Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω όσους έχουν εμπειρία με nuc κυρίως,

Οι απαιτήσεις μου είναι οι εξής:

Web Browsing αρκετές καρτέλες 20-30

Λίγο Photoshop

Office

Τα μοντέλα που καταλήγω είναι 7ης και το τελευταίο που κυκλοφορεί σύντομα 8ης γενιάς

1) NUC7PJYH Quad Core J5005 1.5GHz μέχρι 8GB RAM €160

https://www.skroutz.gr/s/14765764/Intel-NUC-Kit-NUC7PJYH.html

2) NUC7i5BNH i5 7260U 2.2GHz έως 32GB RAM με Thunderbolt 3 για περαιτέρω συνδεσιμότητα  €360

https://www.skroutz.gr/s/11771047/Intel-NUC-Kit-NUC7i5BNH.html

3) NUC8i5BEH κυκλοφορεί σε λίγες μέρες και είναι το καινούργιο με 28W cpu και πολύ καλύτερη iGPU από τους προκατόχους του !  περίπου €420

https://www.intel.com/content/www/us/en/products/boards-kits/nuc/kits/nuc8i5beh.html

Θα τα δουλεύω με Μ.2 Samsung 970 evo και RAM 8-16GB

+ 160 ευρώ για ένα καλό ζευγάρι 16GB RAM

Ποιο από τα 3 πιστεύετε είναι το πιο value for money για τις απαιτήσεις μου ? Και κυρίως θα με βγάλει ασπροπρόσωπο ??? Με την λογική ότι θα το κρατήσω 2 χρόνια τουλάχιστον

Δημοσ.

Πηγαίνεις σε nuc λόγω περιορισμού σε χώρο; Ρωτάω γιατί για την χρήση που θες πιθανολογω ότι η καλύτερη περίπτωση είναι το τελευταίο αλλά μαζί με μνήμη πάει σε χρήματα που μπορείς να φτιάξεις mini itx σύστημα όχι πολύ μεγαλύτερο σε μέγεθος αλλά αρκετά πιο ισχυρό που θα έχει και δυνατότητα αναβάθμισης αργότερα αν επέλεξεις ryzen πλατφόρμα... Αν δεν υπάρχει περιορισμός στον χώρο δεν θεωρώ ότι αξίζει να πας σε τόσο ακριβό nuc...

• Thanks 1
Δημοσ.

πάρε το τελευταίο που θα βγει 

απέφυγε σίγουρα το j5005

Πλέον είναι πολύ γρήγορα , αρκεί να μην πάρεις τα φθηνιάρικα των 200ευρώ.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά δεν με ικανοποίησε. Είχα το i3-7100U.

Για απλή εντελώς χρήση (youtube, ταινίες, ιντερνετάκι, κατεβαστήρι, κάνα παλιό παιχνίδια) είναι μια χαρά, δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου.
Αλλά ακόμα και εκεί φαίνεται η έλλειψη δύναμης. Αν έπαιρνα τώρα θα πήγαινα τουλάχιστον για το i5 που έχει boost και ικανοποιητικό STP με dual channel ram, αλλά και πάλι με τόσα χρήματα φτιάχνεις ITX συστηματάκι πολύ καλύτερο.

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, greg4 said:

Που λέει για το 8xxx ότι έχει radeon; Κάτι δεν κατάλαβα

Έχεις δίκιο, μπερδεύτηκα με αυτά. Iris έχει.

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο j5005 είναι μια χαρά για φυσιολογικό αριθμό tabs 6-7 ξέρω γω, office επίσης, ταινίες μέχρι 4k, αλλά για το photoshop όχι... Το βασικό όμως που λέμε όλοι είναι ότι αν πάει στα τελευταία nuc μπορεί να κάνει δικό του itx σύστημα με παρόμοια χρήματα που δεν θα έχει καμία σχέση σε ισχύ. Αυτό το τελευταίο πρέπει να κρατήσει ο ts... Αν και δεν τον βλέπω να απαντάει, ίσως πήρε την απόφασή του.

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 30/8/2018 στις 10:56 ΠΜ, jgeorgiou είπε

πάρε το τελευταίο που θα βγει 

απέφυγε σίγουρα το j5005

Πλέον είναι πολύ γρήγορα , αρκεί να μην πάρεις τα φθηνιάρικα των 200ευρώ.

Οχι το 28Watto καταρχην αν ειναι στα ιδια κουτια με τιποτα,
και σιγουρα οχι αν δεν δει κανεις -αναλυτικοτατα- reviews 🤓

Για τα <στανταρισμενα Nuc κουτια>, αυτα τα Watt θα ειναι τοσα πολλα τελικα
που θα τραβαει διαφορα "φρενα" για να τη παλεψει η θα κανει σαν αεροπλανο
🤨

Δημοσ.

Υποτίθεται ότι έχουν αναβαθμίσει τον ανεμιστήρα των nuc σε κάτι πιο δυνατό, με μεγαλύτερο heatsink...ποιος ξέρει θα δούμε στα πρώτα reviews...αν και ο ts θα πάει σε mini itx τελικά, ορθώς κατά την άποψη μου αν δεν τον ενδιαφέρει το απόλυτα μικρό μέγεθος και το να καίει όσο το δυνατόν λιγότερο...

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχουν μεσολαβήσει περίπου 7 μήνες από την δημιουργία του νήματος, που συμφέρει να επενδύσεις αυτή την περίοδο, σε NUC ή mini ITX; Αν κάποιος έχει δουλέψει και με τα δύο, ας κάνει μία σύνοψη + μια εκτίμηση κόστους/επιδόσεων.

Αγνοούσα εντελώς την ύπαρξη αυτών των κυβοειδών υπολογιστών μέχρι τη στιγμή που κάποιο συγγενικό μέλος ανακοίνωσε πως είχε αγοράσει ένα NUC (μεταχειρισμένο). Ταυτόχρονα, ξεφορτώθηκε το παλαιότερο και ογκωδέστατο tower και δηλώνει ενθουσιασμένος με το νέο απόκτημα που τον καλύπτει πλήρως.

Δεν έχουμε όμως όλοι τις ίδιες ανάγκες. Για εμένα π.χ. που απεχθάνομαι τα laptops/netbooks αποτελεί μια εναλλακτική λύση για κάτι μικρό, ευέλικτο και -σχετικά- φορητό. Οι περισσότεροι το βλέπουν ως all around computer / Home Theater PC (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά). Ποτέ δεν κατάφερα να συνηθίσω τα keyboards/touchpads των laptops, αναγκαζόμουν ΠΑΝΤΑ να συνδέω ασύρματο ποντίκι, αλλά ακόμα κι έτσι με ενοχλούσε η διαφορετική διάταξη των πλήκτρων καθώς και οι τυχαίες μετακινήσεις του κέρσορα όταν ο καρπός έβρισκε στο touchpad. Τι καλύτερο απ’ το να μπορείς να δουλέψεις σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ δηλ. με *κανονικό* πληκτρολόγιο και mouse...

Προκύπτουν αρκετά ζητήματα προς διερεύνηση, τόσο σε λειτουργικό επίπεδο όσο και θέμα αξιοπιστίας/αντοχής στο χρόνο κ.λπ.

1. Στα αποθηκευτικά μέσα, η κατάσταση είναι παραπλήσια: Τοποθετείς 2 SSD, έναν NVME Μ.2 + κλασικό SATA και καθάρισες.

2. Τα NUC δέχονται laptop DDR4 RAM (με μικρότερη συμβατότητα), ενώ τα mini ITX τις κλασικές desktop (αυξημένο compatibility, μεγαλύτερη γκάμα μοντέλων και περιθώρια συμπίεσης κόστους). Κατά την ταπεινή μου γνώμη, προβάδισμα έχουν τα δεύτερα.

3. Σε επιδόσεις... πιασ’ τ’ αβγό και κούρευτο! Οφείλουμε να λάβουμε υπ’ όψιν και τα χρήματα που θα δαπανήσουμε. Ξεχωριστό κουτί vs NUC cube, ξεχωριστό τροφοδοτικό, με (σε) πιάνει πονοκέφαλος.

4. (Κατ’ εμέ σημαντικότατο) Θόρυβος. Φαντάζομαι πως σε αυτόν τον τομέα, τα NUC έχουν σαφή υπεροχή. Με τι κόστος σε θερμοκρασία όμως; Ή μήπως οι προδιαγραφές τους είναι τέτοιες ώστε ο κάτοχος δεν χρειάζεται να ασχολείται με την θερμότητα (ειδικά σε ένα σασί τόσο μικτών διαστάσεων) που δημιουργείται; 🤔

Γράψτε κάτι, αφήστε feedback μπας και ξεστραβωθούμε οι άσχετοι.

Δημοσ.

προσωπικά είμαι υπερ των NUC , απλά φρόντισε να πάρεις με CPU 8ης γενιάς Ι3 ή Ι5. Οχι τον κορυφαίο Ι7 γιατί έχει αυξημένη τιμή , TDP , θέρμοτητα θόρυβο.

Intel Core i3 8109U 3GHz

πάρε ένα NUC με την παραπάνω cpu , έχει άριστη ισορροπία στην τιμή/επιδόσεις και πολύ χαμηλό θόρυβο/θερμότητα

• Like 2
Δημοσ.
19 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

προσωπικά είμαι υπερ των NUC , απλά φρόντισε να πάρεις με CPU 8ης γενιάς Ι3 ή Ι5. Οχι τον κορυφαίο Ι7 γιατί έχει αυξημένη τιμή , TDP , θέρμοτητα θόρυβο.

Intel Core i3 8109U 3GHz

πάρε ένα NUC με την παραπάνω cpu , έχει άριστη ισορροπία στην τιμή/επιδόσεις και πολύ χαμηλό θόρυβο/θερμότητα

Σ’ ευχαριστώ φίλε μου, το σημειώνω (το πρόσθεσα και στα Skroutz favourites)

Η διαφορά του NUC8i3BEK με το NUC8i3BEH (πέρα απ’ το μέγεθος του κουτιού) αφορά μόνο τον τύπο -και αριθμό- των αποθηκευτικών μέσων που δέχονται, σωστά; [Σύγκριση]

Δημοσ.

Tσέκαρε και αυτό, ακόμα βέβαια δεν έχει έρθει εδώ. Παίρνει so-dimm μνήμες αλλά δέχεται μέχρι και τον 2400G. Στα μείον, ότι δεν δέχεται m.2 sata δίσκους, αλλά μόνο m.2 nvme, πέραν από τους κλασικούς 2,5" sata δίσκους δλδ. 

https://www.asrock.com/nettop/AMD/DeskMini A300 Series/

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...