logokrimenos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Καλησπέρα σε όλους. Αρχές του χρόνου αγόρασα μια μηχανή στο όνομά μου (800 κ.εκ) την οποία έχει ο πατέρας μου. Η πληρωμή έγινε με μεταφορά στον πωλητή 2κ απο τον φάδερ και 1κ απο εμένα. Εγώ τώρα στην δήλωση που ΘΑ κάνω πρέπει να την δηλώσω την μηχανή έτσι? Τι χρειάζεται να πάρω απο τον πωλητή, γτ αυτός τότε μου είπε οτι δεν χρειάζεται να δηλώσουμε τίποτα.... και το άφησα έτσι. Μπορώ να δηλώσω αγορά στα 1000€ όπως φαίνεται άλλωστε και απο την μεταφορά που είχα κάνει στον λογαριασμό του?
NikosKallithea Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Θα δηλώσεις οτι θα δηλώσει και ο πωλητής
talibanakos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, logokrimenos είπε Μπορώ να δηλώσω αγορά στα 1000€ όπως φαίνεται άλλωστε και απο την μεταφορά που είχα κάνει στον λογαριασμό του? Εγω πουλησα περυσι ενα αυτοκινητο και φετος ο παιχτης μου ζητησε να του κανω απλα μια δηλωση ( στο κεπ ) οτι του πουλησα το αμαξι εναντι Χ ποσου.
NikosKallithea Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Για αυτο οταν πουλάμε ή αγοράζουμε κάνουμε και μια Υπεύθυνη Δήλωση για να μην τρέχουμε αργότερα και για να δηλώσουν και οι δυο πλευρές τα ίδια ποσα.
Joshua21 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, logokrimenos είπε Καλησπέρα σε όλους. Αρχές του χρόνου αγόρασα μια μηχανή στο όνομά μου (800 κ.εκ) την οποία έχει ο πατέρας μου. Η πληρωμή έγινε με μεταφορά στον πωλητή 2κ απο τον φάδερ και 1κ απο εμένα. Εγώ τώρα στην δήλωση που ΘΑ κάνω πρέπει να την δηλώσω την μηχανή έτσι? Τι χρειάζεται να πάρω απο τον πωλητή, γτ αυτός τότε μου είπε οτι δεν χρειάζεται να δηλώσουμε τίποτα.... και το άφησα έτσι. Μπορώ να δηλώσω αγορά στα 1000€ όπως φαίνεται άλλωστε και απο την μεταφορά που είχα κάνει στον λογαριασμό του? Λίγο μπάχαλο τα κάνατε...αν γίνει έλεγχος(που σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα θα γίνει) από την εφορία για τα 2k που μετέφερε ο πατέρας σου στον πωλητή, πως ακριβώς θα τα δικαιολογήσει? Όσο για αυτά που ρωτάς: Στην επόμενη δήλωση που θα κάνεις πρέπει να δηλώσεις μόνο το ποσό αγοράς της μηχανής στον κωδικό 719, στο πεδίο με τα τεκμήρια δεν συμπληρώνεις τίποτα. Με τον πωλητή πρέπει να ανταλλάξετε υπεύθυνες δηλώσεις, οι οποίες οπωσδήποτε πρέπει να έχουν το ίδιο ποσό. Εφόσον συμφωνεί και ο πωλητής μπορείτε να βάλετε 1.000€ στις υπεύθυνες δηλώσεις (κατ'επέκταση και στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος), μόνο που έτσι μένει τελείως ξεκρέμαστος ο πατέρας σου. Edit Τώρα που το ξανασκέφτομαι ο πωλητής δεν θα συμφωνήσει να το δηλώσετε 1.000€, γιατί μετά θα έχει αυτός πρόβλημα να δικαιολογήσει το πως μπήκαν στο λογαριασμό του 3.000€. Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2018 από Joshua21
logokrimenos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Ο πωλητής δεν ήθελε στην αρχή να μου δώσει καθόλου υπεύθυνη δήλωση. Θα πάω κάποια στιγμή απο εκεί να συνεννοηθώ. Στην χειρότερη αν πει μα μου, το δηλώνω εγώ κανονικά οτι το πήρα 3Κ και ας πάει αυτός να ξεμπερδέψει μετά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα