Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ίσως δεν είναι το κατάλληλο forum αλλά δεν βρήκα πιο σχετικό (δεν λέω καλωσήρθα γιατί είμαι παλιό μέλος που ψάχνω τον κωδικό μου :) )

Προσπαθώ λοιπόν να βγάλω άκρη σχετικά με την επιβάρυνση σε ακτινοβολία μεταξύ κινητών και ασυρμάτων τηλεφώνων (π.χ. dect eco plus) κατά την ομιλία (καθώς από ότι διάβασα τα dect eco plus δεν εκπέμπουν αν το ασύρματο βρίσκεται στη βάση ή εκπέμπουν 90% λιγότερο αν βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής) και καθώς δε βολεύει να χρησιμοποιώ ενσύρματο τηλέφωνο στο γραφείο μου θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας. Αξίζει η αντικατάσταση χρόνου ομιλίας του κινητού με ασύρματο σε απόσταση 5 μέτρων από τη βάση ή όχι;

Στο blog γνωστής αλυσίδας ηλεκτρικών βρήκα το εξής, αλλά χρειάζομαι κάτι πιο εμπεριστατωμένο από τους experts :)

Σε πρώτη φάση, εμφανίσθηκε η «απλή» οικολογική λειτουργία (ECO DECT, ECO Mode). Στα μοντέλα που την υποστηρίζουν, όταν ενεργοποιηθεί, η ένταση της ακτινοβολίας προσαρμόζεται στην απόσταση – δηλαδή μειώνεται όσο πιο κοντά βρίσκεται το τηλέφωνο στη μονάδα, ενώ σχεδόν μηδενίζεται όταν η συσκευή βρίσκεται πάνω στη βάση. Έτσι, οι κατασκευαστές υποστηρίζουν πως η ακτινοβολία μειώνεται από 60% έως και 80%.

Πλέον, ορισμένα προϊόντα υποστηρίζουν μία ακόμη μέθοδο μείωσης της ακτινοβολίας, την οποία θα δεις συχνά να περιγράφουν με όρους όπως ECO+ DECT, ECO+ Mode. Σε αυτή την περίπτωση, η βάση δεν εκπέμπει καθόλου ακτινοβολία όσο το τηλέφωνο βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής – δηλαδή όσο δεν το χρησιμοποιεί κανείς είτε για να μιλήσει, είτε για να αλλάξει κάποια ρύθμιση.

Αν και ανά τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιείται μια διαδικασία σάρωσης, δηλαδή ο σταθμός βάσης ανταλλάσσει σήματα με τη συσκευή για να ελέγξει τη δυνατότητα επικοινωνίας, με αυτό τον τρόπο σύμφωνα με τις εταιρείες η ακτινοβολία μειώνεται έως και κατά 90%.

Δημοσ.

Ευχαριστώ!

Με το δείκτη sar μπορείς να συγκρίνεις κινητά - η ερώτησή μου αφορά σύγκριση μεταξύ κινητών vs ασυρμάτων σταθερών (όχι κατ' ανάγκη συγκεκριμένων μοντέλων αλλά σαν τεχνολογία γενικότερα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...