Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα  ήρθε η ώρα για την αγορά ενός νέου pc πιο πολυ workstation καθώς θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για editing και  rendering μεγάλων σε διάρκεια video ( 2-3 ώρες το κάθε ένα , ίσως και λίγο παραπάνω ) σε ανάλυση φυσιολογικά πράγματα προς το παρόν όχι 4κ ακόμα .  Το budget γύρω στα 1500ευρώ ( από τα οποία δεν  χρειάζεται η αγορά gpu και δίσκων , καθώς ήδη έχω από αυτά) . Πιο πολύ θέλω την γνώμη σας για 2 cpu που έχω καταλήξει  , την κατάλληλη μητρική για αυτούς και τις ραμ που κατά προτίμηση αν έχετε να προτείνετε κάποιες να είναι 3200Μhz και σύνολο 32gb. Μερικά από τα προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν είναι davinci , premiere , corel  .  

Οι cpu που έχω καταλήξει είναι threadripper 1920x που τον βρίσκω στα 399,00 ευρώ ( πιστεύω καλή τιμή ) και ryzen 2700x sta 320,00 ευρώ , για τον οποίο έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια  σε rendering .  Διαφορετικά κόστη βέβαια στις μητρικές τους γιαυτό δεν ξέρω ποιος αξίζει πιο πολύ τα λεφτά του , αλλιώς θα πήγαινα ξερά σε threadripper. 

Να σημειώσω ότι θα γίνεται rendering και με cpu εκτός της gpu ... Η gpu είναι η msi 1070 

Επεξ/σία από Icestain
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

προσωπικά θα αγόραζα τον 2700Χ

και θα έδινα περισσότερα λεφτά για 2x16=32GB μνήμες που θα ανεβαίνουν ψηλά (Ghz)

για μια ακριβή αερόψυξη των 70+ ευρώ

και μια σοβαρή μητρική να αξιοποιεί τα υποσυστήματα

ΥΓ

Επίσης όπως στο προτείνω θα έχει μεταπωλητική αξία μετά από 3-4 χρόνια ακόμη και για gaming ενώ ο TR κάνει για συγκεκριμένες δουλειές.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.

Εγω απο την αλλη θα προτεινα TR4 build με quad channel για bandwidth (4x8gb) και προοπτικη αναβαθμισης ακομα και στους μεθεπόμενους 49xx TR.

Επισης δωσε βαση στην οθονη, για επεξεργασια βιντεο κοιτα για καποια 100% sRGB 10bit τουλαχιστον 

• Like 1
Δημοσ.

εξαρτάται από το budget , αν το αντέχεις ανέβα εκεί που λέει ο NARTA (είσαι σίγουρος ότι θα τρέχουν οι 49xx ΤR στις σημερινές μητρικές?

αν σου ανεβαίνει πάνω από όσο υπολόγιζες πήγαινε στην δική μου λύση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

είσαι σίγουρος ότι θα τρέχουν οι 49xx ΤR στις σημερινές μητρικές?

Υποθεση βαση του οτι η AMD εδωσε υποστηριξη μεχρι 2020 και ο ρυθμος διαθεσης νεας γενιας ειναι καθε χρονο.

Zen 2 @7nm παντως θα παρουν σιγουρα

Επεξ/σία από narta
Δημοσ.

Ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις. Μάλλον θα παω στο tr4 build τελικά. Έχετε να προτείνετε κάποιες συγκεκριμένες ραμ 4x8gb 3200mhz? Και gigabyte μητρική ή Asus? 

Δημοσ.

Αν εχεις σκοπο να αναβαθμίσεις στο 32core θηριο τοτε διαλεξε μια απο τις νεες MSI MEG/Gigabyte Aorus Extreme που θα σε καλυψουν και ενεργειακα λογο καλυτερων vrm ΑΝ εχεις σκοπο να κανεις αργοτερα overclock

Μνημες κοιτα εδω  για κιτ που ειναι στο qlv της μητρικης που θα διαλεξεις αν θες για b-die. Αλλιως απλα διαλεξε κατι στο qlv της μητρικης σου 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, narta είπε

Αν εχεις σκοπο να αναβαθμίσεις στο 32core θηριο τοτε διαλεξε μια απο τις νεες MSI MEG/Gigabyte Aorus Extreme που θα σε καλυψουν και ενεργειακα λογο καλυτερων vrm ΑΝ εχεις σκοπο να κανεις αργοτερα overclock

Μνημες κοιτα εδω  για κιτ που ειναι στο qlv της μητρικης που θα διαλεξεις αν θες για b-die. Αλλιως απλα διαλεξε κατι στο qlv της μητρικης σου 

Ελεγα να παω σε Gigabyte X399 Aorus Gaming 7 αλλά εκτός του ότι έχει εξαντληθεί από παντού για κάποιο λόγο ενώ πριν 10 ημέρες την έβρισκα άνετα , είδα στο qlv της ότι δεν είναι συμβατή με τις ραμ που επέλεξα G.Skill Trident Z RGB 32GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16Q-32GTZRX) εκτός αν έκανα λάθος . παραθέτω και το σχετικό screenshot που δεν βλέπω κάπου 32GB . Οπότε κάποια άλλη μητρική που να είναι συμβατή με αυτές τις ραμ ( θέλω αυτές γιατί τις είχα δει σε άλλο build και μου άρεσαν αρκετά )  έχεις να προτείνεις ? Δεν πάω για τις καινούργιες προς το παρόν λόγω budget .Screenshot_1.jpg.1b45c9f96115b55c8e968ea9ec7d5d03.jpg

Δημοσ.

Εγω πάλι θα λεγα να επιλέξεις πλατφόρμα με βάση την ram.

Εαν θεωρείς πως θα χρειαστείς περισσότερη από 64gb ->tr4

Εαν όχι δεν νομίζω πως αξίζει, μείνε σε Am4.

Οπως κ να χει σίγουρα θα βγουν μεταγενέστερα cpu με περισσότερα από 8 cores στο Am4.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, @topos είπε

Εγω πάλι θα λεγα να επιλέξεις πλατφόρμα με βάση την ram.

Εαν θεωρείς πως θα χρειαστείς περισσότερη από 64gb ->tr4

Εαν όχι δεν νομίζω πως αξίζει, μείνε σε Am4.

Οπως κ να χει σίγουρα θα βγουν μεταγενέστερα cpu με περισσότερα από 8 cores στο Am4.

Περισσότερη απο 64gb οχι δεν νομίζω να χρειαστώ, αλλά το 32gb είναι προσωρινό . Σίγουρα θα υπάρξει μελλοντική αναβάθμιση σε 64gb . Οπότε προτείνεις 2700x? Δεν αξίζει ο tr4 σε τέτοια τιμή ?

Επεξ/σία από Icestain
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά για αυτό που έλεγα παραπάνω για την gigabyte κοίταξα εδώ https://www.gskill.com/en/configurator?manu=54&chip=3073&model=3078  στο site της ram και λέει ότι είναι συμβατές . Επίσης είδα  youtube και μερικά άρθρα στο ιντερνετ που λένε πάλι ότι είναι συμβατά . 

Oπότε κατά 90% καταλήγω στο παρακάτω build:

Motherboard : Gigabyte X399 Aorus Gaming 7 - 220€ ( γιατί θα την πάρω με έκπτωση)

CPU : Ryzen Threadripper 1920X - 399

RAM  G.Skill Trident Z RGB 32GB DDR4-3200MHz (4X8GB) - 365

SSD Samsung 970 Evo NVMe M.2 500GB ( έχω και εναν Samsung 860 Evo 500GB και αρκετούς HDD ) - 163

GPU MSI GeForce GTX1070 8GB Gaming X ( την έχω ήδη οπότε είναι εκτός budget )

PSU :  Seasonic Focus Plus 750 Platinum ( αν και δεν είμαι σίγουρος ακόμα για το συγκεκριμένο αλλά άκουσα πολύ καλές κριτικές ) - 130

Μένει μόνο η ψύκτρα για τον tr4 που έχω δει μερικές αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα και το κουτί .

Επεξ/σία από Icestain
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Icestain είπε

Περισσότερη απο 64gb οχι δεν νομίζω να χρειαστώ, αλλά το 32gb είναι προσωρινό . Σίγουρα θα υπάρξει μελλοντική αναβάθμιση σε 64gb . Οπότε προτείνεις 2700x? Δεν αξίζει ο tr4 σε τέτοια τιμή ?

Αυτό που λέω είναι πως μπορείς να στήσεις με τα ~ίδια χρήματα tr4/ψυκτρα +32gb η  Am4 με 64gb εξαρχής.

Δεν βρίσκω τον λόγο να φορτωθεί κάποιος το έξτρα κοστος cpu/μητρικής για εφάμιλλες επιδόσεις εάν δεν χρειάζετε 64gb+ μνήμης(εάν κοιτούσες για 16 cores θα ήταν άλλη συζητηση)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, @topos είπε

Αυτό που λέω είναι πως μπορείς να στήσεις με τα ~ίδια χρήματα tr4/ψυκτρα +32gb η  Am4 με 64gb εξαρχής.

Δεν βρίσκω τον λόγο να φορτωθεί κάποιος το έξτρα κοστος cpu/μητρικής για εφάμιλλες επιδόσεις εάν δεν χρειάζετε 64gb+ μνήμης(εάν κοιτούσες για 16 cores θα ήταν άλλη συζητηση)

Οπως ειπε και ο ιδιος θα γινει αναβαθμιση μελλοντικα. Κακα τα ψεμματα οταν εχεις video/fx workloads η ram δεν ειναι ποτε αρκετη. Προσωπικα σε premiere/AE (ειδικα το δευτερο) θα ηθελα και 128gb αλλα για την ωρα και τις τιμες συμβιβαζομαι. Η ΑΜ4 πλατφορμα σε περιοριζει εξ αρχης αν την κρατησεις μεχρι το 2020 και παλι δεν γνωρίζουμε αν η επομενη mainstream δεν θα εχει τον ιδιο περιορισμο. Αν συνυπολογισει καποιος οτι λογικα το AM4 θα βρει ταβανι στους 12cores (που με τοσους ξεκιναει ο φιλος) ενω τo TR4 εχει ηδη σε κυκλοφορια 32core cpu και ενδεχεται και 48core αργοτερα του δινει τρομερη δυνατοτητα αναβαθμισης ΠΑΝΤΑ μιλωντας στο πλαισιο του video editing/rendering

Και ας μην μιλησουμε για ολα τα διαθεσιμα pci lanes που μπορεις μετα να βαλεις οτι καρτα επεκτασης γουσταρεις (capture/extension panels κοκ) αλλα και μια ντουζινα nvme/sata ssd σε οτι raid configuration επιθυμεις 

Ειναι πιο ακριβη σαν πλατφορμα αλλα αν το δεις σε σχεση με τις τιμες που αγοραζει ο φιλος, ειναι απλα σαν να πληρωνει high end parts σε AM4

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, @topos είπε

Αφού την μητρική του την δίνουν κοψοχρονια.

Ο επεξεργαστής που παίρνει είναι πάνω από τον 2700Χ.

Το socket και γενικά η μητρική είναι πολύ πιο αξιόλογη από κάθε AM4. 

Οπότε γιατί να πάει σε κάτι χειρότερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...