Προς το περιεχόμενο

Kubuntu auto mount & wifi connection


astrofos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Έχω ένα PC με Kubuntu 18.04 που το έχω κάνει home server. Ενώ το λειτουργικό δουλεύει γενικά άψογα, έχω τα εξής 2 θέματα που έχουν να κάνουν με το αν έχω κάνει login στο KDE ή όχι.

1. Το PC είναι συνδεδεμένο και σε ethernet και σε wifi δίκτυο. Το θέμα είναι οτι ενώ η σύνδεση ethernet ενεργοποιείται πάντα αυτόματα, η σύνδεση του wifi χρειάζεται login στο KDE. Από ψαχτική που έκανα είδα ότι συμβαίνει γιατί το wifi το ενεργοποιεί το NetworkManager applet και για να φορτωθεί αυτό πρέπει να κάνεις login στο KDE.

2. Στο KDE υπάρχει μια όμορφη επιλογή που όταν βάζεις ένα εξωτερικό drive το κάνει αυτόματα mount (όπως και στα windows) και έτσι είναι άμεσα προσπελάσιμο. Το θέμα είναι πάλι ότι αυτό γίνεται μόνο εφόσον έχεις κάνει login στο KDE.

Άρα το πρόβλημά μου είναι ότι αν δεν είμαι μπροστά στο PC για να κάνω login κάποια πράγματα δεν δουλεύουν. Ενώ μπορώ να συνδεθώ με ssh γιατί δουλεύει το ethernet, δεν δουλεύει το wifi και τα εξωτερικά drives. Έχετε καμιά ιδέα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι δεν το βαζεις να κανει autologin τοτε? Προφανως ο nm παιρνει οτι credentials θελει απο το kwallet, και το kwallet ξεκλειδωνει με το που θα καενις login.

Υπαρχουν τροποι παντως για να συνδεεσαι στο wifi σου χωρις τον nm και να κανεις mount (μονιμα?) τον εξωτερικο σκληρο σου, απλα ειναι πολυ προχωρημενοι.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...