Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους. Μιας και είχα μπόλικο ελεύθερο χρόνο και την οικονομική δυνατότητα, έκατσα να ασχοληθώ με την ασφάληση και την ανανέωση άδειας του μοτοποδηλάτου μου. Δεν είχα ασχοληθεί με αυτά για 3 χρόνια περίπου, αφού σπδαζα τότε και χρησιμοποιούσα το μηχανάκι μόνο όταν το είχα τεράστια ανάγκη. 

Λοπόν απ'όσο ξέρω, η ανανέωση άδειας κυκλοφορίας, γίνεται στη τροχαία. Μπήκα λοιπόν στην ιστοσελίδα αυτή http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1173&Itemid=131&lang=   στην οποία γράφει κάτω κάτω, οτι η ανανέωση που θέλω να κάνω γίνεται το πρώτο τρίμηνο του χρόνου. Αυτό σημαίνει οτι δε μπορώ να ανανεώσω την άδεια μου.  Ύστερα πήγα στα ΚΕΠ και δε γνώριζαν κάτι σχετικό με αυτό το θέμα και παρ' όλα αυτά μου ζήτησαν στοιχεία για να μου βγάλουν παράβολο σχετικό με αυτή την ανανέωση, παράλληλα μου είπαν οτι δε γίνεται εκεί η ανανέωση. Η ερώτηση εδώ είναι η εξής. Θα μπορώ να ανανεώσω την άδεια κυκλοφορίας τελικά και ποια είναι η διαδικασία;

Και τώρα για το θέμα ασφάλισης. Φυσικά έχει λήξει και πήγα σε ένα ασφαλιστικό γραφείο, όπου μου είπαν οτι εφόσον το όχημα ήταν ανασφάλιστο δε θα μπορώ να το ασφαλίσω μέχρι να πληρώσω ένα παράβολο...  Το θέμα όμως είναι οτι δεν ειδοποιήθηκα, ούτε στο email ούτε στο taxis όπως λέγεται. Τι συμβαίνει μ'αυτό;     Σκέφτηκα να το δηλώσω σε ακινησία, αλλά και αυτό να κάνω θα πρέπει να το έχω σε κλειστό ιδιωτικό χώρο, που δεν έχω

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Επεξ/σία από Κόκολόκο
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα.Η ανανεωση γινεται στην τροχαια το πρωτο 3μηνο του ετους.Η τροχαια θα σου ζητησει ασφαλιστηριο συμβολαιο.Χωρις αυτο δεν κανουν την ανανεωση.Επισης αν εχεις απληρωτα τελη απο προηγουμενες χρονιες θα σε βαλουν να πληρωσεις και αυτα.Παρε την τροχαια να σε ενημερωσουν τι θα χρειαστεις.Ακινησια, δηλαδη καταθεση αδειας και πινακιδα, μπορεις να το κανεις αλλα θα σου ζητησουν να πληρωσεις τις χρονιες που δεν εχεις κανει ανανεωση της αδειας. δεν το γλιτωνεις αυτο.

Επεξ/σία από Mr_Terror
Δημοσ.

Ανανέωση αδείας μοτοποδηλάτου μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε στιγμή, εμπρόθεσμη όμως θα είναι ΜΟΝΟ αν γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Αν θυμάμαι καλά η εμπρόθεσμη ανανέωση για το τρέχον έτος κοστίζει 12€ ενώ αν είναι εκπρόθεσμη 15€, συν 15€ για κάθε ένα από τα προηγούμενα έτη που είχε μείνει αθεώρητη η άδεια.

Εφόσον ο ασφαλιστής προσπαθήσει να το ασφαλίσει και δεν τα καταφέρει, αυτό σημαίνει πως έχει ήδη διασταυρωθεί το όχημα σου ως ανασφάλιστο και πως έχει βεβαιωθεί το πρόστιμο (παράβολο το λέει το κράτος) στο taxis. Αν δεν έχει βεβαιωθεί στο taxis, τότε μια χαρά θα μπορέσει να το ασφαλίσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχριστώ για τις απαντήσεις!

Μπήκα κανονικά στο taxis, όμως δεν είδα καμιά ειδοποίηση. Επίσης είδα σε οδηγίες έκδοσης αυτού του παραβόλου οτι θα πρέπει να δω τον αριθμό του παραβόλου στο ειδοποιητήριο σημείωμα, για την ακρίβεια στην σελίδα εδώ http://www.in.gr/2018/05/11/economy/oikonomikes-eidiseis/ti-na-kanete-lavete-ravasaki-gia-anasfalisto-ix/ λέει:

• Συνδέεται με τους κωδικούς στην εφαρμογή e-Παράβολο όπου βρίσκει και ανακτά το παράβολο που έχει δημιουργηθεί για το ανασφάλιστο όχημά του ο αριθμός του οποίου ταυτίζεται με τον αριθμό πρωτοκόλλου της ειδοποίησης που έλαβε (επιλέγει «Ενέργειες και μετά προβολή»).

Όταν ο ασφαλιστής πήγε να μου εκτυπώσειτην ασφάλεια, τότε του έβγαλε μήνυμα οτι το όχημα θεωρείται "ανασφάλιστο". 

Επεξ/σία από Κόκολόκο
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Οι κωδικοί με τους οποίους μπήκες στο taxis σίγουρα ανήκουν στον ιδιοκτήτη του οχήματος?

Εγώ είμαι ο ιδιοκτήτης φυσικά και ναι!

Δημοσ.

Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα λίγο.

Αρχικά είχες γράψει πως ο ασφαλιστής σου είπε πως ΑΝ είναι ανασφάλιστο, δεν θα μπορέσει να στο ασφαλίσει αν δεν πληρώσεις πρώτα το πρόστιμο.

Μετά όμως γράφεις πως ο ασφαλιστής πήγε να το ασφαλίσει αλλά δεν τα κατάφερε.

Τελικά ποιο από τα δύο ισχύει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα λίγο.

Αρχικά είχες γράψει πως ο ασφαλιστής σου είπε πως ΑΝ είναι ανασφάλιστο, δεν θα μπορέσει να στο ασφαλίσει αν δεν πληρώσεις πρώτα το πρόστιμο.

Μετά όμως γράφεις πως ο ασφαλιστής πήγε να το ασφαλίσει αλλά δεν τα κατάφερε.

Τελικά ποιο από τα δύο ισχύει?

Εγώ είπα στον ασφαλιστή που φαινόταν και νέος, οτι το είχα ανασφάλιστο αρκετό καιρό. Μου είπε τότε οτι αν είναι ανασφάλιστο θα πρέπει να πληρώσω το παράβολο για να μπορεί να το ασφαλίσει, στη συνέχεια μου είπε οτι δε φαίνεται ανασφάλιστο, τον πλήρωσα, πήγε να κάνει εκτύπωση και στην εκτύπωση όπως μου έδειξε, έβγαζε σημείωμα οτι το όχημα θεωρείται ανασφάλιστο και μου έδωσε πίσω τα λεφτά. 

Επεξ/σία από Κόκολόκο
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Mr_Terror είπε

Επισης αν εχεις απληρωτα τελη απο προηγουμενες χρονιες θα σε βαλουν να πληρωσεις και αυτα

Δεν εχει τελη το μοτοποδηλατο.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Κόκολόκο είπε

Εγώ είπα στον ασφαλιστή που φαινόταν και νέος, οτι το είχα ανασφάλιστο αρκετό καιρό. Μου είπε τότε οτι αν είναι ανασφάλιστο θα πρέπει να πληρώσω το παράβολο για να μπορεί να το ασφαλίσει, στη συνέχεια μου είπε οτι δε φαίνεται ανασφάλιστο, τον πλήρωσα, πήγε να κάνει εκτύπωση και στην εκτύπωση όπως μου έδειξε, έβγαζε σημείωμα οτι το όχημα θεωρείται ανασφάλιστο και μου έδωσε πίσω τα λεφτά. 

Ρίξε μια ματιά πάλι στο taxis, αφού κάνεις login πήγαινε προσωπική πληροφόρηση -> στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης. Αν δεν βρεις ούτε εκεί τίποτα, μάλλον πρέπει να πας εφορία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...