Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόβλημα σε sony vaio Eβγαλε ξαφνικα μπλε οθονη γράφοντας VIDEO TDR FAILURE και ηταν ανεπιτυχες atikmdag.sys προσπαθησα να κανω επαναφωρα επανηλθε για λιγο και μετα απο10 λεπτα το ξανακανε μετα  δεν επανέρχεται και μετα από αρκετες προσπάθειες μου εβγαλε μαυρη οθονη και operating system failure,Tελικα το πηγα σε service γνωστης αλυσιδας και μου ειπανε μητρικη πλακετα πληρωσα και 20 ευρω να το παρω πισω χαλασμενο αλλα το ηξερα μου το ειχανε πει από πριν βεβαια απλα το αναφερω το θεμα είναι ότι κανοντας ερευνα στο google μου εκανε εντυπωση ότι τα σφαλματα που βγαζει δεν βρηκα στο ιντερνετ να μιλανε πουθενα για μητρικη και απλα μου κανει εντυπωση και φυσικα δεν μπορω να ξαναπληρωσω αλλα χρηματα να μου κανει άλλο κατάστημα διαγνωση εχετε καποια ιδεα τη μπορω να κανω ?

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες. Ποίο μοντέλο είναι, τι Windows έχει πάνω, εκανες κάποια αναβάθμιση και σου έβγαλε το πρόβλημα, και αν θέλεις πες μας και το κατάστημα.στο οποίο το πήγες.

Δημοσ.

Θα κοιτάξω να φτιαξω το cd μπορω να το κατεβασω από καπου και αν γινεται να το κανω από USB H εξωτερικο σκληρο ?

Δημοσ.

Εδώ είσαι. 
Τελείως πληροφορικά, στο eShop δουλεύει ένα παιδί ο οποίος ήταν η αντιπροσωπεία των sony vaio στην Ελλάδα (πριν αποσυρθεί η Sony). Μαυρόπουλος λέγεται. Το αναφέρω σε περίπτωση που ξανα-χρειαστείς τεχνικό.

Δημοσ.

Να δω αν καταφερω κατι με το ubuntu είναι και στα αγγλικα το βιντεο να δω αν καταφερω κατι,  στο e shop ειχα παει πρωτα αλλα μου ειπανε ότι δεν εχουνε service  και τα στελνουνε αθηνα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, funlar είπε

Να δω αν καταφερω κατι με το ubuntu είναι και στα αγγλικα το βιντεο να δω αν καταφερω κατι,  στο e shop ειχα παει πρωτα αλλα μου ειπανε ότι δεν εχουνε service  και τα στελνουνε αθηνα

Ναι ισχύει. όλα τα λαπτοπ και γενικά όλες οι συσκευές πάνε στο Μενίδι. Και η χρέωση Τ.Ε. είναι 15ε όχι 20.
(Υγ. ήμουν και εγώ στο σερβις στα λαπτοπ μέχρι πριν από λίγο καιρό εκεί.)
edit: Αν κολλήσεις κάπου, εδώ είμαστε ;)

Επεξ/σία από filip123go
Δημοσ.

Αν δεν εχει ρυθμιστεί να κανει boot από USB  η από άλλο μεσο τη κανω? επισης ξερετε με ποιο κουμπι κανει βοοτ to vaio F12 ας πουμε?

Δημοσ.

Δεν γραφει μονο μαυρη οθονη και system failure όπως εγραψα στο πρωτο μηνημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανα boot me usb Ubuntu μπενοντας με F12 και δουλευει κανονικα…..Ερωτηση 1 αν ειχε χαλασμενη μητρικη θα δουλευε? και ερωτηση 2 πως μπορω να κανω καθαρη εγκατασταση windows 10 Από usb?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, funlar είπε

Ερωτηση 1 αν ειχε χαλασμενη μητρικη θα δουλευε?

Δεν χρειάζεται να ρωτάς , εννοείται οτι δεν θα δούλευε. Μπορεί ομως να εχει χαλασμένο καποιο υπο-σύστημα (πχ να μην δουλεύουν οι εξοδοι)

Αλλα κατα 99% δεν θα αναβε , εφοσον μπαίνει σε ubuntu δουλευει κανονικα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sstratos είπε

Δεν χρειάζεται να ρωτάς , εννοείται οτι δεν θα δούλευε. Μπορεί ομως να εχει χαλασμένο καποιο υπο-σύστημα (πχ να μην δουλεύουν οι εξοδοι)

Αλλα κατα 99% δεν θα αναβε , εφοσον μπαίνει σε ubuntu δουλευει κανονικα

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Το λάπτοπ έχει 2 κάρτες γραφικών. Μια ενσωματωμένη στο CPU και μια την ATI (σύμφωνα με αυτά που ποσταρε ο φίλος από πάνω) . Το πρόβλημα που του βγάζει εμφανίζεται σε ένα κομμάτι του driver της ΑΤΙ ( atikmdag.sys) . Το ότι δούλεψε με Ubuntu δεν μας δίνει ακόμα καθαρό αποτέλεσμα για την βλάβη. Το επόμενο βήμα που μπορεί να κάνει το παλικάρι είναι η καθαρή εγκατάσταση με τους σωστούς driver και με τη σψστη σειρά, η να μπει σε safe mode και να προσπαθήσει να κάνει κατάργηση και επανεγκατάσταση του driver της ATI. Μπορεί όντως το πρόβλημα να οφείλεται σε hardware και να χτυπάει στο driver. Τα vaio είναι πάρα πολύ ιδιοτροπα με τους drivers, όποτε προσοχή, τους κατεβάζουμε όλους από το επίσημο site. Αν έχεις και recovery disk χρησιμοποίησε αυτό και ας έχει win8. Βασικά θα σου πρότεινα για το troubleshooting, να βάλεις έτσι κ αλλιώς 8ρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...