Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες. Ήρθε η ώρα μετά από αρκετά χρόνια, να αγοράσω και εγώ έναν καινούριο υπολογιστή. 

Ποσό που διαθέτουμε : 1500 ευρώ

Χρήση υπολογιστή : Gaming

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Όχι κάτι ιδιαίτερο.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Αυτή τη στιγμή έχω την U2414H. Προς το παρόν θέλω να μείνω με αυτή, και όταν μαζέψω χρήματα θα πάω σε κάτι καλύτερο.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι, δεν χρειάζομαι.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Θα εξηγήσω παρακάτω.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Θα προτιμούσα να στηθεί από το κατάστημα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .  Έχω τα win10. 

Λοιπόν, ακούστε την ιδιαιτερότητα στην περίπτωση μου. Τα 600-700 ευρώ υπάρχουν τώρα, άρα θέλω με αυτά να χτίσουμε κάτι από ένα μαγαζί για να μου το συναρμολογήσουν κιόλας. Κάρτα γραφικών όμως, καθώς και ram θα αγοραστούν από Κωτσόβολο ξεχωριστά από το 600άρι για τη δανειοδότηση την οποία μπορεί να προσφέρει η συγκεκριμένη εταιρία. 

Ευχαριστώ από τώρα για τη βοήθεια, ελπίζω να μη σας παίδεψα πολύ :D

Δημοσ.

Καλησπέρα. Στα 700€ λοιπόν η σύνθεση από priveshop.gr (χωρίς gpu/μνήμες) πας στα παρακάτω κομμάτια για 1080p gaming σύστημα. Κάνουν δωρεάν συναρμολόγηση και στέλνουν με δωρεάν μεταφορικά.

Και, κατά την άποψή μου μετά αγοράζεις 16gb ram (2x8gb) στα 3200,  και για κάρτα γραφικών 1070ti ΑΝ έχεις σκοπό να αλλάξεις και οθόνη (όπως εσύ έγραψες) κάποια στιγμή και να πας σε κάποια 144hz, όπως για παράδειγμα : https://www.skroutz.gr/s/12294349/Samsung-C24FG73.html

priveshop.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για την απάντηση σου φίλε μου.

Στον Κωτσόβολο έχουν την απλή 1070, όχι την TI. https://www.kotsovolos.gr/site/computing/desktops-and-upgrade-tools/vga?v=0&flt=100

Βασικά ψέματα, έχουν και μία ΤΙ η οποία όμως πάει στα 1100 ευρώ.. :D

Θεωρείς ότι η διαφορά μεταξύ 1070 και 1070ΤΙ είναι μεγάλη?

Επεξ/σία από simos85
Δημοσ.

Θα σου πω τι γίνεται.

Αυτή τη στιγμή ο παλιός υπολογιστής μου με έχει χαιρετήσει και έχω μείνει με ένα laptop 10ετίας+. Πέρα από το gaming, που είναι το bonus της υπόθεσης, δε μπορώ να κάνω τίποτα, είμαι με τα χέρια δεμένα. Γιαυτό άλλωστε και σκέφτηκα να τα σπάσω και να πάρω τα μισά με κας και την γραφικών συν τις ram με δανειοδότηση. Γιατί βιάζομαι να γίνει η αγορά, και έχω 700 ευρώ.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, simos85 είπε

Για να αποφύγεις την δανειοδότηση θα σου πρότεινα και τον 2400g να βολευόσουν από τώρα με 650€ ολόκληρο σύστημα (δες εδω : https://postimg.cc/image/b3rbul52v/) και να έπαιζες μπάλα με την πολύ καλή ενσωματωμένη του μέχρι να αγοράσεις κάρτα, αλλά αν θέλεις στο άμεσο μέλλον να πας σε καθαρά gaming pc (144hz monitor, gtx 1070/1070ti κτλ), καλύτερα να αγόραζες από τώρα έναν i5 8400 ή ακόμη καλύτερα 8600k (όπως η επάνω πρόταση). Η ενσωματωμένη τους όμως αυτών είναι για τα βασικά και δεν ξέρω σε πόσο καιρό θα μπορείς να μαζέψεις χρήματα για να αγοράσεις μια καλη κάρτα.

Δημοσ.

Φίλε μην πας κωτσόβολο. Τζάμπα λεφτά, κλέβουν οι άνθρωποι. Μπορείς να πας σε κάποιο άλλο κατάστημα και να κάνεις δόσεις αν θες και μπορείς αλλιώς καλύτερα θα ήταν να κάνεις υπομονή και να μαζέψεις τα λεφτά.

Φιλικά πάντα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! 

Τον Κωτσόβολο οπότε καλύτερα να τον αφήσω.  Υπάρχει και μία άλλη λύση, και θα ήθελα τη γνώμη σας. 

Υπάρχει αυτή τη στιγμή στο σπίτι ένας υπολογιστής με τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

Μητρική - Gigabyte GA-h87-hd3

CPU - Inter core I5-4670 3.40GHZ

Τροφοδοτικό - XFX XTR series 750W

Ram - Vengeance ddr3 8GB

SSD - 250GB

Θα μπορούσα να πάρω μία γραφικών και καμιά ram με κάνα 400άρι max σύνολο για να με βγάλει η συγκεκριμένη σύνθεση μέχρι τα Χριστούγεννα? Και με το νέο έτος (που θα έχω πάρει και το δώρο από τη δουλειά) το ξανασυζητάω για καινούριο υπολογιστή, χωρίς δανειοδοτήσεις και ιστορίες. 

Επεξ/σία από simos85
Δημοσ.

Μπορείς να πάρεις αυτό που σε προτείνει ο jeandoumpier και να πάρεις ram και γραφικών από κάποιο μαγαζί μεδόσεις, πχ vision studio, έχει καλές τιμές. Υπάρχουν και άλλα μαγαζιά με καλές τιμές που κάνουν δόσεις. Απλά πριν την αγορά υπολόγισε πόσο θα βγει στο σύνολο για να είσαι σίγουρος για την τελικά τιμή, μην βρεθείς προεκπλήξεως.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, LastSurvivor είπε

Μπορείς να πάρεις αυτό που σε προτείνει ο jeandoumpier και να πάρεις ram και γραφικών από κάποιο μαγαζί μεδόσεις, πχ vision studio, έχει καλές τιμές. Υπάρχουν και άλλα μαγαζιά με καλές τιμές που κάνουν δόσεις. Απλά πριν την αγορά υπολόγισε πόσο θα βγει στο σύνολο για να είσαι σίγουρος για την τελικά τιμή, μην βρεθείς προεκπλήξεως.

Αυτά τα μαγαζιά όμως, όπως το visualstudio κάνουν δόσεις με πιστωτική. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, simos85 είπε

Αυτά τα μαγαζιά όμως, όπως το visualstudio κάνουν δόσεις με πιστωτική. 

Το mysystems.gr κάνει δόσεις μέσω τραπέζης και όχι μόνο με πιστωτική. Συνεπώς, μπορείς αν θέλεις να αγοράσεις αυτά από mysystems με δόσεις.

Άν πας για 24 δόσεις, το τελικό ποσόν θα είναι στα 822€, συνεπώς μαζί με τα 700 που θα πληρώσεις μετρητοίς τώρα (κάρτα/οθόνη), είσαι στα 1522€, στο budget που έθεσες εξ αρχής δηλαδή. Για να είσαι εντός πλαισίου λοιπόν σου έβαλα τον 8400 με την 1070, είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός για gaming σε 1080p.

mysystemssss.thumb.png.15718df8cadf6757f920a7f551f98059.png

Και αγοράζεις μετρητοίς κάρτα γραφικών και οθόνη που συνολικά κοστίζουν 690€.

Κάρτα γραφικών https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=9531

+ Οθόνη : http://www.cosmodata.gr/product/312650/

10 ώρες πριν, simos85 είπε

Θα μπορούσα να πάρω μία γραφικών και καμιά ram με κάνα 400άρι max σύνολο για να με βγάλει η συγκεκριμένη σύνθεση μέχρι τα Χριστούγεννα? Και με το νέο έτος (που θα έχω πάρει και το δώρο από τη δουλειά) το ξανασυζητάω για καινούριο υπολογιστή, χωρίς δανειοδοτήσεις και ιστορίες. 

Ναι, και αυτό γίνεται...

Ram https://www.hellasphone.gr/index.php?route=product/product&product_id=43852949 (αυτή την ram δεν έχεις;)

Gpu : https://www.hellasphone.gr/index.php?route=product/product&product_id=43861896

Σύνολο : 430€

Επεξ/σία από jeandoumpier
  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, simos85 είπε

Λογικά κάτι βλέπω λάθος, η γραφικών που μου έδωσες στο hellasphone.gr είναι στα 360 ευρώ. Όχι?

Στα 367, ναι. Είναι η κάρτα για την δεύτερη περίπτωση (αν κρατήσεις το υπάρχον σύστημα μέχρι Χριστούγεννα). Σου έβαλα 1060. Με αυτή + τη ραμ είσαι στα 400, στο όριο αναβάθμισης που έθεσες.

Στην πρώτη προταση που είναι για το ΝΕΟ σύστημα σου έχω την 1070 από το foxstore.gr +οθόνη από cosmodata (μετρητοίς αυτά) +  πύργος από mysystems (αυτός με δόσεις).

Δημοσ.

Ναι βρε, κομπλέ είσαι, απλά στο παραπάνω ποστ σου μου το έβγαλες σύνολο 340 για τη δεύτερη περίπτωση, γιαυτό μου έκανε εντύπωση :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, simos85 είπε

Ναι βρε, κομπλέ είσαι, απλά στο παραπάνω ποστ σου μου το έβγαλες σύνολο 340 για τη δεύτερη περίπτωση, γιαυτό μου έκανε εντύπωση :P

Έγινε edit...Στα 430€ είναι και οχι στα 340.

Λάθος σειρά στους αριθμούς 😊

Επεξ/σία από jeandoumpier

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...