Markantonis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Στον ίδιο υπολογιστή αν βάλουμε Windows 10 και μετά τα σβήσουμε και βάλουμε hackintosh MacOS Sierra, θα είναι πιο γρήγορος με το πρώτο ή το δεύτερο λειτουργικό; Όχι ότι θα βάλω hackintosh γιατί τα θεωρώ πέραν των άλλων και ασταθή, απλά για να μου φύγει η περιέργεια.
MoviemakerGr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Τα έχεις λίγο μπερδεμένα,ως " αρχιτεκτονική " ναι το Macos ναι είναι πιο ελαφρύ λειτουργικό, ΑΛΛΑ δεν μπορεί να υπάρξει άμεση σύγκριση ανάμεσα στα δυο ανόμοια λειτουργικά. Για να στο απλοποιήσω είναι σαν να έχεις δυο εξοχικά ενα στο βουνό και ενα στην Θάλασσα και να ρωτας εμάς να σου πούμε ποιο ειναι καλύτερο, καλύτερο είναι λοιπόν αυτό που σε εξυπηρετεί περισσοτερο,στην χρήση σου. Υπάρχουν επαγγελματικά μηχανήματα Hackint0sh που δουλεύουν 24/7 365 μέρες τον χρονο,αρα οσο αφορά το ασταθές του πράγματος,ειναι συνάρτηση της εγκατάστασης και της γνώσης που εχει αυτός που την εκτελεί, αφου θέλει αρκετό διάβασμα και δεν πρόκειται για μια απλη εγκατάσταση τυπου linux. 1
atheatos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 57 λεπτά πριν, Markantonis είπε Στον ίδιο υπολογιστή αν βάλουμε Windows 10 και μετά τα σβήσουμε και βάλουμε hackintosh MacOS Sierra, θα είναι πιο γρήγορος με το πρώτο ή το δεύτερο λειτουργικό; Όχι ότι θα βάλω hackintosh γιατί τα θεωρώ πέραν των άλλων και ασταθή, απλά για να μου φύγει η περιέργεια. Πιο γρήγορος ? Σε τι ? Στο boot time ? Σε κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή? Είναι σχετικό. Ξεκαθάρισε τι θέλεις από έναν υπολογιστή. Γιατί πχ. εγώ γουστάρω να έχει και design και εκεί τα MacBook Pro με ικανοποιούν. Ξέρω ακούγεται κάπως αλλά είναι προσωπικά γούστα αυτά και έχει να κάνει με το τι θέλει ο καθένας. Αν εσυ θέλεις να είναι απλά γρήγορος μπορείς να βάλεις και custom Linux που να είναι ρυθμισμένη να κανεί αυτά που δουλεύεις γρηγορότερα ακόμα και από Windows. Γενικά και αόριστα μπορούν να γραφτούν πολλά . Σε κάποια πράγματα το Windows είναι γρηγορότερο και σε κάποια αλλά το Mac OS. Το καλύτερο θα ήταν να υπήρχε custom λειτουργικό για τον καθένα μας αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία... 1
Markantonis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Σε εφαρμογές βίντεο και ήχου θα με ενδιέφερε περισσότερο. Αν δηλαδή τρέχουν τα προγράμματα όπως Premiere και Cubase καλύτερα σε Windows ή MacOS. Σκέφτομαι να αλλάξω σε MacOS γιατί λένε πως είναι πιο smooth η εμπειρία γενικότερα.
MoviemakerGr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 12 λεπτά πριν, Markantonis είπε Σε εφαρμογές βίντεο και ήχου θα με ενδιέφερε περισσότερο. Αν δηλαδή τρέχουν τα προγράμματα όπως Premiere και Cubase καλύτερα σε Windows ή MacOS. Σκέφτομαι να αλλάξω σε MacOS γιατί λένε πως είναι πιο smooth η εμπειρία γενικότερα. Ωραία αλλά βάλε στην υπογραφή σου το Hardware που έχεις σε πρώτη φάση. Οι εφαρμογές που ανέφερες δουλεύουν πραγματικά καλά και smooth στο macos το μόνο λοιπον που μένει ειναι να δοκιμάσεις μονος σου αν σε βολεύει,γενικότερα η μετάβαση ή η εναλλακτική. 1
atheatos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 5 λεπτά πριν, Markantonis είπε Σε εφαρμογές βίντεο και ήχου θα με ενδιέφερε περισσότερο. Αν δηλαδή τρέχουν τα προγράμματα όπως Premiere και Cubase καλύτερα σε Windows ή MacOS. Σκέφτομαι να αλλάξω σε MacOS γιατί λένε πως είναι πιο smooth η εμπειρία γενικότερα. Είναι πιο ευχάριστη η αίσθηση που δίνει το γραφικό περιβάλλον στο μάτι και δεν σε ζαλίζει με περιττά πράγματα αυτό είναι σίγουρο. Smooth σημαίνει ομαλό. Δεν είναι πάντα ομαλή η εμπειρία χρήσης σε κανένα λειτουργικό. Αλλά ναι πιστεύω στην χρήση που ανέφερες θα έχεις τις περισσότερες φορές smooth εμπειρία. Όπως προανέφερε ο movie είναι θέμα στησίματος. Ακόμη και σε μη hackintosh μηχάνημα. Δηλαδη δεν σημαίνει ότι επειδή έχεις έναν οποιοδήποτε mac θα κανείς τα πάντα smooth. Κάθε mac έχει ορισμένες δυνατότητες και πρέπει να επιλέξεις το κατάλληλο μοντέλο ή να το προσαρμόσεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Πχ. Με χρήση thunderbolt και εξωτερική κάρτα γραφικών ακόμα και ένα MacBook Pro του 2016 κάνει κάποια πράγματα που κάνει ένα iMac pro των 5000 ευρώ. 1
Markantonis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 3 λεπτά πριν, MoviemakerGr είπε Ωραία αλλά βάλε στην υπογραφή σου το Hardware που έχεις σε πρώτη φάση. Οι εφαρμογές που ανέφερες δουλεύουν πραγματικά καλά και smooth στο macos το μόνο λοιπον που μένει ειναι να δοκιμάσεις μονος σου αν σε βολεύει,γενικότερα η μετάβαση ή η εναλλακτική. Δεν ήξερα ότι μπορεί να βάλει κάποιος και εξωτερική κάρτα γραφικών. Το μηχάνημά μου είναι λαπτοπ i7 6700hq 12gb Ram και Samsung 860 pro 512 GB με Nvidia που ξέρω πως σε hackintosh δεν λειτουργεί. Σκέφτομαι να περάσω hackintosh για να δω την εμπειρία και μετά αν είναι θετική να το πουλήσω και να αγοράσω MAC. 6 λεπτά πριν, atheatos είπε Είναι πιο ευχάριστη η αίσθηση που δίνει το γραφικό περιβάλλον στο μάτι και δεν σε ζαλίζει με περιττά πράγματα αυτό είναι σίγουρο. Smooth σημαίνει ομαλό. Δεν είναι πάντα ομαλή η εμπειρία χρήσης σε κανένα λειτουργικό. Αλλά ναι πιστεύω στην χρήση που ανέφερες θα έχεις τις περισσότερες φορές smooth εμπειρία. Όπως προανέφερε ο movie είναι θέμα στησίματος. Ακόμη και σε μη hackintosh μηχάνημα. Δηλαδη δεν σημαίνει ότι επειδή έχεις έναν οποιοδήποτε mac θα κανείς τα πάντα smooth. Κάθε mac έχει ορισμένες δυνατότητες και πρέπει να επιλέξεις το κατάλληλο μοντέλο ή να το προσαρμόσεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Πχ. Με χρήση thunderbolt και εξωτερική κάρτα γραφικών ακόμα και ένα MacBook Pro του 2016 κάνει κάποια πράγματα που κάνει ένα iMac pro των 5000 ευρώ. Υπάρχει αντάπτορας από USB σε Thunderbolt?
atheatos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Markantonis είπε Δεν ήξερα ότι μπορεί να βάλει κάποιος και εξωτερική κάρτα γραφικών. Το μηχάνημά μου είναι λαπτοπ i7 6700hq 12gb Ram και Samsung 860 pro 512 GB με Nvidia που ξέρω πως σε hackintosh δεν λειτουργεί. Σκέφτομαι να περάσω hackintosh για να δω την εμπειρία και μετά αν είναι θετική να το πουλήσω και να αγοράσω MAC. Υπάρχει αντάπτορας από USB σε Thunderbolt? Τα MacBook Pro από το 2016 και μετά δεν έχουν usb αλλά μόνο thunderbolt 3.... υγ. Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2018 από atheatos 1
Markantonis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 28 λεπτά πριν, atheatos είπε Τα MacBook Pro από το 2016 και μετά δεν έχουν usb αλλά μόνο thunderbolt 3.... υγ. Ενδιαφέρον!
atheatos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δοκίμασε το μια εξωτερική κάρτα γραφικών δεν πάει χαμένη.... 1
Markantonis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, MoviemakerGr είπε Τα έχεις λίγο μπερδεμένα,ως " αρχιτεκτονική " ναι το Macos ναι είναι πιο ελαφρύ λειτουργικό, ΑΛΛΑ δεν μπορεί να υπάρξει άμεση σύγκριση ανάμεσα στα δυο ανόμοια λειτουργικά. Για να στο απλοποιήσω είναι σαν να έχεις δυο εξοχικά ενα στο βουνό και ενα στην Θάλασσα και να ρωτας εμάς να σου πούμε ποιο ειναι καλύτερο, καλύτερο είναι λοιπόν αυτό που σε εξυπηρετεί περισσοτερο,στην χρήση σου. Υπάρχουν επαγγελματικά μηχανήματα Hackint0sh που δουλεύουν 24/7 365 μέρες τον χρονο,αρα οσο αφορά το ασταθές του πράγματος,ειναι συνάρτηση της εγκατάστασης και της γνώσης που εχει αυτός που την εκτελεί, αφου θέλει αρκετό διάβασμα και δεν πρόκειται για μια απλη εγκατάσταση τυπου linux. Έχεις να προτείνεις κάποια links για μια σωστή και αποδοτική εγκατάσταση hackintosh?
MoviemakerGr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Με το hackint0sh σε laptop δύσκολα θα έχεις την σωστή εμπειρία χρήσης που ψάχνεις, ασε που θελει πολύ εξεζητημένες γνώσεις Hackint0sh δες αν υπάρχει κανενας οδηγός πανω στο δικο σου μοντέλο, αλλά ένα θα σου πω ακόμα και εγώ εχω macbook για φορητό. 1
Markantonis Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 5 ώρες πριν, MoviemakerGr είπε Με το hackint0sh σε laptop δύσκολα θα έχεις την σωστή εμπειρία χρήσης που ψάχνεις, ασε που θελει πολύ εξεζητημένες γνώσεις Hackint0sh δες αν υπάρχει κανενας οδηγός πανω στο δικο σου μοντέλο, αλλά ένα θα σου πω ακόμα και εγώ εχω macbook για φορητό. Κι εγώ για MacBook το βλέπω περισσότερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα