Pakakos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε @papakos έχει μονό ανεμιστήρα άρα κάνει μόνο για ταινίες και office. Αν δεν θες δόσεις πας σε helios που είναι ΠΟΛΥ καλύτερο. Επειδή δεν το κατέχω πολύ με τα λάπτοπ, μπορεί να μου πει κάποιος πως αναγνωρίζω το πλήθος των ανεμιστήρων. Το γράφει στα χαρακτηριστικά (δεν είδα κάτι η αλήθεια είναι) ή έχει κάποιο κωδικό και το καταλαβαίνουμε από εκεί;
overpower Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτο που καποιοι νομιζετε οτι με το τιμολογιο δεν πληρωνετε τον ΦΠΑ, πρεπει να το ξεπερασετε καποια στιγμη. Σε περιπτωση που εσοδα>εξοδα: Αν κοψετε τιμολογιο με τον ΦΠΑ μεσα, τοτε ο ΦΠΑ που θα αποδωσετε στο κρατος στο τελος του 3μηνου μειωνεται (αφου ΦΠΑ απο εσοδα πρεπει να ειναι ισο με τον ΦΠΑ εξοδων) Αν το κοψετε χωρις τον ΦΠΑ μεσα, ναι μεν πληρωνετε προσωρινα λιγοτερο στο ταμειο, αλλα αυξανεται ο ΦΠΑ που θα αποδωσετε στο τελος του 3μηνου Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2018 από overpower 1
jobous Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Το τελευταίο λέγεται ζημια και φυσικά ΔΕΝ ισχύει αυτό που αναφέρεις με το ΦΠΑ. Τα άλλα τα ξεπερνω, αφού από ότι βλέπω το έχεις πιάσει το νόημα.... Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2018 από jobous 1
gregdel Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 19 ώρες πριν, overpower είπε Αυτο που καποιοι νομιζετε οτι με το τιμολογιο δεν πληρωνετε τον ΦΠΑ, πρεπει να το ξεπερασετε καποια στιγμη. Ναι, μεσω βεβαιωσης απο το taxis προσωρινα δεν πληρωνεται ΦΠΑ, αλλα μπαινει στα εξοδα της επιχειρησης. Αν ξεπερασετε εξοδα απο εσοδα, αποδιδετε ΦΠΑ στο κρατος. ?
overpower Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 17 ώρες πριν, jobous είπε .. 1 ώρα πριν, gregdel είπε ? Το εκανα edit
Moderators Malthador Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 22 hours ago, overpower said: Αυτο που καποιοι νομιζετε οτι με το τιμολογιο δεν πληρωνετε τον ΦΠΑ, πρεπει να το ξεπερασετε καποια στιγμη. Φυσικά και εν τέλει δεν γλυτώνεις τον ΦΠΑ. Αλλά είναι ένα πράγμα να πληρώσεις επιτόπου 24% επιπλέον και ένα εντελώς διαφορετικό να το πληρώσεις σε τρεις μήνες ή να το ρυθμίσεις σε 12 δόσεις, δε βρίσκεις;
overpower Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 21 λεπτά πριν, Malthador είπε Φυσικά και εν τέλει δεν γλυτώνεις τον ΦΠΑ. Αλλά είναι ένα πράγμα να πληρώσεις επιτόπου 24% επιπλέον και ένα εντελώς διαφορετικό να το πληρώσεις σε τρεις μήνες ή να το ρυθμίσεις σε 12 δόσεις, δε βρίσκεις; Δεν αντιλεγω, απλα εχω ακουσει και live οτι καποιοι οντως νομιζουν οτι δεν τον πληρωνουν (κυριως απο παιδια των ελ επαγγελματιων)
gregdel Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 20 ώρες πριν, overpower είπε Δεν αντιλεγω, απλα εχω ακουσει και live οτι καποιοι οντως νομιζουν οτι δεν τον πληρωνουν (κυριως απο παιδια των ελ επαγγελματιων) Φυσικά και δεν τον πληρώνουν... Παλιά τον πλήρωναν και μετά τον εκπίπταν! Τώρα απλά δεν τον πληρώνουν.
overpower Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, gregdel είπε Φυσικά και δεν τον πληρώνουν... Παλιά τον πλήρωναν και μετά τον εκπίπταν! Τώρα απλά δεν τον πληρώνουν. Ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις ότι υπάρχουν τέτοια άτομα.
gregdel Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, overpower είπε Ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις ότι υπάρχουν τέτοια άτομα. Μπορείς να αφήσεις την ειρωνία και να εξηγήσεις τι εννοείς; (και αν θες διευκρίνησέ μας αν είσαι επαγγελματίας ή αν έχεις σχέση με λογιστικά) Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2018 από gregdel
afinis2004 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Εχω ατομική επιχείρηση. Χοντρικα και για να μη μπερδευόμαστε. Τέλος τριμήνου έχω να πληρώσω 1000€ ΦΠΑ. Βρίσκω ένα laptop που στοιχίζει 1000€(για χάρη της κουβεντας ας το πούμε 800+200 ΦΠΑ, ενώ για να είμαστε ακριβείς είναι 806.5+193.5ΦΠΑ). Αν το αγοράσω με απόδειξη θα έχουν βγεί απο την τσέπη μου 2000€ Με τιμολόγιο όμως και με τα παλιά δεδομένα πήγαινα, το πλήρωνα το χιλιάρικο στο κατάστημα αλλά έτσι αποκτούσα 200€ ΦΠΑ καβάτζα και στο τέλος του τριμήνου έδινα από την τσέπη μου 800 στο κράτος. Ητοι 1800€ στο σύνολο Με τα νέα δεδομένα πάω στο πλαίσιο και στο κάθε πλαίσιο και δίνω ντούκου αποφορολογημένα 800€ και το χιλιάρικο προς την εφορία μένει ανεπηρέαστο οπότε πάλι 1800 βγάινουν απο την τσέπη μου Το ένα και σίγουρο πράγμα είναι ότι πριν, όπως και τώρα γλυτώνω 200€. Αυτό όμως είναι λόγος να κάνω τον καμπόσο σε έναν μισθωτό ή σε ένα συνταξιούχο ή στο οποιονδήποτε? Βέβαια όχι, γιατί δεν παύει εγώ σαν επιχείρηση που είμαι σε καθεστώς ΦΠΑ όοοοσο ΦΠΑ και να μου κόψουν στο τέλος, σχεδόν πάντα μέσα θα μπαίνω συγκριτικά με ένα μισθωτό που δεν αποδίδει ΦΠΑ εξαρχής και στο τέλος του τριμήνου θα έχει βγει από την τσέπη του το χιλιάρικο του λαπτοπ και μόνο. Εκτός και αν δεν κόβω αποδείξεις ή έχοντας ένα φαρμακείο αγοράζω και με κάποιο τρόπο δικαιολογώ τη χρήση 10 laptop το χρόνο για να έχω πιστωτικό ΦΠΑ Άλλα αν έχω πιστωτικό ΦΠΑ, σημαίνει ότι έχω παραπάνω έξοδα από έσοδα, που σημαίνει ότι το εισόδημά μου θα είναι μηδενικό, που σημαίνει ότι όταν θα πάω να πάρω το σούπερ ντουπερ μαδερφακερ laptop των 2000€ με κάρτα και το κάνω και με ένα κινητό και με κάνα ρουχαλάκι μπορεί κάποια στιγμή κάποιος να μου χτυπήσει την πόρτα και να μου πει πώς τα καταφέρνω και την εξοφλώ αυτη την κάρτα τέλοσπάντων...με μηδενικά εισοδήματα...αφου έχω πιστωτικό ΦΠΑ Η τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε
teot Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, afinis2004 είπε Εχω ατομική επιχείρηση. Χοντρικα και για να μη μπερδευόμαστε. Τέλος τριμήνου έχω να πληρώσω 1000€ ΦΠΑ. Βρίσκω ένα laptop που στοιχίζει 1000€(για χάρη της κουβεντας ας το πούμε 800+200 ΦΠΑ, ενώ για να είμαστε ακριβείς είναι 806.5+193.5ΦΠΑ). Αν το αγοράσω με απόδειξη θα έχουν βγεί απο την τσέπη μου 2000€ Με τιμολόγιο όμως και με τα παλιά δεδομένα πήγαινα, το πλήρωνα το χιλιάρικο στο κατάστημα αλλά έτσι αποκτούσα 200€ ΦΠΑ καβάτζα και στο τέλος του τριμήνου έδινα από την τσέπη μου 800 στο κράτος. Ητοι 1800€ στο σύνολο Με τα νέα δεδομένα πάω στο πλαίσιο και στο κάθε πλαίσιο και δίνω ντούκου αποφορολογημένα 800€ και το χιλιάρικο προς την εφορία μένει ανεπηρέαστο οπότε πάλι 1800 βγάινουν απο την τσέπη μου Το ένα και σίγουρο πράγμα είναι ότι πριν, όπως και τώρα γλυτώνω 200€. Αυτό όμως είναι λόγος να κάνω τον καμπόσο σε έναν μισθωτό ή σε ένα συνταξιούχο ή στο οποιονδήποτε? Βέβαια όχι, γιατί δεν παύει εγώ σαν επιχείρηση που είμαι σε καθεστώς ΦΠΑ όοοοσο ΦΠΑ και να μου κόψουν στο τέλος, σχεδόν πάντα μέσα θα μπαίνω συγκριτικά με ένα μισθωτό που δεν αποδίδει ΦΠΑ εξαρχής και στο τέλος του τριμήνου θα έχει βγει από την τσέπη του το χιλιάρικο του λαπτοπ και μόνο. Εκτός και αν δεν κόβω αποδείξεις ή έχοντας ένα φαρμακείο αγοράζω και με κάποιο τρόπο δικαιολογώ τη χρήση 10 laptop το χρόνο για να έχω πιστωτικό ΦΠΑ Άλλα αν έχω πιστωτικό ΦΠΑ, σημαίνει ότι έχω παραπάνω έξοδα από έσοδα, που σημαίνει ότι το εισόδημά μου θα είναι μηδενικό, που σημαίνει ότι όταν θα πάω να πάρω το σούπερ ντουπερ μαδερφακερ laptop των 2000€ με κάρτα και το κάνω και με ένα κινητό και με κάνα ρουχαλάκι μπορεί κάποια στιγμή κάποιος να μου χτυπήσει την πόρτα και να μου πει πώς τα καταφέρνω και την εξοφλώ αυτη την κάρτα τέλοσπάντων...με μηδενικά εισοδήματα...αφου έχω πιστωτικό ΦΠΑ Η τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε offtopic Επειδη το ακούω συχνά από επαγγελματίες..... δεν είναι προσωπικό..... Τα 1000 ευρω και γενικα ο ΦΠΑ δεν βγαίνει απο την τσέπη σας...έχει βγει από την τσέπη των πελατών σας και σας έχει δοθεί με την υποχρέωση καθε τρίμηνο εσείς να τον μεταφέρετε στο κράτος... Δεν ειναι δικά σας χρήματα ... Θα μπορούσε για παράδειγμα στις πληρωμές με πλαστικό χρήμα να σας τον παρακρατεί απευθείας η τράπεζα και να τον αποδίδει αυτή στο κράτος ώστε να μην τον βλέπετε καθόλου... Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2018 από teot 4
aris1964 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, teot είπε offtopic Επειδη το ακούω συχνά από επαγγελματίες..... δεν είναι προσωπικό..... Τα 1000 ευρω και γενικα ο ΦΠΑ δεν βγαίνει απο την τσέπη σας...έχει βγει από την τσέπη των πελατών σας και σας έχει δοθεί με την υποχρέωση καθε τρίμηνο εσείς να τον μεταφέρετε στο κράτος... Δεν ειναι δικά σας χρήματα ... Θα μπορούσε για παράδειγμα στις πληρωμές με πλαστικό χρήμα να σας τον παρακρατεί απευθείας η τράπεζα και να τον αποδίδει αυτή στο κράτος ώστε να μην τον βλέπετε καθόλου... Αυτό που λες δεν μπορεί να ισχύσει ,εκτός από την παροχή υπηρεσιών ,διότι όταν πουλάς κάτι αποδίδεις στο κράτος την διαφορά του ΦΠΑ από την αγορά,και όχι όλο το ΦΠΑ από την πώληση.
frap73 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Άμα κάτσεις και το ψάξεις με αριθμούς, θα δεις ότι τελικά στο κράτος έχει καταλήξει (τμηματικά, από κάθε μεσάζοντα) το ποσό ΦΠΑ που πλήρωσε ο τελικός καταναλωτής στον τελευταίο έμπορο και αναγράφεται στην απόδειξη λιανικής πώλησης. Και αυτό ισχύει για τα πάντα. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2018 από frap73
afinis2004 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, teot είπε offtopic Επειδη το ακούω συχνά από επαγγελματίες..... δεν είναι προσωπικό..... Τα 1000 ευρω και γενικα ο ΦΠΑ δεν βγαίνει απο την τσέπη σας...έχει βγει από την τσέπη των πελατών σας και σας έχει δοθεί με την υποχρέωση καθε τρίμηνο εσείς να τον μεταφέρετε στο κράτος... Δεν ειναι δικά σας χρήματα ... Θα μπορούσε για παράδειγμα στις πληρωμές με πλαστικό χρήμα να σας τον παρακρατεί απευθείας η τράπεζα και να τον αποδίδει αυτή στο κράτος ώστε να μην τον βλέπετε καθόλου... καθόλου προσωπικο... Εγώ απάντησα στο κομμάτι του κατα πόσο έχει κέρδος μία επιχείρηση με την έκδοση τιμολογίου που διάβασα παραπάνω. Θες να μην τις πω ''τσέπη μου'' τις 2000€ και να το πώ ΄΄αποθεματικό επιχείρησης΄΄ δε θα διαφωνήσω. Σε κάθε περίπτωση όφελος υπάρχει Σάν επιχειρηματίας έχω να γκρινιάζω για ένα σωρό άλλα πράγματα όπως 22% φόρο εισοδήματος, 29% ΕΦΚΑ κλπ, που αν και εγώ και ένας μισθωτός βγάλουμε 10.000€ εμένα θα μου μείνουν 5.000 ενώ σε ένα μισθωτό του προκύπτει εφορία κανα χιλιάρικο και του μένουν 9000€!(πάντα για επιχειρήσεις που δεν φοροδιαφευγουν)! Να μου λείπει το ΦΠΑ, δεν το θέλω, μακάρι να πουλούσα χωρίς αυτό και να έβγαιναν και λιγότερα λεφτά απο την τσέπη του κόσμου όταν αγοράζει το depon😂 Τα βλέπω τα παραπάνω να μπαίνουν στον κάλαθο των αχρήστων του off topic αλλά ειναι χρήσιμες πληροφορίες
Προτεινόμενες αναρτήσεις