ata1983 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Αν είχε μόνωση και κουφώματα και ήταν και ισόγειο (που σημαίνει ότι από πάνω είχες άλλο διαμέρισμα άρα μηδέν απώλειες και σκίαση) γιατί να είναι χειρότερο ενεργειακά; Στο ισόγειο είναι άλλα που σε απασχολούν βέβαια όπως αν θα ακούγονται πατημασιές από άνω ή αν μπορεί να μπει κάποιος εύκολα σπίτι σου αλλά νομίζω αυτά ο καθένας τα ζυγίζει με δικό του τρόπο..
phanispal Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 3 λεπτά πριν, ThReSh είπε Όταν λες πολύ ζεστό πόσους βαθμούς εννοείς και πόσες ώρες της ημέρας τους κράταγε? Το να μην "κρυώνει" κάποιος δεν λέει κάτι. Αντίστοιχα και το καλοκαιρί... Αν μου πεις το "πολύ ζεστό" κάτω από 21, θα γελάσουν κι οι πέτρες... 😛 Φέτος θα πάρω θερμόμετρα να έχω σε διάφορα σημεία στο σπίτι ώστε να έχω περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα. Τι προτείνετε παρεμπιπτόντως; Τα απλά; Το «πολύ ζεστό» όντως είναι αυθαίρετη κουβέντα. Εννοώ ότι με 1 ώρα ανοιχτό καλοριφέρ την ημέρα, και 1 το βράδυ, ήσουν κομπλέ, και ζεσταινόσουν κιόλας. ΟΚ, φαντάζομαι βοηθάει ότι από πάνω έχω συνταξιούχους που μένουν όλη μέρα και δουλεύουν το καλοριφέρ, και από κάτω έχω νέο ζευγάρι με μωρό, που κι αυτοί ανάβουν. Και ναι, ξέρεις κι εσύ ότι δύσκολα κρυώνω και ζεσταίνομαι πανεύκολα, αλλά δε μένω μόνος μου. Και το έχουν παρατηρήσει και όσοι έχουν μπει στο σπίτι. Είχε μπει ο πατέρας μου που το πατρικό είναι κρύο και μου είχε πει «έχεις ανοιχτό καλοριφέρ;», ενώ δεν είχα, ούτε είχα ανάψει πιο πριν. Και τώρα το καλοκαίρι ψιλοστέκεσαι, ενώ στο πατρικό δεν παλεύεται με τίποτα χωρίς κλιματιστικό. Όπως και να έχει όμως, οι αριθμοί λένε κάποια αλήθεια, αν όχι όλη. Με 60€ το χρόνο είμαι σχετικά άνετος. Αν φτάσω 150€ φαντάζομαι θα είμαστε όλοι με κοντομάνικα και θα ανοίγουμε παράθυρα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Super Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, phanispal said: Εννοώ ότι με 1 ώρα ανοιχτό καλοριφέρ την ημέρα, και 1 το βράδυ, ήσουν κομπλέ, και ζεσταινόσουν κιόλας "ήμουν" πρέπει να γράψεις. 😛 Πέρα από το κάθε άτομο, είναι πως έχεις συνηθίσει, πόσα ρούχα φοράς κτλπ... Γενικότερα η κατάσταση στην χώρα τα τελευταία 9 χρόνια μας έχει κάνει να θεωρούμε normal την θερμοκρασία στους 18. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2018 από ThReSh
kitharas Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 12 λεπτά πριν, ata1983 είπε Αν είχε μόνωση και κουφώματα και ήταν και ισόγειο (που σημαίνει ότι από πάνω είχες άλλο διαμέρισμα άρα μηδέν απώλειες και σκίαση) γιατί να είναι χειρότερο ενεργειακά; Στο ισόγειο είναι άλλα που σε απασχολούν βέβαια όπως αν θα ακούγονται πατημασιές από άνω ή αν μπορεί να μπει κάποιος εύκολα σπίτι σου αλλά νομίζω αυτά ο καθένας τα ζυγίζει με δικό του τρόπο.. Αναφέρομαι στο ισόγειο αποκλειστικά ως προς τη θερμική αποδοση του. Φυσικά πατημασιές κλπ είναι άλλου παπά ευαγγέλιο
phanispal Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Ε γύρω στους 20 πρέπει να είναι, αν και η θερμοκρασία από μόνη της δεν λέει τίποτα, αν έχεις υγρασία ας πούμε.
n4sleep Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, kitharas είπε Έχεις δίκιο. Θέρμανση έχει αέριο κεντρική, μόνωση έχει ασφαλτοπανο. Κατασκευή δεκαετία του 60 Ρετιρέ σε κτήριο του 60 χωρίς θερμομονωτική προστασία και με μονά τζάμια...= ψυγείο ή αλλιώς να χεις δικιά σου πετρελαιοπηγή ή πηγή φυσικού αερίου. Τα ενεργειακά πιστοποιητικά αν έχουν βγει από σοβαρό επαγγελματία και όχι με 30ευρώ χωρίς να δουν το κτήριο, υποδηλώνουν όντως την συμπεριφορά του κτηρίου. Σε σπίτι που κατοικώ το οποίο ήταν Ζ και μετά από επεμβάσεις εξοικονόμησης έγινε B+ η διαφορά στη θέρμανση είναι από 250 ευρώ το μήνα σε 35 ευρώ το μήνα.
Μακιαβέλλι Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Κοιτάζω για αγορά σπιτιού και έχω υπόψιν μου και 2 ρετιρέ. Όποιος κατοικεί σε ρετιρέ και θέλει να μοιραστεί την εμπειρία του, θα του ήμουν ευγώμων. Δεν με νοιάζει τόσο η θέρμανση όσο η ψύξη του διαμερίσματος, που με τον Αθηναΐκο ήλιο λογικά θα είναι πολύ δύσκολη και δεν είμαι ιδιαίτερα ανεκτικός με τη ζέστη.
digitalarchive Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 15 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε Κοιτάζω για αγορά σπιτιού και έχω υπόψιν μου και 2 ρετιρέ. Όποιος κατοικεί σε ρετιρέ και θέλει να μοιραστεί την εμπειρία του, θα του ήμουν ευγώμων. Δεν με νοιάζει τόσο η θέρμανση όσο η ψύξη του διαμερίσματος, που με τον Αθηναΐκο ήλιο λογικά θα είναι πολύ δύσκολη και δεν είμαι ιδιαίτερα ανεκτικός με τη ζέστη. φιλε πολυ κλιματιστικο. βραζουν οι τοιχοι. αν δεν εχει και μονωση η ταράτσα γαμησετα. το κλιματιστικο δουλευ 24/7 1
tutuyo Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου με πλακα απο πανω, μεσα ειναι φουρνος. Κλιματισμος οπωσδηποτε, αλλιως δεν παλευεται η κατασταση Χειμωνα, οπως λες ειναι πιο ηπια τα πραγματα στο λεκανοπεδιο. 1
basilis_k6 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου οτι ειπε ο απο πανω. αλλα για τη ζεστη μπορεις να βαλεις φωτοβολταικα σε ολη την ταρατσα και να σου κοψει παρα πολυ συν το ρευμα που θα παρεις. αντι για μονωση εγω θα πληρωνα φβ. αλλα κρυο δεν κοβουν και τα ρετιρε παλιοτερα ειχαν ψυχος μεσα. τωρα αλλαξε ο καιρος, οσο ναναι δεν ειναι μεγαλο θεμα αλλα ανεβηκε το κοστος θερμανσης. γενικα χωρις καθολου μονωση θα σε ξετιναξει η ενεργεια. 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Την μόνωση είμαι πρόθυμος να την πληρώσω και μόνος. Αλλά υποθέτω πως όταν έχει 50 και 55 βαθμούς υπό τον ήλιο, δεν θα κάνει πολλά; Τον ψευτοχειμώνα που κάνει εδώ δεν το φοβάμαι either way, ας πληρώσω και 300 ευρώ για 1 μήνα το χρόνο, το πρόβλημα είναι μην χρειάζεται να πληρώνω 3 μήνες το χρόνο 300αρια στα aircondition και πάλι δουλειά δεν κάνω... Για το φωτοβολταϊκά δεν το είχα σκεφτεί, αλλά η ταράτσα παραμένει κοινόχρηστη. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου από Μακιαβέλλι
digitalarchive Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε Την μόνωση είμαι πρόθυμος να την πληρώσω και μόνος. Αλλά υποθέτω πως όταν έχει 50 και 55 βαθμούς υπό τον ήλιο, δεν θα κάνει πολλά; Τον ψευτοχειμώνα που κάνει εδώ δεν το φοβάμαι either way, ας πληρώσω και 300 ευρώ για 1 μήνα το χρόνο, το πρόβλημα είναι μην χρειάζεται να πληρώνω 3 μήνες το χρόνο 300αρια στα aircondition και πάλι δουλειά δεν κάνω... Για το φωτοβολταϊκά δεν το είχα σκεφτεί, αλλά η ταράτσα παραμένει κοινόχρηστη. λιγα λες φιλε. μιλαμε ειναι φουρνος. ποιο 3μηνο; δεν βλεπεις πως εχει γινει ο καιρος; υπολογιζε ανετα 4ς μηνες χρηση κλιματιστικου Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου από digitalarchive
basilis_k6 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε Την μόνωση είμαι πρόθυμος να την πληρώσω και μόνος. Αλλά υποθέτω πως όταν έχει 50 και 55 βαθμούς υπό τον ήλιο, δεν θα κάνει πολλά; Τον ψευτοχειμώνα που κάνει εδώ δεν το φοβάμαι either way, ας πληρώσω και 300 ευρώ για 1 μήνα το χρόνο, το πρόβλημα είναι μην χρειάζεται να πληρώνω 3 μήνες το χρόνο 300αρια στα aircondition και πάλι δουλειά δεν κάνω... η καλη σωστη μονωση κανει πολλα αλλα κοστιζει και παρα πολλα. οι παλιες οικοδομες δεν σηκωνουν τις βαριες μονωσεις που πανε σε κατι 70κιλα/τμ μαζι με το πλακακι. να το δει μηχανικος να σου πει. παντως η αποδοση τους για κρυο ζεστη ειναι πολυ καλη. 1
sphinxgr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 17 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε Κοιτάζω για αγορά σπιτιού και έχω υπόψιν μου και 2 ρετιρέ. Όποιος κατοικεί σε ρετιρέ και θέλει να μοιραστεί την εμπειρία του, θα του ήμουν ευγώμων. Δεν με νοιάζει τόσο η θέρμανση όσο η ψύξη του διαμερίσματος, που με τον Αθηναΐκο ήλιο λογικά θα είναι πολύ δύσκολη και δεν είμαι ιδιαίτερα ανεκτικός με τη ζέστη. Ακραία ζέστη, ακραίο κρύο. Πληρώνεις θέρμανση και ψύξη κ δεν έχεις. Τσακώνεσαι με την πολυκατοικία να κάνει κάθε τόσο υγρομόνωση και να τους πείσεις ότι ειναι δική τους ευθύνη και όχι δική σου και τέλος δεν μπορείς να κάνεις θερμομόνωση γιατι θα σου την καταστρέψουν με ηλιακους θα μπάσει υγρασίες και θα πρέπει να την ξηλώσεις όλη κλπ Συνοπτικά όλα αυτα. θα έλεγα ναι σε ρετιρε, αν ήταν καινούργια, καλά φτιαγμένη πολυκατοικία ή αν είχε στέγη. Αλλιώς θα ήμουν σκεπτικός 1
m3ltd0wn Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Μέναμε σε ρετιρέ ενοίκιο πριν αγοράσουμε (όχι σε ρετιρέ ευτυχώς). Μακριά αν μπορείς. Εμάς το χτυπούσε ο ήλιος από 3 μεριες και βραζαμε. Το aircondition δεν έκλεινε απλά άλλαζε από ζέστη σε κρύο. Για την ζέστη δούλευε στους 16 και δεν έκανε δουλειά της προκοπής. Και η ταράτσα είχε μόνωση (ο Θεός να την κάνει). Επίσης πολύ υγρασία είχαμε γιατί από τις πλάκες της μόνωσης (ο Θεός να την κάνει) περνούσε ανάμεσα νερό. Και η μόνωση (ο Θεός να την κάνει) ήταν νέα, είχε γίνει πριν ένα χρόνο από όταν μπήκαμε εκεί. ΜΑΚΡΙΆ! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα