MeGustasTU Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Γειά σας! Εχώ εναν υπολογιστή (περίπου ενα χρόνο) με τα παρακάτω specs: Spoiler Το θέμα είναι το εξης, όταν παίζω παιχνίδια (CS:GO - PUBG) μου μοιάζει ότι αρχίζει να ζεσταίνεται. Και για να εξηγήσω, αυτή είναι η θερμοκρασία με casual browsing (firefox με gmail - facebook ανοιχτά): Spoiler Και αυτή είναι η θερμοκρασία μετά από 4-5 λεπτά με το CS:GO (ολα low graphics) in-game: Spoiler Αμα ανοίξω και PUBG(ολα low-graphics επίσης), οι θερμοκρασίες γίνονται ακόμα χειρότερες. Πιστεύεται ότι οι θερμοκρασίες με βάση το σύστημα και την παλαιότητα του υπολογιστή μου είναι λογικές, η θα έπρεπε να αλλάξω πάστα/να κάνω καθάρισμα ? Να πω την αμαρτία μου, κοίταξα με τον φακό από τις "τρύπες του fan", αλλά μόνο κάτι ελάχιστους "ιστούς" ειδα που σχημάτιζε η σκόνη, αλλά όχι ποιός ξέρει τι. Δεν είδα δλδ ΠΧ 1 δάκτυλο σκόνι που λεει ο λόγος. Από την άλλη βέβαια, δεν μπορούσα να δω μέχρι μέσα κιόλας. Εσεις τι λέτε ? Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2018 από MeGustasTU
KwstasXt Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Αν για ένα χρόνο έκανες και gaming στο PC σου που συνεπάγεται ότι ανέβαζε και θερμοκρασία ουσιαστικά ναι, η αλλαγή της πάστας θα βοηθούσε σε συνδυασμό με καθάρισμα. Η πάστα όσο περισσότερο το ζορίζεις τόσο χάνει την ιδιότητα του να μεταφέρει θερμότητα στην ψύκτρα. Παρόλα αυτά δεν ξέρω και τι θερμοκρασίες ανέβαζε όταν το είχες καινούριο σχεδόν για να καταλάβω για τι διαφορές στην θερμοκρασία μιλάμε. Αν και όταν το πήρες έπαιζαν τέτοιες θερμοκρασίες τότε να έχεις στο νου σου ότι θες καλύτερη ψύχτρα. Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2018 από KwstasXt
mastoras007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Το αντέγραψα απο ξένο φορουμ που λέγανε για τον επεξεργαστή σου,αυτες ειναι οι νορμάλ θερμοκρασίες με την μαμα ψήκτρα. 80C Hot (100% Load) 75C Warm 70C Warm (Heavy Load) 60C Norm 50C Norm (Medium Load) 40C Norm 30C Cool (Idle) 25C Cool Για μενα ειναι μια χαρά ακομα, οχι οτι θα του κάνεις κακο αν το καθαρίσεις και αλλάξεις πάστα αλλά μην περιμένεις να πέσει η θερμοκρασία,. 1-2 αντε 3 βαθμους να πέσει. Για να δεις ουσιαστική πτώση θές ψύκτρα, η καλυτερο airflow σε όλο το κουτι.αλλά κλάιν κάτσε οπος εισαι δεν εχεις πρόβλημα. 2
Undertaker25 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Η παλαιότητα θα δικαιολογούσε μια μόνιμη λειτουργία πχ στο 100% με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η θερμοκρασία στο ανώτατο -επιτρεπτό όριο-. 75 βαθμοί για τον επεξεργαστή σου είναι μεν υψηλή θερμοκρασία αλλά όχι σε σημείο να καεί ή να πάθει βλάβη. Η Intel δίνει 100 για τον συγκεκριμένο (αν θυμάμαι καλά). Το ιδανικό θα ήταν να μην ξεπερνούσε τους 60-65 βαθμούς. Δοκίμασε αλλαγή πάστας. Δεν έχεις να χάσει κάτι. Φυσικά ρόλο παίζει και η θερμοκρασία δωματίου. Άλλη θερμοκρασία θα δεις σε δωμάτιο που βράζει ο τόπος και άλλη με A/C και 26 βαθμούς C. Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2018 από Undertaker25 1
LambisElef Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Ένα καλό ξεσκόνισμα να κάνεις, φύσα το να φύγει όλη η σκόνη, μάζεψε όση μπορείς. Πάστα δε χρειάζεται να αλλάξεις αν δεν αφαιρέσεις την ψύκτρα, δε δημιουργεί αυτή το πρόβλημα.
mastoras007 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, Undertaker25 είπε Η παλαιότητα θα δικαιολογούσε μια μόνιμη λειτουργία πχ στο 100% με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η θερμοκρασία στο ανώτατο -επιτρεπτό όριο-. 75 βαθμοί για τον επεξεργαστή σου είναι μεν υψηλή θερμοκρασία αλλά όχι σε σημείο να καεί ή να πάθει βλάβη. Η Intel δίνει 100 για τον συγκεκριμένο (αν θυμάμαι καλά). Το ιδανικό θα ήταν να μην ξεπερνούσε τους 60-65 βαθμούς. Δοκίμασε αλλαγή πάστας. Δεν έχεις να χάσει κάτι. Φυσικά ρόλο παίζει και η θερμοκρασία δωματίου. Άλλη θερμοκρασία θα δεις σε δωμάτιο που βράζει ο τόπος και άλλη με A/C και 26 βαθμούς C. νομιζω λές πολλα για 100 μέγιστο, ειναι πολυ 100 βαθμοι.. Αν παιζει battlegrounds δυσκολα να μην ξεπερναει 60-65 τρωει πολύ ζορι ο επεξεργαστης με αυτο το παιχνιδι.αν δηλαδη παιζει battlegrounds και εχει 65 βαθμους τοτε εχει τελεια ψηξη και σιγουρα οχι μαμα ψηκτρα.
Undertaker25 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν έχει σημασία αν παίζει battlegrounds ή όχι. Όταν έχεις σωστή ψύξη, η μέγιστη θερμοκρασία δεν ξεπερνάει τους 65 βαθμούς στο 100%. Πχ εγώ είχα μια τοστιέρα Phenom II 965 με διπλάσιο Thermal design power από τον 7700 και η θερμοκρασία δεν ξεπερνούσε τους 60. Βέβαια είχα custom ψύκτρα και όχι εργοστασιακή. Δεν ξέρω τι έχει ο φίλος. Η μέγιστη θερμοκρασία που αντέχει ο i7-7700 είναι όντως οι 100 βαθμού Κελσίου. https://ark.intel.com/products/97128/Intel-Core-i7-7700-Processor-8M-Cache-up-to-4_20-GHz Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2018 από Undertaker25
mastoras007 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 21 ώρες πριν, Undertaker25 είπε Δεν έχει σημασία αν παίζει battlegrounds ή όχι. Όταν έχεις σωστή ψύξη, η μέγιστη θερμοκρασία δεν ξεπερνάει τους 65 βαθμούς στο 100%. Πχ εγώ είχα μια τοστιέρα Phenom II 965 με διπλάσιο Thermal design power από τον 7700 και η θερμοκρασία δεν ξεπερνούσε τους 60. Βέβαια είχα custom ψύκτρα και όχι εργοστασιακή. Δεν ξέρω τι έχει ο φίλος. Η μέγιστη θερμοκρασία που αντέχει ο i7-7700 είναι όντως οι 100 βαθμού Κελσίου. https://ark.intel.com/products/97128/Intel-Core-i7-7700-Processor-8M-Cache-up-to-4_20-GHz τι 100 βαθμους δεν πάνε καλά αυτοι...
DonVicious Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Αν έχεις την stock ψυχτρα της intel τοτε η θερμοκρασια ειναι φυσιολογικη, μη σου πω και καλη. Προφανως και να το καθαρισεις με αερα μιας και περασε ενας χρονος οποτε σιγουρα θα εχει μαζεψει σκονη. Ομως αν θες να δεις βελτιωση στις θερμοκρασιες, σε φαση να πεσουν στς 40-50 βαθμους μαξ τοτε θες μια καλη ψυχτρα. Στο σκρουτζ μπορεις να βρεις σε πολυ καλες τιμες ~30 ευρω. Το κουτι και το airflow δεν εχει τοοοοσο μεγαλο ρολο στο cpu οσο η ψυχτρα. Επισης προφανως αν αλλαξεις ψυχτρα θα αλλαξεις και παστα. Αν ειναι ομως να συνεχισεις να εχεις την ψυχτρα π εχεις τωρα δε νομιζω να σε βοηθησει πολυ το να αλλαξεις παστα. Btw εγω καταλαβα οτι επρεπε να παρω καινουργια ψυχτρα οταν το CPU αρχιζε να ανεβαζει θερμοκρασιες 90-100 σε βαρυ φορτιο. Την αλλαξα αμεσως πριν απο 3 μηνες και μεχρι στιγμης δε μ εχει ανεβει η θερμοκρασια πανω απο 45 βαθμους. Ο επεξεργαστης μου ειναι ο i54690κ. Η ψυχτρα π αγορασα ειναι https://www.skroutz.gr/s/5282970/Cryorig-H5-Universal.html#reviews 1
panomelene Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Καλησπερα ! Να ρωτησω κατι ; Θα ρωτησω κατι ψιλο τρελο αλλα επειδη δεν μου βρίσκεται οινόπνευμα η ασετόν εύκαιρο , με ξυδι να καθαριστει η παστα κανει; η θα τα καταστρεψω ολα ; 😂
Peter04 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, panomelene είπε Καλησπερα ! Να ρωτησω κατι ; Θα ρωτησω κατι ψιλο τρελο αλλα επειδη δεν μου βρίσκεται οινόπνευμα η ασετόν εύκαιρο , με ξυδι να καθαριστει η παστα κανει; η θα τα καταστρεψω ολα ; 😂 χαχαχαχα φιλε εσυ το τερματισες!καθαρισε την απλα με λιγο χαρτι .
panomelene Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Ετσι θα γινει αρχικα και μετα θα παρω ασετον η οινοπνευμα ! Καταλαβα οτι μαλλον ηταν τερμα χαζη ιδεα
pasxaliskar Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 αυτο π ειπε ενα παλικαρι πιο πανω.. εαν εχεις την μανισια καλα ειναι ... παρε μια αφτερμαρκετ με 20-30 ευρο κ θα δεις διαφορα .. επισης και παστα π θα παρεις παρε η artic, η noctua , η prolimatech pk-3 kapws etsi
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα