Προς το περιεχόμενο

H Samsung ανακοίνωσε σειρά τηλεοράσεων QLED με εξωπραγματική ανάλυση 8K

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, ROG-X είπε

700 nits ? ahaha καλο! 700 nits ειναι για highlight 2% στην οθονη!

Στα 140 nits εισαι σε τηλεοπτικη και full screen εικονα. 

Λοιπόν αγαπητέ αυτό είναι γνωστό, όσο μεγαλύτερο το hdr coverage της οθόνης τόσο λιγότερα nits. Ισχύει και σε oled και σε qled. Προφανώς για να μην καθόμαστε να μιλάμε για coverage κτλ λέμε για τις μέγιστες τιμες. Προφανώς οι σκηνές έχουν ένα ποσοστό σε highlights. Επίσης το τηλεοπτικό σήμα μετατρέπεται και σε hdr με την dynamic contrast λειτουργία, αλλά και τα 140 nits είναι η φυσιολοκες τιμές που μπορείς να ανεβάζεις ρυθμίζοντας την οθόνη. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Λοιπόν αγαπητέ αυτό είναι γνωστό, όσο μεγαλύτερο το hdr coverage της οθόνης τόσο λιγότερα nits. Ισχύει και σε oled και σε qled. Προφανώς για να μην καθόμαστε να μιλάμε για coverage κτλ λέμε για τις μέγιστες τιμες. Προφανώς οι σκηνές έχουν ένα ποσοστό σε highlights. Επίσης το τηλεοπτικό σήμα μετατρέπεται και σε hdr με την dynamic contrast λειτουργία, αλλά και τα 140 nits είναι η φυσιολοκες τιμές που μπορείς να ανεβάζεις ρυθμίζοντας την οθόνη. 

Προφανως ειναι λεπτομερεια για σενα οτι το QLED ειναι στα 650 nits ακατεβατα, ενω το OLED στα 140 nits.... και με BLUISH EFFECT ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ! 

Επεξ/σία από ROG-X

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ROG-X είπε

Mονο το καλο QLED ειναι στα 650 nits ακατεβατα, ενω το OLED στα 140 nits.... και με BLUISH EFFECT ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ! 

Μου φαίνεται έχεις μείνει σε άλλη εποχή όσο αφορά τα μπλε.  Αλλά αφού δεν απαντάς πάνω σε αυτά που λέω αλλά συνέχεια λες τα δικά σου αδυνατώ να κάνω διάλογο.

Δεν είμαι φανατικός υποστηρικτής καμίας τεχνολογίας. Διαφωνώ με το όνομα qled γιατί πιστεύω ότι η Samsung ήθελε και τα κατάφερε να προκαλέσει σύγχυση στους μη επαρκώς ενημερωμένους. Το βλέπω σε γνωστούς που πίστευαν ότι όντως η qled είναι oled. Άσχετο αν πολλοί εδώ μέσα ξέρατε την διαφορά. 

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ρεαλιστικά πράγματα. Αυτά που θα δεις στην πράξη. Για μένα και οι δύο τεχνολογίες δεν είναι τέλειες προφανώς. Κάθε μία έχει υπέρ και κατά. Απλά για ΜΈΝΑ υπερτερεί λιγο η oled. Αν ήθελα μόνιτορ θα πήγαινα με τα μάτια κλειστά σε qled. Αυτή η ισορροπία μπορεί να αλλάξει και αργότερα να προτιμω qled. Αν και πιστεύω ότι τελικά θα αλλάξει όταν θα βγουν οι microled.

Τελως πάντων ηθελα να απαντήσω στον φίλο @graphist83 για κάποια πράγματα που πιστεύω έγραψε λαθος και όχι να μπω σε ένα debate για το ποια είναι καλύτερη.

Επεξ/σία από Retromaniac

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Το ξεθώριασμα στο οποίο αναφερόμουν δεν είναι ότι κάπου θα έχουμε φωτεινά χρώματα και θα ξεθωριάζουν τα σκοτεινά. Αναφερόμουν στο pixel το οποίο θα έχει 4000 nits φωτισμό από πίσω. Και είπα ότι έστω θέλουμε να δείξουμε pure Red στα 4000 nits. Δηλαδή στα 10 bit σε rgb values θα ήταν 1024, 0, 0. Δηλαδή το green και το blue SUB-PIXEL δεν θα πρέπει να φαίνεται καθόλου. Όμως επειδή έχουμε 4000 nits, θα περνάει άφθονο φως μέσα από το liquid crystal που πρέπει να μπλοκάρει το φως για το green και το blue, με αποτέλεσμα να μην έχουμε pure red.

Στην oled δεν έχουμε το παραπάνω φαινόμενο. Το green και το blue δεν παράγουν καθόλου φως. Επίσης αυτό που λες για true rgb panel, μπερδεύεσαι πάρα πολύ με τις φθηνές LCD 4K RGBW. Οι ακριβές RGBW (LCD και OLED) δεν έχουν 30% λιγότερα εικονοστοιχεία, αλλά full RGB + 1 white για κάθε pixel. Απλά ψάξε το.

Το κύριο χαρακτηριστικό της εν λόγω τεχνολογία δεν είναι ούτε τα 12 bit ούτε τα 4000 nits. Καταρχήν απαιτεί ελάχιστο βάθος 10 bit και έχει την δυνατότητα για 12 bit. Το κύριο χαρακτηριστικό της και η διαφορά της με το απλό hdr είναι τα dynamic metadata. Δηλαδή η δυνατότητα για κάθε frame να υπάρχει η πληροφορία για το HDR. Στο απλό HDR έχουμε απλά static data. Δηλαδή για ολόκληρη την ταινία. Αυτό όμως κάνει αρκετές σκηνές να μην είναι σωστές όσον αφορά το HDR.

Εδώ έρχεται το HDR+ της Samsung που έχει dynamic metadata όπως το DV, αλλά η διαφορά τους είναι ότι το DOLBY VISION μπορεί να πάρει και 12 bit και έως 10000 nits σε αντίθεση με το HDR+ που είναι 10 bit, 4000 nits.

Οπότε το DOLBY VISION υποστηρίζεται μία χαρά από τις OLED και εγώ μία χαρά το βλέπω να μπαίνει και να λειτουργεί στις ταινίες τους NETFLIX.

Και τέλος να αναφέρω το άλλο χαρακτηριστικό που δεν έχουν οι qled και κάθε LCD panel. 0 ms pixel response time. Zero blurring/ghosting δηλαδη. Instant pixel color change. Ειναι εξωπραγματικο. Απλά παίξτε video game και θα καταλάβετε. Μην το μπερδέψετε με το input lag. Και εκεί έχω χαμηλο (21 ms). 

Επισης έχω 120 hz στο μοντέλο του 17 για 1080. Τα μοντέλα του 18 υποστηρίζουν και 4κ 120 με freesync. 

Καλησπερα,

Στο προηγούμενο ποστ μου δεν εκανα κάποια συγκριση σχετικα με το Dolby Vision και το HDR10. Σαφως το πρωτο εχει ανωτερες προδιαγραφές. Η βασικότερη ειναι αυτη πού σωστα αναφέρεις. Το Dolby vision υποστηρίζει δυναμικά μεταδεδομενα και μπορει να αλλάξει την καμπύλη EOTF ανα καρε. Κατι τετοιο ομως μπορει να το κανει και το HDR10+

Εχω την ενημέρωση και διαβαζω παντού οτι ολες οι ταινιες με Dolby Vision μεταδεδομενα γινονται mastering στα 4000 nit στα 12bit. Εχει δειξει οτι αποδίδει ελάχιστα καλύτερα απο το HDR10 αλλα σε καμια περίπτωση δεν μπορεί να δωσει αυτα που υπόσχεται με την παρούσα τεχνολογία σε πανελ. Αναμενω να δω πως θα τα παει και το HDR10+. 

Οσον αφορα τα πανελ των OLED θα παραδεχτώ οτι οντως εκανα λαθος στον αριθμο των πιξελ στα WRGB OLED. Όντως αθροίζονται στα 33.000.000. Παρόλα αυτα φαντάσου οταν εχεις μια έγχρωμη εικονα με καποια απο τα υποπιξελ αναμενα. Σε καποιες περιπτωσεις θα αναψει και το λευκο. Ειτε για να απεικονίσει καποιο φωτεινό λευκο σημειο. Ειτε για να αυξησει την φωτεινότητα σε κάποια σκηνη. Οταν εχεις ενα χρωμα και ακριβως διπλα του ανοίξεις ενα λευκο φως. Υποβιβάζεις το χρώμα καθως αλλαζει η χροια του. Παρόλα αυτα οπως ειπα και πιο πανω δεν το θεωρώ βασικό πρόβλημα καθως δείχνει να επηρεαζει σε μικρο βαθμο.

Τωρα το ποσο θα επηρεάσουν τα 4000 νιτ τα γειτονικά εικονοστοιχεια στην Q900 μενει να το δουμε απο κοντα. Αλλωστε 4000νιτ θα εχει μονο η 85αρα. Οι αλλες νομιζω θα ειναι στα 3000.

Πάντως οφείλω να πω φαινεσαι αρκετα διαβασμένος. Εμενα η επαγγελματικη μου ενασχόληση απαιτει να ενημερωμενομαι για δεκάδες διαφορετικές συσκευές, ειτε εικόνας ειτε ηχου και λογικο καμια φορα να χάνουμε το μπούσουλα. Θετικο που υπαρχει η ορεξη για διαλογο και υγιείς ανταλλαγή απόψεων.

Καλο βραδυ.

Επεξ/σία από graphist83

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, graphist83 είπε

Καλησπερα,

Στο προηγούμενο ποστ μου δεν εκανα κάποια συγκριση σχετικα με το Dolby Vision και το HDR10. Σαφως το πρωτο εχει ανωτερες προδιαγραφές. Η βασικότερη ειναι αυτη πού σωστα αναφέρεις. Το Dolby vision υποστηρίζει δυναμικά μεταδεδομενα και μπορει να αλλάξει την καμπύλη EOTF ανα καρε. Κατι τετοιο ομως μπορει να το κανει και το HDR10+

Εχω την ενημέρωση και διαβαζω παντού οτι ολες οι ταινιες με Dolby Vision μεταδεδομενα γινονται mastering στα 4000 nit στα 12bit. Εχει δειξει οτι αποδίδει ελάχιστα καλύτερα απο το HDR10 αλλα σε καμια περίπτωση δεν μπορεί να δωσει αυτα που υπόσχεται με την παρούσα τεχνολογία σε πανελ. Αναμενω να δω πως θα τα παει και το HDR10+. 

Οσον αφορα τα πανελ των OLED θα παραδεχτώ οτι οντως εκανα λαθος στον αριθμο των πιξελ στα WRGB OLED. Όντως αθροίζονται στα 33.000.000. Παρόλα αυτα φαντάσου οταν εχεις μια έγχρωμη εικονα με καποια απο τα υποπιξελ αναμενα. Σε καποιες περιπτωσεις θα αναψει και το λευκο. Ειτε για να απεικονίσει καποιο φωτεινό λευκο σημειο. Ειτε για να αυξησει την φωτεινότητα σε κάποια σκηνη. Οταν εχεις ενα χρωμα και ακριβως διπλα του ανοίξεις ενα λευκο φως. Υποβιβάζεις το χρώμα καθως αλλαζει η χροια του. Παρόλα αυτα οπως ειπα και πιο πανω δεν το θεωρώ βασικό πρόβλημα καθως δείχνει να επηρεαζει σε μικρο βαθμο.

Τωρα το ποσο θα επηρεάσουν τα 4000 νιτ τα γειτονικά εικονοστοιχεια στην Q900 μενει να το δουμε απο κοντα. Αλλωστε 4000νιτ θα εχει μονο η 85αρα. Οι αλλες νομιζω θα ειναι στα 3000.

Πάντως οφείλω να πω φαινεσαι αρκετα διαβασμένος. Εμενα η επαγγελματικη μου ενασχόληση απαιτει να ενημερωμενομαι για δεκάδες διαφορετικές συσκευές, ειτε εικόνας ειτε ηχου και λογικο καμια φορα να χάνουμε το μπούσουλα. Θετικο που υπαρχει η ορεξη για διαλογο και υγιείς ανταλλαγή απόψεων.

Καλο βραδυ.

Καλησπέρα,

1) Όπως είπα η ειδοποιός διαφορά ειναι τα dynamic Metadata.Αυτο υλοποιείται σε ΟΛΕΣ τις τηλεοράσεις Dolby vision support. Προφανώς οι ταινίες γινονται master στα 12 bit για όταν βγουν τηλεοράσεις με 12 bit. Αλλά αυτό δεν θα κάνει την τρελή διαφορά. Η τρελή διαφορά ειναι τα dynamic Metadata. Αλλάζει τελείως το hdr ειδικά σε δύσκολες σκηνές. Εκανα την σύγκριση για να δείξω γιατί έχει νόημα το dv. Οπότε εκεί χρησιμεύει το Dolby vision σε σχέση με το HDR10. Και για αυτό είναι χρήσιμο, καθως και το hdr+ για τον ίδιο λόγο. Οπότε η ύπαρξη dv στα panel με 10 bit και 700 nits έχει νόημα (σε αντίθεση με αυτό που είπες στην αρχή ότι δεν έχει), για τα dynamic Metadata και την καλύτερη απεικόνιση των hdr σκηνών λόγω αυτού, πέρα από τα περισσότερα nits και bits. Δες συγκριτικά στο ίντερνετ μεταξύ dynamic και static. 

2) Το λευκό στην oled θα ανοίξει οταν έχει χρώμα ακριβώς απόχρωση του γκρι ή όταν το χρώμα ειναι σχεδόν απόχρωση του γκρι αλλά πολύ κοντά στο άσπρο και πολύ φωτεινό οπότε έτσι και αλλιως δεν θα φαινόταν. Έτσι δεν καταστρέφει κάποια χρώματα. Δεν πρόκειται να ανάψει δηλαδή όταν έχεις δυνατό κόκκινο.

3) Στα 4000 nits όμως, δεν ξέρω γιατί μιλάς για γειτονικά pixel γιατί το εκανα πολύ ξεκάθαρο και έδωσα και παράδειγμα, ότι το ίδιο το pixel των 4000 nits που θα έπρεπε να ειναι κόκκινο δεν μπορεί να είναι, γιατί τα SUB-pixel (sub σημαίνει υπό, όχι διπλανά) που αποτελείται το χρωμα δεν μπορούν να είναι μαύρα. Ξεκαθαρίζω πάλι ότι δεν μιλάω για γειτονικά pixel αλλά για SUB-pixel, δηλαδή για το ίδιο pixel. 

Επεξ/σία από Retromaniac

Ξερω πολυ καλα τι σημαινει pixel και subpixel. Στα ελληνικα σου εδωσα αυτη την περιγραφή και σε μπερδεψα.  Κατάλαβα ακριβως τι ηθελες να πεις. Ομως αυτο ειναι δικη σου  θεωρεία. Μενει να το δουμε πρακτικά. Σιγουρα θα το ειχαν υποψην οι μηχανικοί της εταιριας, πριν αυξησουν την φωτεινότητα. Και να ξερεις θα συνεχισει να αυξάνεται.  Πολυ πιθανον να εχουν τοποθετήσει ειδικα difuser η οτιδήποτε αλλο. Μενει να την δουμε απο κοντα και να γίνουν οι πρωτες μετρήσεις.

Περι HDR το αναλυσαμε νομιζω αρκετα. Αναπαραγουμε τα ιδια.  

Λογικο μεσα σε ενα φορουμ να μην γνωριζεις τι επιπεδο γνωσεων εχει ο καθενας. Πιστεψε με ομως στο αντικειμενο μου εχω διαπιστώσει κατα βαση επι του πρακτέου τα περισσοτερα στο κομματι εικονα - ηχος. Οι περισσοτερες λεπτομεριες που συζηταμε τις περισσοτερες φορες σε παρομοια νηματα ειναι σχεδον ανούσιες στην πλειοψηφία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, graphist83 είπε

Ξερω πολυ καλα τι σημαινει pixel και subpixel. Στα ελληνικα σου εδωσα αυτη την περιγραφή και σε μπερδεψα.  Κατάλαβα ακριβως τι ηθελες να πεις. Ομως αυτο ειναι δικη σου  θεωρεία. Μενει να το δουμε πρακτικά. Σιγουρα θα το ειχαν υποψην οι μηχανικοί της εταιριας, πριν αυξησουν την φωτεινότητα. Και να ξερεις θα συνεχισει να αυξάνεται.  Πολυ πιθανον να εχουν τοποθετήσει ειδικα difuser η οτιδήποτε αλλο. Μενει να την δουμε απο κοντα και να γίνουν οι πρωτες μετρήσεις.

Περι HDR το αναλυσαμε νομιζω αρκετα. Αναπαραγουμε τα ιδια.  

Λογικο μεσα σε ενα φορουμ να μην γνωριζεις τι επιπεδο γνωσεων εχει ο καθενας. Πιστεψε με ομως στο αντικειμενο μου εχω διαπιστώσει κατα βαση επι του πρακτέου τα περισσοτερα στο κομματι εικονα - ηχος. Οι περισσοτερες λεπτομεριες που συζηταμε τις περισσοτερες φορες σε παρομοια νηματα ειναι σχεδον ανούσιες στην πλειοψηφία.

Ναι ξέρεις τι είναι sub pixel αλλά μου μιλάς για γειτονικά. Δεν ξέρω γιατί. Τεσπα. Δεν μένει να διαπιστώσουμε κάτι. Το "ξεθώριασμα" αρχίζει από πολυ λιγότερα nits. Είναι αδυναμία του liquid crystal. Για το ίδιο λόγο που δεν μπορείς να έχει απόλυτο μαύρο pixel, για τον ίδιο λόγο δεν μπορείς να έχεις μαύρο SUB-pixel. Θα περναει πάντα φως από μέσα του. Δεν είναι δικιά μου θεωρία. Αν μπορούσες να έχεις απόλυτα μαύρο subpixel θα είχες και απόλυτα μαύρο pixel, όπως στην oled. Kαι στα 4000 nits θα περναει πολύ φως. Οπότε pixel που πρέπει να έχει μονο το red SUB-pixel αναμμένο και τελείως μαύρο το blue και green (Για το απόλυτο κόκκινο) δεν γίνεται. Σε αντίθεση με την oled. Και για αυτό φταίει η αρχή λειτουργίας. Μπορείς απλα  να χρησιμοποιησεις VA panel για να βοηθήσεις τα SUB-pixel. 

Σε ότι αναφέρθηκα είναι πράγματα που κανουν την διαφορά. Είτε για τα dynamic Metadata, είτε για το rgbw, είτε για τα subpixel. Για αυτό είπα ότι θέλω να μιλάω για πράγματα που κάνουν διαφορά στην πράξη.

Για το Dolby vision πάντως δεν αναπαράγουμε τα ίδια. Είπες ότι δεν έχει νόημα, σου ΑΠΈΔΕΙΞΑ ότι έχει γιατί το κυριότερο χαρακτηριστικό του (και αυτό που κανει την διαφορά με το  απλό hdr, aka hdr10) τα dynamic Metadata υλοποιείται κανονικά 100%. Δεν χρειάζεται 12 bit και 4000 nits για να πεις ότι έχει νόημα. Όπως είπες και μόνος σου τα 12 με τα 10 bits μικρή οπτική διαφορά (και όντως) έχουν. Την μεγάλη οπτική διαφορά την κάνει το dynamic Metadata. Οπότε πρέπει να παραδεχτείς ότι και αυτή η δήλωση σου είναι λάθος. 

Επισης δεν ειναι μόνο οι oled που έχουν full rgbw array αλλά και οι καλές LCD της LG. Μόνο οι φθηνες (για το μέγεθός τους) κανουν το κόλπο.

Επεξ/σία από Retromaniac

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μιλάμε για όλες τις τηλεοράσεις, Μιλάμε για την Q900 η οποία έχει VA panel. Όπως επησεις εχει και full array. 

Ελέγχει 480 ζώνες οι οποίες κλείνουν ΤΕΛΕΙΩΣ. Αν όχι 0 μαύρο σε σημεία με κοντινά φωτεινά σημεία σε ANSI pattern δίνει 0.03 nits. Μόνο μελανο σημείο το glow effect. 

Μιλάμε επησεις για HDR10+ Με δυναμικά μετά δεδομένα. Η Q900 θα έχει αυτό. Ουδεμία σύγκριση με το απλό. Δεν μου απέδειξες τίποτα. Ούτε είπες κάτι που δεν γνωρίζα. Απλώς μου κάνεις μια σύγκριση που ποτέ δεν έθεσα. 

Για να μην ξανά λεω τα ίδια. Μίλησα και σχολίασα την Q900 και ΜΟΝΟΝ αυτήν με HDR10+ με spva panel και local diming με full array 480 ζωνών. 

Δεν αναφέρθηκα σε άλλες τεχνολόγιες και άλλες τηλεοράσεις. 

Εσύ μου αναλύεις για hdr10 που δεν αναφέρθηκα, και για γενικές τεχνολόγιες για την αρχή λειτουργίας των Lcd. Κακό δεν κάνει αλλά δεν έχει νόημα. 

H Q900 έχει ειδικό backlight και diffusers. Δεν είπα ποτέ για μηδενικά μαύρα τα νούμερα όμως είναι πολύ χαμηλά.. Τέλος τα 4000 nit δεν κατά λαμβάνουν όλη την οθόνη. 

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παίρνεις ένα μέρος από τα λεγόμενά μου και δημιουργείς εντυπώσεις κάνοντας συγκρίσεις που δεν έγιναν ποτέ εκεί που έκανα λάθος στο rgbw σχετικά με τον αριθμό των subpixel το παραδέχτηκα. Μήπως αυτό γίνεται επειδή είσαι κάτοχος OLED?  

Θα μπορούσα και εκεί λοιπόν Αν ήθελα να αναφερθώ τα υπέρ και τα κατά της τεχνολογίας αυτής και μάλιστα εκτενέστατα αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας αυτή τη στιγμή. άλλο πράγμα λέει ο τίτλος του νήματος. 

Επεξ/σία από graphist83

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, graphist83 είπε

Δεν μιλάμε για όλες τις τηλεοράσεις, Μιλάμε για την Q900 η οποία έχει VA panel. Όπως επησεις εχει και full array. 

Ελέγχει 480 ζώνες οι οποίες κλείνουν ΤΕΛΕΙΩΣ. Αν όχι 0 μαύρο σε σημεία με κοντινά φωτεινά σημεία σε ANSI pattern δίνει 0.03 nits. Μόνο μελανο σημείο το glow effect. 

Μιλάμε επησεις για HDR10+ Με δυναμικά μετά δεδομένα. Η Q900 θα έχει αυτό. Ουδεμία σύγκριση με το απλό. Δεν μου απέδειξες τίποτα. Ούτε είπες κάτι που δεν γνωρίζα. Απλώς μου κάνεις μια σύγκριση που ποτέ δεν έθεσα. 

Για να μην ξανά λεω τα ίδια. Μίλησα και σχολίασα την Q900 και ΜΟΝΟΝ αυτήν με HDR10+ με spva panel και local diming με full array 480 ζωνών. 

Δεν αναφέρθηκα σε άλλες τεχνολόγιες και άλλες τηλεοράσεις. 

Εσύ μου αναλύεις για hdr10 που δεν αναφέρθηκα, και για γενικές τεχνολόγιες για την αρχή λειτουργίας των Lcd. Κακό δεν κάνει αλλά δεν έχει νόημα. 

H Q900 έχει ειδικό backlight και diffusers. Δεν είπα ποτέ για μηδενικά μαύρα τα νούμερα όμως είναι πολύ χαμηλά.. Τέλος τα 4000 nit δεν κατά λαμβάνουν όλη την οθόνη. 

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παίρνεις ένα μέρος από τα λεγόμενά μου και δημιουργείς εντυπώσεις κάνοντας συγκρίσεις που δεν έγιναν ποτέ εκεί που έκανα λάθος στο rgbw σχετικά με τον αριθμό των subpixel το παραδέχτηκα. Μήπως αυτό γίνεται επειδή είσαι κάτοχος OLED?  

Θα μπορούσα και εκεί λοιπόν Αν ήθελα να αναφερθώ τα υπέρ και τα κατά της τεχνολογίας αυτής και μάλιστα εκτενέστατα αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας αυτή τη στιγμή. άλλο πράγμα λέει ο τίτλος του νήματος. 

Καταρχήν μίλησα για το ξεθώριασμα των χρωμάτων γιατί τα subpixel δεν μπορεί να είναι μάυρα. Ακόμη και 1 led να έχει για κάθε pixel, το πρόβλημα δεν γίνεται. Λύνεται μόνο με 1 led ανά subpixel. Αυτό που θα κάνει η νέα τεχνολογία microled δηλαδή. Για να μου αναφέρεις ομως αριθμό από LED τότε μάλλον ακόμη δεν έχεις καταλάβει τι σου λέω.

