Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Το swich μου σιγα σιγά παραδίδει πνέυμα εχουν ηδη χαλάσει 2 ports ασε που ειναι μικρό (24 ports) και εχω κάνει πατεντες για να βάλω εξτρα θυρες με εξτρα μικρο swich πανω στο swich.

Θελω σιγα σιγα να ψάξω νεο και κοιτάω στο ebay μεταχειρισμένα με 10 gigabit ταχυτητες αρκετα φτινά, πχ αυτο εδω https://www.ebay.com/itm/222904527648?ul_noapp=true και λέω να πάω σε 10αρι δικτιο..

καταρχάς για να μην κάνω τσάμπα ονειρα αυτο που ποσταρα ειναι οντος 10άρι?η εγω δεν εχω καταλάβει καλά?

επίσης εκτος απο το swich θα χρειστω και μια κάρτα δικτίου για τον σέρβερ σωστα?τι κάρτα πρεπει να πάρω αρκει μια 10αρα με 1 port η ειναι καλύτερα να εχει 2-3 ports?

Καλώδια εχω cat 6 και λογικά με αυτα θα μεινω δεν εχω και άλλες επιλογές φαντάζομαι.

Τωρα οι κάρτες δικτιου των υπολογιστών θα ειναι οι ενσωματομένες δεν ασξίζει να αλλάξω σε ολους (22 υπολογιστές) και οι σκληροι δισκοι wd blue. 

Πιστευετε οτι θα υπάρξει με ολα αυτα καποια ουσιαστικη διαφορα στην ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων στο δικτιο η δεν αξιζει και να πάρω ενα 1000αρι swich να ξεμπερδευω? 

Η ιδεα να πάω σε 10αρι swich ειναι επιδη το βρήκα φτινο σε άλλη περίπτωση δεν πάω καθολου και παιρνω ενα απλό 1000αρι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 10 Gbps αφορά μόνο 1-2 από τις θύρες του switch, οι οποίες συνήθως χρησιμοποιούνται ως uplink, δηλ. για σύνδεση σε άλλο (πολλές φορές κύριο) δίκτυο. Οι υπόλοιπες θύρες θα είναι 1 Gbps.

Οι θύρες που είναι 10 Gbps είναι τέρμα δεξιά (τα 2 μεγάλα κενά). Εκεί βάζεις αντάπτορα. Πιθανώς το συγκεκριμένο switch να υποστηρίζει μόνο αντάπτορα για οπτικές ίνες και όχι UTP Ethernet.

Επεξ/σία από cb_papi
Δημοσ.

Θα μπορούσες βέβαια να αγοράσεις κάρτες με οπτικές ίνες για τον server και να έχει αυτός τη γρήγορη σύνδεση, αλλά πολύ αμφιβάλλω ότι το 1 Gbps δεν θα είναι υπεραρκετό για 1 server.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, cb_papi είπε

Θα μπορούσες βέβαια να αγοράσεις κάρτες με οπτικές ίνες για τον server και να έχει αυτός τη γρήγορη σύνδεση, αλλά πολύ αμφιβάλλω ότι το 1 Gbps δεν θα είναι υπεραρκετό για 1 server.

Δεν καταλαβα,

Να εχει δηλαδη ο σερβερ γρηγορη συνδεση μεχρι το swich και απο εκει και περα να μοιραζει με 1 Gbps? τι θα κερδίσω με αυτο? θα μπορει να στελνει σε περισοτερους υπολογιστες ταυτοχρονα αρχεια με μεγαλυτερη ταχυτητα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι ακριβώς, απλώς πιθανότατα αν έχεις μόνο έναν απλό server δεν θα φτάνει ποτέ έστω 1 Gbps η πρόσβαση στα αρχεία, διότι θα το περιορίζουν οι ταχύτητες των δίσκων και το υπόλοιπο hardware.

Επεξ/σία από cb_papi
Δημοσ.
4 ώρες πριν, cb_papi είπε

Ναι ακριβώς, απλώς πιθανότατα αν έχεις μόνο έναν απλό server δεν θα φτάνει ποτέ έστω 1 Gbps η πρόσβαση στα αρχεία, διότι θα το περιορίζουν οι ταχύτητες των δίσκων και το υπόλοιπο hardware.

Σωστα.

Οποτε σίγουρα θα υπάρχει μια βελτιωση, Αλλα ακομα και να στησω ολοκληρο δικτιο 10αρι πάλι θα εχω θέμα με ταχυτητες σκληρών.οποτε ποιο το νοημα?τωρα ο σερβερ εχει πάνω wd red απο reviews που ειδα μπορει να πιασει μεχρι 116 MB/s τωρα στο δικτιο μου δεν εχω δει πάνω απο 40-45 Mp/s σε pc με καλους σκληρους γιατι καποια εχουν παλιους αργους και εκει ειναι χειρότερα.  οποτε αν πάω σε 10άρι δυκτιο απο 45 αντε να πιασει το μαξ που μπορει ο ενας σκληρός η ο άλλος δηλαδή το πολυ 116 Mb/s..ε δεν αξιζει  πολλά λεφτα για μικρή διαφορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να εχεις 10 γιγα δικτυο θα πρεπει να το υποστηριζουν και τα αναλογα adapters στα πισια σου καθως και το switch οπως σωστα ειπωθηκε. Και αυτη η προδιαγραφη να υπαρχει για να πιασεις κοντα 10 θα πρεπει να εχεις ολο τον εξοπλισμο σου ρυθμισμενο με MTU=16384 που κατα συνθηκη δε πολυυποστηριζεται απο φθηνα μηχανηματα. Αρα μονο θεωρητικα 10 γιγα θα εχεις και θα πιανεις κοντα 2-3 αν το mtu=9000 οπως ειθισται. Αν με το καλο το κανεις 1 γιγα βαλε το mtu=9000 ή οσο παει πιο ψηλα με κλειστο το flow control και το interrupt modulation στο hardware για να εχεις καλες ταχυτητες.

Ακομη θα πρεπει να αλλαξεις και το mtu των windows που εχεις διοτι το default ειναι 1500.

Επεξ/σία από M@dB0x

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...