Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καποιες φορες ανοιγοντας το task manager βλεπω οτι η χρηση του δισκου ειναι στο 100% χωρις να τρεχει τιποτα στο pc ουτε καν ας πουμε ενας explorer.Δοκιμασα να σταματησω καποια απο τα services οπως το windowssearch χωρις να δω αποτελεσμα.Μετα απο μια επανεκκινηση αυτο το προβλημα σταματησε ενω τωρα που γραφεται αυτο το κειμενο η χρηση ειναι παλι στο 100%.Πληροφοριακα ο δισκος ειναι 500αρης και εχει φορμαριστει προσφατα με ελευθερα 350 απο τα 500gb.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες την υγεία του δίσκου με το hd sentinel, ανέβασε και κανένα screenshot από το log του προγράμματος

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Τι λειτουργικό έχεις ; Κατέβασε αυτό

https://www.softpedia.com/get/System/System-Info/CPU-Z.shtml

ανέβασε φωτογραφίες από Cpu , Mainboard , Memory , Spd και Graphics να δούμε τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου .

Το τροφοδοτικό πόσα χρόνια το έχεις ; Εαν μπορείς βρες να δοκιμάσεις με ένα άλλο τροφοδοτικό . Τι προγράμματα του έχεις εγκαταστήσει ; Τι Antivirus έχεις ; B)

Δημοσ.

Θα το κανω σε λιγες ωρες που θα εχω χρονο.Απλα μια ερωτηση.Ακουσα σημερα απο τεχνικο υπολογιστων οτι αυτο το θεμα με τη χρηση του δισκου ειναι προβλημα των windows 10 και οτι ο ιδιος παρ ολο που το συνατησε πολλες φορες δε μπορεσε να το φτιαξει ποτε.Στο ιντερνετ με μια αναζητηση βρισκεις παρα πολλες διαφορετικες λυσεις που στη πραγματικοτητα καμια δε δουλευει.Προσπαθησα να βαλω τα 7αρια αλλα εκει συνατησα αλλα προβληματα οπως δε μπορω να εγκαταστησω το geforce experience κ.α.Τελος να σας πω οτι το προβλημα αυτο με το δισκο εμφανιζεται μετα απο format χωρις να εχω τιποτα σχεδον εγκατεστημενο στο pc ενω στα 7 αρια η χρηση κυμαινεται σε φυσιολογικα επιπεδα

Δημοσ.

Τρέξε το resource monitor από τα Windows και δες συγκεκριμένα τι σου τρώει πολλά resources στον δίσκο. Αν είναι κάποιο service θα πρέπει να το απενεργοποιήσεις, κι όχι να το σταματήσεις όπως έκανες γιατί αυτό μετά επανεκινεί μόνο του.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ganag134 είπε

Ποιο Antivirus έχεις? To Avast π.χ έχει μια ιστόρια με τέτοια προβλήματα:

http://www.tomsguide.com/answers/id-2761279/avast-100-disk-space.html

Αυτο λεω.δεν εχω antivirus. Bασικα δεν εχω τιποτα εγκατεστημενο παρα μονο τους drivers  της gpu.δεν εχω προλαβει να βαλω κατι.Ο υπολογιστης προερχεται απο format

2 ώρες πριν, elorant είπε

Τρέξε το resource monitor από τα Windows και δες συγκεκριμένα τι σου τρώει πολλά resources στον δίσκο. Αν είναι κάποιο service θα πρέπει να το απενεργοποιήσεις, κι όχι να το σταματήσεις όπως έκανες γιατί αυτό μετά επανεκινεί μόνο του.

Θα το κανω αυριο το πρωι και θα ενημερωσω πως πηγε;Δηλαδη αυτο που ακουσα οτι ειναι προβλημα των windows 10 δεν ισχυει;;

Δημοσ.

"Πρόβλημα των windows" σημαίνει κάποιο service που τρέχει στο background και σου τρώει πολλά resources. Βρίσκεις ποιο είναι και το απενεργοποιείς.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, vagelis81 είπε

.Ακουσα σημερα απο τεχνικο υπολογιστων οτι αυτο το θεμα με τη χρηση του δισκου ειναι προβλημα των windows 10 και οτι ο ιδιος παρ ολο που το συνατησε πολλες φορες δε μπορεσε να το φτιαξει ποτε

Δεν υπάρχει διαφορετική λύση , απλά πολύ κόσμος έχει πρόβλημα με τις ενημερώσεις των Windows 10 ( του Απριλίου νομίζω ) , απάντησε στο ερώτημα μου για να δούμε τι μπορείς να κάνεις , αν έχεις επεξεργαστή χελώνα , μικρή μνήμη και δίσκο στις 5.400 rpm , τότε όλα είναι πιθανά .

Σου είπε ο micos000 να τρέξεις το Hdd Sentinel

https://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/Hard-Disk-Sentinel.shtml

να δούμε τι δίσκο έχεις , επίσης πως είναι η καταστασή του , κάτι ξέρει για να στο λέει B)

Δημοσ.

σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.Παραθετω σε εικονα το task manager και το resources monitor  (και τα δυο είναι από την ιδια χρονικη στιγμη).Απλα να σας πω ότι ο δισκος στο task manager αλλαζει συνεχως αλλα τωρα μενει σε χαμηλα επίπεδα (συνηθως παει μεχρι 40%).Επιστρεφω με hd sentnel

Untitled.jpg

Δημοσ.

Παραθετω εικονες από hd sentinel και cpuid.Σας ευχαιστω ολους και περιμενω απαντησεις

Untitled1.jpg

Untitled2.jpg

Untitled3.jpg

Untitled4.jpg

30 λεπτά πριν, Balantakos είπε

Κατεβασε ενα καινουριο ISO RS4 με το τελευταιο update, γιατι εχεις παλιο, και ξανα κανε ενα φορματ..

Παρε εναν SSD βρε παιδι μου..

Αδερφε η εικονα αυτη ειναι απο υπολογιστη που του εγινε φορματ σημερα το πρωι.το resource monitor που χρησιμοποιησα ειναι των windows .Οσο για την ssd αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα για αγορα.Παρ ολα αυτα δε συμφωνω με το να πρεπει να αγορασω μια ssd για να κανω το συστημα να δουλεψει σωστα τη στιγμη που το οποιο λαθος οφειλεται στον κατασκευαστη.Για παραδειγμα με τα windows 7 δεν ειχα κανενα προβλημα.φιλικα παντα και ευχαριστώ πολυ για την απάντησή 

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα σου είναι κάποιο service των windows που σου τρώει πολλά resources. Πρέπει να βγάλεις screenshot από το resources monitor κάποια στιγμή που θα είναι ζορισμένος ο δίσκος. Στο screenshot που έβγαλες το disk utilization είναι μόλις στο 3%.

Ο δίσκος σου δεν έχει κανένα τεχνικό πρόβλημα οπότε μην εστιάζεις εκεί. Κι εννοείται ότι δεν χρειάζεται να πάρεις SSD.

Δημοσ.

Εαν θες βγάλε πιο καθαρές - κοντινές φωτογραφίες από τις αναφορές γιατί θα βγάλουμε τα μάτια μας ( δεν φαίνεται τίποτα ) . ακόμα σου είπα στο Cpu Z να ανεβάσεις 5 καρτέλες ( Cpu , Mainboard , Memory , Spd και Graphics  ) εσύ ανέβασες μόνο μια , κάνε ένα κόπο και ανέβασε κοντινές φωτογραφίες B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...