Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Fortistis είπε

5 ώρες πριν, Fortistis είπε

@Sheogorath

Έτσι για την ιστορία, η μόνη στοχαστική διαδικασία που χειρίζεσαι αυτή την στιγμή στον κώδικά σου είναι το shuffling των δεδομένων σου. Το fixed seed προτάθηκε να το χρησιμοποιήσεις για να λύσεις το συγκεκριμένο πρόβλημα. Προφανέστατα, και εσύ και ο άλλος που συμμερίζεστε αυτή την άποψη δεν γνωρίζετε τι άλλες στοχαστικές διαδικασίες συμβαίνουν στον κώδικα που παρέθεσες καθώς και τι κινδύνους έχει το να τις μετατρέψεις σε ντετερμινιστικές. Δεν εννοώ κινδύνους στο να μην τρέχει, αλλά στην όλη διαδικασία. 

Επίσης, προφανέστατα ο άλλος (τουλάχιστον, παίζει και εσύ) δεν γνωρίζει ( -ετε ) καθιερωμένες πρακτικές, όπως έχουν γίνει establish από την DL community. Για παράδειγμα, όταν παίζει σαν ατάκα το:

και αναφέρεται σε generator που ήδη έχει το "shuffling" argument (εντός ενός DL project), είτε κανείς δεν γνωρίζει τι είναι shuffling είτε δεν γνωρίζει τι σημαίνει το shuffling. Το ότι δεν γνωρίζει τι επήρεια έχει η αλλαγή από στοχαστικές διαδικασίες σε ντετερμινιστικές, προφανώς κάνει μπαμ. 

Οπότε, αυτό με αφήνει με δύο επιλογές. Είτε σας παρουσιάζω τι και πώς, μαθαίνετε και πλέον γνωρίζετε τι παίζει, είτε κάνω τουμπεκί και σας αφήνω στο συννεφάκι σας. Επειδή δεν έχετε καμία μα καμία διάθεση να μάθετε αλλά νομίζετε ότι ήδη γνωρίζετε, θα επιλέξω το δεύτερο. Μπορείτε να πείτε "δες τα ML project τι κάνουν" κτλ. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν θα απαντήσω με ατάκες τύπου "ML projects στο github" αλλά με αναφορά σε papers (δημοσιευμένα, με ή χωρίς github repo). Τόσο γενικά ML/AI όσο και DL specific. 

Φυσικά και υπάρχει, από μέρος σας, η δικαιολογία "@@ρια ξέρεις, σάλτα και *". Λογική (και μερικώς αναμενόμενη) αντίδραση. Εγώ με ξέρω, εσείς σας ξέρετε.

Θα έλεγα ότι θα ήταν ενδιαφέρον από μεριά σας να σκεφτείτε πώς θα χαρακτηρίζατε κάποιον (εμένα π.χ.) που νομίζετε ότι δεν έχει ιδέα και παρόλα αυτά μιλάει και δεν θέλει να μάθει. Μετά, δείτε τα γραπτά σας σε αυτό το thread και σκεφτείτε σε ποια κατηγορία ανήκετε και τι θα λέγατε για τον εαυτό σας, δεδομένης της εμπειρία που γνωρίζετε αλλά και φαίνεται ότι έχετε. 

Anyway, αρκετά έγραψα. Λογικά θα παίξει αντίδραση e-ego κτλ και θα αμαυρωθεί λίγο το thread σου. Προκαταβολικά συγνώμη. Καλή τύχη σε αυτό που κάνεις. 

Over and out. Φιλιά. 

Σαφώς και είσαι λάθος, όσο αφορά τους χαρακτηρισμούς σου, τουλάχιστον στο πρόσωπό μου. Αλλάζουν και άλλα πράγματα πέρα απο το suffle των δεδομένων, όπως τα αρχικά-αρχικά βάρη, η αρχικοποίηση της optimization function κτλ. Πίστεψέ με έχω γράψει σε matlab σε low level με μαθηματικά και όχι toolboxes. Με optimization function PSO στο χέρι, όχι ότι είναι σημαντικό αλλά FYI. Αλλά δεν έχω ασχοληθεί με Python νωρίτερα και δεν έχω δουλέψει σε βάθος τίποτα πέρα απο FeedForward. Για αυτό άνοιξα το θέμα.

Εμένα (τουλάχιστον) λοιπόν, με ενδιαφέρει να μάθω, και αν όχι να μάθω, να ακούσω την άποψη σου. Εκφράσου ελέυθερα λοιπόν αν έχεις όρεξη, και μην το παίζεις θιγμένος οτι δεν θέλουμε να ακούσουμε. Γιατί εγώ βρίσκομαι εδώ για να ακούσω.

Φιλικά, ελπίζω να με καταλαβαίνεις.

Επεξ/σία από Sheogorath
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...