Juih4 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Γειά σας, Θέλω να αγοράσω έναν ευρυγώνιο φακό για Nikon D3400, σχεδόν αποκλειστικά για φωτογραφίες τοπίων. Δεν με ενδιαφέρει τόσο η αστροφωτογραφία (άρα και το να δουλέψω σε ανοιχτό διάφραγμα). Έχω δει σχεδόν όλους τους φακούς της κατηγορίας αλλά δεν ξέρω προς τα πού να κλίνω. Κάποια πρόταση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michkal91 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Νομίζω ΤΟΚΙΝΑ 11-16 είναι η καλύτερη επιλογή. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Νομίζω ότι για nikon dx, ο φακός είναι χάρισμα για wide και έχει και vr . Θεωρώ ότι δεν έχει ανταγωνισμό . https://www.e-infin.com/eu/item/3345/nikon_af-p_dx_nikkor_10-20mm_f/4.5-5.6g_vr_lens 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrStein Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Κατα τη γνωμη μου ο Tokina 11-16 F2,8 ειναι πολυ καλη επιλογη. https://www.e-infin.com/eu/item/1012/tokina_at-x_11-16mm_f2.8_pro_dx_ii_lens_for_nikon 60 ευρω πιο ακριβoς μεν, πιο φωτεινος δε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Juih4 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Το μόνο που με προβλημάτιζε στον Tokina ήταν το αν θα ήταν χρηστικός στα mm του, αλλά θεωρώ πως σε συνδυασμό και με έναν 17-50 π.χ. αργότερα θα είμαι καλυμμένος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrStein Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Με εναν Sigma 17-50 F2.8 εχεις καλυψει το zoom μεχρι τα 50mm https://www.e-infin.com/eu/item/1038/sigma_af_17-50mm_f2.8_ex_dc_os_hsm_for_nikon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 6 ώρες πριν, DrStein είπε 60 ευρω πιο ακριβoς μεν, πιο φωτεινος δε Παλιά θα συμφωνούσα, αλλά πλέον , εφόσον δεν μιλάμε για φίλμ , θεωρώ τα διαφράγματα πιο ανοιχτά από f=3.5 , ψιλοάχρηστα , εφόσον μιλάμε για τοπία , κτίρια κτλ (χρήσιμα είναι για πορτραίτα και bokeh , αλλά όχι σε εστιακές αποστάσεις wide ). Έχεις πολύ καλύτερο εύρος πεδίου με πιο κλειστά διαφράγματα. Το vr για χαμηλούς φωτισμούς το θεωρώ χρησιμότερο . Π.χ. θα προτιμούσα f=4 με 1/10 με vr , παρά f=2.8 με 1/50 , χωρίς vr. Πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 52 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Παλιά θα συμφωνούσα, αλλά πλέον , εφόσον δεν μιλάμε για φίλμ , θεωρώ τα διαφράγματα πιο ανοιχτά από f=3.5 , ψιλοάχρηστα , εφόσον μιλάμε για τοπία , κτίρια κτλ (χρήσιμα είναι για πορτραίτα και bokeh , αλλά όχι σε εστιακές αποστάσεις wide ). Έχεις πολύ καλύτερο εύρος πεδίου με πιο κλειστά διαφράγματα. Το vr για χαμηλούς φωτισμούς το θεωρώ χρησιμότερο . Π.χ. θα προτιμούσα f=4 με 1/10 με vr , παρά f=2.8 με 1/50 , χωρίς vr. Πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Το πιο σημαντικο σε υπερευρυγωνιους δεν ειναι το διαφραγμα, αλλα η παραμορφωση και μετα η ποιοτητα στα ακρα. Καλο θα ηταν να δει κανα συγκριτικο τεστ, και τις βαθμολογιες του dxomark 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Με τα ποιο ανοιχτά διαφράγματα όμως συνήθως κερδίζεις στο να είσαι το ίδιο sharp νωρίτερα από αυτόυς που δε ξεκινάνε από τέτοια διαφράγματα. Δηλαδή ο tokina λογικά είναι στα 4.5 (για να βάλω το f του 10-20 που προτάθηκε) πιο sharp από ότι θα είναι ο άλλος στα 4.5 και θα πρέπει να τον πας στρα 6 πχ για να πάρεις το ίδιο αποτέλεσμα και έτσι χρειάζεσαι περισσότερα δευτερόλεπτα/χαμηλοτερες ταχύτητες κλείστρου/περισσότερο ανέβασμα iso κλπ κλπ Δεν είναι κακός ο 10-20 παρόλαυτα και με μεγαλύτερο εύρος. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα