Fulgore Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, oceanborngr είπε Αντε να δουμε ποτε θα σκασει η φουσκα του mining να ξαναεχουμε καρτες της προκοπης με κοστος λιγοτερο απο 2-3 ενοικια.. Το σχολιο σου ειναι ακυρο για 2 λογους. 1)Οι τιμες εχουν εδω και καιρο επιστρεψει στα κανονικα επιπεδα για τους Πασχαληδες που ειχαν το θεμα με το mining. 2)Οσο συνεχιζει ο Πασχαλης να κυκλοφορει στην αγορα,οι τιμες δεν προκειται να μειωθουν. Μονο οταν τελειωσει το αποθεμα θα δουμε καλυτερες τιμες. Δεν φταιει σε αυτο τοσο το Mining οσο η ιδια η Nvidia που εβγαλε περισσοτερες απο οσο πρεπει καρτες και της εμειναν+το οτι γινεται και ενας μικρος χαμος στις αγγελιες απο ατομα που θελουν να αλλαξουν καρτα γραφικων(ειτε πανε σε Πασχαλη,ειτε σε rtx,ειτε σε κοκκινη μερια). Και αρα απο την στιγμη που η 1080ti εξακολουθει να κυκλοφορει παραλληλα με τις rtx,δεν γινεται οι νεωτερες καρτες να ειναι φθηνοτερες απο αυτην. Σε αυτο δεν βοηθαει και το γεγονος οτι η ηδη 1.5χρονου 1080ti εξακολουθει να ειναι η δυνατοτερη της αγορας.Εκει πανε τα σχολια περι ανταγωνισμου. Προβλημα ανταγωνισμου δεν υπαρχει γιατι η nvidia βγαζει πρωτη τις νεες δυνατοτερες καρτες. Προβλημα ανταγωνισμου υπαρχει στο οτι 1.5χρονο τωρα εχει την δυνατοτερη καρτα της αγορας και πανω σε αυτη βγαζει και ακομα δυνατοτερες. Καπως ετσι στην ουσια σου εχει ας το πουμε μονοπωλειο στο high end κομματι των κορυφαιων επιδοσεων και χρεωνει οσο χρεωνει,που την πληρωνουμε ολοι οι αλλοι. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2018 από Fulgore
adtakhs Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, Fulgore είπε Το σχολιο σου ειναι ακυρο για 2 λογους. 1)Οι τιμες εχουν εδω και καιρο επιστρεψει στα κανονικα επιπεδα για τους Πασχαληδες που ειχαν το θεμα με το mining. 2)Οσο συνεχιζει ο Πασχαλης να κυκλοφορει στην αγορα,οι τιμες δεν προκειται να μειωθουν. Μονο οταν τελειωσει το αποθεμα θα δουμε καλυτερες τιμες. Δεν φταιει σε αυτο τοσο το Mining οσο η ιδια η Nvidia που εβγαλε περισσοτερες απο οσο πρεπει καρτες και της εμειναν+το οτι γινεται και ενας μικρος χαμος στις αγγελιες απο ατομα που θελουν να αλλαξουν καρτα γραφικων(ειτε πανε σε Πασχαλη,ειτε σε rtx,ειτε σε κοκκινη μερια). Και αρα απο την στιγμη που η 1080ti εξακολουθει να κυκλοφορει παραλληλα με τις rtx,δεν γινεται οι νεωτερες καρτες να ειναι φθηνοτερες απο αυτην. Σε αυτο δεν βοηθαει και το γεγονος οτι η ηδη 1.5χρονου 1080ti εξακολουθει να ειναι η δυνατοτερη της αγορας.Εκει πανε τα σχολια περι ανταγωνισμου. Προβλημα ανταγωνισμου δεν υπαρχει γιατι η nvidia βγαζει πρωτη τις νεες δυνατοτερες καρτες. Προβλημα ανταγωνισμου υπαρχει στο οτι 1.5χρονο τωρα εχει την δυνατοτερη καρτα της αγορας και πανω σε αυτη βγαζει και ακομα δυνατοτερες. Καπως ετσι στην ουσια σου εχει ας το πουμε μονοπωλειο στο high end κομματι των κορυφαιων επιδοσεων και χρεωνει οσο χρεωνει,που την πληρωνουμε ολοι οι αλλοι. Αυτές οι τιμές που αναφέρεις δεν είναι κανονικά επίπεδα για 2+ ετών κάρτες στην αγορά. Εποχές GTX 280 / 480 4870/5870 σε 12 μήνες οι κάρτες είχαν πέσει 50% και βάλε. Όσο για το 2ο, θυμάμαι τις παλαιές σειρές να τρέχουν παράλληλα με τις καινούριες σε χαμηλή τιμή για ξεστοκάρισμα. Εδώ έχουμε το ανάποδο και το θεωρούμε φυσιολογικό? Υποτίθεται πως η αρχιτεκτονική και η λιθογραφία έχουν ωριμάσει με αποτέλεσμα το κόστος να έχει μειωθεί για την κατασκευή τους και τα fabs να χρεώνουν χαμηλότερα την γκοφρέτα. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2018 από adtakhs
Fulgore Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ειναι τα κανονικα επιπεδα σε σχεση με πριν την τρελα του mining. Επισης ιδιες τιμες ολως τυχαιως ισχυουν και στην κοκκινη μερια,δεν ειναι οτι η μια ειναι ακριβη και η αλλη οχι. Τελος οποιος θεωρει οτι δεν αξιζουν τα χρηματα τους οι pascal καρτες,μπορει να κοιταξει και σε Used οπως κανουν παρα πολλοι. Ειπαμε οτι καλως ή κακως υπαρχει stock απο καρτες και για καποιο διαστημα οι Rtx θα εχουν ανεβασμενες τιμες. Με το να συγκρινουμε τι γινοταν πριν ποσα χρονια δεν βγαινει κατι,το τωρα μας ενδιαφερει. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2018 από Fulgore
adtakhs Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Fulgore είπε Ειναι τα κανονικα επιπεδα σε σχεση με πριν την τρελα του mining. Επισης ιδιες τιμες ολως τυχαιως ισχυουν και στην κοκκινη μερια,δεν ειναι οτι η μια ειναι ακριβη και η αλλη οχι. Τελος οποιος θεωρει οτι δεν αξιζουν τα χρηματα τους οι pascal καρτες,μπορει να κοιταξει και σε Used οπως κανουν παρα πολλοι. Ειπαμε οτι καλως ή κακως υπαρχει stock απο καρτες και για καποιο διαστημα οι Rtx θα εχουν ανεβασμενες τιμες. Με το να συγκρινουμε τι γινοταν πριν ποσα χρονια δεν βγαινει κατι,το τωρα μας ενδιαφερει. Όταν έχεις πολλές κάρτες στην αγορά και λίγους πελάτες, η λογική λέει πως ρίχνεις τις τιμές .... Όταν έχει λίγες κάρτες και πολλούς πελάτες οι τιμές ανεβαίνουν. Όσο υπήρχε mining οι κάρτες ήταν λίγες και η ζήτηση μεγάλη , οπότε οι τιμές ανέβαιναν στον θεό. Τώρα που οι κάρτες είναι περισσότερες από την ζήτηση θα έπρεπε να πωλούνται πέντε κρίκοι ένα τάλιρο . Στο όλο σκεπτικό ξαναλέω βάλε πως η αρχιτεκτονική μετά από 2+ χρόνια είναι ώριμη, τα yields σε υψηλά ποσοστά .... τα εργοστάσια πλέον δεν θεωρείται πως δίνουν την κορωνίδα της λιθογραφίας , οπότε το κόστος για την VIDIA είναι σημαντικά μικρότερο. Τα ίδια ισχύουν και για τους απέναντι, αλλά εκεί δεν ξέρω τι στοκ έχουν και αν τους έχει μείνει, πως πάει το πράγμα με την HBM . Αυτό που αναφέρω δείχνει ξεκάθαρα μια αγορά με μεγάλη στρέβλωση και καθαρά μονοπωλιακές πρακτικές . Διαφωνώ κάθετα στην θεώρηση των τιμών αυτών σήμερα ως φυσιολογικές .... Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2018 από adtakhs 5
Acmilangr2 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 Διαφωνείτε ξεδιαφωνειτε έτσι δουλεύουν οι εταιρίες πόσο μάλλον οι κολοσσοί. Αν μπορούν να σε μαδισουν για να κερδίσουν περισσότερο θα το κάνουν.
SHREDDER2018 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 Εχω να πω ενα πραγμα. Αναβαθμισα περσι ολο το pc εκτος απο καρτα γραφικων και τροφοδοτικο και πληρωσα συνολικα 920 ευρω(ryzen 1700 16 gb ddr4 3200mhzcl15 asus prime x370 pro wd black 4 tb) και κρατησα την GTX 970 G1 GAMING 4GB η οποια συνεχιζει μεχρι σημερα να τα παιζει ολα στο ultra 1440p στα 30+ fps καποια τρεχουν ακομα και στα 60 fps οπως το strange brigate που βγηκε πριν 2 εβδομαδες πραγμα εντυπωσιακο γιατην ηλικια της καρτας. Και τωρα μου ζηταει η nvidia 1000 ευρω για την RTX 2080 και την 2080ti? Γιατι? Για να τρεχουν ολα στα 100+ fps σε ultra 1440p αντι για 30-35 που τρεχουν τωρα με την 970 τα περισσοτερα? Και να πρεπει μετα ενω θα εχω δωσει τοσα λεφτα να βαζω την αναλυση σε 1080p για να να εχω RTX? Αρα πολυ χειροτερη ποιοτητα εικονας? Αν αυτο δεν ειναι κοροιδια τοτε τι ειναι? Οχι Nvidia. Κραταω την 970 και συνεχιζω να παιζω ultra 1440p 30+ fpσ και δεν παιρνεις ουτε 1 ευρω. 2
BabisTs Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 Μαζί με asus strix 2080 και call of duty black ops 4... 3
FORIS78 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 αυτό παντως με τους νέους χρήστες του insomnia που με το που κάνουν λογαριασμό να μπαίνουν απευθείας στο rtx τοπικ για να κράξουν ειναι όλα τα λεφτά.. κράξτε από το main account guys δεν θα σας μαλώσει κάνεις την άποψη σας θα πείτε. εσύ από πάνω, λάθος το εχεις παει ...για 30fps παίρνουμε κονσόλα και χτίζουμε φτηνότερο pc για τις υπόλοιπες εργασίες 5 1
Acmilangr2 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, BabisTs είπε Μαζί με asus strix 2080 και call of duty black ops 4... Ε τότε βουρ
SHREDDER2018 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 Βlackops 4 με τιποτα αφου ειναι mmo μονο. Μετα το tomb raider περιμενω assasin creed hitman darksiders 3 Just cause 4 ισως και soul calibur για φετος. Και εννοειται οχι battlefield μετα απο οσα εκανε η ea και συνεχιζει ακομα να κανει με τα lootbox και το star wars.
ZELOMOTH Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, FORIS78 είπε αυτό παντως με τους νέους χρήστες του insomnia που με το που κάνουν λογαριασμό να μπαίνουν απευθείας στο rtx τοπικ για να κράξουν ειναι όλα τα λεφτά.. κράξτε από το main account guys δεν θα σας μαλώσει κάνεις την άποψη σας θα πείτε. εσύ από πάνω, λάθος το εχεις παει ...για 30fps παίρνουμε κονσόλα και χτίζουμε φτηνότερο pc για τις υπόλοιπες εργασίες Ε ενταξει μωρε τωρα τα παρα λες... Δεν ημαστε στον στρατό να το παιζουμε ιεραρχικα, παλιοί-νέοι κτλ... Του αρεσε πολυ το θεμα του ανθρωπου κι εκστασιαστηκε τοσο που εφτιαξε account και ορμηξε κατευθειαν!(Βουρ στο ψητό)😋 Και την 970 οταν την πηρε, επαιζε σιγουρα παρα πανω απο 30 fps εδω και πόσα χρονια αρα τα εβγαλε τα λεφτα της...Ενω οι κονσόλες τότε, παλι 30 fps επαιζαν.. Και η 2070, σε 3-4 χρόνια παλι 30 fps θα εχει (αναλογικα στα παιχνιδια του τοτε 1440p) , μην σου πω και λιγοτερα.. Απλα ο ανθρωπας εκανε στο υπολοιπο συστημα ανακαίνιση για να εχει πιασμενη όλη την γκάμα σεναρίων... Αλλα οπως και ο ίδιος ειπε, για τα δικα του δεδομενα(παντα) δεν αξιζουν με τιποτα τοσα χρηματα για τις RTX... 😋😭😋 1
SHREDDER2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Γενικα δεν αξιζουν τοσα χρηματα οι RTX. Αυτο λενε ολοι. Εκτος αν τελικα με DLSS πιανει απο 50 fps απο την1080TI . Αλλα αποκλειεται να γινει κατι τετοιο. Φυσικα και τα εχει βγαλει τα λεφτα της η 970 αφου την εχω απο Νεομωριο 2014. Τοτε ειχα και 1080p οθονη βεβαια μεχρι το 2016 που πηρα 1440p. Για να τρεχει η 2070 σε 30 fps σε ultra settings 1440p μετα απο καιρο θα πρεπει να υπαρξει μεγαλη βελτιωση στα γραφικα σε συγκριση με τα σημερινα γραφικα αλλα οπως βλεπουμε και ειπε και ο fear.gr πιο πισω τα γραφικα εδω και 4-5 χρονια δεν εχουν εξελιχτει τοσο πολυ ισως γι αυτο δεν εχουν ανεβει και πολυ οι απαιτησεις αν εξαιρεσουμε τα 4κ max settings. Εδω το middle earth shadow of war που εχει και 4κ textures και με ultra 1440p με 4κ textures το τρεχω σε 34 fps average.
gpapad20 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, SHREDDER2018 είπε Εχω να πω ενα πραγμα. Αναβαθμισα περσι ολο το pc εκτος απο καρτα γραφικων και τροφοδοτικο και πληρωσα συνολικα 920 ευρω(ryzen 1700 16 gb ddr4 3200mhzcl15 asus prime x370 pro wd black 4 tb) και κρατησα την GTX 970 G1 GAMING 4GB η οποια συνεχιζει μεχρι σημερα να τα παιζει ολα στο ultra 1440p στα 30+ fps καποια τρεχουν ακομα και στα 60 fps οπως το strange brigate που βγηκε πριν 2 εβδομαδες πραγμα εντυπωσιακο γιατην ηλικια της καρτας. Και τωρα μου ζηταει η nvidia 1000 ευρω για την RTX 2080 και την 2080ti? Γιατι? Για να τρεχουν ολα στα 100+ fps σε ultra 1440p αντι για 30-35 που τρεχουν τωρα με την 970 τα περισσοτερα? Και να πρεπει μετα ενω θα εχω δωσει τοσα λεφτα να βαζω την αναλυση σε 1080p για να να εχω RTX? Αρα πολυ χειροτερη ποιοτητα εικονας? Αν αυτο δεν ειναι κοροιδια τοτε τι ειναι? Οχι Nvidia. Κραταω την 970 και συνεχιζω να παιζω ultra 1440p 30+ fpσ και δεν παιρνεις ουτε 1 ευρω. Φίλε μου καλε πισας κ 30 FPS είναι αστείο πανε πάρε ένα ps4... μην μας πουλάτε μερικοι ιστορίες για άγριους .τυπου τα παίζω όλα τερμα με 30 FPS κ είμαι μια χαρά δεν θα δώσω φράγκο στην πράσινη....τιμή σου κ μαγκιά σου να μη γουστάρεις να δώσεις αλλά μην πετάς μαργαριτάρια!! εάν παίξεις 144fps δεν σου λέω όλα τερμα, high έστω ΔΕΝ Υπάρχει γυρισμός επιπλέον άτοπο αυτό που λες για επιδόσεις 1440p 120+. FPS είμαι ήδη με 1080 τι Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2018 από gpapad20 2
Aten-Ra Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, gpapad20 είπε Φίλε μου καλε πισας κ 30 FPS είναι αστείο πανε πάρε ένα ps4... μην μας πουλάτε μερικοι ιστορίες για άγριους .τυπου τα παίζω όλα τερμα με 30 FPS κ είμαι μια χαρά δεν θα δώσω φράγκο στην πράσινη....τιμή σου κ μαγκιά σου να μη γουστάρεις να δώσεις αλλά μην πετάς μαργαριτάρια!! εάν παίξεις 144fps δεν σου λέω όλα τερμα, high έστω ΔΕΝ Υπάρχει γυρισμός επιπλέον άτοπο αυτό που λες για επιδόσεις 1440p 120+. FPS είμαι ήδη με 1080 τι Σε ξενέρωσε με 30fps σε PC εε ??? Σε νιώθω, και που να δεις παλιότερα που δεν έβγαζαν οι High-End κάρτες 60fps στα 1080p, δεν έπαιζε κανένας παιχνίδια σε PC. 🙄 Ξεκολλήστε με το PC master race των 120-144fps, υπάρχουν παιχνίδια που παίζουν μια χαρά και με 30fps. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2018 από Aten-Ra 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις