Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, james rod είπε

.

λαθος, απο 200 γιατι ειχαν απο 4ρις εκδοσεις η καθεμια λογο διαφορετικων χρονισμων. παντα σε συναρτηση με τα παιχνιδια της τοτε εποχης και τις επιδοσεις οι καρτες ηταν πανακριβες. η 5600 δεν ηταν η 1080 της εποχης αλλα η 1060 αναλογικα παντα. σημερα με την 1060 παιζεις σχεδον ολα τα παιχνιδια τερμα σε 1080, ενω τοτε επαιζες σε αναλυσεις της πλακας.

Λάθος είσαι εσύ,

1.       Ta 1600x1200 εκείνης της εποχής είναι το αντίστοιχο 4Κ σήμερα.

2.       Τα 1280x1024 εκείνης της εποχής είναι τα 2Κ/1440p σήμερα

3.       Και τα 1024x768 εκείνης της εποχής είναι τα 1080p σήμερα.

Η GTX5600 Ultra έπαιζε άνετα όλα τα games σε 1024x768 (αντίστοιχο 1080p σήμερα)  ακόμα και με ενεργοποιημένα AA.

Ακόμα  και σε 1600x1200 με 4χ ΑΑ και η GTX 5600Ultra των $199 έβγαζε σε πολλά Games πάνω από 40-50fps.

Μερικά παραδείγματα,

https://techreport.com/review/5660/nvidia-geforce-fx-5600-ultra-gpu

q3-a.gif

ut.gif

sam1.gif

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 4
  • Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Προσπάθησε να βάλεις σε τάξη την ανερμάτιστη λογική του παραλόγου σου. Κανέναν δεν πείραξε η τιμή της 2080ti. Κρίνουμε, ως καταναλωτές, και ως έχοντες το αναφαίρετο δικαίωμα της κριτικής, την τιμολογιακή πολιτική της πράσινης, η οποία προσπαθεί να πατήσει σε 2 βάρκες ταυτόχρονα. Ξέρεις, πρόκειται για άσκηση λεπτής ισορροπίας και το παραμικρό στραβοπάτημα μπορεί να οδηγήσει στον βυθό. 

Η πράσινη θέλει και να πουλήσει το απόθεμα των Pascal που της έμεινε αμανάτι και να βγάλει υπερκέρδος από την -κατά τα φαινόμενα- βραχύβια σειρά των rtx. 

Ούτε χρειαζόμαστε συμβουλές ως προς το εάν εμείς θεωρούμε λογικές τις τιμές. Ναι, εμείς αποφασίζουμε, γιατί αγοράζουμε με το πορτοφόλι μας και όχι με την αφίσα της αγαπημένης μας εταιρίας κολλημένη στο μέτωπο μας όπως μερικοί μερικοί (ονόματα δεν λέω, υπολήψεις δεν θίγω, εσένα εννοώ).

Βρίσκω άκρως τραγικό και ειρωνικό να διαμαρτύρεσαι εσύ (of all people) για την έλλειψη αντίδρασης στις διαδοχικές αυξήσεις των τιμών. Θύμησέ μου, σε ποιο πεζοδρόμιο διαδήλωνες κατά της Intel κατά τη χρυσή εποχή του αρμέγειν; Τότε δεν ήσουν συνειδητοποιημένος καταναλωτής και έγινες τώρα; 

Άσε, λοιπόν, κατά μέρους τις υποδείξεις και τη ρομφαία του προστάτη των τιμών, γιατί δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου. Υπέρμαχος των πρακτικών της Intel και τιμωρός των πρακτικών της nvidia, ταυτόχρονα, δεν γίνεται να είσαι. 

Spoiler

Δεν διαμαρτυρήθηκα ποτέ για δύο λόγους:

1) Το ultra high end δεν είναι φαγητό ή βασικό εργαλείο δουλειάς για να μη μπορείς να το στερηθείς.

2) Το software προσαρμόζεται σε αυτό που έχει ο πολύς κόσμος. Με την intel είχες αργούς i5 με 4c/4t στα ~200€, αλλά το software γραφόταν για τέτοια cpu. Ο μέσος gamer δεν είχε πρόβλημα. Σήμερα με τον ανταγωνισμό υπάρχουν cpu 6/6 στα 200€. Όμως και το software έγινε βαρύτερο, ειδικά στα games. Οπότε δεν άλλαξε κάτι από τον ανταγωνισμό για τον casual χρήστη. Το κόστος μιας μεσαίας πλατφόρμας είναι περίπου το ίδιο.

Εσείς από την άλλη παραληρείτε, επειδή θέλετε οπωσδήποτε ultra high end, σαν να είναι κάποιο δικαίωμα, αλλά σας ενοχλεί που φτάνει σε τέτοιες τιμές. Σαν να βλέπεις ανθρώπους να κλαίγονται επειδή ακρίβυναν οι Φεράρι. Όσο για την Nvidia, δεν θα πείτε εσείς σε έναν δισεκατομμυριούχο πώς να τιμολογεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Λάθος είσαι εσύ,

Η GTX5600 Ultra έπαιζε άνετα όλα τα games σε 1024x768 (αντίστοιχο 1080p σήμερα)  ακόμα και με ενεργοποιημένα AA.

Ακόμα  και σε 1600x1200 με 4χ ΑΑ και η GTX 5600Ultra των $199 έβγαζε σε πολλά Games πάνω από 40-50fps.

Μερικά παραδείγματα,

q3-a.gif

ut.gif

sam1.gif[

Tι μου θυμισες τωρα με την ηλεκτρικη σκουπα 5800 Ultra στον αντιποδα (που εφυγε με συνοπτικες διαδικασιες τρομερο καζο) και ενω εμεις ειχαμε 9700pro και μονιτορ Dell 2001fp.. :D

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Λάθος είσαι εσύ,

Μερικά παραδείγματα,

q3-a.gif

ut.gif

sam1.gif

Η πιο αποτυχημένη σειρά της nvidia ever. Αν είχες geforce 4 ti και έπαιρνες φουσκέξ "για direct x 9"  παίζει να έκανες και downgrade. Ειδικά την στιγμή που η Ati έσπερνε με τις 9500/9700.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ilos είπε

Η πιο αποτυχημένη σειρά της nvidia ever. Αν είχες geforce 4 ti και έπαιρνες φουσκέξ "για direct x 9"  παίζει να έκανες και downgrade. Ειδικά την στιγμή που η Ati έσπερνε με τις 9500/9700.

Eτσι ακριβως εποχες που εσπερνε η ATI..

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Acmilangr2 είπε

Γατάκια ....Δεν είχατε Diamond Stealth 3D 2000pro

Είχα και αυτή. Και cirus logic 1 ΜΒ, και matrox mystique και nec powervr και άλλες μακρινές εξωτικές λύσεις.🤩

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Ακόμα έχω την GTX 5900 Ultra 👽😁😁

Εγώ ακόμα έχω την 9700 αλλά θέλει reballing 🤩

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ilos είπε

Εγώ ακόμα έχω την 9700 αλλά θέλει reballing 🤩

Εμένα μου χάλασε η 7950 GX2 και έχω φάει τα @@ρια μου, αλλά την έχω κρατήσει για συναισθηματικούς  λόγους στο κουτί της ακόμα.  🤩🤩

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Ακόμα έχω την GTX 5900 Ultra 👽😁😁

Δεν υπάρχει GTX 5900 Ultra, GeForce FX 5900 Ultra ήταν. Και την είχα και 'γω, την απλή βέβαια..Ελαφρώς βελτιωμένη σε σχέση με την 5800 αλλά και πάλι πατάτα. Η ATi έριχνε χοντρό ξύλο στην NV τότε, τόσο σε performance όσο και σε ποιότητα απεικόνισης.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...