Bigi444444 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 16 ώρες πριν, kostasgr78 είπε Έτσι κι αλλιώς υπάρχει δικηγόρος, απλά επειδή πάντα οι δικηγόροι βλέπουν τον κόσμο μόνο μέσα από το νόμο, θα ήθελα να ακούσω πραγματικές εμπειρίες. Αν στο τέλος της μίσθωσης κάνεις έξωση, μπορεί να κάνει και 6 μήνες για παράδειγμα; Να το πω για μία ακόμη φορά μήηηηηηηηπως και κάποια στιγμή γίνει στοιχειωδώς αντιληπτό.Δεν ρωτάς για νομικά ζητήματα μη νομικούς. Δεν ρωτάς στο καφενείο. Δεν ρωτάς να δεις τι γίνεται γενικά σε παρόμοιες περιπτώσεις, αλλά ρωτάς να δεις τη γίνεται στην ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ περίπτωσή σου. Υποθέτω αυτή θα σε απασχολεί εκτός και εάν ψάχνεις για στατιστικά ή ενδιαφέρεσαι να έχεις ακαδημαϊκές γνώσεις. Και δεν ρωτάς μη νομικούς γιατί δεν μπορούν να αντιληφθούν ούτε στο απειροελάχιστο τις λεπτές διακρίσεις που πρέπει να αντιληφθεί κανείς για να σου δώσει απάντηση. Να σου δώσω ένα παράδειγμα συγκεκριμένο. Στο ερώτημά σου, το "στο τέλος της μίσθωσης" είναι λίγο ασαφές. Για αυτόν που έχει την πραγματική εμπειρία, που αναζητάς, είναι υπεραρκετό βέβαια. Για έναν νομικό όχι. Έχει σημασία εάν είσαι πριν τη λήξη ή μετά τη λήξη της σύμβασης. Ο πραγματικά έμπειρος θα νομίζει ότι παίζουμε με τις λέξεις και αρχίζουμε τα δικηγορίστικα τσαλίμια. Ας το νομίζει. Στην πράξη υπάρχει διαφορά αυτό το "στο τέλος της μίσθωσης" εάν είναι πριν ή μετά τη λήξη της συμβατικής της διάρκειας, όπως επίσης υπάρχει διαφορά και από λοιπές σχετιζόμενες πληροφορίες. Γι' αυτό λοιπόν ρωτάς τον δικηγόρο σου συγκεκριμένα πράγματα παραθέτοντάς του λεπτομέρειες, για να λάβεις και συγκεκριμένες απαντήσεις. Δεν ρωτάς γενικά γιατί κινδυνεύεις να λάβεις εντελώς άσχετες, αποπροσανατολιστικές και ενίοτε επικίνδυνες απαντήσεις. Όπως δεν ρωτάς γενικά σε ένα άσχετο φόρουμ τι πρέπει να πάρει κάποιος που έχει 38 πυρετό. Πας στον γιατρό σου, του λες συγκεκριμένα πράγματα και περιμένεις απάντηση. Και εάν δεν έχεις εμπιστοσύνη για οποιονδήποτε λόγο στους επαγγελματίες, που απευθύνεσαι για τέτοιου είδους ζητήματα, ψάχνεις να βρεις άλλους, που τους εμπιστεύεσαι. Επιτέλους ο μέσος Έλληνας πρέπει να αποκτήσει μια παιδεία πάνω στο θέμα αυτό. Μεγαλύτερη βάση δίνει στον κομμωτή, που θα πάει να πάρει το μούσι, παρά στον άνθρωπο, που μπορεί να του κλείσει το σπίτι. Kage, μπερδεύεσαι φίλε.Έχουμε ξαναπει ότι η λογιστική/φορολογική/οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση του εκμισθωτή δεν επηρεάζει και δεν ενδιαφέρει το νομικό σκέλος της μίσθωσης.Έτσι όπως σου τα λέει ο Τζόσουα είναι.Ρώτησε τη Μύριαμ και του τα είπε! 1
QuantumWanderer Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μαζί σου σε όλα αυτά με ένα τεράστιο αστεράκι στο τέλος της προσέγγισης. Θα ίσχυαν απόλυτα όλα αυτά, αν υπήρχε επαγγελματισμός 100% διεθνούς επιπέδου στην ισχυρή πλειοψηφία των ελλήνων ελευθέρων επαγγελματιών. Σε καφενείο ή σε «καφενείο» σίγουρα δεν θα ρωτούσε κανείς και δεν έχει νόημα να ρωτήσει, αλλά έχω δει ανθρώπους να έχουν λάβει εντελώς λανθασμένη καθοδήγηση από δήθεν επαγγελματίες, στο όνομα του κέρδους και στο τέλος από περιπτώσεις που άκουσαν, έκαναν μια παραπάνω διερεύνηση προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις και ανακάλυψαν τα κρυφά σημεία που δεν τούς έλεγαν οι επαγγελματίες. Τώρα αν το πάμε στη συζήτηση: «ας ψάξουμε αξιόπιστους επαγγελματίες», σίγουρα ναι, αλλά τούς βρίσκει κανείς με το τουφέκι. Δεν ρωτάμε γύρω μας για να πάρουμε επαγγελματικές συμβουλές, αλλά για να ανακαλύψουμε τα κρυφά σημεία που συχνά δεν είμαστε ενήμεροι απο «επαγγελματίες», ενώ θα έπρεπε. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2018 από kostasgr78
Bigi444444 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Εντάξει, απόλυτα αντιληπτό αυτό που λες και αποδεκτό. Δεν θα διαφωνήσω ως προς την ουσία του. Και πάλι όμως δεν ρωτάς κάποιον μη νομικό για νομικό θέμα. Προφανώς και όταν δεν έχεις την κατάρτιση πάνω σε ένα ζήτημα δεν μπορείς να κρίνεις το επίπεδο των πληροφοριών, που σου παρέχονται, γιατί εάν μπορούσες να το κάνεις προφανώς και δεν θα ήσουν στη θέση να τις ζητάς , αλλά να τις παρέχεις. Και είναι πολύ πιθανόν εκεί να αρχίσεις να έχεις και εύλογες μαφιβολίες. Το θέμα είναι όμως ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ρωτάς τον άσχετο γιατί θα πάρεις απαντήσεις επιπέδου καφενείου ή έστω θέτεις σοβαρή παρακαταθήκη να το πετύχεις, όπως είναι και οι περισσότερες οδηγίες σε νομικά ζητήματα που δίνονται στο φόρουμ, επειδή λίγες είναι από νομικούς. Όταν δεν μπορεί για οποιονδήποτε λόγο, ο αρμόδιος λόγω ιδιότητας, να σε καθοδηγήσει σωστά, σκέψου πόσο λάθος κινδυνεύει να σε καθοδηγήσει ο αναρμόδιος. Όταν για κάποιο λόγο δεν εμπιστεύεσαι έναν επαγγελματία κάποιου κλάδου, ρωτάς και δεύτερον και τρίτον για να δεις πόσο κοντά είναι αυτοί μεταξύ τους, δεν ρωτάς τον άσχετο. Στη δική σου ερώτηση ειδικά, δεν βρίσκω τον λόγο για τον οποίο κάποιος θα σου πούλαγε παπάτζα, δεν είναι κάτι τόσο φοβερό. Απλά είναι πολύ αόριστο σαν ερώτημα για να λάβεις συγκεκριμένη απάντηση. Από τη στιγμή που λες ότι υπάρχει δικηγόρος, νομίζω ότι του θέτεις τις κατάλληλες ερωτήσεις για να λάβεις τις αντίστοιχες απαντήσεις. Εάν τυχόν έχεις αμφιβολίες, ρωτάς και δεύτερον. Γνώμη μου, χωρίς ίχνος κακής προαίρεσης.
kage Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17. Τι κάνουμε στην περίπτωση ανανέωσης (παράτασης) υπάρχουσας μίσθωσης;... Η ιδια η μλκ που εφτιαξαν , εξηγει οτι στην ουσια δεν υπαρχει στα χαρτια σιωπηρη παραταση/ανανεωση Χωρις να το δηλωσεις αφου σε αναγκαζει να βαλεις νεα ημερ.νιες ληξης/ παρατασης..μαλιστα αν δεν βαλεις νεες ημερ.νιες μεσα στον επομενο μηνα απο την ληξη μισθωσης υποτιθεται πληρωνεις προστιμο κανα 100ε... Πως εναντιωνεσαι στην παραταση /ανανεωση ?με εξωδικο και μετα εξωση με χ τροπους...《μπορεί να λυθεί με καταγγελία σύμφωνα με τη διάταξη 608 παρ. 2 ΑΚ με δήλωση βουλήσεως στον εκμισθωτή ότι θέλει τη λήξη της μίσθωσης, η οποία δεν απαιτείται να είναι πανηγυρική.》 Στα ιδιωτικα συμφωνητικα/μισθωτηρια ισχυει οτι εχεις υπογραψει...σε αρκετα υπαρχουν ρητρες /οροι ακομη και για το οτι δεν ισχυει η σιωπηρη ανανεωση και για καθε μερα που μενεις μέσα να δινεις χ ευρω μεχρι να φυγεις...ο πιο απλος λογος ειναι ενας.γιατι θα θελει να αναπροσαρμοσει το μισθωμα.. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2018 από kage
Joshua21 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 28 λεπτά πριν, kage είπε 17. Τι κάνουμε στην περίπτωση ανανέωσης (παράτασης) υπάρχουσας μίσθωσης;... Η ιδια η μλκ που εφτιαξαν , εξηγει οτι στην ουσια δεν υπαρχει στα χαρτια σιωπηρη παραταση/ανανεωση Χωρις να το δηλωσεις αφου σε αναγκαζει να βαλεις νεα ημερ.νιες ληξης/ παρατασης..μαλιστα αν δεν βαλεις νεες ημερ.νιες μεσα στον επομενο μηνα απο την ληξη μισθωσης υποτιθεται πληρωνεις προστιμο κανα 100ε... Πως εναντιωνεσαι στην παραταση /ανανεωση ?με εξωδικο ή εξωση με χ τροπους... Τα ιδιωτικα συμφωνητικα/μισθωτηρια ειναι οτι εχεις υπογραψει...σε αρκετα υπαρχουν ρητρες /οροι ακομη και για το οτι δεν ισχυει η σιωπηρη ανανεωση...ο πιο απλος λογος ειναι ενας.γιατι θα θελει να αναπροσαρμοσει το μισθωμα ωστε να τον διωξουν.. Συνεχίζεις να γράφεις ότι να ναι, η σιωπηρή αναμίσθωση σαφώς και δεν υπάρχει στα χαρτιά, πολύ απλά επειδή αν υπήρχε στα χαρτιά δεν θα λεγόταν σιωπηρή. Η ερώτηση 17 στο faq αφορά το τι πρέπει να κάνεις στην περίπτωση ανανέωσης/παράτασης και όχι στην περίπτωση σιωπηρής ανανέωσης/παράτασης, πόσο δύσκολο σου είναι να το καταλάβεις? Επίσης λάθος έχεις καταλάβει και τα περί προστίμων, το πρόστιμο των 100€ που περιγράφεις - το οποίο υπήρχε και πριν το 2014, απλά ήταν μικρότερο, κάπου στα 40€ - λέγεται πρόστιμο εκπρόθεσμης δήλωσης, και μπαίνει ΜΟΝΟ στην περίπτωση που κάνεις δήλωση εκπρόθεσμα, αν δεν κάνεις καθόλου δήλωση τότε απλά δεν προβλέπεται το συγκεκριμένο πρόστιμο. Το ξαναλέω για τελευταία φορά, το μόνο που έχει αλλάξει είναι ο τρόπος που δηλώνονται οι μισθώσεις και οι τυχόν τροποποιήσεις τους στην εφορία. Πριν το 2014 ο ιδιοκτήτης που ήθελε να δηλώσει τροποποίηση έπρεπε να πάρει παραμάσχαλα το τροποποιητικό και να το πάει στην εφορία για να το σφραγίσουν, τώρα πλέον πρέπει να το κάνει μέσα από το taxis, τίποτα άλλο δεν έχει αλλάξει. 1
kage Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Οκ οποτε θεωρειτε εσεις οι 2 1.οτι οταν ληγει ενα συμβολαιο προ 2014 εποχες δου δεν χρειαζεται καν να γραψεις κατι (δηλαδή τα πεδία «Αριθ. Πρωτ. αρχικής δήλωσης», «Ημερομηνία υποβολής αρχικής δήλωσης» και «ΔΟΥ υποβολής αρχικού μισθωτηρίου». ) πια στην μλκ της ααδε στην "Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας " γιατι δεν εχεις γραψει στο συμφωνητικο για σιωπηρη ανανεωση? 2.Και στα μετα του 2014 ενω εχεις βαλει ημερ.νια ληξης σε 3 χρονια δηλ.2017 οτι επειδη δεν εγραψες στο ιδιωτικο συμφωνητικο σιωπηρη ανανεωση οτι παλι δεν χρειαζεται να κανεις τροποποιηση στη Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας σαν συνεχεια μισθωσης ? Ενταξει οκ .ας γραψω και γω τοτε την μλκ ωστε οταν καποιος τα διαβασει να κρινει Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2018 από kage
Joshua21 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 44 λεπτά πριν, kage είπε Οκ οποτε θεωρειτε εσεις οι 2 οτι οταν ληγει ενα συμβολαιο προ 2014 εποχες δου δεν χρειαζεται καν να γραψεις κατι (δηλαδή τα πεδία «Αριθ. Πρωτ. αρχικής δήλωσης», «Ημερομηνία υποβολής αρχικής δήλωσης» και «ΔΟΥ υποβολής αρχικού μισθωτηρίου». ) πια στην μλκ της ααδε στην "Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας " γιατι δεν εχεις γραψει στο συμφωνητικο για σιωπηρη ανανεωση? Και για τα μετα το 2014 ενω εχεις βαλει ημερ.νια ληξης σε 3 χρονια δηλ.2017 οτι επειδη δεν εγραψες στο ιδιωτικο συμφωνητικο σιωπηρη ανανεωση οτι παλι δεν χρειαζεται να κανεις τροποποιηση στη Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας σαν συνεχεια μισθωσης ? Ενταξει οκ .ας γραψω και γω τοτε την μλκ ωστε οταν καποιος τα διαβασει να κρινει Συνεχίζεις το βιολί σου... Η ύπαρξη ή μη ύπαρξη στο μισθωτήριο οποιουδήποτε όρου περί σιωπηρής αναμίσθωσης είναι παντελώς άσχετη με το πότε η νομοθεσία θεωρεί ότι υπάρχει σιωπηρή αναμίσθωση. Οι όροι στο μισθωτήριο δεν τροποποιούν την νομοθεσία. Έχω ήδη παραθέσει τον επίμαχο νόμο που περιγράφει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για το πότε θεωρείται σιωπηρή αναμίσθωση, ξεστραβώσου. Όταν δεν υπάρχει ανανέωση μίσθωσης όχι μόνο δεν υπάρχει κάτι να συμπληρώσεις στα πεδία που περιέγραψες, αλλά δεν υπάρχει λόγος ούτε καν να μπεις στην εφαρμογή "Στοιχεία Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας", άσχετα πότε και που ακριβώς έχει υποβληθεί η αρχική δήλωση. ΜΟΝΟ αν έχει συμφωνηθεί ανανέωση και από τα δύο μέρη προβλέπεται να δηλωθεί, αν δεν έχει συμφωνηθεί ανανέωση τότε τι ακριβώς θα δηλώσεις?
Bigi444444 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 kage, το ερώτημά σου είναι λογιστικό ή νομικό;Αδυνατω να καταλάβω.
new_member_new_account Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Χαίρετε, επανέρχομαι μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος. Αύριο θα μου έρθει εξωδικο απο τη κόρη της ιδιοκτήτριας(κ νέα ιδιοκτήτρια) να παραδώσω το σπίτι. Το συμβολαίο μου λήγει σε 3 μέρες, είμαι στο σπίτι 3 χρόνια. Επιθυμεί να μείνει η ίδια (τώρα μένει στον κάτω όροφο). Με είχε ενημερώσει προφορικά 2 μήνες πριν ενω είχαμε συμφωνήσει για ανανέωση αλλά υστερα μετάνιωσε. Το ερώτημα μου είναι τι χρονικό περιθώριο έχω;; Δουλεύω, έχω ένα μικρό παιδί και λίγο χρόνο κ δεν μπορώ να βρώ κατάλληλο σπίτι ενώ ψάχνω καθημερινά....Τι μπορώ να κάνω;;
xgol Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 42 λεπτά πριν, new_member_new_account είπε Χαίρετε, επανέρχομαι μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος. Αύριο θα μου έρθει εξωδικο απο τη κόρη της ιδιοκτήτριας(κ νέα ιδιοκτήτρια) να παραδώσω το σπίτι. Το συμβολαίο μου λήγει σε 3 μέρες, είμαι στο σπίτι 3 χρόνια. Επιθυμεί να μείνει η ίδια (τώρα μένει στον κάτω όροφο). Με είχε ενημερώσει προφορικά 2 μήνες πριν ενω είχαμε συμφωνήσει για ανανέωση αλλά υστερα μετάνιωσε. Το ερώτημα μου είναι τι χρονικό περιθώριο έχω;; Δουλεύω, έχω ένα μικρό παιδί και λίγο χρόνο κ δεν μπορώ να βρώ κατάλληλο σπίτι ενώ ψάχνω καθημερινά....Τι μπορώ να κάνω;; Να φύγεις. Είναι το σπίτι της και εχει τηρήσει τα προβλεπομενα απο τον νόμο.
new_member_new_account Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, xgol είπε Να φύγεις. Είναι το σπίτι της και εχει τηρήσει τα προβλεπομενα απο τον νόμο. να φύγω θέλω. Απλώς δεν βρίσκω σπίτι.
xgol Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, new_member_new_account είπε να φύγω θέλω. Απλώς δεν βρίσκω σπίτι. Προσπαθησες να μιλήσεις με την ιδιοκτήτρια? Δε μπορει να σου δωσει καποια παραταση?
new_member_new_account Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 είχε αρνηθεί παραταση αλλά την παρακαλέσα τουλάχιστον εως και τον Ιουλιο ενα περιθωριο....μακάρι να δοθεί να προλάβω να βρω κάτι.
Joshua21 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 4 ώρες πριν, new_member_new_account είπε Χαίρετε, επανέρχομαι μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος. Αύριο θα μου έρθει εξωδικο απο τη κόρη της ιδιοκτήτριας(κ νέα ιδιοκτήτρια) να παραδώσω το σπίτι. Το συμβολαίο μου λήγει σε 3 μέρες, είμαι στο σπίτι 3 χρόνια. Επιθυμεί να μείνει η ίδια (τώρα μένει στον κάτω όροφο). Με είχε ενημερώσει προφορικά 2 μήνες πριν ενω είχαμε συμφωνήσει για ανανέωση αλλά υστερα μετάνιωσε. Το ερώτημα μου είναι τι χρονικό περιθώριο έχω;; Δουλεύω, έχω ένα μικρό παιδί και λίγο χρόνο κ δεν μπορώ να βρώ κατάλληλο σπίτι ενώ ψάχνω καθημερινά....Τι μπορώ να κάνω;; Το έχω απαντήσει ήδη αυτό μερικά post και μερικούς μήνες πιο πριν: Στις 28/8/2018 στις 1:40 ΜΜ, Joshua21 είπε Εφόσον λήγει η μίσθωση και ο ιδιοκτήτης ανακοίνωσε ότι δεν θέλει να συνεχιστεί η μίσθωση, τότε θεωρητικά ο ενοικιαστής δεν έχει καθόλου περιθώριο μετά τη λήξη. Και λέω θεωρητικά γιατί στην πράξη εφόσον ο ενοικιαστής αρνηθεί να φύγει ο μόνος τρόπος είναι να του κάνει έξωση, η οποία μπορεί να πάρει ακόμα και χρόνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις