xronis Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Καλησπέρα. Είμαι στο δίκτυο της forthnet/nova εδώ και πολλά χρόνια και έσκασε τις τελευταίες μέρες ενδιαφέρουσα προσφορά από την vodafone που αφορά σταθερό, ίντερνετ και τηλεόραση. Να ενημερώσω ότι τόσα χρόνια αν και γενικά ασχολούμαι με τα της τεχνολογίας σε κάποιο βαθμό,δεν είχα δώσει καμία σημασία στο τι παίζει με το ευρυζωνικό δίκτυο. Η προσφορά που μου έκαναν αφορά ευρυζωνικό δίκτυο. Και εκεί που έχω υπογράψει και περιμένω να σκάσει το πακέτο, σκάει πρώτα τηλέφωνο από nova μεριά να μου ζητήσουν τα ρέστα (που μια χαρά "συνεργασία" έχουμε όλα αυτά τα χρόνια)και πάνω στην κουβέντα, μου εξηγεί ο άνθρωπος (τεχνικός δήλωσε) ότι στο σπίτι μου έχω ταχύτητα 8.2 και θα έχω πρόβλημα με τις ταχύτητες και πάει ανάλογα με το πόσες συσκευές χρησιμοποιώ ταυτόχρονα και ότι τα συγκεκριμένου τύπου δίκτυα δουλεύουν καλά μόνο σε 50άρες συνδέσεις, και η μπάλα που θα βλέπω θα έχει τουλάχιστον 1 λεπτό καθυστέρηση αφού θα είναι ιντερνετικά που έτσι κι αλλιώς έχει καθυστέρηση. Είπα να μην τον εμπιστευτώ αλλά μου έχουν μπει μπρίζες από εκείνη την ώρα και ψάχνομαι. Και είπα να απευθυνθώ εδώ. Δεν ξέρω αν είμαι ε σωστό θέμα, αλλά θα ήθελα την βοήθειά σας. Οι συσκευές που έχω στο σπίτι που χρησιμοποιούν wifi (όχι απαραίτητα ταυτόχρονα) είναι 4 και αν βάλω την συγκεκριμένη ιστορία θα είναι 6 (+τηλέφωνο,τηλεόραση). Επίσης να προσθέσω ότι η ταχύτητα σύμφωνα με online μέτρηση που έκανα πριν λίγο είναι 7,3. Για πείτε μου ρε παιδιά. Αξίζει να μπω σε τέτοια διαδικασία για λίγα ευρώ (7); Τόσα χρόνια ούτε που ασχολούμαι με τίποτα. Από πλευράς βλαβών εννοώ. Τώρα με τα ευρυζωνικά, κερδίζω τίποτα; Ή να μην το δοκιμάσω;
vagos789 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Ολα σε ευρυζωνικο δικτυο θα πανε τελικα θες δεν θες,αυτο εχω καταλαβει εγω. Τωρα με ταχυτητα 7-8 θεωρω οτι αν μενεις μονος μαλλον δεν υπαρχει κανενα θεμα,αλλα ιδανικα θα επρεπε να πας σε VDSL,με 20+ ειναι πιο ασφαλες για να μπουν κι αλλα ατομα χωρις προβληματα
xronis Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Εμένα με ενδιαφέρει να βλέπω νορμάλ τηλεόραση (χωρίς να κολλάει) και να μην έχω θέματα και με τα υπόλοιπα. Δεν ζω μόνος μου
vagos789 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Κοιτα,τα 4-5 τα θελει η τηλεοραση για παρτη της οποτε δεν μενουν πολλα αν εισαι στα 7-8,καλυτερα να πας σε vdsl Τα 50 που σου ειπαν ειναι υπερβολη,με 20-30 καλυπτεσαι.
KoreanW Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 σου είπε ότι στη forthnet βλέπεις συνδρομητική με το πιάτο, ενώ στη vodafone θα βλέπεις τη συνδρομητική από το ίντερνετ . προφανώς λίγο υπερέβαλε, σε κάποια είχε δίκιο και κάποια άλλα στα απέκρυψε κιόλας τέλος πάντων ούτε ρόδινα θα είναι στη συνδρομητική μέσω ίντερνετ, αλλά και ούτε ρόδινα είναι μέσω δορυφόρου στη nova
isay Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 xroni όλα κινουνται να πάμε σε διαδικτυακή-ευρυζωνικη πλατφόρμα. Απο εκει και πέρα δεν εσυ σημασία πόσες συσκευές ειανι συνδεμενες αλλα τι χρήση κάνουν ανα πάσα στιγμη και πόσο "ιντερνετ ρουφάνε". Αν πχ θες εσύ να βλέπεις τηλεοραση και κάποιος αλλος να βλεπει youtube σε ικανοποιητική ποιότητα, θα εχεις αρκετά κολληματάκια. Το ιδιο θα συμβει αν κάποιος υπολογιστης κατεβάζει κάποιο μεγαλο αρχειο οποτε "ρουφα" ολη τη γραμμή. Το απλό browsing ρουφα λιγο internet αλλά οτι εχει να κανει με streaming εχει απαιτησεις. Τέτοια προβληματα, αντιμετωπιζονται είτε με χρονοπεριορισμο χρήσης (π.χ. τώρ τηεοραση, τωρα youtube, τωρα downloads) ή με καλύτερη συνδεση ή με ειδικα routers που κάνουν κάποιου ειδους balance ώστε ολοι να "πινουν" ιντερνετ αλλα λιγοτερο (αντι καθολου) Πρακτικά ο ανθρωπος της nova σου ελεγε την αλήθεια, αν και λιγο τα φουσκωσε για να μη χάσει αμαχητί τον πελάτη. Με 7-8 που εχεις θα εισαι συνεχεια στριμωγμένος. Αν ειχες 16-18 θα ειχες αρκετό χώρο και με 30+ θα ειχες απλα. Για μενα η voda ήταν πολύ λιγοτερο "εντιμη" γιατί αν τους ειπες τι ταχυτητες πιάνεις και σου πουλησαν ολο το πακέτο, ξέρουν οτι θα εχεις προβληματα, αλλά σκασίλα τους, συμβολαια να γινονται. Κάτι μου λεει οτι δεν σε πηρε η ιδια η voda αλλα συνεργαζομενο γραφείο. Αν βεβαια στο πακετο ειναι και αναβάθμιση σε vdsl τοτε τα πραγματα αλλαζουν. Και σου θετω και ενα αλλο ερώτημα. Είσαι σιγουρος οτι σου ειναι τοσο χρησιμη και αναγκαία το vodafone tv; Αν ναι, ξεκίνα απο εκει, δες τι ταχυτητες μπορεις να εχεις και προχώρα.
xronis Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, isay είπε xroni όλα κινουνται να πάμε σε διαδικτυακή-ευρυζωνικη πλατφόρμα. Απο εκει και πέρα δεν εσυ σημασία πόσες συσκευές ειανι συνδεμενες αλλα τι χρήση κάνουν ανα πάσα στιγμη και πόσο "ιντερνετ ρουφάνε". Αν πχ θες εσύ να βλέπεις τηλεοραση και κάποιος αλλος να βλεπει youtube σε ικανοποιητική ποιότητα, θα εχεις αρκετά κολληματάκια. Το ιδιο θα συμβει αν κάποιος υπολογιστης κατεβάζει κάποιο μεγαλο αρχειο οποτε "ρουφα" ολη τη γραμμή. Το απλό browsing ρουφα λιγο internet αλλά οτι εχει να κανει με streaming εχει απαιτησεις. Τέτοια προβληματα, αντιμετωπιζονται είτε με χρονοπεριορισμο χρήσης (π.χ. τώρ τηεοραση, τωρα youtube, τωρα downloads) ή με καλύτερη συνδεση ή με ειδικα routers που κάνουν κάποιου ειδους balance ώστε ολοι να "πινουν" ιντερνετ αλλα λιγοτερο (αντι καθολου) Πρακτικά ο ανθρωπος της nova σου ελεγε την αλήθεια, αν και λιγο τα φουσκωσε για να μη χάσει αμαχητί τον πελάτη. Με 7-8 που εχεις θα εισαι συνεχεια στριμωγμένος. Αν ειχες 16-18 θα ειχες αρκετό χώρο και με 30+ θα ειχες απλα. Για μενα η voda ήταν πολύ λιγοτερο "εντιμη" γιατί αν τους ειπες τι ταχυτητες πιάνεις και σου πουλησαν ολο το πακέτο, ξέρουν οτι θα εχεις προβληματα, αλλά σκασίλα τους, συμβολαια να γινονται. Κάτι μου λεει οτι δεν σε πηρε η ιδια η voda αλλα συνεργαζομενο γραφείο. Αν βεβαια στο πακετο ειναι και αναβάθμιση σε vdsl τοτε τα πραγματα αλλαζουν. Και σου θετω και ενα αλλο ερώτημα. Είσαι σιγουρος οτι σου ειναι τοσο χρησιμη και αναγκαία το vodafone tv; Αν ναι, ξεκίνα απο εκει, δες τι ταχυτητες μπορεις να εχεις και προχώρα. Μπορώ να πω ότι με έπεισες. Ενημερωτικά, στην Nova έχω το πακέτο με ίντερνετ,τηλέφωνο και start pack + novaspor1. Η vodafon προσφέρει ίντερνετ,τηλέφωνο nova όλα εκτός από cinema. Και σε πιο χαμηλή τιμή από ότι έχω τώρα. Και αντί για cinema δίνει αυτά της vodafon tv. Δεν έχω διάθεση να φάω τουλάχιστον μια διετία στο να είμαι με το ρολόϊ στο χέρι για το πότε θα κάνω τι. Ζω στην επαρχία, το δίκτυο δεν νομίζω ότι θα βελτιωθεί,τουλάχιστον όχι άμεσα, οπότε μου άνοιξες τα μάτια. Ξέρει κανείς το πενταψήφιο για υπαναχώρηση της vodafone;
isay Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 10 λεπτά πριν, xronis είπε ... Ενημερωτικά, στην Nova έχω το πακέτο με ίντερνετ,τηλέφωνο και start pack + novaspor1. ... Ξέρει κανείς το πενταψήφιο για υπαναχώρηση της vodafone; Εσύ ξέρεις τι σε βολευει και εξυπηρετεί. ... https://www.vodafone.gr/epikoinonia/
vagos789 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Οπως θα παμε σε ευρυζωνικα,ετσι θα παμε και σε 30 Mpbs,,πιστευω θα γινει στανταρτ σε ολους τους παροχους καποια στιγμη Εγω δεν θα το ακυρωνα απαραιτητα αλλα θα ζητουσα να μου το κανουν vdsl με μια μικρη διαφορα στη τιμη
xronis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 5 ώρες πριν, vagos789 είπε Οπως θα παμε σε ευρυζωνικα,ετσι θα παμε και σε 30 Mpbs,,πιστευω θα γινει στανταρτ σε ολους τους παροχους καποια στιγμη Εγω δεν θα το ακυρωνα απαραιτητα αλλα θα ζητουσα να μου το κανουν vdsl με μια μικρη διαφορα στη τιμη Τώρα, μπήκα σε μπλεξίματα για το αν πέρασαν ή όχι οι 14 μέρες για την ακύρωση. Αν δεν ξεμπλέξω και τελικά παραμείνω εκεί, θα δούμε τι θα κάνω μετά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα