gg2007mva Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Καλησπέρα σας, θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με ποιο τρόπο μπορώ να μεταβώ στις νεότερες γλώσσες. Γράφω πολλά χρόνια σε vb6 εμπρολογιστικες εφαρμογές κ όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ ξεπερασμένη πλέον , έχω χάσει την αγορά κ θα έχω πρόβλημα στην εύρεση δουλειάς. Σας παρακαλώ ενημερώστε με οποίος μπορεί.
Moderators Kercyn Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Μπορείς να κοιτάξεις τη C# και το .ΝΕΤ. Υπάρχει και πιο καινούρια έκδοση της VB που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για το .ΝΕΤ. Tutorials δεν ξέρω να σου πω συγκεκριμένα, αλλά υπάρχουν άπειρα όπου και να ψάξεις. Υπάρχουν επίσης site όπως το edX ή το coursera που ουσιαστικά είναι ηλεκτρονικά μαθήματα, διαλέγεις ένα μάθημα και το πας με το δικό σου ρυθμό. Τα sites αυτά είναι δωρεάν και γενικά έχουν μαθήματα για αρχάριους, οπότε μπορείς να κοιτάξεις και εκεί. 1
masteripper Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Τα πράγματα είναι πολύ πολύ απλά...αφού έχεις την εμπειρία σαν προγραμματιστής....απλώς διαλέγεις 1 απο τα προγράμματα σου...αυτό που γνωρίζεις καλύτερα...ας ειναι και το πιο απλοικό δεν έχει καμμία σημασία...τσιμπας 1 βιβλίο είτε σε VB.NET είτε σε C# ...το διαβάζεις μια στα γρήγορα...και μετά πας στο VS και ξεκινάς να μετατρέπεις το πρόγραμμα σου σε .ΝΕΤ...(όλο το πρόγραμμα ...όχι 2-3 κομμάτια και μετά νομίζεις ότι καθάρισες). Και αυτό είναι όλο... Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2018 από masteripper 1
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Καλά δεν είναι τόσο απλό. Η μετάβαση από VB6 σε VB.NET είναι πολιτισμικό σοκ.
masteripper Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, elorant είπε Καλά δεν είναι τόσο απλό. Η μετάβαση από VB6 σε VB.NET είναι πολιτισμικό σοκ. Κοίτα για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα...όταν μεταβαίνεις στο .ΝΕΤ ecosystem (ειδικά απο VB6 σε VB.NET) μπορείς να το κάνεις τέρμα OO/functional αλλά μπορείς να το κάνεις και όσο μπακάλικα θες ...😃 με βάση το γεγονός ότι έχει ήδη εφαρμογές που τις ξέρει και τις δουλεύει θα ξεκινήσει με copy-paste και αλλαγή στις "διαφορετικές" εντολές και σιγά - σιγά θα αρχίσει να ψάχνεται...να μια κλάση εδώ..να 1 extension...και λίγο refactoring και λίγα generics ,λίγο εφετζιδικο Linq ...και κάποια στιγμή θα φτάσει σε κάποιο καλό επίπεδο.... 1
gg2007mva Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις οκ γράφω ολόκληρα project σε vb6 αλλά όντως νομίζω ότι θα πάθω σοκ μου φαίνεται δύσκολο δεν ξέρω από που να αρχίσω οκ να γράψω κάποιο από τα project σε .net αλλά θέλω να ξέρω τις τεχνικές τις βιβλιοθήκες κ να της ξέρω σωστά δεν θέλω να γράψω ένα χάλια κώδικα
MitsarasAth Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) c# υπαρχει μπολικο υλικο να ξεκινησεις παντως Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2018 από MitsarasAth
pmav99 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Πάρε ένα βιβλίο και ξεκίνα διάβασμα. Δηλαδή πως αλλιώς πιστεύεις ότι μπορεί να γίνεται;
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Καλύτερα να πας σε C# πάντως αντί για VB.NET. Αφού θα τα μάθεις που θα τα μάθεις από την αρχή προτίμησε μια γλώσσα που θεωρείται πλέον το defacto στο οικοσύστημα της Microsoft.
gg2007mva Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δηλαδή μου προτείνεται να διαβάσω μόνη μου; Σκεφτόμουν μήπως να πάρω κάποιον καθηγητή να με εκπαιδεύσει αλλά όπως καταλαβαίνετε θέλω την ουσία κ όχι να μάθω το hello world απλά θέλω δηλ να μάθω τις τεχνικές καλά
Στεφανος123 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 35 λεπτά πριν, gg2007mva είπε Δηλαδή μου προτείνεται να διαβάσω μόνη μου; Σκεφτόμουν μήπως να πάρω κάποιον καθηγητή να με εκπαιδεύσει αλλά όπως καταλαβαίνετε θέλω την ουσία κ όχι να μάθω το hello world απλά θέλω δηλ να μάθω τις τεχνικές καλά Οι βασικοι λογοι για να κανεις μαθημα με καθηγητη για μενα ειναι 2 : 1)Δε ξερεις Αγγλικα και το λεω αυτο γιατι τα περισσοτερα courses ειναι στα Αγγλικα, 2)Δεν εισαι συνεπης μονη σου στο να κατσεις να διαβασεις και χρειαζεσαι καποιον απο πανω σου.
gg2007mva Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Ευχαριστώ για την απάντηση το πρόβλημα μου είναι ότι λόγω δουλειάς δεν έχω καθόλου μα καθόλου χρόνο κ δεν ξέρω τι να κάνω θέλω να μου τα μάθει κάποιος σωστά κ όχι μόνη μου λάθος έχω πολύ αγχωθεί γτ νομίζω ότι έχω χάσει την αγορά
MitsarasAth Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 4 ώρες πριν, gg2007mva είπε Δηλαδή μου προτείνεται να διαβάσω μόνη μου; Σκεφτόμουν μήπως να πάρω κάποιον καθηγητή να με εκπαιδεύσει αλλά όπως καταλαβαίνετε θέλω την ουσία κ όχι να μάθω το hello world απλά θέλω δηλ να μάθω τις τεχνικές καλά σοβαρα τωρα ... δουλευεις επαγγελματικα και θα πληρωσεις καθηγητη? ολα ειναι δωρεαν στο ιντερνετ. την λογικη του προγραμματισμου την ξερεις ηδη οποτε αρχικα δεν θα δυσκολευετεις οσο αν ξεκινοιυσες απο το μηδεν. στην αγορα εργασιας επισης ειναι σημαντικη η προυπηρεσια οχι μονο οι γνωσεις ,απλα ησουν συνεπεις σε μια εταιρια παρεδιδες προτζεκτ και δνε τα εκανες οπα ολα. 1
masteripper Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Κοίτα , αν έχεις κενά στις γνώσεις σου και απλώς γράφεις διεκπεραιωτικό κώδικα τότε έχεις δύο επιλογές ..ή συνεχίζεις να "κρυβεσαι" πίσω απο ότι γνωρίζεις και αφήνεις τα χρόνια να περνάνε...έχεις περίπου μια δεκαετία ακόμα (χοντρικά) να μείνεις με μόνο τις γνώσεις της VB6 και να την βγάζεις καθαρή...ή ...ανασκουμπώνεσαι ..αρχίζεις και χάνεις βόλτες,πάρτυ και ότι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου και ξεκινας να διαβάζεις... Τώρα για το θέμα του καθηγητή εαν και εφόσον το κάνεις και βρεις κάποιον (μου θυμίζει παιδάκια στο ECDL ...με το καθηγητή να έχει ύφος καρδιναλίου και να μην ξέρει καλά καλά να ανοίξει τον υπολογιστή) ...τουλάχιστον κάντο αθόρυβα....αμφιβάλλω αν ο οποιοσδήποτε εργοδότης θα το καλοέβλεπε...εκτός αν το σερβίρεις σαν εκπαίδευση μέσα απο την εταιρεία..αλλά χωρίς να ξέρεις που πανε τα 4 θα σε χαλάσει περισσότερο παρά θα σε ωφελήσει. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2018 από masteripper 1
marios28 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Κάποιους μπορεί να τους βολεύει η φυσική παρουσία δασκάλου, ιδίως τους αρχάριους. Εκτός από αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω (αγγλικά, συνέπεια), γλιτώνεις και χρόνο (πιστεύω). Και εγώ πάντως θεωρώ πως στην περίπτωσή σου δε χρειάζεται δάσκαλος. Επιπλέον νομίζω ότι είναι δύσκολο να βρεις κάποιον που να κατέχει αρκετά το αντικείμενο για αυτά που ζητάς εσύ. Εννοείται θα υπάρχουν σχετικοί, αλλά δύσκολο να κάνουν ιδιαίτερα. Πάλι online θα καταλήξεις. Εκτός αν έχεις κάποιον γνωστό. Θα είναι μεγάλη βοήθεια για να γλιτώσεις χρόνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα