JohnP10 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Γεια σε όλους. Θέλω να μοιραστώ ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω τις τελευταίες μέρες κι ελπίζω να βρεθεί μία λύση γι'αυτό το πρόβλημα. Τις τελευταίες μέρες όπως ανέφερα, ενώ παίζω το οποιδήποτε game, με φυσιολογικές θερμοκρασίες και loads της κάτας γραφικών αλλά και του επεξεργαστή και με locked FPS στα 60, ξαφνικά τα FPS μου πέφτουν στα 20-25. Έτσι αποφάσισα να βρω την αιτία αυτών των ξαφνικών fps drops με την χρήση του προγράμματος Open Hardware Monitor, με το οποίο συνειδητοποίησα ότι όταν έπεφταν τα fps, τότε έπεφτε και το cpu load (από 80% σε 20% π.χ.). Προσπαθώ εδώ και μέρες να βρω τι προκαλεί το ξαφνικό cpu load drop αλλά με κανένα αποτέλεσμα. PC SPECS: GPU: Asus rog strix rx470 4gb oc edition CPU: Intel Core i5-6500 3.20ghz (4 cores) RAM: 16gb ddr4 Motherboard: ASUS H110M-K series OS: Windows 7 Ultimate Edition Παρακαλώ όποιον γνωρίζει κάτι για το παραπάνω issue να απαντήσει το γρηγορότερο δυνατό! Να έχετε ένα καλό υπόλοιπο στην ημέρα σας κι επίσης ευχαριστώ αυτούς που τουλάχιστον θα προσπαθήσουν να με βοηθήσουν. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2018 από JohnP10
antbyron Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Είσαι σίγουρος ότι είναι εντάξει οι θερμοκρασίες; Έλεγξε τες όλες με το hwmonitor. Μπορεί να καίγονται τα vrms, να ρίχνουν την τάση του επεξεργαστή και μετά η κάρτα γραφικών να περιμένει τον επεξεργαστή. Επίσης τσέκαρε και τον δίσκο(υγεία και θερμοκρασίες). Αν όλα είναι καλά τότε ξυλώνεις οδηγούς και δοκιμάζεις ξανά με τους ίδιους αλλά και με άλλους για να αποκλείσεις και αυτόν τον παράγοντα.
JohnP10 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 1. Σε ευχαριστώ που απάντησες τόσο γρήγορα! 2. Η κάρτα γραφικών μετά από 1 ώρα gaming με βαριά games (cod ww2, witcher 3, battlefield 1...) δεν ξεπερνά τους 75°. Ο επεξεργαστής δεν φτάνει κάν τους 60°, καθώς στους 55° περίπου πέφτει το ussage, το οποίο ρίχνει και την θερμοκρασία. Οι θερμοκρασίες των δίσκων είναι επίσης φυσιολογικές με άλλες συγκρίσεις που έχω κάνει. Η μητρική είναι σχεδόν σταθερά στους 65°. 3. Παρολ'αυτά, από ότι έχω καταλάβει μετά από πολύωρη έρευνα (μπορεί να κάνω και λάθος), είναι ότι ο επεξεργαστής μου ανεβάζει θερμοκρασίες τις οποίες η μητρική μου δεν μπορει να "αντέξει" με αποτέλεσμα να αναγκάζει τον επεξεργαστεί να χαμηλώσει λίγη θερμοκρασία, το οποίο κάνει το ussage να πέφτει. Αυτό το συμπεραίνω από το ότι, όταν η θερμοκρασία του cpu πέφτει λίγους βαθμούς, μετά το usage και τα fps γυρνάνε εκεί που ήταν. Από την άλλη όμως, αυτό δεν βγάζει νόημα, γιατί 55° είναι πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να πω ότι δεν την αντέχει η μητρική. Μήπως υπάρχει κανα temperature limit το οποίο μπορεί να είναι από default μέχρι 55°;
antbyron Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Limits βάζει η μητρική αλλά όχι τόσο χαμηλά. Αν μπεις στο bios θα δεις τα limits για τον επεξεργαστή. Πάντως το ξαφνικό drop μοιάζει με throttling. Τις θερμοκρασίες τις μετράς καθώς παίζεις να υποθέσω; Δοκίμασε και με άλλο πρόγραμμα μήπως δεν μετράει σωστά.
JohnP10 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Θα μετρήσω αύριο θερμοκρασίες με άλλο πρόγραμμα και θα σε ενημερώσω. Όσο για το limit της μητρικής, δεν το βρίσκω στα bios... Επίσης η σκόνη μπορεί να οδηγήσει σε αυτό το πρόβλημα; Διότι πριν λίγο καιρό δεν είχα τέτοια θέματα και το κουτί μου είναι μέσα στην σκόνη.
micos000 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Άλλαξε το σχέδιο ενέργειας από "Εξισορρόπηση" σε "Υψηλές επιδόσεις" και δες πως θα πάει,
JohnP10 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Το έχω δοκιμάσει ήδη, αλλά δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Όπως και να έχει ευχαριστώ!
micos000 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Αν θέλεις κάνε ένα stress test την κάρτα γραφικών με το furmark και την cpu να δεις πως πάνε. Μήπως τρέχεις κανένα πρόγραμμα που να κρατάει χαλαρό και κρύο τον επεξεργαστή; Θα έλεγα επίσης να καθαρίσεις καλά το κουτί από σκόνες γιατί μπορεί να ευθύνεται και αυτό και την κάρτα γραφικών και να αλλάξεις πάστες (σε cpu/gpu) αν έχεις αρκετό καιρό το σύστημα.
JohnP10 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Το pc το έχω 1 χρόνο περίπου. Αύριο θα καθαρίσω το κουτί από τις σκόνες και θα τρέξω stress test για να δω temperatures και loads και μετά βλέπουμε. Θα σας ενημερώσω.
JohnP10 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Γεια σας και πάλι. Χωρίς να πολυλογώ βρήκα γιατί έχω τα ξαφνικά fps drops στα games μου. Στην πραγματικότητα δεν βγάζει ΚΑΝΕΝΑ απολύτως νόημα (σε εμένα τουλάχιστον). Τα sudden fps drops λοιπόν, εμφανίζονται ΜΟΝΟ όταν παίζω ένα παιχνίδι χρησιμοποιώντας controller (π.χ. witcher 3, prpject cars). Αυτό το κατάλαβα διότι ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ μετά από το fps drop (70fps -> 15fps) κούναγα το ποντίκι ή πάταγα ένα πλήκτρο απο το πληκτρολόγιο και μετά τα fps μου ανέβαιναν το ΙΔΙΟ κιόλας δευτερόλεπτο εκεί που ήταν. Έτσι αποφάσισα να κάνω ένα restart το pc και να παίξω τα games που είχα αυτό το issue με mouse και keyboard και όλα δούλευαν άψογα, με το που έπιανα gamepad, μετά από 5 περίπου λεπτά είχα frame drop... Επίσης όταν κουνάω το ποντίκι ή πατάω ένα πλήκτρο στο πληκτρολόγιο, τα fps μου δεν θα παραμείνουν εκεί που πρέπει να είναι για όλη την υπόλοιπη ώρα που θα παίζω, αλλά θα ξαναπέσουν σε περίπου 7 λεπτά... Παρακαλώ να με βοηθήσετε! Έχω δοκιμάσει τα πάντα με drivers, έχω αλλάξει θύρα για το controller αλλά τίποτα δεν δούλεψε..
JohnP10 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Ένα της Ravcore, αλλά δεν έχει σημασία ποιο έχω, καθώς έκανα έρευνα κι έχουν κι άλλοι αυτό το πρόβλημα, ακόμα και με το steam controller.
antbyron Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Μπορείς να δοκιμάσεις άλλον controller για να τσεκάρεις αν φταίει αυτός; Αν το κάνει με όλους τότε είναι θέμα software.
micos000 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δοκίμασες να παίξεις σε windowed mode αντί για full screen κάποιο παιχνίδι να δεις αν στο κάνει και έτσι; Πάντως είναι όντως πολύ κουφό. Μήπως το ποντίκι έχει κάποιο software διαχείρισης; Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα