lionheart75 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Και εγώ έτσι πιστεύω ότι ο @john_dr τους υποτιμά λίγο. Φιλικά το λέω και εγώ Ειδικά οι quad N3450 και N4200 έχουν αρκετή επεξεργαστική ισχύ για να καλύψουν τις βασικές καθημερινές ανάγκες ενός μέσου χρήστη. Το γεγονός επίσης ότι χρειάζονται fanless ψύξη για μένα είναι πολύ σημαντικό. Αν το συγκεκριμένο έχει και την θερμική συμπεριφορά ενός teclast F7 θα είμαι πολύ ικανοποιημένος. Ελπίζω επίσης να έχει επιλογές στο bios για να κάνεις disable το power limit του επεξεργαστή και να τον αξιοποιήσεις πλήρως. Δεν το έχω παραγγείλει ακόμα, το σκέφτομαι από χτες και ψάχνω να βρω πληροφορίες περισσότερες αλλά δεν υπάρχει ένα λεπτομερές review από κάποιον. Αν τελικά το πάρω και το δουλέψω θα ενημερώσω τι λέει. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2018 από lionheart75
dess Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Για τα χρήματα που κοστίζει και τη χρήση που προορίζεται είναι μια χαρά. Προ ημερών το κοιτούσα στο άμαζον, έτσι ενημερωτικά.. Προσωπικά έψαχνα κάτι με τον p n4200 αλλά και τατσ σκρην και μικρότερο μέγεθος για φορητότητα (πχ acer spin 1 και τα συναφή 11άρια)
TheDevilMayCare Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 https://www.notebookcheck.net/Intel-Pentium-N4200-Notebook-Processor.182736.0.html Cinebench R11.5 - CPU Multi 64Bit median: 2.1 = για 14"αρι (υπερ)αρκετος! 👾 Το προβλημα του φαινεται να ειναι -κρινοντας απο amazon reviews- πως <<quality control>> απλως, δεν υπαρχει! Αν εισαι ατυχος το επιστρεφεις... 😵
Auctionfreak Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) καλησπέρα σε όλους ! Για όποιον το αγοράσει αυτό το πολύ τίμιο μηχανάκι και θέλει να αναβαθμίσει σε M.2 SSD ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ WINDOWS η διαδικασία είναι στο link που παραθέτω παρακάτω... Βασική προϋπόθεση να έχει προμηθευτεί από πριν τον M.2 SSD της αρεσκείας του και να το εγκαταστήσει στην υποδοχή κάτω από το laptop ΠΡΙΝ το ανάψει !..και φυσικά να ακολουθήσει τις οδηγίες του οδηγού.. Καλή επιτυχία Ο ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΔΩ : https://www.iotatablets.com/topic/compatible-mini-ssd/ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://bestlaptopguides.com/amazing-new-iota-slim-14-laptop-to-try-right-now/ Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2018 από Auctionfreak 3 1
lionheart75 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 6 ώρες πριν, Auctionfreak είπε καλησπέρα σε όλους ! Για όποιον το αγοράσει αυτό το πολύ τίμιο μηχανάκι και θέλει να αναβαθμίσει σε M.2 SSD ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ WINDOWS η διαδικασία είναι στο link που παραθέτω παρακάτω... Βασική προϋπόθεση να έχει προμηθευτεί από πριν τον M.2 SSD της αρεσκείας του και να το εγκαταστήσει στην υποδοχή κάτω από το laptop ΠΡΙΝ το ανάψει !..και φυσικά να ακολουθήσει τις οδηγίες του οδηγού.. Καλή επιτυχία Ο ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΔΩ : https://www.iotatablets.com/topic/compatible-mini-ssd/ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://bestlaptopguides.com/amazing-new-iota-slim-14-laptop-to-try-right-now/ Nα σαι καλά φίλε, πολύ χρήσιμο! 1
terry308 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 ~206 pounds με αυτόν τον 120gb https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B01MRPKYXT/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A209TA5WWVKQRY&psc=1 🤔
eaglos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Για χρήση από άτομο που δεν έχει ξαναπιάσει σύγχρονο υπολογιστή, θα είναι οκ για σήμερα. Κρατώ επιφυλάξεις για το αν θα είναι οκ σε 2-3 χρόνια από σήμερα. Όσες φορές είχα την ατυχία να δουλέψω σε κανονικά PC με κανονικό i3 (2016) και 4GB Ram, ήθελα να τα πετάξω από το παράθυρο. Δεν θέλω να σκέφτομαι καν πως θα είναι η φάση σε τέτοιο μηχάνημα με ακόμα χειρότερο cpu και χει- ρότερη ψύξη. Επιπλέον, αν είναι να φτάσει 230-240 με M.2 δίσκο (τι μάρκα και αν παίξει), μήπως απλά να κάνεις υπομονή, να μαζέψεις άλλα 60-70 Ευρώ και να πάρεις με 300 ένα από τα άπειρα και σαφώς καλύτερα μεταχειρισμένα που ανεβαίνουν εδώ;
terry308 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, eaglos είπε Επιπλέον, αν είναι να φτάσει 230-240 με M.2 δίσκο (τι μάρκα και αν παίξει), μήπως απλά να κάνεις υπομονή, να μαζέψεις άλλα 60-70 Ευρώ και να πάρεις με 300 ένα από τα άπειρα και σαφώς καλύτερα μεταχειρισμένα που ανεβαίνουν εδώ; Όπως; Με εγγύηση ( Amazon ) ;; Μιλάμε για 1.33 κιλά και 14" και δεν είπε κανείς ότι είναι για την τρελή χρήση, ενός laptop... Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2018 από terry308 1
eaglos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Έπαιζε HP elite book με i5 4200, 8GB Ram και 256GB Evo στα 250 Ευρώ. 1,33 κιλά τα οποία θα είναι μόνιμα σε ένα τραπέζι για χρήση skype ή για streaming ή facebook. Η εγγύηση amazon είναι καλή διότι όταν δεν θα βγάλεις άκρη με τον m.2 θα μπορείς να το επιστρέψεις και να πάρεις τα λεφτά σου. Δε νομίζω ότι θα το πάρει κάποιος για να το κρατήσεις με τον υπάρχον δίσκο.
lionheart75 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, eaglos είπε Για χρήση από άτομο που δεν έχει ξαναπιάσει σύγχρονο υπολογιστή, θα είναι οκ για σήμερα. Κρατώ επιφυλάξεις για το αν θα είναι οκ σε 2-3 χρόνια από σήμερα. Όσες φορές είχα την ατυχία να δουλέψω σε κανονικά PC με κανονικό i3 (2016) και 4GB Ram, ήθελα να τα πετάξω από το παράθυρο. Δεν θέλω να σκέφτομαι καν πως θα είναι η φάση σε τέτοιο μηχάνημα με ακόμα χειρότερο cpu και χει- ρότερη ψύξη. Επιπλέον, αν είναι να φτάσει 230-240 με M.2 δίσκο (τι μάρκα και αν παίξει), μήπως απλά να κάνεις υπομονή, να μαζέψεις άλλα 60-70 Ευρώ και να πάρεις με 300 ένα από τα άπειρα και σαφώς καλύτερα μεταχειρισμένα που ανεβαίνουν εδώ; Θα μιλήσω για μένα και μόνο, που σαν και μένα θα υπάρχουν και άλλοι χρήστες και για τον λόγο που κοιτάω τέτοιο μηχάνημα. Από pc είμαι πλήρης τόσο από ισχυρό desktop όσο και από ισχυρό laptop. Θέλω όμως κάτι που να είναι αξιοπρεπές και να έχει το δυνατόν καλύτερη φορητότητα ώστε να το χρησιμοποιώ π.χ στο μπαλκόνι όταν κάθομαι ή σε εκδρομές-ταξίδια αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο το βάρος - όγκο ενός 15,6" laptop που θα πηγαίνει πέρα δώθε στο σπίτι και εκτός. Υπάρχουν και tablets στο σπίτι αλλά το tablet έχω το έχω συνδέσει σε φάση ξάπλα στο κρεβάτι ή καναπέ και δεν με καλύπτει στο βαθμό που με καλύπτει κάτι με φυσικό πληκτρολόγιο + touchpad ή ακόμα καλύτερα mouse. Απ την άλλη οι 14" πιστεύω είναι για μένα η χρυσή τομή διάστασης οθόνης και φορητότητας. Οπότε το θέμα δεν είναι, για μένα, να πάρω ένα καλύτερο laptop γενικά ή στα μεταχειρισμένα καθώς έχω. Ψάχνω κάτι που να καλύπτει με το παραπάνω συγκεκριμένες ανάγκες, να είναι οικονομικό και να έχει κάποια διάρκεια στο χρόνο. Για βασική χρήση δεν βλέπω το λόγο να μην έχει διάρκεια και επιπλέον το συγκεκριμένο έχει και after sales υποστήριξη μιας και είναι από Amazon (όχι πως έχω θέμα με αγορές από Κίνα, το αντίθετο). Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2018 από lionheart75 1
dimoskoutr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ απλά μια ερώτηση θέλω να κάνω, λέμε ότι ο επεξεργαστής είναι εντάξει για δουλειές γραφείου, internet, καμιά ταινία μέχρι 4k, κλπ και κάποιοι προσθέτουν "για τώρα"... Δηλαδή τα επόμενα 2-3 χρόνια τι προβλέπεται να αλλάξει στις απαιτήσεις του office, ή θα γίνει mainstream το 8k; Άντε ίσως να ζορίζεται λιγάκι παραπάνω σε τίποτα ιστοσελίδες που θα χρησιμοποιούν κανένα νέο πρότυπο ξέρω γω...ή θεωρείτε ότι εκεί που θα ζορίζεται ένα τέτοιο, ο i3 ή ο core m θα τα πηγαίνουν βούτυρο;;; Η τιμή του είναι εντάξει, είναι από amazon που είναι για μένα το πιο σημαντικό, οπότε γιατί όχι; Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2018 από dimoskoutr 1
john_dr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, lionheart75 είπε Θα ονομάζονταν όλοι atom λοιπόν απλά με διαφορετικούς απλά κωδικούς, δεν θα έμπαιναν σε διαδικασία να τους αλλάξουν ονομασία σε έκαστη κατηγορία. Οι διαφορετικές ονομασίες αυτό είναι , κατηγορίες με τους atom στην βάση. (atom>celeron>pentium >> i3>i5>i7 κλπ) Βασικά για να το κλείσουμε δεν με ενδιαφέρει καθόλου η ονομασία, με ενδιαφέρει ότι είναι vfm επεξεργαστής. Πιστεύεις ότι δεν θα με καλύψει; ειλικρινά ρωτάω. Ξέρω ότι γνωρίζεις από αυτά τα πράγματα και το αρχικό σου ποστάρισμα με παραξένεψε.. Οι Atom δεν είχαν το καλύτερο όνομα οπότε η Intel πήγε και τους έβαλε ονομασίες Celeron και Pentium. Κότσαρε και ένα "Silver" δίπλα και καλά για να μην μπερδέυεται ο κόσμος με τους desktop Celeron και Pentium. Φαίνεται να διατηρεί την ονομασία Atom σκέτη, μόνο στα embedded συστήματα, τα οποία επιλέγονται από άτομα που ξέρουν τι παίζει. Αλλά ο απλός καταναλωτής εμπιστεύεται τα ονόματα Pentium και Celeron, πολύ περισσότερο από αυτό του Atom. Ειλικρινά δεν ξέρω πόσες δεκάδες φορές πρέπει να εξηγήσω το ίδιο πράγμα. Το ότι είναι quad θα σώσει κάπως την κατάσταση στην αποκρισιμότητα του συστήματος. Το ότι είναι Atom σημαίνει ότι μην περιμένεις τρελά πράγματα. Το ότι δεν θα μπορείς να αναβαθμίσεις την μνήμη πέρα από 4GB πάλι θα είναι θέμα. Το ότι δεν ξέρεις αν θα δουλέψει όντως ο M.2 πάλι είναι ρίσκο. Απλά Ελληνικά μιλάω, αλλά δυστυχώς καταλήξαμε να κουβεντιάζουμε με μια νοοτροπία του στυλ "θέλει να απαξιώσει την ανάρτησή μου", οπότε πάμε από άρνηση σε άρνηση. Δε, δε το συνεχίζω. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2018 από john_dr 1
dimoskoutr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Φιλτατε με όλο το σεβασμό νομίζω το πιάνεις από λάθος βάση. Αρχικά να πω ότι θεωρώ ότι εδώ μέσα οι περισσότεροι δεν είναι απλοί καταναλωτές αλλά σκαμπάζουν και κάτι από τεχνολογία... Οπότε το πώς ονομάζει η intel τους επεξεργαστές της δεν αλλάζει την γνώμη των συμμετεχόντων και ιδιαίτερα... Γεγονός παραμένει ότι όπου και να δεις/διαβάσεις reviews για τους appollo lake/gemini lake σχολιάζουν ότι για απλές εργασίες γραφείου, internet με 3-4 tabs ειδικά με edge αλλά και με chrome, youtube 1080p αλλά και 4k και ταινίες μέχρι εκείνες τις αναλύσεις σε φυσιολογικά format οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές με 4gb ram και πάνω παίζουν αξιοπρεπέστατα αν όχι εξαιρετικά... Μην το βλέπεις ότι υπάρχει αυτή η νοοτροπία του θέλει να απαξιώσει την ανάρτηση μου κλπ όπως λες... Είναι απόλυτα φυσιολογικό και ανθρώπινο να έχουμε διαφορετικές γνώμες για κάποιο προϊόν γιατί εξάλλου είναι και διαφορετικές οι ανάγκες μας από το κάθε προϊόν... Παίρνουμε, δοκιμάζουμε, μας εξυπηρετεί έχει καλώς, δεν μας εξυπηρετεί είτε το χρησιμοποιούμε για κάτι άλλο είτε το αφήνουμε στην άκρη και πάμε παρακάτω... Εγώ ας πούμε όπως είπα και στην πρώτη σελίδα του θέματος πήρα την asrock με τον j5005 για htpc... Θα την δοκιμάσω, αν δεν με εξυπηρετεί θα την βάλω στην θέση του q6600 που έχω για το xpenology nas μου... Που θα είναι λουκούμι σίγουρα. Αν μου κάνει για το htpc την κρατάω εκεί 2-3 χρόνια και μπαίνει στο nas μετά. 1
lionheart75 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Πολλά νερά μας κάνει και το Amazon τελευταία. Παραγγελία του iOTA από 28/08 και ακόμα δεν έχει γίνει shipped ενώ το λάπτοπ φαίνεται διαθέσιμο για παραγγελία, όμως στις 179,99 λίρες πλέον. Μου έχει ήδη έρθει ο δίσκος που θα του βάλω και ελπίζω να μην φάω κάνα άκυρο και μου μείνει αμανάτι... Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2018 από lionheart75
Moderators matrixxx Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Moderators Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 12 λεπτά πριν, lionheart75 είπε Πολλά νερά μας κάνει και το Amazon τελευταία. Παραγγελία του iOTA από 28/08 και ακόμα δεν έχει γίνει shipped ενώ το λάπτοπ φαίνεται διαθέσιμο για παραγγελία, όμως στις 179,99 λίρες πλέον. Φετος μεχρι και πανω απο μια βδομαδα εχω αναμεινει μεχρι να γινει shipped παραγγελια απο αμαζον σε διαθεσιμο (in stock) φυσικα προιον. Συνηθως μεσος ορος 4-5 ημερες, σπανια 6-7-8. (και επιπλεον αλλες 8-15 περιπου μεχρι να παραλαβεις) Μιλω για standard shipping και οχι για το πανακριβο express. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα