kallair Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2004 Πρίν 2 χρόνια αγόρασα μια κάρτα βίντεο για να συνδέω την βιντεοκάμερα μου. Με το που την έβαλα στη θύρα PCI της μητρικής μου(ASUS P4B266) άρχισαν να παρουσιάζονται προβλήματα σταθερότητας. Ποιο συγκεκριμένα το πρώτο πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε μετά από 5 λεπτά απ' όταν έβαλα την κάρτα ήταν να μου παγώσει το pc καθώς έκανα μια μεταφορά ενός αρχείου από το έναν σκληρό σε έναν άλλον. Γενικά μου κόλλαγε το pc όταν έπαιζα κάποιο παιχνίδι(ανάλογα, μπορεί μεσα σε 5 λεπτά ή σε 30 ώρα) ή όταν έβλεπα μια ταινία. Δοκίμασα και τις άλλες θύρες αλλά πάλι το ίδιο. Τελικά αποφάσισα να την βάζω στο pc μου μόνο όταν ήθελα να περάσω από την βιντεοκάμερα στο pc. Ανορθόδοξος τρόπος αλλα αποτελεσματικός. Φέτος αγόρασα μια κάρτα tv tuner. Την έβαλα πάνω και μου παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα αλλά πάρα πολύ πιο σπάνια. Εκεί που μου πάγωνε κάθε φορά, τώρα μου παγώνει 1 στις 20. Επικοινώνησα με την asus και μου είπαν ότι είναι κάτι απλό και ότι θα έπρεπε να συμβουλευτώ το βιβλιαράκι μου και να ρυθμίσω τα IRC επειδή μου έκανε conflict.Αφού αναβάθμισα πρώτα το BIOS, έβαλα πάνω και την κάρτα βίντεο. Δοκίμασα να ρυθμίσω τα IRC. Αν και δοκίμασα κάθε δυνατή ρύθμιση και θύρα, το αποτέλεσμα και με τις 2 κάρτες πάνω ήταν να μου παγώνει ο υπολογιστής με το που ανοίγει. Να φταίει η μνήμη μου ή η θερμοκρασία το αποκλείω γιατί προ 2ετίας όταν είχα την κάρτα βίντεο πάνω για κανα 2μηνο έκανα αβέρτα-κουβέρτα τα encoding σε divx χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Τί μπορεί να φταίει και αν κάποιος ξέρει, please, ας βοηθήσει. Έχω έναν Pentium 4 στα 1,9GHz Μνήμη 512ΜΒ ddrram motherboard ASUS P4B266 Windows xp Υστερόγραφο 1:Μπορεί να φταίει το τροφοδοτικό μου; Υστερόγραφο 2: Συγγνώμη αν σας κούρασα. :wink:
greeneye Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2004 ti trofodotiko exis; tha elega oti prepei na exis apo 350 watt kai ano. bale olous tous last drivers mhtrikhs. Ine akros aparaithtoi. -bios ipes ekanes. pithanon na iparxei kapoio provlima me th mnhmh,dokimase na allaxis ta chips mnhmhes na deis an iparxei kamia diafora. Sinithos to pagoma ine apo trofodotiko i mnhmh. na ftene oles oi pci APOKLEIETAI! na iparxei kapoia asymbatothta genikos MPOREI. omos prin katalhkseis ekei kane oti sou ipa parapano. Epishs kane update tous drivers ths kartas grafikon. Grapse analitika to sistima sou kai poio analitika ti dokimases apo ola mazi me ayta pou sou ipa gia na mporesoume na sou bithisoume perisotero.
kallair Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2004 Update tis kartas grafikwn ekana prin 1 bdomada peripoy.exo karta grafikwn gforce2 mx400. Molis dokimaso auta poy moy eipes tha apantiso. ti allo na grapso gia to sistima moy(ektos apo trofodotiko poy den ksero posa watt einai alla tha to dw)?
kallair Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 to trofodotiko telika einai 250watt... molis to allakso tha ksanagrapso kai elpizo na einai euxarista auta pou tha grapso...
kallair Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Έβαλα καινούργιο τροφοδοτικό 350 watt αλλά τζίφος η υπόθεση!! . Τώρα θα βάλω πάνω και καινούργια μνήμη και ελπίζω να δουλέψει αν και αμφιβάλω. Τόσες ώρες αποκωδικοποίησης(έχω πάνω από 200 ταινίες. Υπολογίστε ώρες!) και δεν θα μου κόλλαγε σε κάποια από αυτές;Επίσης γιατί δεν μου παρουσιάζει κανένα απολύτως πρόβλημα όταν δεν έχω καμιά κάρτα πάνω στις θύρες; Τώρα πάω να κοιτάξω για latest drivers για τις PCI ή ότι άλλο βρω για την μητρική μου. Αν πάλι δεν γίνει κάτι, τότε βλέπω να πηγαίνω στην λύση του τεχνικού υπολογιστών... Υστερόγραφο: Ποιο συγκεκριμένα όταν μου κολλάει: Ξαφνικά μου "τσιρίζει" ο ήχος(ενώ παίζω π.χ. C & C Generals, NFSU) και τα frames πέφτουν κατακόρυφα. Στο τέλος δεν ανταποκρίνεται καθόλου. Παγώνει. Αν πατήσω ΑLT + F4 και κλείσω την εφαρμογή, τότε βλέπω το ποντίκι με το ζόρι να κινείται πάνω στην οθόνη (εός ότου παγώσει και αυτό).Αυτό ήταν το ήπιο κόλλημα. Τις περισσότερες φορές παγώνει με την μία...
giorgos th. Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 elegkse an exeis kapoio prosfata egkatesthmeno programma pou "tairiazei" me to kollima.ego auto to problhma to elisa me "argo" format kai i aitia ena softwareaki pou to prokalouse auto.
kallair Δημοσ. 7 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2004 Αποκλείεται να είναι αυτό γιατί ψάχνοντας να βρω τί φταίει είχα φτάσει και στη λύση του format και σε slow. Απλώς μόλις βάζω πάνω την κάρτα κολάει το pc. Την δοκίμασα σε έναν φίλο και του δουλεύει μια χαρα.
Nfountou Δημοσ. 7 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2004 mallon theleis na peis IRQ kai oxi IRC... To pio pi8ano einai na exeis conflicts opws les. Dokimase na apenergopoihseis kapoia serial port kai epishs koita kai to manual gia gia thn periptwsh pou duo pci slots kanoun share koino irq....
kallair Δημοσ. 7 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2004 Έκανα ένα search σε ένα forum και βρήκα αυτό: http://www.audioforums.com/forums/Forum1/HTML/004252.html http://www.audioforums.com/forums/Forum1/HTML/003896.html Τι λέτε;
kallair Δημοσ. 7 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2004 Υστερόγραφο: Στέλνω αυτά τα posts επειδή έχω ήδη δοκιμάσει να κάνω ορίσω ΙRQ (ουπς, έχεις δίκιο!)αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Nfountou Δημοσ. 7 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2004 koitakses mesa apo to device manager an h pci karta pou evales exei to idio irq me kapoia allh karta? Mporeis epishs na to deis kai otan to pc kanei boot ligo prin ksekinhsei to OS....
kallair Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Για να μην ανοίγω νέο topic, είπα να γράψω εδώ ποιο είναι το πρόβλημα μου μιας και είναι συνέχεια του προηγούμενου. Καταρχήν να πω ότι είχα εγκαταλείψει την προσπάθεια κ είχα αφαιρέσει την κάρτα βίντεο και tv tuner από το pc(μέσα σε 5 λεπτά παιχνιδιού, το pc κόλλαγε). Στην αρχή είχα συμβιβαστεί με την ιδέα να μην παίζω παιχνίδια πλεόν. Σε ερώτηση μου σε ένα topic για το πρόβλημα μου ένα παληκάρι μου πρότεινε να βάλω στο bios PCI latency: 64. Το έκανα κ ως δια μαγείας το πρόβλημα μου λύθηκε και μπορούσα να παίξω παιχνίδια με την τότε κάρτα γραφικών μου(gforce 2 mx400).( τι ακριβώς ρυθμίζει το pci latency; ) Όταν έκανα όμως αναβάθμιση την κάρτα γραφικών μου και την αντικατέστησα με μια ati radeon 9600xt, όταν είχα την tv tuner πάνω, με το που άνοιγε το σύστημα, κολλούσε σχεδόν αμέσως το pc. Έτσι την έβγαλα εντελώς. Τώρα που έβαλα adsl, το pci modem μου είναι άχρηστο κ έτσι σκέφτηκα να το βγάλω από πάνω κ στην θέση του να δοκιμασω να βάλω την κάρτα τηλεόρασης. Ύστερα θυμήθηκα ότι την είχα δανείσει σε φίλο κ έτσι είπα ας δοκιμάσω την κάρτα βίντεο. Την έβαλα λοιπόν στην θέση του μόντεμ κ άνοιξα το pc. Για 2-3 μέρες που το λειτουργούσα έτσι είδα ότι το σύστημα παρέμενε σταθερό κ όσο έπαιζε ο αδερφός μου παιχνίδια, δεν του κόλησε ποτέ(πριν την βάλω είχα ρυθμίσει το pci latency στα 64 και είχα απενεργοποιήσει τα serial ports ώστε να ελευθερώσω κάποια IRQ). Χαρά λοιπόν εγώ λέω ας δοκιμάσω να βάλω πάνω κ την tv tuner (μου την είχε επιστρέψει το παιδί). Την βάζω λοιπόν πάνω και απλώς είμαι στο ίντερνετ. Δεν μου εμφάνισε κάποιο πρόβλημα το pc. Την επόμενη μέρα πάει ο αδερφός μου να παίξει. Μετά από 10 λεπτά το pc του κόλλησε. Κάνει restart κ ξαναδοκιμάζει. Πάλι τα ίδια. Βάζει να ακούσει μουσική, μετά από λίγο του κολλάει. Όταν γυρίζω, μου το λέει και δοκιμάζω το εξής: ανοίγω το everest για να βλέπω θερμοκρασίες cpu, motherboard και σκληρού δίσκου και τρέχω το half life 2 episode 1 σε παράθυρο ώστε να βλέπω τις θερμοκρασίες. Εν τω μεταξύ έχω ανοίξει κ το ati tools για να βλέπω framerates. Παρατηρώ λοιπόν το εξής. Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν σε: σκληρός δίσκος = 51, μητρική= 52, cpu=52. ( οι θερμοκρασίες αυτές είναι λογικές; ) μετά από 5-10 λεπτά περίπου βλέπω το framerate να πέφτει και στο τέλος να κολάει το pc εντελώς. Προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί να φταίνε 2 πράγματα: 1) μη καλή ψύξη του συστήματος (έχει τα μαμίσια ανεμιστηράκια μόνο κ το πλαινό κουτί είναι μόνιμα ανοιχτό) 2) δεν επαρκεί το 350άρι τροφοδοτικό. Να ρωτήσω κάτι πάνω σε αυτό. Όταν παίζεις κάποιο παιχνίδι, καταναλώνει περισσότερα watt από όταν απλά είσαι στο ίντερνετ, σωστά; Άρα κ το σύστημα σου έχει μεγαλύτερες ανάγκες από το τροφοδοτικό σου; Tώρα για δοκιμή έχω βγάλει την κάρτα βίντεο και έχω αφήσει πάνω την tv tuner. Έχω παρακολουθήσει 3 επεισόδια Lost και δεν μου έχει κολλήσει καθόλου. Πιο μετά θα δοκιμάσω και games. Τι πιστεύετε; Τι να δοκιμάσω για να δω ακριβώς τι φταίει κ να μην κάνω άσκοπες αγορές για δοκιμές; Το σύστημα μου αυτή την στιγμή αποτελείται από: Motherboard P4B266 στα 1,9ghz Μνήμη 1gb ddr sdram ati radeon 9600xt Maxtor 160gb Dvdrw liteon- sohw 832s Pci κάρτα δικτύου Pci tv tuner edit: βλέπω ότι το τόπικ δεν είναι στη σωστή κατηγορία. θα παρακαλούσα κάποιον mod να το μεταφέρει σε μια πιο σχετική κατηγορία( όπως hardware Γενικά)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.