kleo1 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) έχω διαβάσει διάφορα σχόλια στο Internet. ποια είναι τελικά μια αποδεκτή τιμή; κατέληξα στο συμπέρασμα (από αυτά που διάβασα) ότι κάτω από 100ms δεν υπάρχει πρόβλημα. άλλοι λένε ότι και στα 150-200ms είσαι εντάξει, άλλοι λένε ότι εκεί είσαι οριακά. μας ενδιαφέρει η μεταφορά ήχου αλλά και εικόνας (βιντεοκλήση, voip). ok, παίζουν κι άλλα ρόλο. αν έχεις σκαμπανεβάσματα πχ τη μια έχεις 40, την άλλη 200 και την άλλη 150ms πιθανόν να έχεις θέμα. αλλά ας θεωρήσουμε μια σύνδεση με σταθερό 70-100ms. Θεωρείται καλό για μεταφορά ήχου εικόνας; Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2018 από kleo1
kostasbm Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 κατω απο 40 απο προσωπικη εμπειρια ειναι αποδεκτο εχω 4αρα γραμμη με σταθερο πινγκ στα 28 με 30....ειμαι σε μαντρι ,δε μπορω να δω ανετα 1080 ταινια τις περισσοτερες στα 720 αλλα και 480...............εχω δει και τιμες απο 7 εως 15 στη πολη..... εχω δει δορυφορικο ιντερνετ πινγκ 850MS ...πατας εντερ πας βολτα και ερχεσαι να δεις το αποτελεσμα
kleo1 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 δηλαδή το 70-100ms θα δημιουργήσει πρόβλημα; δεν έχω διαβάσει κανένα σχόλιο για τόσο χαμηλό (40ms) που λες. όλοι λένε μέχρι 100 είσαι οκ
eliasbats Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Όταν λες πρόβλημα, εννοείς τεχνικό πρόβλημα ή πρόβλημα στην επικοινωνία των συνομιλητών λόγω καθυστέρησης? Εάν το latency είναι σταθερό (δηλαδή δεν υπάρχει αξιόλογο jitter), οι συνομιλητές αντιλαμβάνονται μόνο την καθυστέρηση και όχι κάποιο πρόβλημα στην ποιότητα του ήχου. Τώρα το πως αντιλαμβάνονται το latency είναι αρκετά υποκειμενικό θέμα, θεωρώ πως υπάρχουν άτομα που θα αντιληφθούν τα 100ms και θα τους ενοχλήσει κάπως, τους περισσότερους δεν θα τους ενοχλήσει ίσως... Αν μιλάμε για 150ms και παραπάνω τότε το καταλαβαίνουν όλοι, και ξεκινάει το φαινόμενο που ο ένας συνομιλητής διακόπτει τον άλλον. Σε ακόμη μεγαλύτερες τιμές latency η συνομιλία σταματάει να γίνεται αυθόρμητη, και ο καθένας παίρνει τη σειρά του να μιλήσει λες και ανταλλάσουν ηχητικά τηλεγραφήματα... edit: ξέχασα να πως πως σε μεγάλο latency μπορεί να επηρεαστεί ορισμένες φορές η ποιότητα του ήχου εφόσον υπάρχει feedback από το ηχείο του Α συνομιλητή στο μικρόφωνο του ίδιου συνομιλητή, δηλαδή γίνεται σε περιπτώσεις που ηχείο / μικρόφωνο δεν είναι σωστά ρυθμισμένα ή στις ανοιχτές ακροάσεις που δεν λειτουργεί σωστά το voice detection & το noise cancelling. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2018 από eliasbats
kleo1 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 31/8/2018 στις 10:19 ΠΜ, eliasbats είπε πρόβλημα στην επικοινωνία των συνομιλητών λόγω καθυστέρησης? σε αυτό αναφέρομαι. Να μπορείς να κάνεις σωστά μια συζήτηση. Το έψαξα λίγο ακόμα και είδα από διάφορες αναφορές ότι μέχρι 100ms είναι εντάξει. Μπορεί να μην είναι άψογο αλλά είναι οκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα