Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά ένας φίλος μου θέλει να φτιάξει ένα PC για gaming μέχρι 850€ περίπου.

Ποσό που διαθέτουμε : 850€

Χρήση υπολογιστή : Gaming

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: -

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη: Υπάρχει 1080p οθόνη

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Δεν παίζει ρόλο

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? Δεν παίζει ρόλο

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο? Θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Δεν μας νοιάζει.

Parts από το παλιό PC δεν θα κρατήσουμε τίποτα γιατί είναι πολύ παλιό.

Τι έχετε να προτείνετε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου.

Γενικά έχω κοιτάξει και εγώ μερικές συνθέσεις άλλα δεν μπορώ να αποφασίσω για cpu και gpu.

Δεν θα άξιζε καλύτερα να μπει μήπως ο i5 8400? Λίγο πολύ στα ίδια λεφτά είναι.

Και για κάρτα δεν είμαι σίγουρος διότι τώρα βγάζει η nvidia την σειρά 2000 αν και η 2060 θα αργήσει κάνα 3μηνο και θα έχει και ανεβασμένη τιμή.

Επεξ/σία από C.Steve
Δημοσ.

Ναι δεν θα περιμένει μέχρι τότε.

O i5 8400 θα χωρούσε μέσα στο budget επειδή λέγαμε για 8 GB ram.

Άλλα λίγο πολύ το υπόλοιπο PC είναι όπως το είχαμε σκεφτεί και εμείς.

Για την 1060 6GB τι έχεις να πεις, πιστεύεις να έχει κάποια διάφορα με την 580?

Λίγο που κοίταξα εγώ πάνω κάτω παρόμοιες επιδόσεις έχουν.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, C.Steve είπε

Παρόμοιες επιδόσεις έχουν, αν η οθόνη σου έχει freesync πας στην 580, αν όχι-τότε όποια κάρτα εκ των δυο και να επιλέξεις δεν θα δεις κάποια αξιοσημείωτη διαφορά.

Για καθαρά gaming σύστημα σε 1080p, ο 8400 είναι η καλύτερη επιλογή αν σε ενδιαφέρει η απόδοση στα παιχνίδια.

Μια σύνθεση από foxstore.gr

Για αυστηρά εντός budget πας στα παρακάτω, με 8400+1060 6gb.

Άν τον παίρνει να πλησιάσει τα 900 (890 περίπου) τότε μπορεί από τώρα να πάει σε 16gb ram.

Αλλιώς προσθέτει λίγο αργότερα άλλα 8gb και είναι μια χαρά.

foxstoreeee.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jeandoumpier είπε

Παρόμοιες επιδόσεις έχουν, αν η οθόνη σου έχει freesync πας στην 580, αν όχι-τότε όποια κάρτα εκ των δυο και να επιλέξεις δεν θα δεις κάποια αξιοσημείωτη διαφορά.

Για καθαρά gaming σύστημα σε 1080p, ο 8400 είναι η καλύτερη επιλογή αν σε ενδιαφέρει η απόδοση στα παιχνίδια.

Μια σύνθεση από foxstore.gr

Για αυστηρά εντός budget πας στα παρακάτω, με 8400+1060 6gb.

Άν τον παίρνει να πλησιάσει τα 900 (890 περίπου) τότε μπορεί από τώρα να πάει σε 16gb ram.

Αλλιώς προσθέτει λίγο αργότερα άλλα 8gb και είναι μια χαρά.

foxstoreeee.jpg

Θεωρώ πιο «έξυπνη» κίνηση την RX580 λόγω των +2GB VRAM και των φθηνότερων λύσεων σε μονιτορς με freesync τεχνολογια!

Προφανως αν πάτε για 8GB Ram 2*4 ελπίζω δεν τίθεται θέμα, από τον 8400 θα τραβήξει περισσότερα FPS και τα 2666 (και πάνω) ειναι μαστ σε μνημες όποτε ειναι απόλυτα καλυμμένος.

Για εμένα αξίζει η επιλογή της RX580 έναντι της 1060, ειναι μοιρασμένες οι επιδόσεις. Ξανά λέω +2GB VRAM και φθηνότερα Freesync monitors ειναι ένα μεγάλο + για εμένα, και δε το λέω επειδή είμαι της AMD, σε GPU προτιμώ NVIDIA γενικα αλλά η 580 ειναι εξαιρετική περίπτωση και νομίζω αν κοιτάξετε στις προσφορές υπάρχει μια 580 προσφορά στα 240-250€ από MSI από Amazon 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
Δημοσ.
1 ώρα πριν, thetiesthatbind είπε

Γενικά συμφωνώ με τη λογική σου, αλλά είναι κανά 30άρι επάνω η 580 από ελληνικό μαγαζί, γι'αυτό και δεν προτιμήθηκε στην σύνθεση. Δεν υπάρχει λόγος με αυτή τη διαφορά να πάει εκεί ΕΚΤΟΣ αν έχει freesync monitor όπως γράψαμε πάλι ή αν σκοπεύει να αγοράσει στο άμεσο μέλλον. Από εκεί και πέρα, σαν επιδόσεις παρόμοιες σε γενικές γραμμές, μην γράφουμε τα ίδια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1060 κ χωρίς freesync imo

σε 1080p ούτε καν διαφορά θα δει κανείς είτε το έχει, είτε όχι.

geforce experience να κάνει record τα "plays" στο auto θέλει ο κόσμος! ΧΔ

Επεξ/σία από Leleouras
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.

Λογικά θα πάμε σε 8400 με 8 gb ram.

Για gpu αν πάρουμε από amazon θα πάμε για 580 αλλιώς 1060.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Leleouras είπε

1060 κ χωρίς freesync imo

σε 1080p ούτε καν διαφορά θα δει κανείς είτε το έχει, είτε όχι.

geforce experience να κάνει record τα "plays" στο auto θέλει ο κόσμος! ΧΔ

Μάλλον δεν έχεις παίξει με freesync/gsync.... 

Record έχουν και οι amd κάρτες... 

• Like 2
Δημοσ.
13 hours ago, leros2004 said:

Μάλλον δεν έχεις παίξει με freesync/gsync.... 

Record έχουν και οι amd κάρτες... 

άλλο το gsync και άλλο το freesync.

To ένα κάνει δουλειά και το άλλο απλά υπάρχει κατ εμε

record έχουν όλοι. στο auto μόνο nvdia δεν χρειάζεται να πατήσεις τίποτα πάνω στον ζόρε σου lol

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Leleouras είπε

άλλο το gsync και άλλο το freesync.

To ένα κάνει δουλειά και το άλλο απλά υπάρχει κατ εμε

Καλοκαιράκι, ζέστη , παραισθήσεις, πολλά νεράκια να πίνεις κάνουν καλό.....

Ps: Έχω την τύχη να μπορώ να παίζω και στα 2, μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους και τα 2...

• Like 1
Δημοσ.

22 hours ago, leros2004 said:

Καλοκαιράκι, ζέστη , παραισθήσεις, πολλά νεράκια να πίνεις κάνουν καλό.....

Ps: Έχω την τύχη να μπορώ να παίζω και στα 2, μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους και τα 2...

ωωω τι μου πε XD

κάτοχος και των 2 κ εγώ και το gsync είναι σαφώς ανώτερο

με το freesync είτε on ,είτε off το ίδιο που μου κάνει, με το gsync έχει αισθητή διαφορά. σε 24άρια μόνιτορ. τώρα αν μιλάμε για ultawide καταστάσεις δεν γνωρίζω. συμπάσχω με το νήμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...