Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας, 

Θέλω να αγοράσω έναν ευρυγώνιο φακό για Nikon D3400, σχεδόν αποκλειστικά για φωτογραφίες τοπίων. Δεν με ενδιαφέρει τόσο η αστροφωτογραφία (άρα και το να δουλέψω σε ανοιχτό διάφραγμα). Έχω δει σχεδόν όλους τους φακούς της κατηγορίας αλλά δεν ξέρω προς τα πού να κλίνω. Κάποια πρόταση; 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Το μόνο που με προβλημάτιζε στον Tokina ήταν το αν θα ήταν χρηστικός στα mm του, αλλά θεωρώ πως σε συνδυασμό και με έναν 17-50 π.χ. αργότερα θα είμαι καλυμμένος. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, DrStein είπε

60 ευρω πιο ακριβoς μεν, πιο φωτεινος δε ;)

Παλιά θα συμφωνούσα, αλλά πλέον , εφόσον δεν μιλάμε για φίλμ , θεωρώ τα διαφράγματα πιο ανοιχτά από f=3.5 , ψιλοάχρηστα , εφόσον μιλάμε για τοπία , κτίρια κτλ 

(χρήσιμα είναι για πορτραίτα και bokeh , αλλά όχι σε εστιακές αποστάσεις wide ). 

Έχεις πολύ καλύτερο εύρος πεδίου με πιο κλειστά διαφράγματα. 

Το vr για χαμηλούς φωτισμούς το θεωρώ χρησιμότερο . 

Π.χ. θα προτιμούσα f=4 με 1/10 με vr , παρά f=2.8 με 1/50 , χωρίς vr. Πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. 

• Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Παλιά θα συμφωνούσα, αλλά πλέον , εφόσον δεν μιλάμε για φίλμ , θεωρώ τα διαφράγματα πιο ανοιχτά από f=3.5 , ψιλοάχρηστα , εφόσον μιλάμε για τοπία , κτίρια κτλ 

(χρήσιμα είναι για πορτραίτα και bokeh , αλλά όχι σε εστιακές αποστάσεις wide ). 

Έχεις πολύ καλύτερο εύρος πεδίου με πιο κλειστά διαφράγματα. 

Το vr για χαμηλούς φωτισμούς το θεωρώ χρησιμότερο . 

Π.χ. θα προτιμούσα f=4 με 1/10 με vr , παρά f=2.8 με 1/50 , χωρίς vr. Πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. 

Το πιο σημαντικο σε υπερευρυγωνιους δεν ειναι το διαφραγμα, αλλα η παραμορφωση και μετα η ποιοτητα στα ακρα.

Καλο θα ηταν να δει κανα συγκριτικο τεστ, και τις βαθμολογιες του dxomark

• Like 1
Δημοσ.

Με τα ποιο ανοιχτά διαφράγματα όμως συνήθως κερδίζεις στο να είσαι το ίδιο sharp νωρίτερα από αυτόυς που δε ξεκινάνε από τέτοια διαφράγματα.

Δηλαδή ο tokina λογικά είναι στα 4.5 (για να βάλω το f του 10-20 που προτάθηκε) πιο sharp από ότι θα είναι ο άλλος στα 4.5 και θα πρέπει να τον πας στρα 6 πχ για να πάρεις το ίδιο αποτέλεσμα και έτσι χρειάζεσαι περισσότερα δευτερόλεπτα/χαμηλοτερες ταχύτητες κλείστρου/περισσότερο ανέβασμα iso κλπ κλπ

Δεν είναι κακός ο 10-20 παρόλαυτα και με μεγαλύτερο εύρος.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...