Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Πρόβλημα σε sony vaio Eβγαλε ξαφνικα μπλε οθονη γράφοντας VIDEO TDR FAILURE και ηταν ανεπιτυχες atikmdag.sys προσπαθησα να κανω επαναφωρα επανηλθε για λιγο και μετα απο10 λεπτα το ξανακανε μετα δεν επανέρχεται και μετα από αρκετες προσπάθειες μου εβγαλε μαυρη οθονη και operating system failure,Tελικα το πηγα σε service γνωστης αλυσιδας και μου ειπανε μητρικη πλακετα πληρωσα και 20 ευρω να το παρω πισω χαλασμενο αλλα το ηξερα μου το ειχανε πει από πριν βεβαια απλα το αναφερω το θεμα είναι ότι κανοντας ερευνα στο google μου εκανε εντυπωση ότι τα σφαλματα που βγαζει δεν βρηκα στο ιντερνετ να μιλανε πουθενα για μητρικη και απλα μου κανει εντυπωση και φυσικα δεν μπορω να ξαναπληρωσω αλλα χρηματα να μου κανει άλλο κατάστημα διαγνωση εχετε καποια ιδεα τη μπορω να κανω ?
filip123go Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες. Ποίο μοντέλο είναι, τι Windows έχει πάνω, εκανες κάποια αναβάθμιση και σου έβγαλε το πρόβλημα, και αν θέλεις πες μας και το κατάστημα.στο οποίο το πήγες.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Windows 10 ενημερωμενο ειχα τα 8και το αναβαθμισα αλλα όχι τωρα και όχι δεν το εκανε μετα από αναβαθμιση αυτό εχω sve1512E1Ehttps://www.sony.gr/electronics/support/laptop-pc-sve-series/sve1512e1e/specifications κατάστημα είναι το πλαισιο εκει το πηγα
filip123go Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δοκίμασε για αρχη να εκκινήσεις το pc με Ubuntu live CD και δες αν θα σου βγάλει kernel panic.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Θα κοιτάξω να φτιαξω το cd μπορω να το κατεβασω από καπου και αν γινεται να το κανω από USB H εξωτερικο σκληρο ?
filip123go Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Εδώ είσαι. Τελείως πληροφορικά, στο eShop δουλεύει ένα παιδί ο οποίος ήταν η αντιπροσωπεία των sony vaio στην Ελλάδα (πριν αποσυρθεί η Sony). Μαυρόπουλος λέγεται. Το αναφέρω σε περίπτωση που ξανα-χρειαστείς τεχνικό.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Να δω αν καταφερω κατι με το ubuntu είναι και στα αγγλικα το βιντεο να δω αν καταφερω κατι, στο e shop ειχα παει πρωτα αλλα μου ειπανε ότι δεν εχουνε service και τα στελνουνε αθηνα
filip123go Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, funlar είπε Να δω αν καταφερω κατι με το ubuntu είναι και στα αγγλικα το βιντεο να δω αν καταφερω κατι, στο e shop ειχα παει πρωτα αλλα μου ειπανε ότι δεν εχουνε service και τα στελνουνε αθηνα Ναι ισχύει. όλα τα λαπτοπ και γενικά όλες οι συσκευές πάνε στο Μενίδι. Και η χρέωση Τ.Ε. είναι 15ε όχι 20. (Υγ. ήμουν και εγώ στο σερβις στα λαπτοπ μέχρι πριν από λίγο καιρό εκεί.) edit: Αν κολλήσεις κάπου, εδώ είμαστε Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2018 από filip123go
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Αν δεν εχει ρυθμιστεί να κανει boot από USB η από άλλο μεσο τη κανω? επισης ξερετε με ποιο κουμπι κανει βοοτ to vaio F12 ας πουμε?
filip123go Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δεν θυμάμαι απ'εξω ποιο είναι. Δεν σου γράφει στην αρχή press τάδε κουμπί to enter setup?
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δεν γραφει μονο μαυρη οθονη και system failure όπως εγραψα στο πρωτο μηνημα
filip123go Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Με το που κάνεις Power on σπαμαρε το f2 να δούμε αν θα μπει στο bios.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Εκανα boot me usb Ubuntu μπενοντας με F12 και δουλευει κανονικα…..Ερωτηση 1 αν ειχε χαλασμενη μητρικη θα δουλευε? και ερωτηση 2 πως μπορω να κανω καθαρη εγκατασταση windows 10 Από usb? Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2018 από Επισκέπτης
sstratos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 13 λεπτά πριν, funlar είπε Ερωτηση 1 αν ειχε χαλασμενη μητρικη θα δουλευε? Δεν χρειάζεται να ρωτάς , εννοείται οτι δεν θα δούλευε. Μπορεί ομως να εχει χαλασμένο καποιο υπο-σύστημα (πχ να μην δουλεύουν οι εξοδοι) Αλλα κατα 99% δεν θα αναβε , εφοσον μπαίνει σε ubuntu δουλευει κανονικα
filip123go Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 5 λεπτά πριν, sstratos είπε Δεν χρειάζεται να ρωτάς , εννοείται οτι δεν θα δούλευε. Μπορεί ομως να εχει χαλασμένο καποιο υπο-σύστημα (πχ να μην δουλεύουν οι εξοδοι) Αλλα κατα 99% δεν θα αναβε , εφοσον μπαίνει σε ubuntu δουλευει κανονικα Δεν είναι ακριβώς έτσι. Το λάπτοπ έχει 2 κάρτες γραφικών. Μια ενσωματωμένη στο CPU και μια την ATI (σύμφωνα με αυτά που ποσταρε ο φίλος από πάνω) . Το πρόβλημα που του βγάζει εμφανίζεται σε ένα κομμάτι του driver της ΑΤΙ ( atikmdag.sys) . Το ότι δούλεψε με Ubuntu δεν μας δίνει ακόμα καθαρό αποτέλεσμα για την βλάβη. Το επόμενο βήμα που μπορεί να κάνει το παλικάρι είναι η καθαρή εγκατάσταση με τους σωστούς driver και με τη σψστη σειρά, η να μπει σε safe mode και να προσπαθήσει να κάνει κατάργηση και επανεγκατάσταση του driver της ATI. Μπορεί όντως το πρόβλημα να οφείλεται σε hardware και να χτυπάει στο driver. Τα vaio είναι πάρα πολύ ιδιοτροπα με τους drivers, όποτε προσοχή, τους κατεβάζουμε όλους από το επίσημο site. Αν έχεις και recovery disk χρησιμοποίησε αυτό και ας έχει win8. Βασικά θα σου πρότεινα για το troubleshooting, να βάλεις έτσι κ αλλιώς 8ρια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα