Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα,

Θελω να βγαλω μια πιστωτικη για να κανω καποιες αγορες. Αρχικα, μιας και δεν ξερω πως λειτουργουν, καποιες ερωτησεις.

Πχ κανω αγορα 600 ευρω σε 20 ατοκες δοσεις χ 30 ευρω. Αν δεν παρελθει ο μηνας, εγω πληρωνω 30 ευρω?

Επισης, αν γινει η αγορα 15 του μηνα, φανταζομαι η πρωτη δοση ειναι μεχρι τις 15 του επομενου ή παει μεχρι τελος του μηνα, και καθε τελος μηνα? Αν δεν πληρωσω μεχρι τελος του μηνα, + ποσο % παει?

Για την εκδοση βλεπω ζηταει εκκαθαριστικο ή εντυπο αποδοσης ΑΦΜ απο εφορια. Απο την ωρα που δεν δουλευω, το 1ο δεν μπορω να το δωσω. Το 2ο ομως μπορω να το ξανα τυπωσω απο ΚΕΠ? Λογικα ειναι η φωτοτυπια που σου δινουν οταν βγαζεις ΑΦΜ, αλλα το εχω χασει εκεινο (το εχω πλεον πανω στο διπλωμα οδηγησης)

Γενικα αν παω σε καταστημα, η εγκριση και η παραλαβη της καρτας γινεται επιτοπου? 

Ευχαριστω

Edit: Εχω λογαριασμους σε Πειραιως και Eurobank ηδη προ cc. Στην πειραιως δεν εχω καταθεσεις, ενω στην eurobank εχω ενα χ ποσο. Σε ποστ αλλου θεματος ειδα οτι ενας με καταθεσεις περιπου 600-800 ευρω του εκδοσαν μια με οριο 600 ευρω. Ισχυει οτι το οριο το βγαζουν απο το ποσο που εχεις μεσα στον λογαριασμο?

Επεξ/σία από overpower
  • Moderators
Δημοσ.

Απο την στιγμή που δεν δουλεύεις δεν μπορείς να βγάλεις και πιστωτική.

ΥΓ: περίμενε για τα μηνύματα που θα αρχίσουν να λενε αν δεν έχεις γιατι αν πάρεις και ετσι φταάσαμε εδω κλπ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kercyn είπε

Δε νομίζω να δώσουν πιστωτική σε άτομο που δε δουλεύει.

1 λεπτό πριν, Spect~ είπε

Απο την στιγμή που δεν δουλεύεις δεν μπορείς να βγάλεις και πιστωτική.

ΥΓ: περίμενε για τα μηνύματα που θα αρχίσουν να λενε αν δεν έχεις γιατι αν πάρεις και ετσι φταάσαμε εδω κλπ

Εκανα edit στο αρχικο ποστ. Απλα και στις σελιδες οι τραπεζες δεν ζητανε εκκαθαριστικο υποχρεωτικα για εισοδημα κτλ, οποτε εκει βασιστηκα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πληρωνεις οποτε βγαινει ο λογαριασμος + οποια προθεσμια 

αν ο λογαριασμος βγαινει καθε 28 του μηνα τοτε οποια αγορα κανεις μεταξυ 29 του προηγουμενου μηνα μεχρι 28 του τρεχοντος θα ειναι στο λογαριασμο και θα εχεις μια προθεσμια 14 μερες (συνηθως) να εξοφλησεις, αν δεν ξοφλησεις τοκιζονται

οι δοσεις χρεονονται στην 'επετειο' της αγορας. Αν δηλαδη κανεις την αγορα στις 15 του μηνα τοτε καθε μηνα στις 15 θα εμφανιζεται στο λογαριασμο σου η χρεωση της δοσης

Νομιζω μονο η ΔΟΥ δινει αντιγραφα αποδοσης ΑΦΜ αλλα δε χανεις τιποτα να ρωτησεις στα ΚΕΠ

Οχι, κανεις αιτηση, η αιτηση παει παραπανω και σου απαντανε, σε μια δυο μερες συνηθως γιατι δεν εχει και τοσες αιτησεις πια

6 λεπτά πριν, Kercyn είπε

φοιτητικες δινουν καπως πιο ευκολα αλλα πολυ μικρα ορια, εχουν δωσει και 300 ευρω πιστωτικο οριο

Επεξ/σία από fredd0
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Kercyn είπε

φυσικα και δινουν εαν εισαι φοιτητης, αλλιως τωρα δε θα ειχα. δεν ξερω βεβαια κατα ποσο παιζει ρολο οτι περασα σε σχολη μακρια απ'το πατρικο μου.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Zengar Zombolt είπε

Συνήθως στις πιστωτικές σε φοιτητές παλαιότερα  μου φαίνεται πως εμπαινε κάποιος γονιός εγγυητής 

1 λεπτό πριν, kr0m είπε

φυσικα και δινουν εαν εισαι φοιτητης, αλλιως τωρα δε θα ειχα. δεν ξερω βεβαια κατα ποσο παιζει ρολο οτι περασα σε σχολη μακρια απ'το πατρικο μου.

δε ζητανε εγγυητη, ουτε εχει σχεση αν σπουδαζεις στον τοπο διαμονης σου

κοιτανε ομως γονεις για τειρεσια (αν ειναι δε σου δινουν) και αναλογα σου δινουν πιστωτικο οριο

παντως ξαναλεω οτι τα ορια ειναι πολυ χαμηλα

Δημοσ.

Το 2008 σου έβγαζαν φοιτητική της MARFIN από το e-shop.gr με ταυτότητα και πάσο. Θυμάμαι είχε όριο 500ε και δεν χρειαζόταν να μπει κάποιος εγγυητής. Βολεύει πολύ  η άτιμη αλλά πρέπει να είσαι λίγο προσεκτικός... Θυμάμαι εγώ ότι ταξίδια και μεγάλες αγορές έκανα σαν φοιτητής, σε αυτή βασιζόμουν, και μετά τα ξεχρέωνα σιγά-σιγά. 

Δημοσ.

Γενικα ουτε δανειο οι γονεις μου, ουτε αλλη πιστωτικη κτλ.

Αν μιλαμε για 300-400 ευρω ορια, τοτε δεν μου κανει. Θα παω να ρωτησω παντως και απο κοντα αυριο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, filip123go είπε

Το 2008 σου έβγαζαν φοιτητική της MARFIN από το e-shop.gr με ταυτότητα και πάσο. Θυμάμαι είχε όριο 500ε και δεν χρειαζόταν να μπει κάποιος εγγυητής. Βολεύει πολύ  η άτιμη αλλά πρέπει να είσαι λίγο προσεκτικός... Θυμάμαι εγώ ότι ταξίδια και μεγάλες αγορές έκανα σαν φοιτητής, σε αυτή βασιζόμουν, και μετά τα ξεχρέωνα σιγά-σιγά. 

το 2008 ερχοταν πωλητης της eurobank σπιτι μου με προεγκριμενη πιστωτικη και με παρακαλαγε να βαλω τζιφρα να την παρω.

αλλες εποχες, αλλα εθιμα

4 λεπτά πριν, overpower είπε

Γενικα ουτε δανειο οι γονεις μου, ουτε αλλη πιστωτικη κτλ.

Αν μιλαμε για 300-400 ευρω ορια, τοτε δεν μου κανει. Θα παω να ρωτησω παντως και απο κοντα αυριο.

ε φοιτητης χωρις εισοδημα εισαι, μη περιμενεις να σου δωσουν και μαυρη Amex

Επεξ/σία από fredd0
  • Like 1
Δημοσ.

Ε καλά δεν εννοώ και 10.000 όριο, αλλά ήλπιζα σε 1000αρι για αυτά που θέλω να πάρω. 

Anyway, ευχαριστώ 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν και πάει σχεδόν μήνας απο το ποστ εγώ εχω να πω οτι Eurobank σου βγάζει άνετα πιστωτική (Eurobank Student Visa)  χωρίς εισόδημα , αρκεί να είσαι φοιτητής σε ΑΕΙ/ΤΕΙ και όχι σε ΙΕΚ ή κολλέγιο. Κάνεις online την αίτηση(https://www.eurobank.gr/el/retail/proionta-upiresies/proionta/kartes/pistotikes-kartes/student-eurobank-visa/online-aitisi/0 ) ,σε πέρνουν τηλ για ταυτοποίηση,περνάει κουριερ που υπογράφεις τη σύμβαση και παίρνει τα δικαιολογητικά.Το πιστωτικό όριο πάει εως 1500 ανάλογα με το εισόδημα σου ή και των γονέων σου αν είσαι προστατευόμενος, αλλα και  σε μηδενικό το πολύ να σου δώσουν 700ε. Σε περίπτωση που πιάσεις δουλειά θα μπορείς να αιτηθείς αύξηση πιστωτικού ορίου.

Δημοσ.
Στις 29/8/2018 στις 2:56 ΜΜ, Zengar Zombolt είπε

Συνήθως στις πιστωτικές σε φοιτητές παλαιότερα  μου φαίνεται πως εμπαινε κάποιος γονιός εγγυητής 

τα παλιά καλά χρόνια την έστηναν έξω από τη σχολή (παπει στη περίπτωσή μου) και τις μοίραζαν σαν καρτοκινητές, τους έδιωχνες σαν μύγες

εγώ τότε τους έδιωχνα και κακώς μάλλον, η αδερφή μου έχει από τότε δυο κάρτες στις οποίες με τα χρόνια της ανέβαζαν το όριο και έχουν φτάσει ένα 4χιλιαρο η κάθε μία :lol: 

αγνά πράσινα χρόνια... 

κανένας εγγυητής, όσο πλήρωνες δεν τους ένοιαζε τι και πώς 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, logistoulis είπε

τα παλιά καλά χρόνια την έστηναν έξω από τη σχολή (παπει στη περίπτωσή μου) και τις μοίραζαν σαν καρτοκινητές, τους έδιωχνες σαν μύγες

εγώ τότε τους έδιωχνα και κακώς μάλλον, η αδερφή μου έχει από τότε δυο κάρτες στις οποίες με τα χρόνια της ανέβαζαν το όριο και έχουν φτάσει ένα 4χιλιαρο η κάθε μία :lol: 

αγνά πράσινα χρόνια... 

κανένας εγγυητής, όσο πλήρωνες δεν τους ένοιαζε τι και πώς 

ΠΑΣΟΚ 
χρυσές εποχές :P 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...