Lamaka Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Τι γίνεται αν ενώ οδηγώ μηχανάκι 125 cc χωρίς δίπλωμα τρακαρω με ένα παιδί με ποδήλατο χωρίς να φέρω ευθύνη για το τρακάρισμα? (υποθετικό σενάριο) Είμαι 16 χρόνων. 1
Whargoul Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 "Υποθετικά", είσαι πλήρως υπεύθυνος για το ατύχημα, με απεριόριστη ευθύνη σε περίπτωση αγωγών, τραυματισμών κλπ κλπ 3
tedkald Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δεν είναι ακριβές το παραπάνω. Η υπευθυνοτητα για το ατύχημα κρινεται βάσει των πραγματικω΄ν περιστατικών. ¨Ομως η οδήγηση άνευ διπλώματος είναι σοβαρός επιβαρυντικός και καθοριστικός παράγοντας που θα επηρεάσει την κρίση του δικαστή. Επίσης μπορεί να κρινει ότι η αδιαφορία για την απόκτηση του νόμ ιμου διπλώματος μπορεί να συνιστά ενδεχόμενο δόλο.
Lamaka Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 28 λεπτά πριν, tedkald είπε Δεν είναι ακριβές το παραπάνω. Η υπευθυνοτητα για το ατύχημα κρινεται βάσει των πραγματικω΄ν περιστατικών. ¨Ομως η οδήγηση άνευ διπλώματος είναι σοβαρός επιβαρυντικός και καθοριστικός παράγοντας που θα επηρεάσει την κρίση του δικαστή. Επίσης μπορεί να κρινει ότι η αδιαφορία για την απόκτηση του νόμ ιμου διπλώματος μπορεί να συνιστά ενδεχόμενο δόλο. Αν λοιπόν πάω και βγάλω δίπλωμα θα είμαι οκ? Και τι συνέπειες θα έχει ο ιδιοκτήτης της μηχανής?
NikosKallithea Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Εισαγγελέας δεν διαβαζει το insomnia; Πατεράδες δεν υπάρχουν; 6 3
Lamaka Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Εισαγγελέας δεν διαβαζει το insomnia; Πατεράδες δεν υπάρχουν; Υπάρχει λόγος που κάνω αυτήν την ερώτηση αλλά το σενάριο είναι υποθετικό.
Joshua21 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 7 λεπτά πριν, Lamaka είπε Αν λοιπόν πάω και βγάλω δίπλωμα θα είμαι οκ? Και τι συνέπειες θα έχει ο ιδιοκτήτης της μηχανής? Αν πας και βγάλεις δίπλωμα, απλά δείχνεις ότι - εκ των υστέρων - συμμορφώθηκες με το νόμο. Τις συνέπειες του ιδιοκτήτη της μηχανής θα τις αποφασίσει το δικαστήριο.
Whargoul Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Όπως θα πληρώσεις και πλήρως τις ζημιές που σου αναλογούν, τραυματισμούς κλπ. Και ασφαλισμένο να είναι το μηχανάκι, η ασφαλιστική θα στα ζητήσει πίσω ότι έξοδα κάλυψε του άλλου. Δεν ισχύει ότι κατηγορείται και ο ιδιοκτήτης, εκτός εάν σε κατηγορήσει εσένα για κλοπή? Ότι το πείρες χωρίς την άδεια του? Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2018 από Whargoul
pontez2 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 1. Παραμέληση ανηλίκου (ο ανηλικος ειναι ο 16χρονος) 2. Οδήγηση χωρίς διπλωμα 3. Οδήγηση χωρις διπλωμα με όχημα που δε προβλέπετε να οδηγάει ένας 16χρονος (αν ηταν παπι 50άρι θα μπορουσε εκ των υστέρων να βγάλει διπλωμα για να δειξει οτι συμορφωθηκε. Τωρα δε μπορει να κάνει τιποτα) 4. Η ασφαλιστική δε θα καλυψει τις όποιες ζημιές ή τραυματισμους στον ποδηλάτη. Σε κάθε περίπτωση θα έχει σοβαρο προβλημα ο κηδεμονας του οδηγου της μοτοσυκλέτας. 3 1
ManFromEarth Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Το username του OP ειναι αναγραμματισμος; 5
odystam Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Τι γίνεται αν παίζω, χωρίς άδεια, με ενα ak47 που βρήκα στην αυλή μου και καταλάθος σκοτώσω εναν γείτονα? (υποθετικά μιλάω παιδιά, δεν εχω αυλή) 1 1 1
vilfer Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Ή θα μπορούσες να μην έχεις γείτονα, αφού τους έχει φάει όλους. 🙂
nik0laus Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 22 λεπτά πριν, odystam είπε Τι γίνεται αν παίζω, χωρίς άδεια, με ενα ak47 που βρήκα στην αυλή μου και καταλάθος σκοτώσω εναν γείτονα? (υποθετικά μιλάω παιδιά, δεν εχω αυλή) Υπάρχει άδεια κατοχής για ΑΚ47 ; 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα