miltosdim Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Καλησπερα, Πριν καμια βδομαδα μου εκλεισε ο υπολογιστης στα καλα καθουμενα χωρις καποιο ηχο χωρις να μου εμφανισει κατι. Οταν ξανα ανοιξα τον υπολογιστη παρατηρησα την θερμοκρασια και βρισκοταν στους 80 βαθμους. Καθαρισα το pc γιατι οντως ειχε θεμα με την σκονη του εβαλα καινουρια θερμοαπαγωγικη παστα και το pc εχει ακριβως την ιδια θερμοκρασια. Το PC μου εχει πανω εναν AMD FX 8320, CORSAIR H60(2013) υδροψυξη,Gigabite GA990FXA UD3 REV3 Motherboard, ATI R270. Δοκιμασα και εβαλα και ενα δευτερο ανεμιστηρακι στην υδροψυξη αλλα η διαφορα ηταν να πεσει στους 77 βαθμους απο τους 80. Το θεμα ειναι οτι κανονικα η θερμοκρασια υπο κανονικες συνθηκες βρησκετε στους 20 βαθμους(τουλαχιστον ετσι λεει το Core Temp και η BIOS). Στην BIOS που κοιταξα δειχνει οτι η υδροψυξη δουλευει κανονικα. Μπορει καποιος να μου πει τι μπορει να φταιει;;
Xristaras12 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 έχεις συνδέσει το corsair link; (δεν ξέρω καν αν έχει η συγκεκριμένη) δες θερμοκρασία υγρού και αν γυρνάει η φτερωτή της αντλίας. Επίσης αν βεβαιωθεις οτι το υγρο ειναι σε σχετικα χαμηλη θερμοκρασία και η φτερωτή δείχνει στροφές, πιάσε τις σωλήνες. Αν η μια ειναι ζεστή και αλλη κρύα τότε έχει απώλεια ψυκτικού υγρού το σύστημα και χρειάζεται αντικατάσταση (αν ειναι εντός εγγύησης μιλάς με το κατάστημα αγοράς - έχουν 5 ετη εγγύησης )
miltosdim Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Το προγραμμα αυτο που λες δεν το δεχεται το ειχα προσπαθησει στο παρελθον. Το αν γυρναει η φτερωτη δεν ξερω το μονο που ξερω οτι στα BIOS που μπηκα ειδα οτι στο pwr που εχω συνδεδεμενη την υδροψυξη δειχνει να εχει 5000-4997rpm. Οι σωληνες δυστηχος ειναι και οι δυο ζεστες(καυτες θα μπορουσα να πω) οπως και η πλακετα της υδροψυξεις που ειναι πανω στον επεξεργαστη. Το προβλημα δηλαδη πρεπει να ειναι στην υδροψυξη; Γιατι να σου πω την αληθεια εχω αγχωθει λιγο μη τοιχον και ειναι καποιο θεμα του επεξεργαστη.Αν και το pc αν το ανοιξω δουλευει κανονικα μεχρι τη στιγμη που θα κλεισει λογο θερμοκρασιας.
Xristaras12 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Για να λειτουργήσει το πρόγραμμα πρέπει να συνδέσεις την αντλία με usb header, αν και απ ότι βλέπω δεν λειτουργεί η Η60 με το συγκεκριμένο. Την αντλία σε τι fan header την έχεις συνδέσει; όπως επίσης και τον ανεμιστήρα; Υπάρχει περίπτωση να έχει χαθεί υγρό απο το σύστημα(ναι μεν να ειναι ζεστές οι σωλήνες) αλλα το ψυκτικό υγρό να μην επαρκεί για να μεταφέρει τη θερμότητα έξω. Το πρόγραμμα θα μας έδινε περισσότερες λεπτομέριες με το τι παίζει. Προσωπικά θα έβγαζα ολη την υδρόψυξη έξω να την κουνήσω μήπως και έχει μείνει καμια φυσαλλίδα στο κύκλωμα και δεν επιτρέπει γρήγορη μετακίνηση (η καθόλου) του υγρού. edit: The H60 can be monitored by the Corsair Link, but not controlled by it. https://www.corsair.com/uk/en/corsairlink edit2: απ ότι βλέπω στο κουτί του δεν περιλαμβάνει το αντίστοιχο καλώδιο Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2018 από Xristaras12
miltosdim Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δεν ξερω τι ειναι και πως να το κανω αυτο με το USB header που μου ειπες. Την υδροψυξη την εχω στο pwr fan και το ανεμηστιρακι το εχω στο cpu fan. Αναποδα δεν κουμπωνουν σωστα τα βισματακια,περισευει ενα pin. Την εχω βγαλει την υδροψυξη απ'την αρχη για να καθαρησω το pc και να του βαλω την παστα.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 45 λεπτά πριν, miltosdim είπε Καλησπερα, Πριν καμια βδομαδα μου εκλεισε ο υπολογιστης στα καλα καθουμενα χωρις καποιο ηχο χωρις να μου εμφανισει κατι. Οταν ξανα ανοιξα τον υπολογιστη παρατηρησα την θερμοκρασια και βρισκοταν στους 80 βαθμους. Καθαρισα το pc γιατι οντως ειχε θεμα με την σκονη του εβαλα καινουρια θερμοαπαγωγικη παστα και το pc εχει ακριβως την ιδια θερμοκρασια. Το PC μου εχει πανω εναν AMD FX 8320, CORSAIR H60(2013) υδροψυξη,Gigabite GA990FXA UD3 REV3 Motherboard, ATI R270. Δοκιμασα και εβαλα και ενα δευτερο ανεμιστηρακι στην υδροψυξη αλλα η διαφορα ηταν να πεσει στους 77 βαθμους απο τους 80. Το θεμα ειναι οτι κανονικα η θερμοκρασια υπο κανονικες συνθηκες βρησκετε στους 20 βαθμους(τουλαχιστον ετσι λεει το Core Temp και η BIOS). Στην BIOS που κοιταξα δειχνει οτι η υδροψυξη δουλευει κανονικα. Μπορει καποιος να μου πει τι μπορει να φταιει;; αν βαλεις το αυτι σ κοντα ακους την αντλια? εχεις εγγυηση?
Xristaras12 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 μια χαρα κουμπώνουν απλά δεν ειναι PWM οπότε δεν μπορείς να ελεγξεις στροφές. 3πινο και 4πινο μπαίνουν και στις 2 υποδοχες απλά αλλάζει το τι μπορείς να κάνεις με αυτά. ξεβίδωσε το ψυγείο και κούνησέ το λίγο να δεις, υπάρχει περίπτωση να έχει μεινει φυσαλλίδα κάπου και να μην κυκλοφορεί νερό. Με προβληματίζει το γεγονός όμως ότι και οι 2 σωλήνες είναι ζεστοί που σημαίνει οτι κίνηση υγρού υπάρχει. Αν ΔΕΝ υπήρχε κίνηση υγρού η μια σωλήνα θα ήταν ζεστή και η αλλη σχετικά κρύα σε σχέση με την ζεστή. 1 λεπτό πριν, Lezantas26 είπε αν βαλεις το αυτι σ κοντα ακους την αντλια? εχεις εγγυηση? συνήθως αν είχε θέμα και δεν στρόφαρε θα έδειχνε 0 rmp (στο 90% των θεμάτων που έχει τύχει πρόβλημα τέτοιο)
miltosdim Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Ακουγετε η φτερωτη. Το ελυσα και το κουνησα. Ακουγετε οτι υπαρχει κενο μεσα γιατι οσο κουναγα το ψυγειο ακουγωταν το υγρο. Λες οντως να εχει εξατμιστει καπως το νερο; Αυτο με τα βισματα να το δοκινασω να τα βαλω αναποδα;
Xristaras12 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) ελεγξε εκει που τερματίζουν οι σωληνώσεις αν υπάρχουν ραγίσματα. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2018 από Xristaras12
miltosdim Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Εχει αλλα δεν ειναι σαν αυτα. Μια ρογμη στο καθενα αλλα ισα που φενεται. Τελικα οντως η μια η σωληνα ειναι κρυα και η αλλη ζεστη. Επειδη κατα πασα πιθανοτητα εχει ληξει η εγγυηση μπορω να παρω αλλους σωληνες και να προσθεσω υγρο η κατι που μπορει να το ξεβουλωσει;;
Xristaras12 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 κομπλέ. έχεις χάσει υγρό απο τα ραγίσματα αυτά και η ροή του δεν επαρκεί. ΑΝ έχεις εγγύηση μιλάς με το κατάστημα αγοράς για αντικατάσταση. Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα και στην Η100i που άλλαξα πριν 8 μηνες.
miltosdim Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Θα το κοιταξω με την εγγυηση Οντως ειχαμε το ιδιο προβλημα. Σευχαριστω πολυ για την βοηθεια να σε καλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα