Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Έστω, λοιπόν.

Θα έχει πάντα προ-υπολογισμένη κάθε πιθανή κίνηση του χρήστη και πολύ περισσότερο των αντιπάλων σε ένα Online FPS ώστε να μην πετάγονται τέρατα από πίσω? Κι αυτό, σε έναν ατελείωτο συνδυασμό h/w με διαφορετικό frame-rate ανά πάσα στιγμή?

Doubt...

Το νευρωνικό δίκτυο εκπαιδεύεται στο να αντιστοιχεί μια εικόνα χαμηλής ανάλυσης σε μια εικόνα υψηλής ανάλυσης μαζί με μπόλικο AA. Η εκπαίδευση είναι εκείνη που απαιτεί supercomputer. Όχι το να τρέχεις το ήδη εκπαιδευμένο νευρωνικό δίκτυο.

Η εκπαίδευση ρυθμίζει τα σταθμικά βάρη του νευρωνικού δικτύου. Το τελικό νευρωνικό δίκτυο με τα σεταρισμένα βάρη είναι στην ουσία μια πανίσχυρη μνήμη που έχει αποθηκεύσει όλη την επιπλεόν λεπτομέρεια που έχουν οι high res εικόνες με πολύ αποδοτικό τρόπο. Το τελικό δίκτυο, που θα τρέχει μέσω των tensor cores από την κάρτα σου, θα κάνει το upscale.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Το νευρωνικό δίκτυο εκπαιδεύεται στο να αντιστοιχεί μια εικόνα χαμηλής ανάλυσης σε μια εικόνα υψηλής ανάλυσης μαζί με μπόλικο AA. Η εκπαίδευση είναι εκείνη που απαιτεί supercomputer. Όχι το να τρέχεις το ήδη εκπαιδευμένο νευρωνικό δίκτυο.

Η εκπαίδευση ρυθμίζει τα σταθμικά βάρη του νευρωνικού δικτύου. Το τελικό νευρωνικό δίκτυο με τα σεταρισμένα βάρη είναι στην ουσία μια πανίσχυρη μνήμη που έχει αποθηκεύσει όλη την επιπλεόν λεπτομέρεια που έχουν οι high res εικόνες με πολύ αποδοτικό τρόπο. Το τελικό δίκτυο, που θα τρέχει μέσω των tensor cores από την κάρτα σου, θα κάνει το upscale.

Ναι, μόνο που δεν μου λες επί της ουσίας τίποτα.

Αν "όλη η επιπλέον λεπτομέρεια που έχουν οι high res εικόνες..." είναι κάπου αποθηκευμένη (μιλάμε για 4Κ εικόνες, επί Χ frames, επί...ανάλογα και τις εκάστοτε ρυθμίσεις του χρήστη), τί θα φτάνει τελικά στην κάρτα, για να κάνει αυτή το upscale?

Είτε θα έχουμε streaming της λεπτομέρειας (οπότε θα γελάμε), είτε τί?

Καταλαβαίνω πως από ένα σημείο και μετά (εκπαίδευση)  το "δίκτυο" δεν χρειάζεται να υπολογίζει από την αρχή αλλά θα πατάει σε έτοιμα Patterns και θα "κοιτάζει" τις μικροδιαφορές, αλλά ακριβώς αυτό ρωτάω:

Πώς θα τα βγάζει πέρα με τις (δισ/τρισ)εκατομμύρια πιθανές μικροδιαφορές του BFV όταν θα έχει αυτό μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες ταυτόγχρονα (και ξαναγράφω, με διαφορετικές ingame ρυθμίσεις) και με 3-5-8 να χοροπηδάνε εν μέσω εκρήξεων στο οπτικό πεδίο μου, ενώ κι εγώ στριφογυρνάω συνεχώς για να επιζήσω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Ναι, μόνο που δεν μου λες επί της ουσίας τίποτα.

Αν "όλη η επιπλέον λεπτομέρεια που έχουν οι high res εικόνες..." είναι κάπου αποθηκευμένη (μιλάμε για 4Κ εικόνες, επί Χ frames, επί...ανάλογα και τις εκάστοτε ρυθμίσεις του χρήστη), τί θα φτάνει τελικά στην κάρτα, για να κάνει αυτή το upscale?

Είτε θα έχουμε streaming της λεπτομέρειας (οπότε θα γελάμε), είτε τί?

Καταλαβαίνω πως από ένα σημείο και μετά (εκπαίδευση)  το "δίκτυο" δεν χρειάζεται να υπολογίζει από την αρχή αλλά θα πατάει σε έτοιμα Patterns και θα "κοιτάζει" τις μικροδιαφορές, αλλά ακριβώς αυτό ρωτάω:

Πώς θα τα βγάζει πέρα με τις (δισ/τρισ)εκατομμύρια πιθανές μικροδιαφορές του BFV όταν θα έχει αυτό μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες ταυτόγχρονα (και ξαναγράφω, με διαφορετικές ingame ρυθμίσεις) και με 3-5-8 να χοροπηδάνε εν μέσω εκρήξεων στο οπτικό πεδίο μου, ενώ κι εγώ στριφογυρνάω συνεχώς για να επιζήσω?

It just works. :-)

Είπαμε, detail από το 0 δεν υφίσταται. Δες πως δουλεύουν κάποια άλλα AI trained scaling/correction filters (πχ https://petapixel.com/2017/10/31/website-uses-ai-enhance-photo-csi-style/ ), όντως κάνουν δουλειά αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να είναι το ίδιο με native 4k.

Τα tensor cores μπήκαν για τις Quadro, κάπως έπρεπε να χρησιμοποιηθούν και στο gaming, αυτό το κάπως είναι το DLSS.

edit: Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι το ίδιο με native 4k, αλλά επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι καλύτερο από το να παίζεις 1080p σε 4k μόνιτορ. Οπότε σίγουρα θα είναι χρήσιμο, το πόσο χρήσιμο μένει να το δούμε.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, malakudi είπε

ΦΑΠΑ το 10-15%; Ότι να ΄ναι. Το ότι βγήκε η Ti μαζί με την 80αρα δείχνει ότι αυτή η γενιά βγήκε απλώς για να βγει. Έπρεπε να βγάλει κάτι ακριβό για να προωθήσει τις πωλήσεις pascal. Όσο δεν έβγαινε τίποτα ο κόσμος περίμενε. Τις έβγαλε ακριβά οπότε θα μπορέσει ο πέτσινος να πουλήσει το στοκ του. 

Μ'αρέσει που κάθεσαι και εξηγείς τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμύδια... Αφού δεν καταλαβαίνουν ,άστους να παίρνουν επιδόσεις από τα lidl με τιμές πόρσε καγιέν 

Το κακό είναι οτι ψηφίζουν κιόλας όλοι αυτοί

• Like 2
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Μ'αρέσει που κάθεσαι και εξηγείς τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμύδια... Αφού δεν καταλαβαίνουν ,άστους να παίρνουν επιδόσεις από τα lidl με τιμές πόρσε καγιέν 

Το κακό είναι οτι ψηφίζουν κιόλας όλοι αυτοί

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα: γιατί κάθε φορά θα πρέπει να έχουν μερικοί ότι πιο σούπερ ντούπερ υπάρχει, την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Κάποιοι έχουν οθόνη 1440p 144hz και θέλουν να πάνε σε 4K/60. Μετά θα βγουν 4Κ/120 και θα θέλουν να πάνε εκεί, μετά θα βγουν 4Κ/144Hz και θα θέλουν αγοράσουν αυτές τις οθόνες. Αργότερα θα βγουν οι 8K/60Hz κοκ. Όλα αυτά βέβαια απαξιώνοντας ταυτόχρονα τα προηγούμενα μοντέλα οθονών, καρτών γραφικών κλπ. Πραγματικά πόσο ελαφρόμυαλος πρέπει να είναι κάποιος για να σκέφτεται έτσι;; Τι να πώ ίσως να είμαι και εγώ λάθος δεν ξέρω.

Και στο κάτω κάτω της γραφής τα λεφτά είναι δικά σου ρε μάγκα και τα κάνεις ότι θες, αλλά μην απαξιώνεις τα προηγούμενα μοντέλα για να πείσεις τον εαυτό σου ότι η αγορά που έκανες ήταν πολύ καλή, δείγμα της ανώτερης σκέψης και νοημοσύνης σου. Έλεος...

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα: γιατί κάθε φορά θα πρέπει να έχουν μερικοί ότι πιο σούπερ ντούπερ υπάρχει, την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Κάποιοι έχουν οθόνη 1440p 144hz και θέλουν να πάνε σε 4K/60. Μετά θα βγουν 4Κ/120 και θα θέλουν να πάνε εκεί, μετά θα βγουν 4Κ/144Hz και θα θέλουν αγοράσουν αυτές τις οθόνες. Αργότερα θα βγουν οι 8K/60Hz κοκ. Όλα αυτά βέβαια απαξιώνοντας ταυτόχρονα τα προηγούμενα μοντέλα οθονών, καρτών γραφικών κλπ. Πραγματικά πόσο ελαφρόμυαλος πρέπει να είναι κάποιος για να σκέφτεται έτσι;; Τι να πώ ίσως να είμαι και εγώ λάθος δεν ξέρω.

Και στο κάτω κάτω της γραφής τα λεφτά είναι δικά σου ρε μάγκα και τα κάνεις ότι θες, αλλά μην απαξιώνεις τα προηγούμενα μοντέλα για να πείσεις τον εαυτό σου ότι η αγορά που έκανες ήταν πολύ καλή, δείγμα της ανώτερης σκέψης και νοημοσύνης σου. Έλεος...

Όχι δεν είσαι καθόλου λάθος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, james rod είπε

βγαινουν τα πρωτα λικς, πεφτει η φαπα συννεφο και ακομα μυαλο δε βαλατε. 

Αν ειναι φαπα το 15% τοτε ή δεν εχεις δει φαπες ή τα μετρα συγκρισης ειναι σε κλιμακα φοφικο

Επεξ/σία από narta
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Με το δικο σου σκεπτικο θα επρεπε τεχνολογικα να ειχαμε μεινει στο Nokia 2100,στην Nordmende Color 1800 TV,να μαγειρευουμε με γκαζακια,ψυγειο με παγο και οχι ηλεκτρικο,στα arcade παιχνιδια κτλ.

Η τεχνολογια εξελισσεται και το ιδιο πρεπει και εμεις αναλογα με το budget μας παντα..

Το να μεταπηδησεις εν ετη 2019 σχεδον σε 4κ δεν ειναι και κατι groundbreaking,τα 1080p μονιτορ αρχιζαν να εμφανιζονται μετα το 1999 εαν δεν κανω λαθος.

Ε μετα απο 20 χρονια δεν νομιζεις οτι καιρος ειναι να προοδευσουμε και εμεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, optimus prime είπε

Με το δικο σου σκεπτικο θα επρεπε τεχνολογικα να ειχαμε μεινει στο Nokia 2100,στην Nordmende Color 1800 TV,να μαγειρευουμε με γκαζακια,ψυγειο με παγο και οχι ηλεκτρικο,στα arcade παιχνιδια κτλ.

Η τεχνολογια εξελισσεται και το ιδιο πρεπει και εμεις αναλογα με το budget μας παντα..

Το να μεταπηδησεις εν ετη 2019 σχεδον σε 4κ δεν ειναι και κατι groundbreaking,τα 1080p μονιτορ αρχιζαν να εμφανιζονται μετα το 1999 εαν δεν κανω λαθος.

Αν διαβάσεις μεμονωμένα το σχόλιο του έτσι είναι, όμως αν διαβάσεις όλη την παράγραφο αλλάζει το νόημα 

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Εσύ το πας στο άλλο άκρο. Δεν είπα να αναβαθμίζεις κάθε 10 χρόνια, αλλά όχι με το που βγαίνει ένα νέο προιόν αμέσως να το αγοράσεις για να είσαι "in" και μέσα στα πράγματα. Είναι σα να μου λές ότι το iphone 5s είναι για τα μπάζα, τώρα που έχουν βγεί τα νέα μοντέλα. Ενώ παραμένει ένα αρκετά καλό κινητό. 

Επεξ/σία από _Theo_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Εσύ το πας στο άλλο άκρο. Δεν είπα να αναβαθμίζεις κάθε 10 χρόνια, αλλά όχι το που βγαίνει ένα νέο προιόν αμέσως να το αγοράσεις για να είσαι "in" και μέσα στα πράγματα. Είναι σα να μου λές ότι το iphone 5s είναι για τα μπάζα, τώρα που έχουν βγεί τα νέα μοντέλα. Ενώ παραμένει ένα αρκετά καλό κινητό. 

Αυτοι που αναφερεις τοτε λεγονται πλουσιοι φιλε μου και δεν ειναι και τοσοι πολλοι.

Ειναι αλλη κατηγορια μην τους συγκρινεις γιατι δεν ισχυουν για αυτους τα ιδια με εμας.

Οι υπολοιποι 'κοινοι θνητοι' σαν κι εμας λοιπον το κανουμε μεν αλλα οχι καθε χρονο,οχι σε ολα τα προιοντα και παντα με καποιο οριο.

Επεξ/σία από optimus prime
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, optimus prime είπε

Αυτοι που αναφερεις τοτε λεγονται πλουσιοι φιλε μου και δεν ειναι και τοσοι πολλοι.

Οι υπολοιποι 'κοινοι θνητοι' σαν κι εμας το κανουμε μεν αλλα οχι καθε χρονο,οχι σε ολα τα προιοντα και παντα με καποιο οριο.

Θα σε ρωτούσα λοιπόν για ποιο λόγο να αναβαθμίσεις κάρτα και να πας σε RTX2080ti αφού όπως βλέπω έχεις την GTX1080ti η οποία είναι αρκετά ισχυρή. Αλλά δεν μου πέφτει λόγος οπότε ας αλλάξουμε θέμα. :)

Δημοσ.

Επειδη δεν εχεις παρακολουθησει τα προηγουμενα μου post και με το δικιο σου γιατι ειναι μεγαλο νημα θα σου απαντησω για να το τελειωσουμε εδω και να σου λυσω την απορια.

Ειμαι gamer της τηλεορασης και επειδη δυστυχως με την τωρινη τεχνολογια στις tv να μην υποστηριζει GSync ειμαι αναγκασμενος για να εχω σταθερα 60fps να αγοραζω οτι πιο τουμπανο σε GPU κυκλοφορει για να μην πονανε τα ματια μου οταν παιζω..😉

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...