Προς το περιεχόμενο

H Intel λανσάρει τους mobile επεξεργαστές Whiskey Lake και Amber Lake

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, VChris είπε

Φαντάζομαι τα 5W θα είναι χωρίς turbo, στην νορμάλ του συχνότητα, η οποία είναι και ιδιαίτερα χαμηλή.

Νομιζω γενικα παντου το tdp ειναι για μεσους ορους..αν θυμαμαι καλα σε full load πιανει 15w+ ..  

Eιναι η μεγιστη καταναλωση του τσιπ (CPU, GPU, memory controller). 

"Optionally, the TDP can be lowered to 3.5 watts (cTDP down) or raised to 7 watts (cTDP up), "

https://www.notebookcheck.net/Intel-Core-m7-6Y75-SoC.149445.0.html

28 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Έβγαζε, και τα core m3, m5 κλπ, αλλά και τα atom x5 κλπ είχαν tdp 4-7W.

Ναι απλα τα ατομ ουτε για browsing δεν εκαναν...

12 λεπτά πριν, pcos είπε

o 8500Y + 8GB σε 10ρακι λαπτοπ κατω του κιλου θα ειναι ξερολουκουμο 😛

Γενικα θα μπαινουν οπου δεν μπορουν να βαλουν συστημα ψυξης και κυριως σε ακριβες κατηγοριες γιατι ειναι ακριβα τσιπακια... μιλαμε για λαπτοπ απο 500-2000ε+

Επεξ/σία από cpgr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, VChris είπε

Νομίζω Atom έβγαζε στα 5W, αλλά χωρίς να υπολογίζεται η κατανάλωση του chipset.

Καλα και εσυ , αφου λεει η Intel 5watt τι πεταγεσε. Η καταναλωση του τσιπ τσετ και ιστοριες συνομωσιας 😨.... Η καρτα γραφικων θα καει 1 watt κυριε μου ,η cpu 5 και ουτε ψυκτρα θα εχει. Αντιθετως θα πεταει κρυο αερα  ⛷️απο πισω . Πεταγεσε και δεν μαρεσει να το ξερεις .. που ξερεις εσυ για το τσιπς-τσετ .. και που το ειδες ;; Η Amd σε εβαλε να τα λες αυτα λεγε👨‍✈️

31 λεπτά πριν, VChris είπε

Φαντάζομαι τα 5W θα είναι χωρίς turbo, στην νορμάλ του συχνότητα, η οποία είναι και ιδιαίτερα χαμηλή.

... ο ενας λεει θα καιει το τσιπς σετ ο αλλος χωρις το τουρμπο τωρα θα βρεθει και αλλος να πει για την καρτα γραφικων οτι θα καει 40 watt !! Ειστε αστειοι ολοι.  Η Intel λεει οτι καιει 5 watt . Για να το θυμοσαστε καλυτερα οσο ειναι η ανεργια στην Ελλαδα μειον το 65% των 167 δεκατων πεμπτων του ενεργου πληθυσμου με ανωτατο οριο  των 1 ημερων εργασημων ημερων της εβδομαδας του Πασχα του 2019

Φοβεροι επεξεργαστες! Αυτοι που μια ζωη περίμενα!

Και χρησιμοτατοι!

Οι Whiskey lake για να βουταω μεσα και

οι Amber al(ake)ert για να με ψαχνουν μετα!😂😂😂

1 ώρα πριν, cpgr είπε

Οχι μονο atom αλλα και Core M 3/5/7 με 5w tdp και επιδοσεις λιγο κατω (20%+/-) απο τους mobile i5/i7 των 15w.

Πολυ ανωτεροι απο atom και το κυριοτερο με παθητικη ψυξη.. αν και ειχαν throttling..

Tωρα 5w με 4Ghz δεν ξερω πως θα "συνδυαστει", αλλα εντυπωσιακος συνδυασμος -αν δουλεψει καλα-...

Βαλτε καμια ddr4 ..cpu's 2018 με ddr3  ελεος..

με ddr3/ddr4 διαφορά δεν βλέπεις ακόμα και με i5 desktop cpu, στο μόνο που βοηθάει είναι στα πολύ δυνατά συστήματα και τα apu γραφικά, τώρα λόγο κόστους καλά κάνανε γιατί αν έχει ένα 20άρι κάτω το λάπτοπ σε τιμή με μηδενικές διαφορές κανένα πρόβλημα,και στο λάπτοπ δεν λες όπως στον σταθερό θα βάλω και άλλη μνήμη η άλλο επεξεργαστή και θέλω ντε και καλά την τελευταία λέξη της ram.

για να είναι στα 4ghz με 5w η αρχιτεκτονική θα έχει χαμηλό ipc , δεν εξηγείται αλλιώς εκτός αν έχει βελτιώσει τόσο πολύ την τεχνολογία της η intel,είδομεν.

• Like 1

• Super Moderators
2 hours ago, VChris said:

Νομίζω Atom έβγαζε στα 5W, αλλά χωρίς να υπολογίζεται η κατανάλωση του chipset.

1 hour ago, georgepppo said:

atom έβγαζε αλλά πιθανότατα οι amber lake να μην έχουν την ίδια αρχιτεκτονική με τους whiskey lake για να έχουν τόσο χαμηλό tdp λογικά θα έχουν μια καλύτερη δύναμη απο atom.

πχ οι atom έχουν κάτω απο 2 φορές το ipc των i5/i7 νομίζω.

1 hour ago, GeorgeMan said:

Έβγαζε, και τα core m3, m5 κλπ, αλλά και τα atom x5 κλπ είχαν tdp 4-7W.

Δεν εννοούσα Atom. Άρα τα πιο κοντινά ήταν τα M3/M5 etc, ty!

• Like 1

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 minutes ago, cpgr said:

Ναι απλα τα ατομ ουτε για browsing δεν εκαναν...

2 χρόνια πάντως η αδερφή μου στο tablet/laptop της με Windows 10 και X5 Z-8300 μια χαρά browsing κάνει, μια χαρά fhd ταινίες στην fhd οθόνη του βλέπει και μια χαρά όλες τις εργασίες για τη σχολή της κάνει/διαβάζει. Ούτε μισό κιχ. Τα πιο "βολικά" 200€ που έχω δώσει ποτέ.

Πριν είχε ένα netbook με Atom Z520 και μόνο γκρίνια άκουγα. Έκανε κάνα λεπτό να ανοίξει το παραμικρό, ούτε λόγος για HD ταινίες και youtube...

Δεν είναι όλα τα Atom ίσα κι όμοια.

Επεξ/σία από GeorgeMan

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

2 χρόνια πάντως η αδερφή μου στο tablet/laptop της με Windows 10 και X5 Z-8300 μια χαρά browsing κάνει, μια χαρά fhd ταινίες στην fhd οθόνη του βλέπει και μια χαρά όλες τις εργασίες για τη σχολή της κάνει/διαβάζει. Ούτε μισό κιχ. Τα πιο "βολικά" 200€ που έχω δώσει ποτέ.

Πριν είχε ένα netbook με Atom Z520 και μόνο γκρίνια άκουγα. Έκανε κάνα λεπτό να ανοίξει το παραμικρό, ούτε λόγος για HD ταινίες και youtube...

καλά είχα ένα netbook fujitsu siemens απο τα πρώτα με atom n270 που σε σχέση με της αδερφής σου ήταν 4.5 φορές πιο αργό (1core 2 threads) ήταν ένα χάος αναμονής να ανοίξει και να τρέξει , καλά για fullhd ούτε καν , κανα 720p με το ζόρι.

Επεξ/σία από georgepppo

Οι επιδόσεις τους δεν είναι είναι τίποτα μπροστά στους concept επεξεργαστές που έρχονται στο 3ο τρίμηνο του 2019!

Θα ονομάζονται Tequila Lake & Αμπε-λαλέ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Nαι οι τελευταιοι apollo lake αν θυμαμαι ηταν αρκετα καλοι..μακαρι να διπλασιασουν τις επιδοσεις και για τους low/mid cpu's στην επομενη γενια, οπως εγινε και απο την 7η στην 8η γενια..

Επεξ/σία από cpgr

4 ώρες πριν, voltmod είπε

H ομοιότητα όμως παράλληλα σημαίνει ότι τα νέα chips δεν περιλαμβάνουν διορθώσεις για τις ευπάθειες Meltdown και Spectre σε επίπεδο hardware.

Wait, what?

H ομοιότητα όμως παράλληλα σημαίνει ότι τα νέα chips δεν περιλαμβάνουν διορθώσεις για τις ευπάθειες Meltdown και Spectre σε επίπεδο hardware.

Η ελληνικην, είναι φτωχή γλώσσα για να περιγράψει τα συναισθήματα μου.

Θα ήθελα πολύ να δω τον i7 8565u σε 10άρα ταμπλέτα. Τα 15w τα παλεύουν οι σημερινές μπαταρίες σε αυτό το μέγεθος και αν έχει κάποιο σύστημα ταχείας φόρτισης θα είναι μια χαρά αν βγάζει αυτονομία γύρω στις 8 ώρες. Θα προτιμούσα σίγουρα DDR4 αλλά αυτό θα το δούμε μάλλον στην επόμενη γενιά.

Αυτό τώρα που γράφεται οι περισσότεροι για Meltdown και Spectre πραγματικά δεν ξέρω τι στην ευχή κάνετε στα ultrabooks σας. Μάλλον θα σχεδιάζεται τίποτα συστήματα προηγμένης τεχνολογίας για εταιρίες κολοσσούς για να φοβάστε τόσο μην σας κλέψουν τα δεδομένα. Εγώ πάντως που το χρησιμοποιώ για πολύ ταπεινότερους σκοπούς δεν θα φοβηθώ να αγοράσω ένα μηχάνημα με τους συγκεκριμένους επεξεργαστές. Όσον αφορά τώρα την μείωση των επιδόσεων από τις ενημερώσεις εγώ στο Surface 3 μου, που είναι και αδύνατο επεξεργαστικά μηχάνημα, δεν είδα καμιά διαφορά στις επιδόσεις του μετά τις ενημερώσεις που πήρε για τις συγκεκριμένες ευπάθειες. Επίσης να σημειώσω ότι μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί καμία σοβαρή επίθεση που να οφείλετε σε Meltdown και Spectre. Οπότε πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος ντόρος. 

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...