Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκέφτομαι να στήσω, μετά από καιρό, ένα νέο σύστημα για γενικές εργασίες γραφείου, με έμφαση στο πολύ βαρύ browsing (δεκάδες/εκατοντάδες καρτέλες), λίγο video encoding και λοιπά γενικά καθήκοντα. Ιδιαίτερης σημασίας να τρέχει όσο πιο ήσυχα γίνεται, οπότε OC δεν με ενδιαφέρει προς το παρόν, αν και καθώς παλιώνει θα ήθελα να διατηρήσω τη δυνατότητα ελαφρού υπερχρονισμού.

Τα βασικά υποσυστήματα που εξετάζω μέχρι στιγμής είναι

Α) AMD

1) AMD Ryzen 3 2200G

2) Asrock Fatality B450 K4 Gaming   εναλλακτικά  Αsrock B450 Pro4

ή 

MSI Tomahawk B450 εναλλακτικά MSI B450-A Pro

Η μόνη διαφορά μεταξύ της πρώτης επιλογής και της φθηνότερης εναλλακτικής καθεμιάς μητρικής ειναι η έλλειψη των φρουφρού, μόνη ανησυχία μου είναι μήπως δεν υποστηριχθούν τόσο πολύ όσο οι "gaming" εκδοχές, ενώ η χρηματική διαφορά δεν υπερβαίνει το 10€.

Μεταξύ ASrock / MSI προτιμώ την Asrock γιατί μου αρέσει περισσότερο το σύνολο των συνδέσεων στο Rear Panel, αλλά κι επειδή υποστηρίζει Voltage Offset, σε αντίθεση με την MSI...
..στα VRM και οι δυο τα πάνε πολύ καλά, καλύτερα η MSI, όχι όμως σε βαθμό που να αντισταθμίζει τις ελλείψεις σε BIOS και τη προτιμώτερη διάταξη rear panel της Asrock (έχω αρκετές συσκευές USB, έχει VGA, DisplayProt, HDMI για επιλογή)

3) G.Skill RipJaws V F4-3200C16D-16GVKB

ή

G.Skill F4-3000C16D-16GISB

ή

Corsair CMV16GX4M1A2133C15 (κάπου διάβασα ότι έχουν Samsung B-die, γι αυτό τις παραθέτω παρά τη χαμηλότερη ονομαστική συχνότητά τους)

Τα 8 γίγα μνήμης παραδόξως γεμίζουν πολύ εύκολα με τη βαριά πλοήγηση που κάνω, οπότε ένα φτηνό σετ 16γίγα dual channel μού ταιριάζει περισσότερο θαρρώ....αν έχετε άλλες προτάσεις, για Samsung Bdie σε λογική τιμή, δεκτές.

Β) Intel

1) Intel i3-8100

2) MSI Z370 Pro

3) G.Skill RipJaws V F4-3200C16D-16GVKB

ή

G.Skill F4-3000C16D-16GISB

ή

Corsair CMV16GX4M1A2133C15

(εδώ χωράνε μάλλον και φθηνότερες μνήμες, βαρέθηκα να ψάξω αυτή τη στιγμή, αν έχετε κάτι δοκιμασμένο, δεκτές οι προτάσεις σας)

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Μεταξύ των δύο συστημάτων οι διαφορές στη τιμή είναι ελάχιστες.

Ο Ιντελ έχει γύρω στο 10% καλύτερες επιδόσεις στον επεξεργαστή, αλλά στα γραφικά είναι γύρω στο 75% χειρότερος.

Αντιλαμβάνομαι ότι ο AMD είναι πιο VFM, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν παίζω παιχνίδια και έχω την εντύπωση ότι οι Ιντελ είναι πιο βελτιστοποιημένοι για windows, δλδ φαίνονται λίγο πιο σπιρτόζικοι στις καθημερινές εργασίες και σαν να "γερνούν" λιγότερο καθώς αναβαθμίζεται το λειτουργικό σε νέες και πιο απαιτητικές εκδόσεις (πχ ιντελ λαπτοπάκι με ι5 δεύτερης γενιάς που έχω τρέχει πιο smooth από αντίστοιχης ηλικίας σύστημα amd).

Κουτί και τροφοδοτικό έχω - ένα Corsair TX750W - αν και θα ήμουν πρόθυμος να το αντικαταστήσω για κάτι λίγο πιο ήσυχο, καθώς ο ανεμιστήρας του είναι ίσως ο πιο θορυβώδης από τους ultra low rpm που χρησιμοποιώ στο κουτί.

Ίσως θα άξιζε η αγορά heatsink/fan για τις χαμηλότερες δυνατές θερμοκρασίες με το χαμηλότερο δυνατό θόρυβο (1η προτεραιότητα μεταξύ των δύο)

Ποιό σύστημα θα μου προτείνατε, Ιντελ ή ΑΜΔ και τί αλλαγές θα κάνατε στη κάθε σύνθεση;

Πιστεύετε ότι αξίζει η επένδυση σε M2-NVme SSD για τα σενάρια χρήσης; δίσκος SSD υπάρχει πάντως ήδη.

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από vgiozo
Δημοσ.

o 8100 ειναι ενα κλικ πιο δυνατος, αλλα προσωπικα μαλλων θα πηγαινα στον amd λογω gpu(ας βρισκετε κ ας μην χρειαζετε προς το παρων) και κυριως λογο αναβαθμισημοτητας.

Δεν εχει νοημα να συγκρινεις i5 λαπτοπ με αντιστοιχο τσιπακι amd.Δεν ηταν καθολου καλοι οι mobile amd.Τωρα με ryzen για πρωτη φορα απο εποχη turion (~15 χρονια πισω) ξαναξεκινησανε να εχουν ενδιαφερων.

Απο εκει κ  περα πιστευω πως εφοσων υπαρχει ssd δεν χρειαζετε να επενδυσεις επιπλεων χρηματα σε m2.

Y,γ Το Corsair TX750W σε τι συστημα το εχεις τωρα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Amd R5 2400G από εμένα παρέα με μια Gigabyte Ab350m gaming ds3h r1.x 

Το κόστος του σετ είναι στα 202€  και σου δίνει μακράν τον δυνατότερο συνδυασμό CPU (4 core/ 8threads) + ενσωματωμένης Vega 11, όλες τις ευκολίες με M2 NVME pci-e x4 support , Usb 3.1 g2 κ.λ.π. 

Το σύστημα καταναλώνει σε idle μόλις 15watt  και σε load των πάντων 90+ watt.

Βαλτο και σε ένα μικρό και καλό κουτί σαν το Aerocool Qs240  και είσαι παραπάνω από ΟΚ. 

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλύτερα να πας σε AMD 2400G όπως είπε ο συνάδελφος. Θα σε καλύψει πλήρως.

4cores/8threads

Επεξ/σία από LastSurvivor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...