Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Είτε να απευθυνθείς σε κάποιο έμπορο τύπου spotawheel, μόνο που είναι πανάκριβοι.

Επειδή με προσέγγισαν για συνεργασία (να μου πουλήσουν το αμάξι ουσιαστικά) νομίζω ότι δεν αξίζει. Καταρχήν αυτό που κάνουν είναι απλά να το ελέγξουν και να βγάλουν το report το οποίο το πληρώνεις 50€ και σου λένε ότι θα το πουλήσουν εντός ενός διαστήματος (έως 30 μέρες το αργότερο) για το οποίο προσωπικά αμφιβάλω λίγο αν ισχύει με αυτές τις τιμές.  Προσωπικά λυπήθηκα τα 50€ μου και ακύρωσα το ραντεβού που μου είχαν κλείσει ελαφρώς καταπιεστικά. Ισως να αξίζει για καποιους άλλους... πάντως δεν έχουν δικα τους αμάξια απλά προωθούν ιδιωτών που είναι σε καλή κατάσταση βάσει κάποιων standards τους και δέχτηκαν και πλήρωσαν το 50αρικο... δε ξέρω αν παίρνουν και στην πώληση κάποιο ποσοστό δε φτάσαμε ως εκεί... 

Προτιμώ να κόψω από τον αγοραστή αυτό το 50αρικο για να το πάει όπου θέλει για έλεγχο...

Επεξ/σία από paylidis
  • Απαντ. 221
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, paylidis είπε

Επειδή με προσέγγισαν για συνεργασία (να μου πουλήσουν το αμάξι ουσιαστικά) νομίζω ότι δεν αξίζει. Καταρχήν αυτό που κάνουν είναι απλά να το ελέγξουν και να βγάλουν το report το οποίο το πληρώνεις 50€ και σου λένε ότι θα το πουλήσουν εντός ενός διαστήματος (έως 30 μέρες το αργότερο) για το οποίο προσωπικά αμφιβάλω λίγο αν ισχύει με αυτές τις τιμές.  Προσωπικά λυπήθηκα τα 50€ μου και ακύρωσα το ραντεβού που μου είχαν κλείσει ελαφρώς καταπιεστικά. Ισως να αξίζει για καποιους άλλους... πάντως δεν έχουν δικα τους αμάξια απλά προωθούν ιδιωτών που είναι σε καλή κατάσταση βάσει κάποιων standards τους και δέχτηκαν και πλήρωσαν το 50αρικο... δε ξέρω αν παίρνουν και στην πώληση κάποιο ποσοστό δε φτάσαμε ως εκεί... 

Εδώ μιλάμε για την πλευρά του αγοραστή, για αυτόν είναι αδιάφορο αν αυτοί παίρνουν κάποιο ποσοστό ή αν έχουν αγοράσει το αυτοκίνητο ή αν δεν παίρνουν τίποτα.

• Moderators
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όταν αδυνατείς να δεις ένα συγκεκριμένο αμάξι, φαντάζομαι πως ξεχνάς το συγκεκριμένο αμάξι.

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι οι μαντράδες δεν εμπορεύονται ενοικιαζόμενα? Ποια νομίζεις πως είναι η προέλευση της πλειοψηφίας των αυτοκινήτων που πουλάνε οι μαντράδες? :)

Κάνοντας σύνοψη στα post σου, οι μοναδικές λύσεις που βλέπω είναι οι εξής:

Είτε να βρεις κάποιο αυτοκίνητο από την τοπική αγορά του μέρους που βρίσκεσαι, που σαφώς σε σχέση με την Αθήνα θα έχει και περιορισμένη ποικιλία και υψηλότερες τιμές.

Είτε να απευθυνθείς σε κάποιο έμπορο τύπου spotawheel, μόνο που είναι πανάκριβοι.

H ελέγχεις το αμάξι αρχικά μέσω κάποιας υπηρεσίας τυπου spotmechanic και μετα κανονίζεις τα περαιτέρω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Spect~ είπε

H ελέγχεις το αμάξι αρχικά μέσω κάποιας υπηρεσίας τυπου spotmechanic και μετα κανονίζεις τα περαιτέρω.

Μόνο που έτσι δεν θα κάνεις τον πρώτο έλεγχο μόνος σου, οπότε - όπως είπες και παραπάνω - μπορεί να σου φύγει για πλάκα πάνω από ένα 500άρικο χωρίς να πάρεις αυτοκίνητο :)

• Moderators
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μόνο που έτσι δεν θα κάνεις τον πρώτο έλεγχο μόνος σου, οπότε - όπως είπες και παραπάνω - μπορεί να σου φύγει για πλάκα πάνω από ένα 500άρικο χωρίς να πάρεις αυτοκίνητο :)

Για να κανεις τον έλεγχο μόνο σου πρέπει να ξέρεις οπότε πάλι σε μάστορα θα καταλήξεις.. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Για να κανεις τον έλεγχο μόνο σου πρέπει να ξέρεις οπότε πάλι σε μάστορα θα καταλήξεις.. 

Σου έχω απαντήσει και παραπάνω σε αυτό, όσο άσχετος και να είσαι κάποιους βασικούς ελέγχους μπορείς να τους κάνεις, το πρώτο ξεσκαρτάρισμα δλδ πριν αρχίσεις να μοιράζεις αβέρτα 50άρια για τον τελικό έλεγχο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Προτιμώ να κόψω από τον αγοραστή αυτό το 50αρικο για να το πάει όπου θέλει για έλεγχο...

Δηλαδή σου πρότειναν να σου πουλήσουν το αυτοκίνητο και να τους πληρώσεις για τον έλεγχο? Περίεργο μου φαίνεται, πίστευα ότι τουλάχιστον θα τον έκαναν δωρεάν και στην τελική ας μην σου έδιναν τα αποτελέσματα. Επειδή οι συγκεκριμένοι έχουν καλό όνομα, αν το αυτοκίνητο είναι εμπορικό θεωρώ ότι θα το δώσουν, όσες φορές είδα αυτοκίνητο σε αυτούς που με ενδιέφερε έφευγε πολύ γρήγορα. Από την άλλη αν το αυτοκίνητο που πουλάς είναι εμπορικό, θα το δώσεις και μόνος σου πολύ εύκολα.

Επεξ/σία από bkran
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Εδώ μιλάμε για την πλευρά του αγοραστή, για αυτόν είναι αδιάφορο αν αυτοί παίρνουν κάποιο ποσοστό ή αν έχουν αγοράσει το αυτοκίνητο ή αν δεν παίρνουν τίποτα.

Απλά να ξεκαθαριστεί ότι δεν έχουν δίκη τους μάντρα-αυτοκίνητα προσδοκούσα...

34 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Δε συμφωνώ. Αν πας και κανείς βόλτα μισή ώρα ένα αμάξι και μόλις κατέβεις ανοίξεις τη μηχανή και μυρίζει λαδίλα πχ ή καπνίζει από πίσω ή έχει ανεβάσει θερμοκρασίες στο θεό δε θα πεις κάτι δε πάει καλά;

12 λεπτά πριν, bkran είπε

Δηλαδή σου πρότειναν να σου πουλήσουν το αυτοκίνητο και να τους πληρώσεις για τον έλεγχο? Περίεργο μου φαίνεται, πίστευα ότι τουλάχιστον θα τον έκαναν δωρεάν και στην τελική ας μην σου έδιναν τα αποτελέσματα. Επειδή οι συγκεκριμένοι έχουν καλό όνομα, αν το αυτοκίνητο είναι εμπορικό θεωρώ ότι θα το δώσουν, όσες φορές είδα αυτοκίνητο σε αυτούς που με ενδιέφερε έφευγε πολύ γρήγορα. Από την άλλη αν το αυτοκίνητο που πουλάς είναι εμπορικό, θα το δώσεις και μόνος σου πολύ εύκολα.

Αυτό ακριβώς. Προ-πληρώνεις τον έλεγχο και απλά ελπίζεις να το πουλήσουν. Σου ζητάνε την τιμή που θες να το δωσεις και βάζουν κάποιο καπέλο.

Για το παρακάτω δεν είμαι απολύτως βέβαιος: Εχω την αίσθηση ότι εφόσον πουληθεί στην τιμή αυτή σου επιστρέφουν τα χρήματα της εκτίμησης. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, paylidis είπε

Απλά να ξεκαθαριστεί ότι δεν έχουν δίκη τους μάντρα-αυτοκίνητα προσδοκούσα...

Απλά να ξεκαθαριστεί ότι αυτό είναι αδιάφορο από την πλευρά του αγοραστή, εκτός ίσως από το ότι απαραίτητα πρέπει να κλείσει ραντεβού προκειμένου να δει ένα αυτοκίνητο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Απλά να ξεκαθαριστεί ότι αυτό είναι αδιάφορο από την πλευρά του αγοραστή, εκτός ίσως από το ότι απαραίτητα πρέπει να κλείσει ραντεβού προκειμένου να δει ένα αυτοκίνητο.

Ναι συμφωνούμε γενικά προφανώς είναι αδιάφορο για τους περισσότερους αγοραστές... εγώ ωστόσο πχ που δε μπορώ λόγω δουλειάς να κανονισω κανένα ραντεβού γιατί δεν έχω ξεκάθαρο ωράριο και θέλω να πάω όποτε μου καπνίσει και να μπω στο μαγαζί του να δω το αμάξι δε μπορώ....σε αντίθεση με μια μάντρα που τη βλέπω ανοιχτή έχει ένα αμάξι που μου αρέσει απέξω ή στο car και μπαίνω :)

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ να πω πως για τη sportmechanic υπάρχει η αίσθηση πως είναι αμεροληπτοι και κάποιοι που θέλουν να πουλήσουν αμάξι κάνουν πρώτα έλεγχο σε αυτούς και μετά τα αποτελέσματα τα βγάζουν με φωτογραφίες στο car μαζί με τις φωτογραφίες του αυτοκινήτου τους. Αυτό που είπε ο φίλος από πάνω ότι δεν έχουν δικά μου τους αυτοκίνητα δεν το ήξερα πάντως. 

Δημοσ.

H περίπτωση Spotwheel είναι στημένη σαν μεσιτεία εφόσον το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της "προώθησης" μέσω της εταιρίας παραμένει στην κυριότητα και χρήση του αρχικού κατόχου. Επίσης μεπροβληματίζουν οι πολύ υψηλές τιμές. Ασε που στα ψιλά γράμματα λένε για 10λεπτο test drive κλπ. Συγνώμην αλλά αν σκοπεύω να δώσω 10 χιλιάρικα για μεταχειρισμένο και 15-20 για καινούργιο, δεν υποχωρώ με τίποτε από μια ώρα οδήγηση του υποψήφιου οχήματος και ας έλθει μαζί για "ασφάλεια" όποιος θέλει. (Μια φορά την πάτησα με το Ceed - προσωπικό μου πρόβλημα που δεν μου άρεσε τελικά το κράτημα και το πούλησα στη διετία, γιατί παρασύρθηκα από τον ειδικό τύπο, τρομάρα τους).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, kalmik είπε

δεν υποχωρώ με τίποτε από μια ώρα οδήγηση του υποψήφιου οχήματος

Ελπίζω να τους βάζεις βενζίνη τουλάχιστον... :P

Btw εγώ ως πωλητής δεν επιτρέπω σε κανέναν να οδηγήσει το όχημά μου 

Να τον πάω εγώ πολύ ευχαρίστως, και ας μου πει να κάνω ότι θέλω (άνοιγμα / φρενάρισμα κλπ κλπ), ας πάει σε όποια αντιπροσωπεία ή συνεργείο  θέλει, αλλά στα χέρια άλλου δικό μου όχημα με τίποτα 

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, zio10 είπε

Μισή και μία ώρα τεστ μου κάνει εντύπωση κι εμένα! Εσείς θα δίνατε το αμάξι σας για μια ώρα; 

Εγώ σε δυο που ήρθαν για να το δουν τους πήγα βόλτα 20’ και ήταν οκ. Δεν ήθελαν καν να το οδηγήσουν. Ένας αλλοσ ήθελε να το πάρουμε να οδηγάει και να πάμε έως Χαλκίδα η λουτρακι για να δει πως είναι στα ταξίδια του είπα αν βάλει τα έξοδα πάμε και δεν ήρθε καν να το δει, μάλλον τσάμπα ταξί ήθελε. Κατά τα αλλά 15’ test drive επαρκούν με το παραπάνω...

κάποτε στις παλιες καλεσ Εποχές είχα πάρει ένα καινούργιο και προτού το πάρω μου το έδωσε για ένα Σκ ο αντιπρόσωπος αλλά με χαρτιά τύπου δωρεαν ενοικίασης κλπ!

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...