Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μια ερώτηση απλά εγκυκλοπαιδικού χαρακτήρα.

βλέπω ότι ανάλογα τον registrar δε μπορείς να πάρεις όποιο domain θέλεις. πχ αν πάρουμε κάποιο ξένο (namecheap.com) δε μπορείς να επιλέξεις *.gr.

Ούτε αν έχεις κάποιο *.gr μπορείς να το μετακινήσεις σε αυτούς.

αυτό γιατί συμβαίνει, από τι εξαρτάται;

να υποθέσω πως σε όποιον registrar δε μπορώ να κατοχυρώσω gr δε μπορώ επίσης να μεταφέρω κι ένα gr αν θέλω;

Δημοσ.

Αν ο registrat δεν "νταλαβερίζεται" με συγκεκριμένο domain, δεν μπορεις να νοικιάσεις σε αυτους την υπηρεσία. 

Πρακτικά μπορεί, αλλά δε θα συμφέρει εσενα γιατί αυτοι "πληρώνουν ποσότητα bulk" και απο τη διαφορά εχουν κέρδος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, isay είπε

Αν ο registrat δεν "νταλαβερίζεται" με συγκεκριμένο domain, δεν μπορεις να νοικιάσεις σε αυτους την υπηρεσία. 

Πρακτικά μπορεί, αλλά δε θα συμφέρει εσενα γιατί αυτοι "πληρώνουν ποσότητα bulk" και απο τη διαφορά εχουν κέρδος. 

όταν λες πληρώνουν;

πχ η προμήθεια για ένα gr που πάει; στην ΕΕΤΤ

δηλαδή κάτι σαν super market, εμπορεύομαι αυτά (com, eu...) .. αν θες κάτι άλλο (gr) ειδική παραγγελία και ειδική τιμή (αν γίνει κιόλας)

Επεξ/σία από kleo1
Δημοσ.

Δεν συμφέρει να πάρεις .gr domain από καταχωρητή του εξωτερικού μιας και οι τιμές που χρεώνουν είναι τουλάχιστον οι διπλάσιες σε σχέση με αυτές που χρεώνουν οι ελληνικοί καταχωρητές. Στην ουσία ο καταχωρητής του εξωτερικού (εφόσον δεν είναι οι ίδιοι καταχωρητές για .gr domains) συνεργάζεται με κάποιον επίσημο καταχωρητή της ΕΕΤΤ για τις καταχωρήσεις .gr domains.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kleo1 είπε

όταν λες πληρώνουν;

πχ η προμήθεια για ένα gr που πάει; στην ΕΕΤΤ

δηλαδή κάτι σαν super market, εμπορεύομαι αυτά (com, eu...) .. αν θες κάτι άλλο (gr) ειδική παραγγελία και ειδική τιμή (αν γίνει κιόλας)

(τα νουμερα και ονοματα τυχαία)

Εστω εγω νεο registrat με όνομα isay. Εστω πάλι το Μητρώο Ονομάτων GR (ΜΟ) πουλά και λιανικη με κοστος 12,40ε/ετος. 

Πάω λοιπον στο MO και κάνω συμφωνια για αγορά bulk 1000 domains, με έκπτωση 20% (δηλαδη 9920) και 100 ευρω εφαπαξ για το api καταχώρησης (αν υπάρχει - εξαρτάται απο το εκαστοτε μητρώο). Δηλαδή εμενα μου κοστίζει 10,02ε/ετος και στη σελιδα μου το πουλώ 12,30ε/ετος, οποτε έρχεσαι εσύ και αγοράζεις. Το ΜΟ GR το συμφερει γιατί άλλος τρέχει για τους απλούς πελάτες και εσενα σε συμφερει γιατι το αγοράζεις φθηνοτερα.

Αν ΔΕΝ εχω εμπορικές σχέσεις με το ΜΟ GR τοτε για να νοικιάζω και διαχειρίζομαι gr domains, είτε θα πρεπει να τα αγοράσω απο κάποιον αλλο registrat ή θα απασχολώ κάποιο υπάλληλο να το κάνει για σένα με κόστος 12,40ε/ετος ΣΥΝ τα εργατικά. Κάθε φορά τώρα που θες εσύ να κάνεις κάποια αλλαγή στα dns θα πρεπει να απασχολώ τον υπάλληλο μου ή να αγοράζω υπηρεσία απο αλλο registrat. Σε κάθε περιπτωση το συνολικό κοστος θα ειναι πολύ πάνω απο 12,40ε/ετος άρα δεν θα εχω πελάτες, αρα κανενα λογο να δουλευω gr domains.

Απο εκει και πέρα εγω προτιμώ να εχω τα domains μου σε διαφορετικους registrats και κατά καιρους τα μεταφέρω σε αλλους επειδη εχουν ειδικές προσφορες. Π.χ. προσφατα πήρα 3 domains νετ και τα πηγα αλλου, γιατί ειχαν ειδική προσφορα ανανεωσης, που μου κόστιζε 20% φθηνότερα απο το να τα αφηνα στον παλιο registrat, συν οτι ο νεος μου έκανε δώρο και καλυτερο βασικό hosting. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι αντιστοιχο για gr domains, γιατί δεν τα δουλευει καθολου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...