα, ο λόγος για τον οποίο αντικαθηστώ το zte είναι επειδή έχει κλειδωμένο telnet που δεν ξεκλειδώνει και ο κωδικός του δεν μπορεί να αλλάξει. Πράγμα που σημαίνει ότι ενώ έχω αλλάξει τον κωδικό root, ο provider συνεχίζει να μπορεί να ξεκινήσει telnet session με την συσκευή μου, ενώ εγώ δεν θα μπορέσω ποτέ. Εκτιμώ ότι το tp-link είναι υπέρ αρκετό για αυτο που θέλω να κάνω. 3 ώρες πριν, jkoukos είπε Είσαι σίγουρος ότι δουλεύει το DSL σε OpenWrt με Broadcom chipset; Εκτός αν εννοείς μόνο ως σκέτο router. Σε Lantiq έχει καλή υποστήριξη και δουλεύουν τα αντίστοιχα DSL router. Έχεις δίκιο, δεν δουλεύει σε broadcom chipsets. Βέβαια, οι v7 και v8 που κυκλοφορούν,δεν υποστηρίζουν καν openwrt. Θα τα έχω μελλοντικά στα υπ'όψιν τα lantiq. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2018 από gismotolis
Misternikitas Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ έτσι τις έχω τις ρυθμίσεις μου. Το interface φαίνεται διαφορετικό επειδή είχα κάνει firmware upgrade. Spoiler Spoiler Spoiler Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2018 από Misternikitas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα