kchios Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Καλησπέρα σε όλους, Είχα στο κινητό μου(Lenovo Vibe P1) sd card διαμορφωμένη σαν εσωτερική μνήμη(internal storage).Έπρεπε να κάνω factory reset στο κινητό γτ τελευταία κολλούσε .Έβγαλα την sd card από μέσα και το έκανα.Μετά από αυτό το κινητό δεν αναγνωρίζει την sd card και μου ζηταει να κανω διαμόρφωση απο την αρχή για να την αναγνωρίσει .Βεβαία αν το άνω θα χάσω όλες μου τις φωτογραφίες .Αν την βάλω σε laptop δεν την εμφανίζει καν στον "υπολογιστή μου".Άλλο laptop την εμφανίζει αλλα ζητάει και αυτό διαμόρφωση .Προγράμματα ανάκτησης δεδομένων μετά από ώρα αναζήτησης βρίσκουν 60 φωτογραφίες από τις 4000 που είχα Υπάρχει καποια λύση σε αυτο? Αξιζει να απευθυνθω σε εταιρεία ανακτησης δεδομένων.? Εχω ψάξει και άρθρα ξένα απο το διαδίκτυο με τίτλο πχ " Sd card formatted as internal storage" ..αλλά τπτ...rnal storage Recovery Dataormatted as internal storage Recovery DataSD card formatted as internal storage Recovery Data
saruman123 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Όταν βάζουμε σε ένα άλλο κινητό sd η διαμόρφωση πρέπει να γίνεται σε FAT32 έτσι μετά να υποστηρίζεται από το κινητό. Τώρα εσύ αν έχεις το P1 σου συνιστώ να τις ανεβάσεις κάπου σε κάποιο Google drive για να μην τις χάσεις ή να τις μεταφέρεις σε pc εφόσον τις έχεις στο P1 που εκεί λογικά τις αναγνωρίζει.
kchios Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Eευχαριστώ πολύ για άμεση απάντηση Απλώς ούτε το κινητό πλέον διαβάζει την κάρτα..Kαι στο laptop το ιδιο..Με καποια προγράμματα ανάκτησης δεδομένον μόνο μπορώ να δω 60 περίπου photo απο τις 4000 που ειχα
saruman123 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δεν ξέρω πιο χρησιμοποίησες αλλά το photorec ή το Recuva κάνουν καλή δουλειά. Αλλιώς πρέπει να πας σε κάποιον που έχει επαγγελματικό πρόγραμμα.
kchios Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 εχω δει με τα "EaseUS Data Recovery Wizard" ,"Stellar Phoenix Photo Recovery Professional", "Remo Recover"
saruman123 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δες και αυτά που σου είπα. Όλα τα προγράμματα κακά τα ψέματα αν δεν τα πληρώσεις δεν κάνουν δουλειά. Ενδέχεται να βρεις περισσότερες.
kchios Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 έχεις δίκαιο. Θα δω αρχικά και αυτά που είπες .Το "Recuva" δεν αναγνωρίζει καν την καρτα.
adi32 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Το λάθος σου ήταν ότι ενώ είχε ορίσει το χώρο της κάρτας ως εσωτερική μνήμη δεν έκανες πρώτα backup τα αρχεία στο pc πριν κάνεις ρεσετ . Οταν το κάνεις αυτό ή κάρτα δεν παίζει στο pc με card reader. Ίσως δοκιμάσεις να βάλεις μια άλλη ίδια κάρτα να της κάνεις ενοποίηση χώρου και μετά να την βγάλεις και να βάλεις την παλιά μήπως τη δει. Αν και το θεωρώ απίθανο
kchios Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Ναι ήταν λάθος μου.Θα το κάνω και αυτό όμως που λές. Εχω διαβάσει ότι το κινητό οταν κανεις ενοποίηση χώρου κρυπτογραφεί τα αρχεία με ένα τυχαίο "key" το οποίο ειναι στον φάκελο /data/misc/vold .. .key άλλα αυτο μετα το facory reset μάλλον θα εχει διαγραφεί .Τώρα μια ιδέα που σκέφτηκα είναι να κάνω recovery στα αρχεία του κινητού με πρόγραμμα recovery στο κινητό ή με την σύνδεση του με laptop και μετά αν βρω το αρχείο ."key" στον παραπάνω φάκελο μέσω Linux να προσπαθήσω να διατρέξω τα αρχεία μεσα απο την sd card
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα