aris.04 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Έχω το Speedport σαν κυριο ρουτερ στο σαλονι και προσπαθω να συνδεσω το TP_Link μεσω ethernet στο δωματιο μου να δουλευει κατι σαν access point. Στο tp-link εχω συνδεσει το pc με ethernet εχω δώσει σταθερη ip απο το Speedport στο tp-link για να μην μπλεκονται οι ip, εχω απεργοποιηση dhcp οπως τα λεει εδω: https://www.tp-link.com/cz/faq-417.html Το προβλημα οτι καποιες φορες εχω internet και καποιες οχι. (στο tp-link). Οταν παω να συνδεθω στο tp-link με το κινητο αργει να παρει διεύθυνση ip και χανεται το internet ,και γενικα η επικοινωνια με το Speedport γιατι παω να μπω στην ip του και δεν συνδέεται, και επανερχεται μετα απο μερικα λεπτά ή αμα κανω restart το tp-link. Τι μπορεί να φταιει; Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2018 από aris.04
isay Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 To gateway στο tplink ειναι το ίδιο ή διαφορετικό απο του speedport; Π.χ. ειναι και τα δυο 192.168.1.1 ή διαφορετικά; Τέλος οπου γραει smb (tplink ή speedpot) δε βαζουμε καλωδιο ethernet, ετσι το εχεις; Οταν εχεις προβλημα με το ασυρματο, η ενσυρματη συνδεση με τον υπολογιστη παιζει καλα; Τελος τα ασύρματα δικτυα εχουν διαφοτερικό όνομα και κωδικό ή τα ίδια;
aris.04 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 17 λεπτά πριν, isay είπε To gateway στο tplink ειναι το ίδιο ή διαφορετικό απο του speedport; Π.χ. ειναι και τα δυο 192.168.1.1 ή διαφορετικά; Τέλος οπου γραει smb (tplink ή speedpot) δε βαζουμε καλωδιο ethernet, ετσι το εχεις; Οταν εχεις προβλημα με το ασυρματο, η ενσυρματη συνδεση με τον υπολογιστη παιζει καλα; Τελος τα ασύρματα δικτυα εχουν διαφοτερικό όνομα και κωδικό ή τα ίδια; Εχω ρυθμησει διαφορετικο gateway. Τα καλωδια τα εχω βαλει σε eth1 και 2 . Δεν γραφουν κατι αλλο απο πανω. Ναι κοβεται και ενσυρματα η συνδεση. Διαφορετικα ειναι και τα ssid και τα channels... Μονο κωδικο εχουν ιδιο.
isay Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Οταν κόβεται το internet, πήγαινε άμεσα και δες τα λαμπάκια του speedport και δες αν είναι αναμμενα (οχι να αναβοσβήνουν) τα λαμπάκια DSL και ONLINE. Πάρε το tplink και πήγαινε και συνδεσε το με άλλο ethernet καλώδιο με το speedport. Τραβηγμένο σενάριο μήπως το καλώδιο κάνει το προβλημα. Μετά κάνε δοκιμές Μια διευκρίνηση. Το dhcp το εχεις απενεργοποιήσει στο tplink, σωστα; To stb που ανεφερα φαίνεται στην παρακάτω εικονα στο lan4. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2018 από isay
aris.04 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, isay είπε Οταν κόβεται το internet, πήγαινε άμεσα και δες τα λαμπάκια του speedport και δες αν είναι αναμμενα (οχι να αναβοσβήνουν) τα λαμπάκια DSL και ONLINE. Πάρε το tplink και πήγαινε και συνδεσε το με άλλο ethernet καλώδιο με το speedport. Τραβηγμένο σενάριο μήπως το καλώδιο κάνει το προβλημα. Μετά κάνε δοκιμές Μια διευκρίνηση. Το dhcp το εχεις απενεργοποιήσει στο tplink, σωστα; To stb που ανεφερα φαίνεται στην παρακάτω εικονα στο lan4. Στο speedport εχεις κανονικα ιντερνετ οταν γινετε αυτο ... δεν πεφτει κατι... Στο eth1 το εχω βαλει αλλα δεν πιστευω να ειναι στο καλωδιο το προβλημα γιατι αμα αφησω το pc στο tp link ωρα δεν θα κοπει η συνδεση.. μολις παω να συνδεσω αλλη συσκευη και ζηταει ip εκει κοβεται... Ναι στο tp-link ειναι απενεργοποιημενο το dhcp... Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2018 από aris.04
isay Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Οπως τα περιγράφεις τα μονα σενάρια που μπορώ να φανταστώ ειναι κάποια περιεργη ασυμβατότητα του tplink ή κάποια ακομα πιο περιεργη ασυμβατότητα του dhcp του speedport. Αν εχεις κάποιο παλιό modem router κάνε μια δοκιμή να αντικαταστήσεις προσωρινά το tplink. Δυστυχως πρεπει να κανεις παλι ρυθμισεις ώστε να παιζει σαν access point αλλά θα ειναι ενα καλό point να καταλάβεις τι γίνεται. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2018 από isay
aris.04 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, isay είπε Οπως τα περιγράφεις τα μονα σενάρια που μπορώ να φανταστώ ειναι κάποια περιεργη ασυμβατότητα του tplink ή κάποια ακομα πιο περιεργη ασυμβατότητα του dhcp του speedport. Αν εχεις κάποιο παλιό modem router κάνε μια δοκιμή να αντικαταστήσεις προσωρινά το tplink. Δυστυχως πρεπει να κανεις παλι ρυθμισεις ώστε να παιζει σαν access point αλλά θα ειναι ενα καλό point να καταλάβεις τι γίνεται. Αντι για το tp-link εβαλα ενα thomson 585 και δουλευει μια χαρα. Ξαναεβαλα το tp-link κανει παλι το ιδιο. Φαινεται οτι οταν παει να δώσει διευθυνσεις γινετε αυτο. Spoiler Spoiler Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2018 από aris.04
isay Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Άρα το συγκεκριμένο tplink που εχεις εχει κάποια ασυμβατοτητα. Δες μήπως εχει βγαλει κάποιο firmware update και περασε το, μηπως λυθεί το προβλημα. Εναλλακτικά αφηνεις το 585
aris.04 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, isay είπε Άρα το συγκεκριμένο tplink που εχεις εχει κάποια ασυμβατοτητα. Δες μήπως εχει βγαλει κάποιο firmware update και περασε το, μηπως λυθεί το προβλημα. Εναλλακτικά αφηνεις το 585 Εκανα και firmware update παλι τα ιδια. Φαινεται δεν θελουν να συνεργαστουν ή κατι κανω λαθος με το tp link και μου διαφευγει... Ευχαριστω παντως isay.!! 1
M@dB0x Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Θα πρεπει στο τπλινκ να δηλωσεις gateway το main router σου.
Misternikitas Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Φίλε έχω ακριβώς τα ίδια router/modem και δουλεύουν μια χαρά σε εμένα. Οι διαδικασίες που πρέπει να γίνουν (κάποιες έχουν ήδη αναφερθεί) είναι: Απενεργοποιείς το DCHP server στο TP link και του δίνεις διαφορετική διεύθυνση από το modem (192.168.1.X) Δίνεις σαν default gateaway στο TP link τη διεύθυνση του modem Ρυθμίζεις στο modem ο DCHP server να μην συμπεριλαμβάνει την διεύθυνση του TP link όταν δίνει διευθύνσεις (άμα το TP link είναι 192.168.1.2, να ξεκινάει από το 192.168.1.3 να μοιράζει) Συνδέεις τα 2 Router/Modem μεταξύ τους Βάζεις διαφορετικά κανάλια εύρους στο σήμα του Wifi για να μην υπάρχει εμπλοκή( Δες εδώ για το ποια κανάλια να βάλεις και γιατί) Profit Μπορώ να πω πως και εγώ είχα θέμα με το wifi στην αρχή, δηλαδή μία συνδεόταν το κινητό και μία όχι, αλλά μόλις άλλαξα τα κανάλια λύθηκε το πρόβλημα. Άμα συνεχίσει να υπάρχει θέμα, μάλλον κάποιο από τα 2 είναι προβληματικό.
M@dB0x Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 52 minutes ago, Misternikitas said: Φίλε έχω ακριβώς τα ίδια router/modem και δουλεύουν μια χαρά σε εμένα. Οι διαδικασίες που πρέπει να γίνουν (κάποιες έχουν ήδη αναφερθεί) είναι: Απενεργοποιείς το DCHP server στο TP link και του δίνεις διαφορετική διεύθυνση από το modem (192.168.1.X) Δίνεις σαν default gateaway στο TP link τη διεύθυνση του modem Ρυθμίζεις στο modem ο DCHP server να μην συμπεριλαμβάνει την διεύθυνση του TP link όταν δίνει διευθύνσεις (άμα το TP link είναι 192.168.1.2, να ξεκινάει από το 192.168.1.3 να μοιράζει) Συνδέεις τα 2 Router/Modem μεταξύ τους Βάζεις διαφορετικά κανάλια εύρους στο σήμα του Wifi για να μην υπάρχει εμπλοκή( Δες εδώ για το ποια κανάλια να βάλεις και γιατί) Profit Μπορώ να πω πως και εγώ είχα θέμα με το wifi στην αρχή, δηλαδή μία συνδεόταν το κινητό και μία όχι, αλλά μόλις άλλαξα τα κανάλια λύθηκε το πρόβλημα. Άμα συνεχίσει να υπάρχει θέμα, μάλλον κάποιο από τα 2 είναι προβληματικό.
Misternikitas Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις γύρισα σπίτι και κοίταξα τις ρυθμίσεις που έχω βάλει στο router. Πουθενά δεν έβαλα default gateaway lol. Όλα τα άλλα είναι όπως στα ανέφερα.
aris.04 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτες ειναι οι ρυθμισεις που εχω κανει. Δεν ειμαι σιγουρος αν εκανα σωστα το default gateway. Παντως παλι τα ιδια κανει. Spoiler Spoiler Spoiler Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2018 από aris.04
Misternikitas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ δεν έχω βάλει static route και το default gateaway το έχω ως είχε. Κατά τα άλλα ίδιες ρυθμίσεις έχουμε. Τα κανάλια του wifi είναι σωστά χωρισμένα; Γιατί δεν βάζεις ο DHCP server να μοιράζει από το 192.168.1.2 ; Έχεις δοκιμάσει να συνδέσεις δεύτερη συσκευή ενσύρματα στο TP link; Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2018 από Misternikitas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα