Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, di maria kun είπε

Ιδιώτης που προχώρησε σε αγορά από εξωτερικό και το αυτοκίνητο το πρόσεχε και το είχε στην πένα αλλά ήταν τόσο αφελής που δεν ρώτησε ούτε έλεγξε χιλιομέτρα?? Κάτι βρομάει από μακριά 

Δεν είναι ιδιώτες εν τέλει.

Θες έξτραδακι? Πας βουλγαρια με συνοδο (200€ Αμοιβή) παίρνεις ένα αυτοκίνητο με κινητήρα στο τέλος της ζωής, του χωρίς εμφανή σημάδια κατεβάζεις χλμ περνάς τελωνειο/κτεο/πινακιδες και το πουλάς σαν ιδιώτης εδώ στη μισή τιμή απ ότι πωλείται στο car και βγάζεις τουλ ένα χιλιάρικο.

Έτσι απλά δυστυχως.

Δεν ειναι η πρώτη περίπτωση που μου τυχαίνει..Είναι γενικό το κακό στην Ελλάδα γι αυτό και μπήκα στο κόπο να γράψω την τελευταία εμπειρία μου. 

• Απαντ. 221
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ctct είπε

Ο καθένας λέει την εμπειρία του ανάλογα την περίπτωση. Είναι κρίμα να μπουν όλοι στο ίδιο καζάνι. Επειδή έχω χαλάσει χρόνο και ήδη ένα σεβαστό ποσο για μετακινήσεις και ελεγχους ένιωθα πως όφειλα να ενημερώσω κ άλλους για αυτη την τελευταια μου τουλ. εμπειρια. 

Προσωπικά δεν πιστεύω πως είναι καλύτερη λύση ο ιδιώτης καθώς μετα την απομάκρυνση δεν θα τον ξαναδείς και δεν μπορείς να πάρεις εγγυήση έστω 6μηνη που από μαντρά μπορείς να ζητησεις. Το ρίσκο είναι παντού. 

Παρεμπιπτόντως, όταν πούλησα το αυτοκίνητο μου ενημέρωνα πως μπορούν να κάνουν έλεγχο όπου θελουν όπως θέλουν γιατί ήξερα τι πουλάω! Ήταν δικό μου, δεν το έφερα πριν ένα μήνα απ την βουλγαρια με 1000ευρω. Γι αυτό κ η αγγελία μου έγραφε ιδιώτης. Όχι έμπορακος χωρίς επαγγ. αφμ !! 

Δεν αναφέρθηκα σ εσένα φίλε μου. 

Δημοσ.
Στις 24/5/2019 στις 5:16 ΜΜ, ctct είπε

Ηταν σε κατασταση καινουριου ειδικα το εσωτερικο του. Δεν είχε ουτε ψεγάδι.

Τα περισσότερα απο αυτα είναι νοικιάρικα για αυτο και έχουν πολλά χιλιόμετρα και είναι αψεγάδιαστα. Αυτός που το νοικιάζει το προσέχει επειδή έχει δωσει εγγυηση και μόλις το επιστρέφει το τσεκάρουν, οπότε αν έχει γίνει το παραμικρό το κρατάνε απο την πιστωτική. Για αυτό και δεν έχουν σημάδια σε λεβιέδες, τιμόνια, πατάκια καθίσματα κτλ ωστε να φαίνονται τα χιλιόμετρά τους. Ο καθένας που το οδηγέι έχει διαφορετικό σωματότυπο, διαφορετική λαβη σε τιμόνι λεβιέ κτλ οπότε αργούν πιό πολύ να φανούν σημάδια σε σχέση με κάποιο που το οδηγεί ο ίδιος κάθε μέρα και βάζει τα χέρια του και τα πόδια του στα ίδια σημεία. 
 Παρ'ολα αυτά απο μαντρά είναι όντως δύσκολο να πετύχεις αυτοκίνητο που να έχει έρθει απο έξωτερικό και να είναι όπως στα λέει. 

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
10 ώρες πριν, ctct είπε

Δεν είναι ιδιώτες εν τέλει.

Θες έξτραδακι? Πας βουλγαρια με συνοδο (200€ Αμοιβή) παίρνεις ένα αυτοκίνητο με κινητήρα στο τέλος της ζωής, του χωρίς εμφανή σημάδια κατεβάζεις χλμ περνάς τελωνειο/κτεο/πινακιδες και το πουλάς σαν ιδιώτης εδώ στη μισή τιμή απ ότι πωλείται στο car και βγάζεις τουλ ένα χιλιάρικο.

Έτσι απλά δυστυχως.

Δεν ειναι η πρώτη περίπτωση που μου τυχαίνει..Είναι γενικό το κακό στην Ελλάδα γι αυτό και μπήκα στο κόπο να γράψω την τελευταία εμπειρία μου. 

Απο οσο ξερω, χωρις να ειμαι σιγουρος, πλεον στον εκτελωνισμο πληρωνεις με βασικη την αρχικη τιμη του αυτοκινητου σαν καινουριο και οχι με βαση την τιμη αγορας οποτε δεν ξερω αν συμφέρει οπως πριν

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Spect~ είπε

Απο οσο ξερω, χωρις να ειμαι σιγουρος, πλεον στον εκτελωνισμο πληρωνεις με βασικη την αρχικη τιμη του αυτοκινητου σαν καινουριο και οχι με βαση την τιμη αγορας οποτε δεν ξερω αν συμφέρει οπως πριν

Όντως αλλά δεν είναι μόνο αυτο.
Η τιμη του εκτελωνισμου, ο συντελεστης φορολογισης δηλ. εκπιπτει απο τα κυβικα εκ. διανυθεντα χλμ, κινηση αυτοκινητου ολο τον εξοπλισμο δηλ. σχεδον τα πάντα. 
Πριν την αγορά στέλνει μία φωτο την άδεια του αυτοκινήτου στον εκτελωνιστή του στην Ελλάδα και του λέει ακριβως τι θα πληρώσει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ τους λέω θα το πάμε σε συνεργείο / αντιπροσωπεία / spotmechanic κλπ αν είναι όπως τα λες πληρώνω εγώ και το παίρνω άμεσα αν δεν είναι όπως τα λες πληρώνεις εσύ και κρατάς και το αμαξάκι. Όποιος είναι σωστός θα δεχθεί οι άλλοι θα κάνουν τους κινέζους οπότε από το τηλέφωνο μόνο γλυτώνω και τα τρεξίματα.

Επεξ/σία από Kenny McCormick
  • Like 2
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Kenny McCormick είπε

Εγώ τους λέω θα το πάμε σε συνεργείο / αντιπροσωπεία / spotmechanic κλπ αν είναι όπως τα λες πληρώνω εγώ και το παίρνω άμεσα αν δεν είναι όπως τα λες πληρώνεις εσύ και κρατάς και το αμαξάκι. Όποιος είναι σωστός θα δεχθεί οι άλλοι θα κάνουν τους κινέζους οπότε από το τηλέφωνο μόνο γλυτώνω και τα τρεξίματα.

Κανένας δε πρόκειται να δεχτεί - ακόμα και εγώ που είμαι ψειρας με το αμάξι μου και όλα είναι στην εντέλεια και το ξέρω δε θα δεχόμουν να πληρώσω για τον έλεγχο του αυτοκινήτου μου για κανένα λόγο. 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, paylidis είπε

Κανένας δε πρόκειται να δεχτεί - ακόμα και εγώ που είμαι ψειρας με το αμάξι μου και όλα είναι στην εντέλεια και το ξέρω δε θα δεχόμουν να πληρώσω για τον έλεγχο του αυτοκινήτου μου για κανένα λόγο. 

Αν έχεις πει αλήθεια δε θα πληρώσεις 

Αν ο υποψήφιος αγοραστής πάει να το παίξει κινέζος τον αφήνεις εκεί και φεύγεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Αν έχεις πει αλήθεια δε θα πληρώσεις 

Αν ο υποψήφιος αγοραστής πάει να το παίξει κινέζος τον αφήνεις εκεί και φεύγεις...

Το θέμα είναι ότι 99% είναι μιλημενοι για να βρουν κουσούρια... μου έχει τύχει σε έλεγχο δυο αυτοκινήτων να παω σε συνεργείο επιλογής του αγοραστή και στις δυο περιπτώσεις έβγαζαν ψεύτικα προβλήματα.

Την πρώτη φορά το αγόρασαν το αμάξι γιατί ο αγοραστής ήταν γνωστής και κατάλαβε ότι ο μάστορας έλεγε μαλακιες, τη δεύτερη φορά (πριν 3 μήνες) πάω λέει τις λαλακιες του και καπάκι λοιπόν πήγα σε συνεργείο εξειδικευμένο και σε αντιπροσωπεία. Φυσικά ο μάστορας του αγοραστή είχε βγάλει ένα σωρό μούφα πράγματα και τα αλλά δυο δικα μου συνεργεία έβγαλαν μόνο κάτι που όντως το ήθελε μια τροχαλία δυναμο. Όταν τους είπα τι έλεγε ο άλλος μηχανικος γελούσαν 15 λεπτά. Προφανώς ο αγοραστής ήθελε να κάνει παζάρια και είχε βάλει το μάστορα του να το βγάλει σκάρτο-προφανώς και του έριξα άκυρο στα παζάρια και στην πώληση γενικά. 

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.

Δεν υπαρχει περιπτωση να πληρωσω για ελεγξει το αμαξι μου καποιος τριτος για να δει αν θα το αγορασει. Αν θελει βρισκομαστε το βλεπει ως πρωτη επαφη και αν του αρεσει αυτο που βλεπει και συναδει με την περιγραφη μου οκ ,μετα αν θελει να το ελεγξει περεταιρω ευχαριστως να πληρωσει και να παμε οπου θελει.

• Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Kenny McCormick είπε

Εγώ τους λέω θα το πάμε σε συνεργείο / αντιπροσωπεία / spotmechanic κλπ αν είναι όπως τα λες πληρώνω εγώ και το παίρνω άμεσα αν δεν είναι όπως τα λες πληρώνεις εσύ και κρατάς και το αμαξάκι. Όποιος είναι σωστός θα δεχθεί οι άλλοι θα κάνουν τους κινέζους οπότε από το τηλέφωνο μόνο γλυτώνω και τα τρεξίματα.

Επειδή για να πουλήσω το αυτοκίνητο μου θα πρέπει να έχω βγάλει και μια σχολή μηχανικών, μη βρει κανα έξτρα πρόβλημα η αντιπροσωπεία που δεν έχω καταλάβει εγώ, οπότε θα πληρώσω και απο την τσέπη μου. 

Το σωστό τελειώνει στο "δεκτό κάθε έλεγχος" που είναι αναγκαία συνθήκη για κάθε τέτοια αγοραπωλησία. Τώρα να θες και να σου πληρώσουν τον έλεγχο επειδή δεν ξέρουν το παραμικρό που μπορεί να έχει το αυτοκίνητο μου φαντάζει αδιανόητο.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Kenny McCormick είπε

άει καλά....

Δημοσ.

Παλια το χα κανει σε ενα swift το πληρωσα και κρατησα το χαρτι ελεγχου . Το αμαξι και το "μεσιτη" που το φερε δε θα πλησιαζα :P

Δημοσ.

Εννοείται ότι δεν πρόκειται να πληρώσω για έλεγχο επειδή κάτι δεν άρεσε στον άλλο. Τελικά και οι ιδιώτες πρέπει να ακούνε πολλά τρελά αν πουν ότι θα πουλήσουν το αυτοκίνητό τους....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...