Προς το περιεχόμενο

Περι booking.com

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να κάνω την απορία μου και εγώ σε σχεση με το booking. Κλείνω όμορφα και ωραία το δωμάτιο στην Μπολώνια και μου στέλνει τα στοιχεία η διαχειρίστρια του δωματιου για να κάνω ηλεκτρονικό τσεκ ιν κτλ. Και μου λέει ξέρεις είναι και 3 ευρώ το άτομο ανα νύχτα δημοτικός φόρος τον οποίο θα τον πληρώσεις στο λινκ που σου έχω στείλει για το check in. Εν τω μεταξύ στο Booking δεν αναφερόταν καν στην τελική τιμή (ενώ τα άλλα δύο ξενοδοχεία που έκλεισα σε Φλωρεντία και Ρώμη το είχαν βάλει στην τιμή κανονικά). Πως λειτουργώ; Από την μία μου φαίνεται λίγο νταβατζιλίκι (για να έχει χαμηλότερη τιμή και στο Booking) και δεν θελω να βάζω και την κάρτα μου σε όποιο λινκ μου στέλνουν. Ευχαριστώ πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 5 μήνες μετά...
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

καλημέρα παιδιά , καλα ειναι δυνατών να μην υπαρχει τηλεφωνικό κέντρο  στο booking.com ρε παιδια θα τρελαθουμε τώρα εντελώς, θελω να αλλαξω το δηλωμενο email γιατί δεν εχω πρόσβαση και μου εχουν σπασει τα νευρα , εχει κανεις κανενα νουμερο ?

Ας γραψω μια εμπειρια μου, απλα για να εχουμε το νου μας.

Ειχα κλεισει απο καιρο διαμονη σε ξενοδοχειο (πανακριβης) ευρωπαϊκης πρωτευουσας για προγραμματισμενο επαγγελματικο ταξιδι μεσω booking, με δωρεαν ακυρωση, ολα οκ. Ψαχνοντας ξανα αυτες τις μερες μηπως βρω κατι πιο οικονομικο πετυχαινω ενα lux appartment, σε τελειο σημειο, στα 2/3 της τιμης του ξενοδοχειου. Δεν ειχε καθολου αξιολογησεις, ειχε δωρεαν ακυρωση και πληρωμη κατα το check-in. Ευκαιρια λεω! Το κλεινω. Η booking μου ζηταει κατα την κρατηση να εισαγω τα στοιχεια της καρτας ως εγγυηση (παρ' ολο που η πληρωμη θα γινει στο καταλυμμα). Παιρνω επιβεβαιωση κρατησης. Ολα καλα.

Στελνω μνμ στον host να ενημερωσω για ωρα αφιξης κ να ρωτησω 2-3 πραγματα. Καμμια απαντηση. Προσπαθω να μπω στην καρτελα του καταλυμματος και το booking βγαζει μηνυμα οτι το καταλυμμα δεν δεχεται πλεον κρατησεις μεσω booking. Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι κατι τρεχει (ευτυχως δεν ειχα ακυρωσει την αλλη κρατηση).

Ερχεται λοιπον mail απο booking μετα απο 2-3 μερες, οτι η κρατηση ακυρωνεται (απο αυτους) διοτι το καταλυμμα "δεν πληρει τα ποιοτικα κριτηρια της booking.com". Θεμα ποιοτικων κριτηριων για το διαφημιζομενο διαμερισμα δεν υπηρχαν (ηταν lux), οποτε υποθετω οτι το διαμερισμα δεν υπηρχε, ή οι φωτο ηταν απο αλλου ή δεν ξερω τι αλλο ειχε σκαρφιστει ο απατεωνας.

Το θεμα ειναι το εξης: Πηρε αυτος ο scammer, τα προσωπικα μου δεδομενα με την κρατηση? Μηπως ειχε προσβαση και στα στοιχεια της καρτας μου? Αν καποιος ειναι host και νοικιαζει μεσω booking ας μας πει.

Η απαντηση της booking ειναι οτι με την ακυρωση της κρατησης, ο host παυει να εχει προσβαση σε οποιοδηποτε προσωπικο στοιχειο. Εμενα αυτο βεβαια δε με καθησυχαζει...

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/3/2023 στις 9:19 ΜΜ, VonLoutsos είπε

Να κάνω την απορία μου και εγώ σε σχεση με το booking. Κλείνω όμορφα και ωραία το δωμάτιο στην Μπολώνια και μου στέλνει τα στοιχεία η διαχειρίστρια του δωματιου για να κάνω ηλεκτρονικό τσεκ ιν κτλ. Και μου λέει ξέρεις είναι και 3 ευρώ το άτομο ανα νύχτα δημοτικός φόρος τον οποίο θα τον πληρώσεις στο λινκ που σου έχω στείλει για το check in. Εν τω μεταξύ στο Booking δεν αναφερόταν καν στην τελική τιμή (ενώ τα άλλα δύο ξενοδοχεία που έκλεισα σε Φλωρεντία και Ρώμη το είχαν βάλει στην τιμή κανονικά). Πως λειτουργώ; Από την μία μου φαίνεται λίγο νταβατζιλίκι (για να έχει χαμηλότερη τιμή και στο Booking) και δεν θελω να βάζω και την κάρτα μου σε όποιο λινκ μου στέλνουν. Ευχαριστώ πολύ.

Πάντα ο δημοτικός φόρος είναι εκτός της τιμής ακόμη και στην κρατηση μέσω Booking (το αναφέρει όμως σε κάποιο σημείο στην τελική κράτηση) και τον πληρώνεις στο κατάλυμα είτε είναι ξενοδοχείο είτε διαμέρισμα επιτόπου στο check out με μετρητά ή κάρτα.  Τώρα έαν κατάλαβα σωστά είδες το δωμάτιο στο booking το παρέκαμψες και πήγες να κάνεις check in κατευθείαν με την διαχειρίστρια για καλύτερη τιμή. Λογικό είναι να σου ζητήσει να πληρώσεις δημοτικό φόρο.

Εάν δεν θέλετε την ασφάλεια της κρατησης μέσω booking τότε αναλαμβάνετε και το ρίσκο της πληρωμής απευθείας στον διαχειριστή με τον τρόπο που επιθυμεί, δεν σας υποχρεώνει κανεις. 

Επεξ/σία από molot12

17 hours ago, molot12 said:

Πάντα ο δημοτικός φόρος είναι εκτός της τιμής ακόμη και στην κρατηση μέσω Booking (το αναφέρει όμως σε κάποιο σημείο στην τελική κράτηση) και τον πληρώνεις στο κατάλυμα είτε είναι ξενοδοχείο είτε διαμέρισμα επιτόπου στο check out με μετρητά ή κάρτα.  Τώρα έαν κατάλαβα σωστά είδες το δωμάτιο στο booking το παρέκαμψες και πήγες να κάνεις check in κατευθείαν με την διαχειρίστρια για καλύτερη τιμή. Λογικό είναι να σου ζητήσει να πληρώσεις δημοτικό φόρο.

Εάν δεν θέλετε την ασφάλεια της κρατησης μέσω booking τότε αναλαμβάνετε και το ρίσκο της πληρωμής απευθείας στον διαχειριστή με τον τρόπο που επιθυμεί, δεν σας υποχρεώνει κανεις. 

Δεν κατάλαβες σωστά. Η διαχειρίστρια μέσα από την κράτηση που έγινε στο booking ζήταγε έξτρα τον δημοτικό φόρο(αυτά τα τρία ευρώ ανα άτομο ανα διαμονή). Σε ορισμένα είναι για κάποιο λόγο είτε μέσα στην τιμή είτε δεν έχουν. Επικοινώνησα με booking τους εξήγησα τι συμβαίνει και οντως με ενημερωσε πως σε μερικές κρατήσεις υπάρχει έξτρα δημοτικός φόρος ( εκείνη την φάση είχα κλείσει άλλα δύο ξενοδοχεία και κανένα από αυτά δεν είχε έξτρα φόρο και αυτό ηταν που με είχε παραξενέψει)

4 ώρες πριν, VonLoutsos είπε

Δεν κατάλαβες σωστά. Η διαχειρίστρια μέσα από την κράτηση που έγινε στο booking ζήταγε έξτρα τον δημοτικό φόρο(αυτά τα τρία ευρώ ανα άτομο ανα διαμονή). Σε ορισμένα είναι για κάποιο λόγο είτε μέσα στην τιμή είτε δεν έχουν. Επικοινώνησα με booking τους εξήγησα τι συμβαίνει και οντως με ενημερωσε πως σε μερικές κρατήσεις υπάρχει έξτρα δημοτικός φόρος ( εκείνη την φάση είχα κλείσει άλλα δύο ξενοδοχεία και κανένα από αυτά δεν είχε έξτρα φόρο και αυτό ηταν που με είχε παραξενέψει)

Το πιθανοτερο ειναι οτι τα καταλυματα που "δεν ειχαν" εξτρα φορο, τον ειχαν ηδη συμπεριλαβει στην τιμη της κρατησης. Δηλαδη θα σου πει ξερω γω 53 ευρω τιμη αντι για 50, εσυ θα πληρωσεις στον ξενοδοχο 53 και εκεινος θα δωσει τα 3 στο δημοτικο φορο και θα κρατησει τα 50.
Αυτοι που αφηνουν το φορο εξω (και λενε πχ. τιμη 50) προφανως το κανουν για να φαινεται χαμηλοτερη η τιμη στη σελιδα, στο τελος ομως θα σου ζητησουν και τα 3.
Τα 3 επισης κοβονται σε ξεχωριστη αποδειξη απο τα 50.

• Like 1

Στις 15/8/2023 στις 1:01 ΜΜ, stcp είπε

Ας γραψω μια εμπειρια μου, απλα για να εχουμε το νου μας.

Ειχα κλεισει απο καιρο διαμονη σε ξενοδοχειο (πανακριβης) ευρωπαϊκης πρωτευουσας για προγραμματισμενο επαγγελματικο ταξιδι μεσω booking, με δωρεαν ακυρωση, ολα οκ. Ψαχνοντας ξανα αυτες τις μερες μηπως βρω κατι πιο οικονομικο πετυχαινω ενα lux appartment, σε τελειο σημειο, στα 2/3 της τιμης του ξενοδοχειου. Δεν ειχε καθολου αξιολογησεις, ειχε δωρεαν ακυρωση και πληρωμη κατα το check-in. Ευκαιρια λεω! Το κλεινω. Η booking μου ζηταει κατα την κρατηση να εισαγω τα στοιχεια της καρτας ως εγγυηση (παρ' ολο που η πληρωμη θα γινει στο καταλυμμα). Παιρνω επιβεβαιωση κρατησης. Ολα καλα.

Στελνω μνμ στον host να ενημερωσω για ωρα αφιξης κ να ρωτησω 2-3 πραγματα. Καμμια απαντηση. Προσπαθω να μπω στην καρτελα του καταλυμματος και το booking βγαζει μηνυμα οτι το καταλυμμα δεν δεχεται πλεον κρατησεις μεσω booking. Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι κατι τρεχει (ευτυχως δεν ειχα ακυρωσει την αλλη κρατηση).

Ερχεται λοιπον mail απο booking μετα απο 2-3 μερες, οτι η κρατηση ακυρωνεται (απο αυτους) διοτι το καταλυμμα "δεν πληρει τα ποιοτικα κριτηρια της booking.com". Θεμα ποιοτικων κριτηριων για το διαφημιζομενο διαμερισμα δεν υπηρχαν (ηταν lux), οποτε υποθετω οτι το διαμερισμα δεν υπηρχε, ή οι φωτο ηταν απο αλλου ή δεν ξερω τι αλλο ειχε σκαρφιστει ο απατεωνας.

Το θεμα ειναι το εξης: Πηρε αυτος ο scammer, τα προσωπικα μου δεδομενα με την κρατηση? Μηπως ειχε προσβαση και στα στοιχεια της καρτας μου? Αν καποιος ειναι host και νοικιαζει μεσω booking ας μας πει.

Η απαντηση της booking ειναι οτι με την ακυρωση της κρατησης, ο host παυει να εχει προσβαση σε οποιοδηποτε προσωπικο στοιχειο. Εμενα αυτο βεβαια δε με καθησυχαζει...

Ναι είχε πρόσβαση στα στοιχεία της κάρτας σου. Σου δίνει τη δυνατότητα να δεις τρεις φορές την κάρτα του πελάτη πριν σου κόψει την πρόσβαση...

2 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Ναι είχε πρόσβαση στα στοιχεία της κάρτας σου. Σου δίνει τη δυνατότητα να δεις τρεις φορές την κάρτα του πελάτη πριν σου κόψει την πρόσβαση...

Πολυ ενδιαφερουσα η πληροφορια σου. Αν και την καρτα αυτη τη χρησιμοποιω μονο για on line συναλλαγες και τη φορτιζω πριν απο καθε αγορα, θα ζητησω σπο την τραπεζα αντικατασταση.

Για την ιστορια η booking μου επεστρεψε τη διαφορα αναμεσα στο ακυρωθεν και σε αυτο που εμεινα τελικα.

43 minutes ago, stcp said:

Πολυ ενδιαφερουσα η πληροφορια σου. Αν και την καρτα αυτη τη χρησιμοποιω μονο για on line συναλλαγες και τη φορτιζω πριν απο καθε αγορα, θα ζητησω σπο την τραπεζα αντικατασταση.

Για την ιστορια η booking μου επεστρεψε τη διαφορα αναμεσα στο ακυρωθεν και σε αυτο που εμεινα τελικα.

Νομιζω, τελικα γι'αυτη την εξασφαλιση, δεν προτιμαμε την booking απ'οτι να κλειναμε απευθειας με το ξενοδοχειο;

• Like 1

Και για να είσαι σίγουρος οτι θα πας και θα βρεις δωμάτιο, δε λέμε για μεγάλο ξενοδοχείο, αλυσίδα κλπ, αλλά για μικρότερα καταλύματα. Σου δίνει μια εγγύηση η booking που όπως να το κανουμε είναι σημαντική. 

• Like 3

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρακαλώ πολύ θα ήθελα να μάθω πως επιτέλους πληρώνει η booking?

Είμαι ιδιοκτήτρια και πληρώνομαι μέσω εταιρείας που διαχειρίζεται τα κανάλια.

Μέχρι και τον περασμένο Μάιο ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένη. Μετά μπορώ να πω ότι ήταν το χειρότερο καλοκαίρι μου στις πληρωμές! Πέρασε και ο Ιούλιος που υποτίθεται ότι η booking έκανε κάποια αναβάθμιση αλλά είναι Σεπτέμβριος 2023 και πάλι σέρνονται οι πληρωμές ένα μήνα μετά τις αναχωρήσεις! 

Μπορεί κανείς να μου το εξηγήσει αυτό? 

Επεξ/σία από Marourkout09

• 7 μήνες μετά...

Καλημερα.

Ερωτηση για οποιον γνωριζει: Ειχα κλεισει ξενοδοχειο μεσω της booking για 4 βραδια στο εξωτερικο, με δωρεαν ακυρωση μεχρι 24ωρες πριν και πληρωμη στο ξενοδοχειο. Κατα την κρατηση ζητηθηκε ως εγγυηση η καρτα μου (δεν χρεωθηκε, ειναι χρεωστικη και δεν εχει υπολοιπο).

Λιγο πριν ξεκινησω για Βενιζελο, ενημερωθηκα για σοβαρο οικογενειακο θεμα, οποτε τελικα δεν ταξιδεψα. Ηταν μετα τα μεσανυχτα. Ενημερωσα αμεσα το ξενοδοχειο (ας πουμε 12 ωρες πριν το check in) και ζητησα διακανονισμο, τον οποιο αρνηθηκαν (και ειχαν καθε δικαιωμα να κανουν συμφωνα με τους ορους της κρατησης). Το θεμα ειναι οτι 1 εβδομαδα μετα, δεν εχω λαβει ειδοποιηση απο τη booking για πληρωμη (μιας και η καρτα δεν εχει επαρκες υπολοιπο ακομα κι αν προσπαθησαν να χρεωσουν δεν θα μπορεσαν) και η κρατηση στο λογαριασμο μου στη booking φαινεται ολοκληρωμενη και μου ζηταει να αφησω και σχολιο!

Τι παιζει? Εχει τυχει σε καποιον? Ποτε θα μου ερθει η λυπητερη?

Λογικά έχουν προσπαθήσει κι έχουν φάει άκυρο. Η booking δίνει τα στοιχεία των καρτών στα καταλύματα (εκτός αν επιλέξεις να την πληρώσεις απευθείας) και αυτά κάνουν τη χρέωση. Επειδή στην οικογένεια έχουμε κατάλυμα και έχουμε φάει άκυρα τελευταίας στιγμής, η Booking δεν έχει παρέμβει υπερ μας, είναι ο μεσάζοντας της κράτησης, όχι της πληρωμής. 

Πάντως για παρόμοιες περιπτώσεις, καλύτερα να παιρνεις τη booking απευθείας και όχι το κατάλυμα. Γιατί μεσολαβει υπερ σου με το ξενοδοχείο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...