Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η HMD Global είναι η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τα Nokia smartphones και feature phones που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια, επενδύοντας πολλές φορές στη νοσταλγία των χρηστών όπως με τα μοντέλα Nokia 3310 (2017), Nokia 8 Sirocco και το πρόσφατο Nokia 8110 4G.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη καταχώρηση στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Πνευματική Ιδιοκτησία (EUIPO), η HMD Global είναι πλέον ο νέος κάτοχος του εμπορικού σήματος "PureView", το οποίο φέρνει ευχάριστες μνήμες στους φίλους της Nokia. Στο παρελθόν, πολλά smartphones αρχής γενομένης από το Nokia 808, υποστήριξαν τη συγκεκριμένη τεχνολογία κάμερας η οποία έφερε στο πρώτο μοντέλο κάμερα 41MP με εξαιρετικά αποτελέσματα για την εποχή. Στη συνέχεια, η Microsoft ως ο νέος ιδιοκτήτης του Nokia brand, προχώρησε στην κυκλοφορία αρκετών Windows Phone μοντέλων και συγκεκριμένα τα  Lumia 1020, 1520, 920, 950 και 950 XL, τα οποία ενσωμάτωναν την τεχνολογία,

1535297618_capture_story.jpg.f1bd1ae25628f68eb385b7360e5bfa5d.jpg

Η εξαγορά του PureView σήματος από τη Microsoft, σημαίνει ότι η HMD Global θα το χρησιμοποιήσει σε μελλοντικά της μοντέλα αν και τίποτα πιο συγκεκριμένο δεν έχει γίνει γνωστό. 

Neowin

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μωρέ το όνομα το πήρε πίσω. Τις πατέντες που ήταν πίσω από το pureview και τις είχε πάρει η Microsoft, τις πήρε πίσω; Αυτό θα ήταν το σημαντικό νέο. Γιατί το ένα είναι απλά marketing, το άλλο θα την βοηθούσε να βελτιώσει την ποιότητα των καμερών της.

Θα μου πεις τους νοιάζει. Ο κόσμος θα βλέπει pureview και θα λέει είναι αυτό που είχε η Νόκια. Δεν θα ξέρει ότι απλά είναι ένα όνομα.

Πάντως η HMD κάνει φοβερή δουλειά στο να επαναφέρει την παλιά δόξα της ΝΟΚΙΑ, με καλά ποιοτικά κινητά και όχι φθηνές κινεζιές.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχίζω και συμπαθώ υπερβολικά την HMD... κάνει καλή δουλειά μέχρι στιγμής και παρουσιάζει αξιόλογα μοντέλα με καλή υποστήριξη... ελπίζω να μην μείνει μονο στο όνομα αλλά να δούμε και στην πράξη καλές φωτογραφίες...

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 4
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Μωρέ το όνομα το πήρε πίσω. Τις πατέντες που ήταν πίσω από το pureview και τις είχε πάρει η Microsoft, τις πήρε πίσω; Αυτό θα ήταν το σημαντικό νέο. Γιατί το ένα είναι απλά marketing, το άλλο θα την βοηθούσε να βελτιώσει την ποιότητα των καμερών της.

Θα μου πεις τους νοιάζει. Ο κόσμος θα βλέπει pureview και θα λέει είναι αυτό που είχε η Νόκια. Δεν θα ξέρει ότι απλά είναι ένα όνομα.

Μετά από τόσα χρόνια δεν νομίζω ότι υφίστανται πατέντα. Αν δεν απατωμαι έχουν περιορισμένη διάρκεια αποκλειστικότητας.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Antretng είπε

Μετά από τόσα χρόνια δεν νομίζω ότι υφίστανται πατέντα. Αν δεν απατωμαι έχουν περιορισμένη διάρκεια αποκλειστικότητας.

Αναφορά σε κείμενο

In the United States, for utility patents filed on or after June 8, 1995, the term of the patent is 20 years from the earliest filing date of the application on which the patent was granted and any prior U.S.

...

• Like 3
Δημοσ.

Είναι εταιρία που δεν μένει μόνο στο όνομα αλλά και στο όραμα της Nokia ... καμία άλλη εταιρία δεν θα μπορούσε να επαναφέρει τς νοκια πίσω στο 2018 όπως η hmd και αυτό γιατί η hmd είναι η ίδια η νοκια που έφτιαξε το pure view ...το n9...το n8 ... το n900.... Η εταιρία αποτελείται από άτομα που απέλυσε η Microsoft όταν αγόρασε το mobile τμήμα της Nokia ...

Ολα τα άτομα της hmd είχαν προηγούμενος δουλέψει στην  Nokia κάνοντας φοβερά πράγματα ...

Δεν είναι τυχαίο που το νοκια 6 ήταν πο πιο ανθεκτικό κινητό του 2017 και το νοκια 7plus βραβεύτηκε για τον σχεδιασμό την τιμή και την απόδοση του. Η νοκια θα ανακάμψει με τα χρόνια γτ ξύπνησε ... γλύτωσε από την Microsoft και τα windows phone (που προσωπικά τα δούλεψα 4 χρόνια μου άρεσαν πολύ ... αλλά δεν τα υποστήριξε σωστά ).

Και μην Ακούσω από κάτω κανέναν να λέει πάλι για κινεζική νοκια και βλακείες ...

HMD εταιρία φινλανδική ... με έδρα Φινλανδία ... απέναντι ακριβώς από την νοκια ( μια αναζήτησή στο Wikipedia και στο google maps θα σας πείσει )

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

@NT1G μήπως το utility patent αναφέρεται σε "ύλη" (πχ hardware, χημεία φαρμάκων κλπ) και όχι λογισμικό; Είχα την εντύπωση πως για λογισμικό ήταν μικρότερη η διάρκεια και στις κάμερες κινητών το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το λογισμικό.

Αν και θυμάμαι ότι είχε η nokia μέχρι και nd filter.

Δημοσ.

Και δεν νομίζω ότι η τεχνολογία πίσω από το pureview έχει τεράστια σημασία σήμερα, pixel oversampling δεν κάνει και το Huawei P20 pro;

Σκοπός είναι, πέρα από το όνομα, να δουλέψουν, αν μπορούν, και πάνω σε κάτι αντίστοιχα επαναστατικό σε επίπεδο ευρεσιτεχνίας.

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Antretng είπε

Δυστυχώς δεν έχουν περάσει τα 20 χρόνια ακόμη.

1 λεπτό πριν, Voodooman είπε

Και δεν νομίζω ότι η τεχνολογία πίσω από το pureview έχει τεράστια σημασία σήμερα, pixel oversampling δεν κάνει και το Huawei P20 pro;

Σκοπός είναι, πέρα από το όνομα, να δουλέψουν, αν μπορούν, και πάνω σε κάτι αντίστοιχα επαναστατικό σε επίπεδο ευρεσιτεχνίας.

Το απλοποιείς όσο δεν πάει. Υπάρχουν δεκάδες αλγόριθμοι από πίσω για post processing.

3 λεπτά πριν, Antretng είπε

@NT1G μήπως το utility patent αναφέρεται σε "ύλη" (πχ hardware, χημεία φαρμάκων κλπ) και όχι λογισμικό; Είχα την εντύπωση πως για λογισμικό ήταν μικρότερη η διάρκεια και στις κάμερες κινητών το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το λογισμικό.

Αν και θυμάμαι ότι είχε η nokia μέχρι και nd filter.

15 χρόνια, το λιγότερο, είναι για τα design patents, τα υπόλοιπα είναι 20.

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Voodooman είπε

Αν δεις φωτογραφία από το p20 pro και από το 1020 ημέρα ... θα καταλάβεις ότι η Huawei ούτε και πλησίασε ...  ρίξε μια μάτια 1020 συγκριτικά με το mate 10

Και ενάντια στο p20 pro

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, dimitrisdim14 είπε

Αν δεις φωτογραφία από το p20 pro και από το 1020 ημέρα ... θα καταλάβεις ότι η Huawei ούτε και πλησίασε ...  ρίξε μια μάτια 1020 συγκριτικά με το mate 10

Και ενάντια στο p20 pro

Το θέμα είναι ότι οι εταιρείες δεν βάζουν τόσο μεγάλους αισθητήρες. Και αν βάλουν (πχ p20 pro) έχουν μια περισσότερο main stream προσέγγιση που θα το χουν σκίσει στο noise reduction, sharpening, contrast κλπ

9 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

15 χρόνια, το λιγότερο, είναι για τα design patents, τα υπόλοιπα είναι 20.

Οκ, σας ευχαριστώ και τους δύο. Όσο ζεις μαθαίνεις :)

Επεξ/σία από Antretng
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Antretng είπε

Το θέμα είναι ότι οι εταιρείες δεν βάζουν τόσο μεγάλους αισθητήρες. Και αν βάλουν (πχ p20 pro) έχουν μια περισσότερο main stream προσέγγιση που θα το χουν σκίσει στο noise reduction, sharpening, contrast κλπ

Αυτό είναι το κακό ότι «πειράζουν» πολύ τα αποτελέσματα της κάμερας με διάφορους αλγόριθμους και όλα τελικά φαίνονται φιλτραρισμένα και oversharpening και over saturated... ειδικά η Huawei το έχει παρακάνει με φίλτρα ομορφιάς και περίεργα boost στα χρώματα ... με αποτέλεσμα μια αφύσικη φωτογραφία ...ελκιστυκη μεν στις oled οθόνες ... αλλά αφύσικη ... 

Επεξ/σία από dimitrisdim14
  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, dimitrisdim14 είπε

Αυτό είναι το κακό ότι «πειράζουν» πολύ τα αποτελέσματα της κάμερας με διάφορους αλγόριθμους και όλα τελικά φαίνονται φιλτραρισμένα και oversharpening και over saturated... ειδικά η Huawei το έχει παρακάνει με φίλτρα ομορφιάς και περίεργα boost στα χρώματα ... με αποτέλεσμα μια αφύσικη φωτογραφία ...

Δυστυχώς δεν είναι μονο η huawei. Είναι πολύ λίγες οι συσκευές που έχουν φυσικό αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή έχω ένα u11, με τρώει το χέρι μου να αλλάξω κινητό αλλά ειλικρινά δεν ξέρω που να πάω. Και δεν είναι ότι ψάχνω καλύτερη ή εξίσου καλή κάμερα αλλά απλά να μην είναι αφύσικο το αποτέλεσμα.

Πάντως η nokia ήταν πολύ μπροστά. Ακόμα χαζεύεις φωτογραφίες των (τότε) συσκευών της.

Επεξ/σία από Antretng
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά έχω κρατήσει το lumia 950 xl ακόμη. Έχω android φυσικά τώρα. Το πόσο καλές φωτογραφίες τραβάει, και βίντεο 4Κ χωρίς κόπο, και 1080p@60 fps χωρίς ποτέ σπάσιμο. Όλα με optical stabilization, noise reduction χωρίς να χάνονται οι λεπτομέρειες, φοβερές νυχτερινές. Και όλα αυτά πριν 3 χρόνια. Τώρα έχουμε πήξει στο oil-painting effect και noise-reduction. Βγαίνει ναυαρχίδα και μπαίνω DXOMARK να δω με zoom αν έχει λεπτομέρεια η εικόνα αλλά τζίφος.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Antretng είπε

Δυστυχώς δεν είναι μονο η huawei. Είναι πολύ λίγες οι συσκευές που έχουν φυσικό αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή έχω ένα u11, με τρώει το χέρι μου να αλλάξω κινητό αλλά ειλικρινά δεν ξέρω που να πάω. Και δεν είναι ότι ψάχνω καλύτερη ή εξίσου καλή κάμερα αλλά απλά να μην είναι αφύσικο το αποτέλεσμα.

Πάντως η nokia ήταν πολύ μπροστά. Ακόμα χαζεύεις φωτογραφίες των (τότε) συσκευών της.

Πήγα από Lumia 950xl σε Samsung s8 ... Μου κακοφάνηκε πολύ η κάμερα του s8... με χάλασε αρκετά ...έλειπε αυτή η φυσικότητα του νοκια... είχα και το 1020 παλαιότερα ... δεν υπάρχει σύγκριση ... η Huawei έκανε εξαιρετική δουλειά στην κάμερα της την νύχτα ... εκεί αξίζει συγχαρητήρια μόνο ... τώρα αυτά τα AI FEATURES είναι απλά τρίκ αλγορίθμων ... 

τα καλύτερο αποτέλεσμα το έχει το pixel πλέον κατά την γνώμη μου ...

4 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Παιδιά έχω κρατήσει το lumia 950 xl ακόμη. Έχω android φυσικά τώρα. Το πόσο καλές φωτογραφίες τραβάει, και βίντεο 4Κ χωρίς κόπο, και 1080p@60 fps χωρίς ποτέ σπάσιμο. Όλα με optical stabilization, noise reduction χωρίς να χάνονται οι λεπτομέρειες, φοβερές νυχτερινές. Και όλα αυτά πριν 3 χρόνια. Τώρα έχουμε πήξει στο oil-painting effect και noise-reduction. Βγαίνει ναυαρχίδα και μπαίνω DXOMARK να δω με zoom αν έχει λεπτομέρεια η εικόνα αλλά τζίφος.

Έχω καιρό να σε πετύχω ... απο τότε που έδωσα το νοκια και σταμάτησα να μπαίνω στο θέμα των windows phone ...τι χρησιμοποιείς σήμερα ?

LUMIARA  δύναμη ..εγώ το έδωσα και το μετάνιωσα άσχημα 

Επεξ/σία από dimitrisdim14
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...