Son^Goku Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Καθώς μεγαλώνει το οικιακό μου δίκτυο είμαι πλέον σε αναζήτηση ρούτερ για να αποσυμφορήσω λίγο το μόντεμ του παρόχου μου. Ψάχνω λοιπόν ένα σχετικά φτηνό ρουτερ >100€ για να κουμπωσω με καλώδιο που προϋπάρχει και τώρα καταλήγει σε ένα switch. Θα αναλάβει τη μεταφορά αρχείων από υπολογιστή σε νας καθώς και θα παρέχει ίντερνετ από το μόντεμ στο ps4 και στη smart tv. Το σημείο που θα μπει καλύπτετε ήδη με wifi από το μόντεμ του παρόχου μου όποτε δε με ενδιαφέρει αν θα έχει καν wifi το ρουτερ. Υπόψιν βρίσκομαι εις νήσο Κύπρο όποτε προτιμώ κάτι που μπορεί να σταλεί/υπάρχει εδώ. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2018 από Son^Goku
Son^Goku Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Κάποιο να προτείνετε μεταξύ των 2; https://banggood.app.link/knuaMzSrRP https://www.amazon.de/dp/B07DBW9D7Z/ref=cm_sw_r_other_apa_buQIBbBVF4H8V
kormos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 31/8/2018 στις 7:42 ΜΜ, Son^Goku είπε Καθώς μεγαλώνει το οικιακό μου δίκτυο είμαι πλέον σε αναζήτηση ρούτερ για να αποσυμφορήσω λίγο το μόντεμ του παρόχου μου. Ψάχνω λοιπόν ένα σχετικά φτηνό ρουτερ >100€ για να κουμπωσω με καλώδιο που προϋπάρχει και τώρα καταλήγει σε ένα switch. Θα αναλάβει τη μεταφορά αρχείων από υπολογιστή σε νας καθώς και θα παρέχει ίντερνετ από το μόντεμ στο ps4 και στη smart tv. Το σημείο που θα μπει καλύπτετε ήδη με wifi από το μόντεμ του παρόχου μου όποτε δε με ενδιαφέρει αν θα έχει καν wifi το ρουτερ. Υπόψιν βρίσκομαι εις νήσο Κύπρο όποτε προτιμώ κάτι που μπορεί να σταλεί/υπάρχει εδώ. Εφόσον δε σε απασχολεί το WiFi για ποιο λόγο δεν κοιτάς για ένα 8αρι ή 16αρι switch και ψάχνεις router? Υπάρχει κάποιος λόγος;
Son^Goku Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, kormos είπε Εφόσον δε σε απασχολεί το WiFi για ποιο λόγο δεν κοιτάς για ένα 8αρι ή 16αρι switch και ψάχνεις router? Υπάρχει κάποιος λόγος; Switch έχω. Απλά έχω παρατηρήσει ότι όταν μεταφέρω αρχεία μεταξύ των υπολογιστών και του νας κολλά το stb του παρόχου και το ίντερνετ σέρνεται. Και σκέφτομαι ότι αν απομονωθούν από το μόντεμ και παίρνουν μέσο ρούτερ δε θα έχω αυτά τα θέματα. Μήπως κάνω κάτι λάθος;
kormos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, Son^Goku είπε Switch έχω. Απλά έχω παρατηρήσει ότι όταν μεταφέρω αρχεία μεταξύ των υπολογιστών και του νας κολλά το stb του παρόχου και το ίντερνετ σέρνεται. Και σκέφτομαι ότι αν απομονωθούν από το μόντεμ και παίρνουν μέσο ρούτερ δε θα έχω αυτά τα θέματα. Μήπως κάνω κάτι λάθος; Βάζoντας αν κατάλαβα καλά πάνω στο υπάρχον router άλλο router τι θα αλλάξει ακριβώς;
foniki_melitzana Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 αν μπορείς να χρησιμοποιείς το σαπάκι του παρόχου σου αποκλειστικά ως modem, και τη δουλειά του routing να την κάνει το καινούριο wireless router που θα πάρεις, νομίζω θα είσαι πολύ καλύτερα. Αλλά βλέπω για stb, οπότε δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι. 1
Son^Goku Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Ναι και εγώ έτσι πιστεύω. Το stb του παρόχου ούτως ή άλλως πρέπει να είναι ενωμένο με το μόντεμ απευθείας (ή έστω μέσο switch) και οι υπόλοιπες ενσυρματες συσκευές μέσω ρούτερ. Μάλλον για το microtik το κόβω.
Fubar.gr Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δεν νομίζω οτι αυτό που χρειάζεται είναι router. Το router συνδέει δύο διαφορετικά δίκτυα, πχ 10.0.x.x με 192.168.1.x Πιστεύω οτι αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα καλύτερο switch. Τα φτηνά συνήθως μπορούν να υποστηρίξουν την ονομαστικη ταχύτητα μόνο όταν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ δύο υπολογιστών μόνο. Αν θέλουν ταυτόχρονα να επικοινωνήσουν και οι υπόλοιποι, τότε μοιράζονται τα περισσεύματα του bandwidth και σερνονται. Δυστυχώς δέν έχω κάποια μάρκα να προτείνω.
manolis940 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Θα μπορούσες πολύ εύκολα να το ελέγξεις αν έδινες μια static ip μεταξύ των δύο συσκευών και τις σύνδεες μόνο στο switch. Για να μην μπαίνουμε σε πολύ τεχνικούς όρους subnetic φρόντισε και οι δύο συσκευές να έχουν την subnetmask 255.255.255.0 και δώσε τις δύο IP 192.168.1.1 και 192.168.1.2. Βάλε και τρεις και τέσσερις και δες αν τελικά φταίει το switch. Ένα μικρό σχεδιάγραμμα του δικτύου επίσης μπορείς να μας δώσεις έτσι ώστε να μην κάνουμε διάφορα σενάρια. Έχει σημασία αν ο NAS για παράδειγμα είναι συνδεδεμένος στις θύρες του router ή στο switch Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2018 από manolis940
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα