Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα , ελπίζω να είμαι σε λάθος κατηγορία. Χθες μου παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα που δεν μου έχει ξανασυμβεί ποτέ. Δεν ξέρω αν είναι εδώ το σωστό μέρος να ρωτήσω για κάτι τέτοιο σε σχέση με το media player του αυτοκινήτου , αλλά καθώς δεν γνωρίζω αν φταίει η θύρα USB του media player , το stick η κάτι άλλο , είπα μήπως έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο και σε σας , και μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. έχω ένα Ford Ka του 2009 , το οποίο έχει το εργοστασιακό Media Player , και υποστηρίζει USB αλλά η θύρα δεν βρίσκεται πάνω του , βρίσκεται στο κάτω μέρος της κονσόλας .
Άπο τότε που το πήρα λοιπόν , χρησιμοποιούσα κανονικά την θύρα αυτή για να παίζω μουσική στο αυτοκίνητο μέσω USB και λειτουργούσε χωρίς κανένα πρόβλημα. ξάφνικα λοιπόν χθές , ανάβω το αυτοκίνητο , και αντί να φορτώσει το usb και να παίξει η μουσική μου , ακούω ραδιόφωνο. παω να αλλαξω το source απο fm σε media ( η ονομασία της ford για τα usb φαντάζομαι ) και το media player μου εμφανίζει το μήνυμα NO SOURCE ( σαν να μην αναγνωρίζει ότι υπάρχει κάτι στην θύρα ). 

Δοκίμασα να το βγάλω και να το ξαναβάλω, να καθαρίσω την υποδοχή και το flashακι , να το ξαναφορμάρω σε Fat32 και να περασω λιγα κομματια , δοκιμασα αλλο flashακι και δεν άλλαξε τίποτα. σαν να νέκρωσε η θύρα.

Παρόλα αυτά ,  όταν έβαλα το κινητό μου με ένα καλώδιο στην θύρα , το κινητό άρχισε να φορτίζει ( που θεωρώ πως σημαίνει πως υπάρχει ρεύμα στην θύρα άρα δεν έχει κάει ) , και ξαναδοκίμασα τα στικάκια , χωρίς αποτέλεσμα.

Εχω ψάξει πάρα πολύ στο google , έχω κοιτάξει τα εγχειρίδια κατόχου του αυτοκινήτου κλπ αλλά δεν βρήκα κάτι. 

Τέλος ,δεν δοκίμασα να βγάλω τον πόλο της μπαταρίας για να κάνει reset το media player , γιατί διάβασα πως θα χρειάζεται κάποιο συγκεκριμένο 4 ψήφιο κωδικό το media player για να δουλέψει , τον οποίο δεν έχω. 

Αυτά! Ελπίζω κάποιος να γνώριζει κάτι , ή και γιατί όχι να ξέρει πως φτιάχνεται.

Και πάλι συγγνώμη αν είμαι σε λάθος forum ή κατηγορία , αλλά είμαι παντελώς απελπισμένος!

Δημοσ.

Στα ford focus παντως ο κωδικος ειναι γραμμενος στο ντουλαπακι απο μεσα οταν το ανοιγεις και μαλιστα σε κανα 2 μεριές! Για κοιτα το και βλεπουμε..

Δημοσ.

@zelomoth , Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. δεν βρήκα κάτι για να είμαι ειλικρινής. μέσα στα εγχειρίδια βρήκα μια πλαστική κάρτα που έλεγε κάτι KEYCODE κλπ , τα οποία από οτι κατάλαβα ήταν για τα κλειδιά του αυτοκινήτου καθώς δεν ήταν κανένας από τους κωδικούς τετραψήφιος. επίσης στο εγχειρίδιο λέει πως ο κωδικός για το media player περιέχει μόνο τέσσερις αριθμούς από το 1 ως το 6 , πράγμα που δεν είδα στην καρτούλα που προανέφερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, obiedaz είπε

@zelomoth , Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. δεν βρήκα κάτι για να είμαι ειλικρινής. μέσα στα εγχειρίδια βρήκα μια πλαστική κάρτα που έλεγε κάτι KEYCODE κλπ , τα οποία από οτι κατάλαβα ήταν για τα κλειδιά του αυτοκινήτου καθώς δεν ήταν κανένας από τους κωδικούς τετραψήφιος. επίσης στο εγχειρίδιο λέει πως ο κωδικός για το media player περιέχει μόνο τέσσερις αριθμούς από το 1 ως το 6 , πράγμα που δεν είδα στην καρτούλα που προανέφερα.

Κρατησε πατημενο το 1 και το 6 απο τα κουμπια που εχει τις μνημες του ραδιοφωνου για μερικα δευτερολεπτα και θα σου βγαλει τον κωδικο στην οθονη. Γραψε τον οπως ειναι, και μετα ξεσυνδεσε την μπαταρια και ξαναβαλε τον κωδικο οταν τα συνδεσεις παλι ολα. (αναλογα τον τυπο του ραδιοCD που φοραει, μπορει να θελει το 2 και το 6 πατημενα - ειναι το πιο καινουριο). Οπως και να εχει,ο κωδικος ειναι γραμμενος και στην ταμπελα πανω στο radioCD αλλα θα χρειαστει να το βγαλεις απο την κονσολα για να το δεις. Εχει στην αρχη ειτε M ειτε V και μετα εξι νουμερα. Αν εχει καπου τρυγυρω στο αμαξι ταμπελακι με κωδικους επανω, αυτο τον κωδικο κοιταζεις να βρεις, Μxxxxxxx ή Vxxxxxxx. Αλλα με τα κουμπια πατημενα θα στο δειξει. 

Επεξ/σία από pvrytube
Δημοσ.

Οι εργοστασιακες πηγες χαλανε πολυ πιο ευκολα απο τις after market παντως, να το εχεις στο νου σου αυτο. 4 αυτοκινητα εχω αλλαξει και στα 3 ειχαν χαλασει οι εργοστασιακες πηγες (η μια εντος εγγυησης και εβαλα παλι την ιδια αλλα μετα την αλλαξα για κατι καλυτερο).

Δημοσ.

@pvrytube , ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ! ήθελα να σε ρωτήσω πριν κάνω κάτι , μιας και γενικά ειμαι λίγο noob με τα αυτοκίνητα. το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου γράφει πως θα χρειαστεί καποιο τετραψήφιο κωδικό για το radio για να γινει reset. αν πατήσω αυτά τα κουμπιά που μου είπες , και μου δώσει εξαψήφιο , ποια ψηφία θα πρέπει να χρησιμοποιήσω;

@salvation81 , να σου πω την αλήθεια εγώ πρώτη φορά το παρατηρώ αυτό , στο προηγούμενο αμάξι μου ( Peugeot 206 ) είχε την εργοστασιακή της clarion και ομολογώ πως δεν είχα προβλήματα ( βέβαια δεν είχε usb κλπ ).

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά!

Δημοσ.

Συγγνώμη για το double-post.

Παιδιά καλησπέρα και πάλι , μίλησα σήμερα το πρωί με την ford Hellas από όπου με παρέπεμψαν σε κάποιο πωλητή ( αν δεν κάνω λάθος τον παζαρόπουλο στην Ν. Ιωνία. ) εκεί μίλησα με έναν τεχνικό και του εξήγησα το πρόβλημα. το code δεν μπορεί να μου το δώσει λέει , γιατί μπαίνουν σε κάποια συστήματα της εταιρείας κλπ όπου δεν γίνεται να έχω πρόσβαση εγώ. όσον αφορά το πρόβλημα μου είπε πως το πιο πιθανό είναι να φταίει η πηγή και να θέλει ολική αντικατάσταση , πράγμα που δε μου συνιστά γιατί είναι πολύ ακριβό. καλύτερα πάρε μια aftermarket μου είπε. 

με το λοιπόν , μιας και το θέμα είναι ανοιχτό , θέλω να σας ρωτήσω γνώμες για να αλλάξω . το αυτοκίνητο έχει bluetooth οπότε λαμβάνω κλήσεις και μιλάω στο κινητό κανονικά. επίσης έχει και χειρισμό στο τιμόνι. Σκέφτηκα να πάω σε Pioneer καθώς τα έχω δουλέψει σε 3 αυτοκίνητα και ήμουν πλήρως ικανοποιημένος από την ποιότητα και τα λοιπά , σκέφτομαι όμως πως λογικά θα χρειαστώ κάποιο adaptor kit για το χειρισμό στο τιμόνι όπως επίσης και αλλαγή του πλαστικού , καθώς ο σχεδιασμός του δεν είναι ορθογώνιος όπως στα aftermarket . 

έχει κάποιος να προτείνει κάτι , ή κάποια tips όσον αφορά την αγορά και την εγκατάσταση; ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.
Στις 2/9/2018 στις 12:29 ΜΜ, obiedaz είπε

@pvrytube , ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ! ήθελα να σε ρωτήσω πριν κάνω κάτι , μιας και γενικά ειμαι λίγο noob με τα αυτοκίνητα. το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου γράφει πως θα χρειαστεί καποιο τετραψήφιο κωδικό για το radio για να γινει reset. αν πατήσω αυτά τα κουμπιά που μου είπες , και μου δώσει εξαψήφιο , ποια ψηφία θα πρέπει να χρησιμοποιήσω;

@salvation81 , να σου πω την αλήθεια εγώ πρώτη φορά το παρατηρώ αυτό , στο προηγούμενο αμάξι μου ( Peugeot 206 ) είχε την εργοστασιακή της clarion και ομολογώ πως δεν είχα προβλήματα ( βέβαια δεν είχε usb κλπ ).

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά!

6 Νουμερα ειναι ο κωδικος, και 6 θα σου ζητησει να δωσεις. Δεν ξερω γιατι το manual γραφει για τετραψηφιο κωδικο (ισως ειναι απομειναρι απο copy-paste παλιοτερων manual με παλιοτερα εργοστασιακα ηχοσυστηματα). Δοκιμασε να resetαρεις το συστημα και επαναενεργοποιησε το, μιας και απο οτι διαβαζω το εχεις ξεγραψει ηδη το εργοστασιακο και ψαχνεις για aftermarket. Δες τι μπορεις να κανεις με το reset και κρινεις εσυ απο εκει και περα. Απο οτι μου εδωσες να καταλαβω δεν ηξερε την τυφλα του ο τεχνικος που πηγες η δεν ηθελε να ασχοληθει καν μιας και το ηλεκτρολογικο κομματι για αυτους ειναι χρονοβορο και δεν εχει ψωμι η υποθεση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, obiedaz είπε

Συγγνώμη για το double-post.

Παιδιά καλησπέρα και πάλι , μίλησα σήμερα το πρωί με την ford Hellas από όπου με παρέπεμψαν σε κάποιο πωλητή ( αν δεν κάνω λάθος τον παζαρόπουλο στην Ν. Ιωνία. ) εκεί μίλησα με έναν τεχνικό και του εξήγησα το πρόβλημα. το code δεν μπορεί να μου το δώσει λέει , γιατί μπαίνουν σε κάποια συστήματα της εταιρείας κλπ όπου δεν γίνεται να έχω πρόσβαση εγώ. όσον αφορά το πρόβλημα μου είπε πως το πιο πιθανό είναι να φταίει η πηγή και να θέλει ολική αντικατάσταση , πράγμα που δε μου συνιστά γιατί είναι πολύ ακριβό. καλύτερα πάρε μια aftermarket μου είπε. 

με το λοιπόν , μιας και το θέμα είναι ανοιχτό , θέλω να σας ρωτήσω γνώμες για να αλλάξω . το αυτοκίνητο έχει bluetooth οπότε λαμβάνω κλήσεις και μιλάω στο κινητό κανονικά. επίσης έχει και χειρισμό στο τιμόνι. Σκέφτηκα να πάω σε Pioneer καθώς τα έχω δουλέψει σε 3 αυτοκίνητα και ήμουν πλήρως ικανοποιημένος από την ποιότητα και τα λοιπά , σκέφτομαι όμως πως λογικά θα χρειαστώ κάποιο adaptor kit για το χειρισμό στο τιμόνι όπως επίσης και αλλαγή του πλαστικού , καθώς ο σχεδιασμός του δεν είναι ορθογώνιος όπως στα aftermarket . 

έχει κάποιος να προτείνει κάτι , ή κάποια tips όσον αφορά την αγορά και την εγκατάσταση; ευχαριστώ πολύ.

Πρωτα να κοιταξεις τι μαρκα ειναι η εργοστασιακη πηγη μηπως και πας στην ιδια μαρκα και δεν χρειαστεις ανταπτορες και τετοια.

Αν οχι εγω και Pioneer ειχα και Kenwood και Alpine, με ολες ειμουν ευχαριστημενος. Απο εκει και περα αναλογα και το ποσα διαθετεις και αν θελεις 1 η 2 DIN, αυτα ειναι που μετρανε.

Δημοσ.

@pvrytube , αδερφέ μου μόλις δοκίμασα αυτό που μου είπες πατώντας το κουμπί 1 και 6 ταυτόχρονα και μου έβγαλε έναν οκταψήφιο κωδικό κ αμέσως μετά SW : 016
παίζει να ξέρουμε τι συνέβη; είναι οκταψήφιος ο κωδικός τελικά;

Όσον αφορά τα aftermarket , όχι δεν έχω ακυρώσει πλήρως την επιλογή του μαμίσιου Media player , απλά το θέμα ειναι να δουλέψει.

@Salvation81 , πως μπορώ να το δω αυτό; εννοώ το τι μάρκα είναι η πηγή; ( με συγχωρείς , είμαι total noob σε ότι έχει να κάνει με αυτοκίνητα. ) 

Όσον αφορά την αγορά , δεν θα πάω για 2 DIN καθώς η κονσόλα δεν υποστηρίζει τέτοιο πλαίσιο , και δεν θα θελα να τρυπήσω ή να κόψω κάτι. υπάρχουν και foldable από όσο γνωρίζω , αλλά βγαίνουν πολύ έξω του budget μου. αυτό που θέλω είναι κάτι που να παίζει ραδιο και USB και να έχει συνδεσιμότητα bluetooth για να δουλέυει το hands free. 

Βρήκα μια πηγή της pioneer κοντά στα 80 ευρώ , που είναι οκ για αυτά που προσφέρει , αλλά με ενα γρήγορο search , τα stalk adaptors έχουνε 60 ευρώ απο ebay + 30 ευρώ η φάτσα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, obiedaz είπε

@pvrytube , αδερφέ μου μόλις δοκίμασα αυτό που μου είπες πατώντας το κουμπί 1 και 6 ταυτόχρονα και μου έβγαλε έναν οκταψήφιο κωδικό κ αμέσως μετά SW : 016
παίζει να ξέρουμε τι συνέβη; είναι οκταψήφιος ο κωδικός τελικά;

Όσον αφορά τα aftermarket , όχι δεν έχω ακυρώσει πλήρως την επιλογή του μαμίσιου Media player , απλά το θέμα ειναι να δουλέψει.

@Salvation81 , πως μπορώ να το δω αυτό; εννοώ το τι μάρκα είναι η πηγή; ( με συγχωρείς , είμαι total noob σε ότι έχει να κάνει με αυτοκίνητα. ) 

Όσον αφορά την αγορά , δεν θα πάω για 2 DIN καθώς η κονσόλα δεν υποστηρίζει τέτοιο πλαίσιο , και δεν θα θελα να τρυπήσω ή να κόψω κάτι. υπάρχουν και foldable από όσο γνωρίζω , αλλά βγαίνουν πολύ έξω του budget μου. αυτό που θέλω είναι κάτι που να παίζει ραδιο και USB και να έχει συνδεσιμότητα bluetooth για να δουλέυει το hands free. 

Βρήκα μια πηγή της pioneer κοντά στα 80 ευρώ , που είναι οκ για αυτά που προσφέρει , αλλά με ενα γρήγορο search , τα stalk adaptors έχουνε 60 ευρώ απο ebay + 30 ευρώ η φάτσα.

Αν κανεις μια ερωτηση στην αντιπροσωπεια θεωρητικα θα γνωριζουν (εψαξα λιγο στο ιντερνετ αλλα δεν βρηκα κατι σιγουρο).

Απο εκει και περα τοσο η μασκα που θα χρειαστεις οσο και οι ανταπτορες ναι θα κοστισουν αρκετα.

Δημοσ.

Μιας και ανοιξε τετοια συζητηση,

Μηπως γνωριζετε πως συνδεουμε το κινητο ασυρματα  με εργοστασιακο ηχοσυστημα σε ford focus/2007?

Στην κεντρικη κονσολα εχει εικονιδια (πρασινο/κοκκινο τηλεφωνακι) αλλα δεν εκπεμπει σημα bluetooth..

Δημοσ.
13 ώρες πριν, @topos είπε

Μιας και ανοιξε τετοια συζητηση,

Μηπως γνωριζετε πως συνδεουμε το κινητο ασυρματα  με εργοστασιακο ηχοσυστημα σε ford focus/2007?

Στην κεντρικη κονσολα εχει εικονιδια (πρασινο/κοκκινο τηλεφωνακι) αλλα δεν εκπεμπει σημα bluetooth..

Μηπως ηταν εξτρα το οποιο δεν το εβαλες; 2007 και στανταρντ bluetooth ειδικα σε Focus μου ακουγεται παραξενο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...