Όσον αφορά το Dolby Vision, σου είπα ότι την σύγκριση την έκανα για να καταλάβεις ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό της. Είπες ότι είναι άχρηστη γιατί δεν υπάρχουν panel με 12 bit, και σου είπα ότι δεν ισχύει, παίζει μια χαρά και με 10 bit. Αυτό είναι το λάθος σου, ότι το dolby vision είναι άχρηστο επειδή δεν υπάρχουν τηλεοράσεις με 12 bit...

Επεξ/σία από Retromaniac

H συγκεκριμενη Tv βγηκε (οπως οπως) για να προλαβει την πρωτια των 8Κ για λογους μαρκετινγκ.

Στην ουσια το πανελ τυπωθηκε με το ιδιο λιθογραφικο βημα που χρησιμοποιουν στο 4Κ. Το οποιο σημαινει μικροτερο fill ratio,οπου με to ισχυροτερο  Backlight = μικροτερο contrast.

Το εργο ειχε ξανα παιχτει στις πρωτες 4Κ. Εκει που ειχαμε τις HD VA με 4000:1 ξαφνικα εβλεπες στα review 1600:1-2000:1 οταν ειχαν βγει οι πρωτες 4Κ.

Ομως αυτο ειναι παροδικο, οπως εγινε και με τις 4Κ. Του χρονου ή παραχρονου θα βελτιωσουν την λιθογραφια και το κοντραστ θα επιστρεψει στο 4-5000:1

(και τωρα καποιος θα σκεφτει...αν εβγαζαν τωρα ενα 1080 panel με λιθογραφια της 4Κ θα ειχαμε 8000:1 contrast, κι αν εβαζαν το μελλοντικο βημα του 8κ Θα ειχαμε 16000:1, κι αν εβγαζαν και τα χρωματικα φιλτρα θα ειχαμε 48000:1 αλλα....η αναλυση μας καιει τωρα.) 😜

• Like 1

1 ώρα πριν, warewolf είπε

H συγκεκριμενη Tv βγηκε (οπως οπως) για να προλαβει την πρωτια των 8Κ για λογους μαρκετινγκ.

Στην ουσια το πανελ τυπωθηκε με το ιδιο λιθογραφικο βημα που χρησιμοποιουν στο 4Κ. Το οποιο σημαινει μικροτερο fill ratio,οπου με to ισχυροτερο  Backlight = μικροτερο contrast.

Το εργο ειχε ξανα παιχτει στις πρωτες 4Κ. Εκει που ειχαμε τις HD VA με 4000:1 ξαφνικα εβλεπες στα review 1600:1-2000:1 οταν ειχαν βγει οι πρωτες 4Κ.

Ομως αυτο ειναι παροδικο, οπως εγινε και με τις 4Κ. Του χρονου ή παραχρονου θα βελτιωσουν την λιθογραφια και το κοντραστ θα επιστρεψει στο 4-5000:1

(και τωρα καποιος θα σκεφτει...αν εβγαζαν τωρα ενα 1080 panel με λιθογραφια της 4Κ θα ειχαμε 8000:1 contrast, κι αν εβαζαν το μελλοντικο βημα του 8κ Θα ειχαμε 16000:1, κι αν εβγαζαν και τα χρωματικα φιλτρα θα ειχαμε 48000:1 αλλα....η αναλυση μας καιει τωρα.) 😜

Καλησπέρα. Πολύ ενδιαφέρον το ποστ σου και δεν έχω ξαναδιαβασει κάτι αντίστοιχο. Εχεις κάποια πηγή που να το εξηγεί πιο τεχνικά, γιατί με ενδιαφέρει να μάθω περισσότερα και αναλυτικότερα το θέμα! 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαι αφου ηρθε στα καταστηματα και περασε και η περιοδος συμφωνων εχεμυθιας των διαφορων reviewers, ερχονται σιγα σιγα και οι πρωτες μετρησεις.

Στο μεγαλο 85" ιντσων πανελ  εχουμε contrast 6333:1 και HDR contrast 6609:1. (προφανως οχι native, αλλα με dynamic dimming on)

Παρακατω και εικονες απο blooming pattern, γκρι καρτελα στα 5% ire και γκρι καρτελα στα 35% ire.

Περισσοτερα στο https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1544593461

Spoiler

Samsung_Q900R_large_12.jpg

Samsung_Q900R_small_13.jpg

Samsung_Q900R_small_14.jpg

Επεξ/σία από warewolf
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...