Προς το περιεχόμενο

rendering settings sony vegas pro 13

geomalliv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν κάποιος γνωρίζει από sony vegas θα ήθελα μια μικρή για σας και μεγάλη για εμένα βοήθεια

αγόρασα μια κάμερα την sony cx405 και επειδή ζούμε στην ευρώπη γράφει είτε στα 25fps είτε στα 50fps. Εγώ δουλεύω με sony vegas αρκετούς μήνες και κάνω πάντα disable resample ανεξάρτητα σε τι framerate θα κάνω render. Θα ήθελα λοιπόν βοήθεια στο ποιες είναι οι σωστές ρυθμίσεις κατα το render στη συγκεκριμένη κάμερα η οποία γράφει είτε full hd στα 50fps είτε full hd στα 50i (25fps)

Το αρχείο είναι σε AVCHD και ενδιαφέρομαι να ανεβάσω το μονταρισμένο βίντεο στο YouTube!. ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα έλεγα να προτιμήσεις το 50p γιατί το i (interlaced) είναι περισσότερο για προβολή σε crt τηλεοράσεις. Πλέον στις lcd/led τηλεοράσεις το interlaced δε χρησιμοποιείται/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσον αφορά τα υπόλοιπα settings για το render? Υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο για να πετύχω τη μέγιστη δυνατή ποιότητα του αρχικού βίντεο; 

Όσον αφορά το 25/50 δεν με απασχολεί τόσο διότι εγώ αφού κάνω disable resample βγάζω το βίντεο σε 30/60 αντίστοιχα

Επεξ/σία από geomalliv
Παράλειψη

4 hours ago, geomalliv said:

Όσον αφορά το 25/50 δεν με απασχολεί τόσο διότι εγώ αφού κάνω disable resample βγάζω το βίντεο σε 30/60 αντίστοιχα

Γιατί το ταλαιπωρείς έτσι; Αν τραβάς 50p θα βγάζεις 50p ή 25p. Αλλιώς το καταστρέφεις. Το Interlace ξέχνα το.

Στο Sony Vegas για MP4 χρησιμοποιείς MainConcept AVC/AAC

Ξεκίνα με το Internet HD 1080 template και μίκρυνε τα maximum και average bps πχ σε 12.000.000 και 8.000.000 αντίστοιχα για να μη βγεί το βίντεο τεράστιο

Εφόσον η κάμερα τραβά 25 ή 50, βάλε αντίστοιχα framerate 25 η 50 και απενεργοποίησε το "allow source to adjust framerate"

Μήν το αλλάξεις σε 30 ή 60 γιατι θα κάνει γραμμές στο βίντεο.

Κάποιοι στη συνέχεια περνάνε το βιντεο που θα βγάλει το Vegas απο το Handbrake για να μικρύνει κι άλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Fubar.gr είπε

Στο Sony Vegas για MP4 χρησιμοποιείς MainConcept AVC/AAC

Ξεκίνα με το Internet HD 1080 template και μίκρυνε τα maximum και average bps πχ σε 12.000.000 και 8.000.000 αντίστοιχα για να μη βγεί το βίντεο τεράστιο

Εφόσον η κάμερα τραβά 25 ή 50, βάλε αντίστοιχα framerate 25 η 50 και απενεργοποίησε το "allow source to adjust framerate"

Μήν το αλλάξεις σε 30 ή 60 γιατι θα κάνει γραμμές στο βίντεο.

Κάποιοι στη συνέχεια περνάνε το βιντεο που θα βγάλει το Vegas απο το Handbrake για να μικρύνει κι άλλο.

το bitrate της κάμερας στα 25 fps ειναι στα 23.000.000. εγω αν το μικρύνω στο vegas δεν θάχω θέμα; επισης οσον αφορα το 30/60 οταν γράφω στα 50 το αφηνω στο render  50 ενω οταν γράφω στα 25 έχω παρατηρησει οτι είτε το κανω render στα 30 είτε στα 25 το βιντεο είναι ίδιο απλα στα 25 αν βαλω bitrate >12.000.000 μου δείχνει σαν να "λαγγάρει" λίγο... και στις 2 όμως περιπτώσεις (είτε render στα 30 είτε στα 25 δηλαδη) το τελικό βίντεο είναι λιιιγοοο κατωτερης ποιότητας από το αρχικό...(λιγο πιο θολο αν μπορώ να το πω έτσι). είναι φυσιολογικό; ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια βοήθεια

8 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Γιατί το ταλαιπωρείς έτσι; Αν τραβάς 50p θα βγάζεις 50p ή 25p. Αλλιώς το καταστρέφεις. Το Interlace ξέχνα το.

Εννοείς, φίλε μου, να βγάζω πάντα στα 50fps και να επιλέγω εκείνη την ώρα το framerate (25/50) στο render?

Επεξ/σία από geomalliv
παραλειψη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, geomalliv said:

Εννοείς, φίλε μου, να βγάζω πάντα στα 50fps και να επιλέγω εκείνη την ώρα το framerate (25/50) στο render?

Καταρχάς η κάμερα, απ’ ό,τι βλέπω, τραβάει XAVC HD 50/25fps στα 50Mbps. Καλό θα ήταν (με ένα τεστ που μπορείς να κάνεις) να ξέρουμε πόσο bitrate έχουν τα 50fps και πόσο τα 25.

Από ‘κει και πέρα, η λογική είναι ότι: πρώτα αποφασίζεις τι FPS θέλεις να έχει το τελικό σου αρχείο. Με την κάμερα που έχεις, οι επιλογές είναι 50p και 25p. Το Interlace ξέχνα το, εκτός αν πρόκειται να παιχτεί στην τηλεόραση και πάλι δεν είναι απαραίτητο.

Αν θες τελικό στα 50fps, το workflow είναι απλό: Τραβάς 50, μοντάρεις σε project 50 και κάνεις Export 50.

Αν θες 25 (π.χ. αν τα 25 έχουν μεγαλύτερο bitrate απ’ τα 50 ή για λόγους motion blur) τότε έχεις τις εξής επιλογές:

1) Τραβάς 25, μοντάρεις σε project 25 και κάνεις Export 25.

2) Τραβάς 50, μοντάρεις σε project 25, με ρύθμιση ώστε να κρατάει σταθερή τη διάρκεια (ή με speed fx πάνω στα clips), δηλαδή στην ουσία πετάς τα μισά καρέ και κάνεις Export 25. Η διαφορά με το 1ο σενάριο είναι ότι στο σενάριο 2, η εικόνα θα έχει λιγότερο motion blur, θα είναι δηλαδή πιο sharp, το οποίο δεν είναι απαραίτητα καλύτερο, είναι στην κρίση σου να αποφασίσεις ποιο σου αρέσει περισσότερο.

3) Τραβάς 50, μοντάρεις σε project 25 αλλά με τη ρύθμιση που χρησιμοποιείς όλα τα καρέ, δηλαδή τα πλάνα σου θα είναι slow motion και κάνεις Export 25.

Δεν ξέρω το Vegas για να σου πω πώς ακριβώς θα τα κάνεις αυτά (αν ξέρει κάποιος ας του πει), απλώς σου γράφω τη βασική θεωρία. Δες πρώτα πόσο bitrate έχεις στα 50p XAVC HD και στα 25p XAVC HD και τα λέμε για ό,τι άλλο χρειαστείς. 

Επεξ/σία από CheOnWeb

14 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Καταρχάς η κάμερα, απ’ ό,τι βλέπω, τραβάει XAVC HD 50/25fps στα 50Mbps. Καλό θα ήταν (με ένα τεστ που μπορείς να κάνεις) να ξέρουμε πόσο bitrate έχουν τα 50fps και πόσο τα 25.

Καλημέρα!

Η κάμερά μου δεν μπορει να τραβηξει XAVC HD λόγω του ότι έχω μόνο class 10 micro sd... υποστηριζει επομένως μόνο AVCHD. 

Απο εκεί και πέρα έχω κάνει τα τεστ (σε AVCHD)  και βρηκα ότι το full hd στα 50fps  το δείχνει στα 25,000,000 περιπου. και το full hd στα 25fps στα 22,000,000 με 23,000,000 περιπου... (έτσι τουλάχιστον βλέπω στις ιδιότητες του orginal αρχείου)... 

18 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Με την κάμερα που έχεις, οι επιλογές είναι 50p και 25p. Το Interlace ξέχνα το, εκτός αν πρόκειται να παιχτεί στην τηλεόραση και πάλι δεν είναι απαραίτητο.

στην ουσία η κάμερα μου δίνει τις εξής επιλογές...

50p και μετά αυτόματα και μόνο ορίζει full hd στα 25,0000,000 το bitrate 

50i και μετά μπορώ να επιλέξω είτε full hd στα 22 με 23,000,000 το bitrate, είτε χαμηλότερη ποιότητα...

βασικά δεν μου δίνει πουθενά καθαρή καθαρή επιλογή για 25fps δεν υπάρχει δηλαδή option να επιλέξω 25p. μονο 50p και 50i (που στο πρόγραμμα μετά το παρουσιάζει ως 25fps)

τι με συμφέρει επομένως από τις παραπάνω επιλογές; ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου!

1 minute ago, geomalliv said:

βασικά δεν μου δίνει πουθενά καθαρή καθαρή επιλογή για 25fps

Μάλλον λόγω κάρτας, όπως είπες, το 25p το δίνει μόνο στο XAVC HD.

2 minutes ago, geomalliv said:

τι με συμφέρει επομένως από τις παραπάνω επιλογές; ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου!

50p, οπότε παίζεις στα σενάρια 2 και 3.

(Δες και την περίπτωση να πάρεις γρήγορη κάρτα.)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

50p, οπότε παίζεις στα σενάρια 2 και 3.

σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου... για την ώρα το μόνο που έχω δοκιμάσει είναι record στα 50i(25fps) και μετα από disable resample export στα 30fps(έκανα στα 30 και όχι στα 25 διότι δεν έβεπα διαφορά στα δύο βίντεο) με ελάχιστη διαφορά ποιότητας σε σχέση με το κανονικό βίντεο, αλλά αν το παρακολουθήσεις χωρίς να συγκρίνεις δεν είναι άσχημο στο μάτι...

από την άλλη νομίζω δοκίμασα και το 3ο σενάριο που μου είπες και η εικόνα μου φαινόταν σαν να "κολλουσαν" τα frames...

40 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Δεν ξέρω το Vegas για να σου πω πώς ακριβώς θα τα κάνεις αυτά

στο vegas γενικότερα δεν έχει τόσο σημασία το 2ο με το 3ο σενάριο μιας και στο μονταζ σε νοιάζει απλά εκείνη την ώρα πως θα φαίνεται ενω στο export θα ειναι το ιδιο και στο 2ο και στο 3ο σεναριο... ;)

σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου και γενικότερα όποιος "ειδικέυεται" στο vegas ας μου πει... 

Επεξ/σία από geomalliv

6 minutes ago, geomalliv said:

στο vegas γενικότερα δεν έχει τόσο σημασία το 2ο με το 3ο σενάριο μιας και στο μονταζ σε νοιάζει απλά εκείνη την ώρα πως θα φαίνεται ενω στο export θα ειναι το ιδιο και στο 2ο και στο 3ο σεναριο... ;)

Δεν μπορεί να είναι το ίδιο. Στη μια περίπτωση τα πλάνα έχουν κανονική ροή και στην άλλη είναι slow motion. Αν τραβήξεις 50 και μοντάρεις σε 25, τα πλάνα θα έχουν διπλάσια διάρκεια απ’ την πραγματικότητα. Προϋπόθεση να δουλεύεις σε 25fps project/timeline. 

Γενικότερα, όταν κάνεις αλλαγή frame rate, φρόντισε τα νούμερα να διαιρούνται ακέραια. 50>25 και όχι 30>25 ή 50>30 κλπ. 

Μέχρι να εμφανιστεί κάποιος γνώστης του Vegas και να ενοποιήσει τις εμπειρίες σου με τις θεωρίες μου, δεν ξέρω να σε καθοδηγήσω άλλο. :)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, CheOnWeb είπε

Μέχρι να εμφανιστεί κάποιος γνώστης του Vegas και να ενοποιήσει τις εμπειρίες σου με τις θεωρίες μου, δεν ξέρω να σε καθοδηγήσω άλλο. :)

εχεις κάνει ήδη πάρα πολλά φίλε μου! καλή συνέχεια 

1 ώρα πριν, CheOnWeb είπε

Γενικότερα, όταν κάνεις αλλαγή frame rate, φρόντισε τα νούμερα να διαιρούνται ακέραια. 50>25 και όχι 30>25 ή 50>30 κλπ. 

φίλε μου δεν ξέρω γιατί και πώς, αλλά μόλις πήρα ένα βιντεο στα 50p το έκανα στο vegas με pixel format 8-bit το εκανα disable resample το έβγαλα στα 29,970fps  και δεν ξέρω αλλα η εικόνα είναι τέλεια smooth και χωρις motion blur... μάλλον βρηκα λύση 🤔 και υποτιθεται πως θεωρητικα δεν στεκει (!)

Επεξ/σία από geomalliv

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...