isay Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 18 λεπτά πριν, lamkon είπε Τι ισχύει με την εγγύηση για κινητό Xiaomi που αγοράζεται σε κατάστημα στην Κίνα, από κάποιον που βρίσκεται στην Κίνα κι έρχεται στην Ευρώπη; Πιο συγκεκριμένα, ενδιαφέρομαι για Ελλάδα και Αγγλία. Εχεις δυο επιλογές. Είτε να το στειλεις πισω στο μαγαζί για εγγύηση, να στο φτιάξουν και στο στείλουν (έξοδα δικά σου και προσοχή με τελωνειο) ή να ξεχάσεις την εγγύηση και αν βγάλει προβλημα να βρεις κάποιο μικρό μαγαζί να το διορθώσεις. Καταλαβαινεις οτι αμα ειναι πολύ σοβαρη ζημια (π.χ αλλαγή μητρικής) δε σε συμφερει να το φτιάξεις. Η διαφορά με αυτους που αγοράζουν απο κινεζομάγαζα (πχ banggood) ειναι οτι πάλι πρεπει να το στειλουν εκει, αλλα ειναι "πιο ευκολη" η διαδικασία και η συννεόηση. 1
lamkon Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Μάλιστα... Και οι δύο μου λέτε λοιπόν, ότι στην ουσία δε θα έχω εγγύηση. Το θέμα με το τελωνείο υπάρχει για Κίνα προς Ελλάδα ή και για Ελλάδα προς Κίνα, Κίνα προς Αγγλία και Αγγλία προς Κίνα (θα βρίσκομαι και στην Αγγλία για κάποιο διάστημα και γι' αυτό ενδιαφέρομαι να μάθω);
isay Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Για Ελλάδα και τελωνεία -> https://www.insomnia.gr/wiki/_/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409 Για Αγγλία δεν ξέρω 1
lamkon Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σ' ευχαριστώ... θα το δω αναλυτικά το πρωί. Βέβαια, είναι από το 2013, οπότε κάποια πράγματα μπορεί να μην ισχύουν τώρα. Διόρθωση: Είδα ότι υπάρχουν και updates! Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2018 από lamkon
kpapageo1 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Από Κίνα προς Αγγλία νομίζω δεν περνάνε τελωνείο επίσημα. Είναι δηλαδή όπως ήταν η Ελλάδα μερικά χρόνια πριν. Έχω φίλους εκεί που ότι αγόρασαν δεν πέρασε ποτέ. Μάλιστα για αυτό τον λόγο παρήγγειλα και εγώ κάτι αξίας 55€ και το έστειλα Αγγλία ώστε να μου το φέρουν όταν έρθουν Ελλάδα. Το αντικείμενο παραλήφθηκε κανονικά χωρίς να περάσει τελωνείο. Μην σε πάρω στον λαιμό μου πάντως, δεν είμαι σίγουρος για τίποτα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα