lionheart75 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Μετά τη φόλα που έφαγα με το Thomson από mediamarkt στα 169€ με τον N3350 Celeron και τον 32 emmc, είπα να μην ξανασχοληθώ με μηχανάκια με τόσο μικρό emmc δίσκο. Και αυτό διότι όποιος διάβασε το νήμα με το συγκεκριμένο Thomson, υπήρξε πρόβλημα συμβατότητας Μ.2 2242 δίσκων καθώς επίσης πρόβλημα στο να εγκαταστηθούν τα windows στον M.2 ssd σε όσους τελικά βρήκαν συμβατό ssd που επιτέλους είδε το μηχάνημα. Το νήμα το παράτησα κάποια στιγμή και το μηχάνημα το πούλησα. Ο λόγος ήταν εκτός του μικρού emmc και ο αδύναμος διπύρηνος επεξεργαστής. Και πάνω που ήμουν το λοιπόν έτοιμος να παραγγείλω το Τeclast F7 με τα 128gb δίσκο και τον quad celeron N3450 στα 254 ευρώ με priority βλέπω το παρακάτω απο Αγγλικό Amazon το οποίο βγαίνει στα 191 ευρώ με τα μεταφορικά, αφήνοντας το Amazon να κάνει τη μετατροπή μιας και έχω κάρτα της Πειραιώς. Όσοι έχετε κάρτα άλλης τράπεζας υπολογίστε 2-3 ευρώ φθηνότερα ανάλογα. Link: https://www.amazon.co.uk/iOTA-Slim-Metal-Laptop-Silver/dp/B0751KQ6FC/ref=sr_1_3 Είναι αυτή τη στιγμή στην χαμηλότερη τιμή του: https://uk.camelcamelcamel.com/iOTA-Slim-Metal-Laptop-Silver/product/B0751KQ6FC Θετικά: -Quad core Pentium N4200 αρκετά ταχύτερος από τον διπύρηνο N3350 του Thomson και από τον τίμιο N3450 του πολύ καλού Teclast F7. -4GB ram -Οθόνη FHD IPS -Full metal body -Έχει υποδοχή M.2 2242 ssd σύμφωνα με τα σχόλια των αγοραστών που διάβασα, αφαιρώντας το μικρό καπάκι από κάτω. Αρνητικά: -Mόνο 32gb emmc -Δεν διάβασα όλα τα reviews αλλά διάβασα κάποιον που κατάφερε να εγκαταστήσει τα windows στον M.2 που του έβαλε. Αυτό λοιπόν με επιφύλαξη καθώς δεν βρήκα κάποιο review στο youtube. Όπως και να χει είναι δυνατότερο από το Thomson και στα χρήματα αυτά δεν βρίσκεις 14άρι FHD ips με τον Quad Pentium N4200. Θα την πέσω για ύπνο μιας και δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω εγώ, αν και το σκέφτομαι σοβαρά. Πάντως αξίζει σε αυτά τα χρήματα. Υπολογίστε σε δεύτερο χρόνο άλλα 40 ευρώ για M.2 2242 SSD δηλαδή 230 ευρώ σύνολο που και πάλι εξαιτίας δυνατότερου cpu αξίζει παραπάνω από το Teclast F7 και κοστίζει λιγότερο (254 με priority αυτή τη στιγμή το teclast F7 απο Gearbest, το Banggood το στέλνει δυστυχώς μόνο με EMS). https://www.skroutz.gr/s/12708021/TeamGroup-M-2-SSD-Lite-128GB.html Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2018 από lionheart75 5
parlapipas25 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Με αυτο το μεγαθήριο τι μπορείς να τρέξεις; Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2018 από parlapipas25 1 1
john_dr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 8 ώρες πριν, lionheart75 είπε με τον N3350 Celeron Συγνώμη αλλά όταν πας από Atom(N3350), ξανά σε Atom(N4200), μάλλον πας γυρεύοντας να ξανά περάσεις μία από τα ίδια. Και έχεις και πάλι να μπλέξεις με 32GB eMMC. Συμβουλή, απέφυγε οτιδήποτε είναι Atom. Ναι, είναι φτηνά, αλλά οι Atom δεν είναι core. 1 1 1
iguana Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Για την μητέρα μου που το θέλει μόνο για ίντερνετ και για να περνάει τις φωτό από το κινητό θα είναι αρκετό φαντάζομαι;
lionheart75 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, john_dr είπε Συγνώμη αλλά όταν πας από Atom(N3350), ξανά σε Atom(N4200), μάλλον πας γυρεύοντας να ξανά περάσεις μία από τα ίδια. Και έχεις και πάλι να μπλέξεις με 32GB eMMC. Συμβουλή, απέφυγε οτιδήποτε είναι Atom. Ναι, είναι φτηνά, αλλά οι Atom δεν είναι core. Κάπου μπερδεύεσαι, ο N4200 είναι apollo lake quad core pentium processor. Mια σκάλα πάνω απο Celeron και μια σκάλα κάτω απο i3 (ανάμεσα τους). Oι atom είναι στην βάση της πυραμίδας, κάτω απο τους Celeron (όπως ο N3350 που ανέφερα) και δεν έχουν καμία σχέση με τον pentium N4200. 9 λεπτά πριν, iguana είπε Για την μητέρα μου που το θέλει μόνο για ίντερνετ και για να περνάει τις φωτό από το κινητό θα είναι αρκετό φαντάζομαι; Κάνει τα πάντα ανετότατα. Να φανταστείς ότι σηκώνει και παιχνίδια με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του ο N4200 (την intel HD 505). Είναι πολύ καλό μηχάνημα στα χρήματα αυτά, αντίστοιχα laptops 15.6" με το ίδιο chipset κάνουν ~300 ευρώ. Mπορείς να αναζητήσεις στο youtube videos με τον N4200, ακόμα και ο celeron Ν3450 o quad τα κάνει όλα αυτά άνετα και είναι υποδεέστερος από τον N4200. https://ark.intel.com/products/95592/Intel-Pentium-Processor-N4200-2M-Cache-up-to-2_5-GHz Μη θάβετε κάτι αν δεν ξέρετε περί τίνος πρόκειται. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2018 από lionheart75 2 1
terry308 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Αν όντως παίρνει 2242 και Windows τότε θα το σκεφτόμουν καλύτερα για αντικατάσταση ενός core2duo 15" 10ετιας, ήμουν ήδη σε αναζήτηση αντικαταστατη του... και ομολογουμένως έχει ωραία τιμή...
lionheart75 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, parlapipas25 είπε Με αυτο το μεγαθήριο τι μπορείς να τρέξεις; Αναφέρθηκα στο αρχικό πόστ σε μεγαθήριο; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το σχόλιό σου, βοήθησέ με να καταλάβω. Απ την άλλη για κάτω από 200 ευρώ το μηχάνημα με βάση τα χαρακτηριστικά του είναι παραπάνω από αξιοπρεπές, εδώ βρίσκεις τους σάπιους atoms σε αυτά τα χρήματα. Το μόνο μείον είπαμε ο 32 emmc αλλά αναβαθμίζεται με επιπλέον δίσκο M.2 2242. 1 λεπτό πριν, terry308 είπε Αν όντως παίρνει 2242 και Windows τότε θα το σκεφτόμουν καλύτερα για αντικατάσταση ενός core2duo 15" 10ετιας, ήμουν ήδη σε αναζήτηση αντικαταστατη του... και ομολογουμένως έχει ωραία τιμή... Συμφωνα με τα γραφόμενα όσων το πήραν, παίρνει κανονικά M.2 2242, Μάλιστα κάποιος εγκατέστησε τα windows 10 με φλασάκι σε αυτόν. Το σκέφτομαι σοβαρά και αν και δεν το είχα στα σχέδια μάλλον θα το πάρω. 5
dimoskoutr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, parlapipas25 είπε Με αυτο το μεγαθήριο τι μπορείς να τρέξεις; Office, chrome με 5-6 tabs, netflix, youtube 1080p... Όχι και άσχημα για κάτι που οι περισσότεροι το μπερδεύουν με τους atom ε; Α και ένας παρόμοιος σε αυτή την κατηγορία περίπου,άντε μισο κλικ επάνω, ο j5005 είναι πια στην ίδια ισχύ με έναν q6600, με 10 φορές μικρότερο tdp, σε τιμή pentium...ε κατι κάνουν καλά και αυτά τα "μεγαθήρια"... Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2018 από dimoskoutr 4
terry308 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Σκεφτόμουν το tablet Chuwi Hi9 Pro 4G ή ένα netbook για internet κυρίως και μουσική σε μπαλκόνι , ώστε να μην σκίζω την μπαταρία του κινητού και να αντικαταστήσει το 15.6" laptop , σα φορητοτητα το του θέματος θα είναι οκ? Σαν απόδοση και αντοχή στο μέλλον θα είναι καλύτερο πιστεύω... Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2018 από terry308
parlapipas25 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 15 λεπτά πριν, terry308 είπε Σκεφτόμουν το tablet Chuwi Hi9 Pro 4G ή ένα netbook για internet κυρίως και μουσική σε μπαλκόνι , ώστε να μην σκίζω την μπαταρία του κινητού και να αντικαταστήσει το 15.6" laptop , σα φορητοτητα το του θέματος θα είναι οκ? Σαν απόδοση και αντοχή στο μέλλον θα είναι καλύτερο πιστεύω... Όλα αυτά χωρίς να σου βγάλει το λάδι;
lionheart75 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε Όλα αυτά χωρίς να σου βγάλει το λάδι; Για βασική αλλά και για πιο απαιτητική χρήση πάει νερό. Εδώ τρέχει παιχνίδια. Το μόνο μείον είναι ο μικρός emmc αλλά με 40 ευρώ παραπάνω λύνεται το θέμα με έναν m.2 ssd. Έβαλα link ssd στο αρχικό πόστ. 25 λεπτά πριν, terry308 είπε Σκεφτόμουν το tablet Chuwi Hi9 Pro 4G ή ένα netbook για internet κυρίως και μουσική σε μπαλκόνι , ώστε να μην σκίζω την μπαταρία του κινητού και να αντικαταστήσει το 15.6" laptop , σα φορητοτητα το του θέματος θα είναι οκ? Σαν απόδοση και αντοχή στο μέλλον θα είναι καλύτερο πιστεύω... Εμένα δεν με βολεύουν τόσο τα tablets αν και έχω 2. Προτιμώ φυσικό keyboard με trackpad από touch. Το συγκεκριμένο από άποψη φορητότητας είναι πολύ καλό δεν το συζητάμε, είναι λεπτό και πανάλαφρο όπως και όλα τα 14άρια παρόμοια κινεζικά laptops. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2018 από lionheart75 1
dimoskoutr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 15 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε Όλα αυτά χωρίς να σου βγάλει το λάδι; Σαν cpu τα κάνει κανονικά όλα αυτά που είπαμε, προσοχή φυσικά θέλει το γεγονός ότι είναι κινεζικό όπου μπορεί να σου τύχει τίποτα κουφό... Εμένα ας πούμε πέρυσι τα Χριστούγεννα που πήρα ένα 15άρι κινέζικο με παρόμοιο επεξεργαστή για την πεθερά πριν λίγες μέρες που πήγα σπίτι και είπα να τον χρησιμοποιήσω μου φώναξε "πρόσεχε στο άνοιγμα"... Τι να δω...ο ένας μεντεσές της οθόνης είχε ξεβιδωθει από το κυρίως σώμα και πίεζε τρελά το πίσω καπάκι στο άνοιγμα...ξεβιδωμα όλο το πίσω καπάκι, βιδωμα καλά του μεντεσέ, κλείσιμο πάλι, δοκιμή ότι όλα καλά... βαβούρα γενικώς... Το μηχανάκι σαν ισχύ είναι μια χαρά αλλά έτυχε μανούρα λόγω φθηνής/κακής κατασκευής ή quality control... Είναι ρίσκο γενικά αλλά αυτό που υπάρχει εδώ είναι από amazon οπότε δεν νομίζω να υπάρχει θέμα με αλλαγή/αντικατάσταση κλπ... 1
Ntinaras Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, dimoskoutr είπε Office, chrome με 5-6 tabs, netflix, youtube 1080p... Όχι και άσχημα για κάτι που οι περισσότεροι το μπερδεύουν με τους atom ε; Α και ένας παρόμοιος σε αυτή την κατηγορία περίπου,άντε μισο κλικ επάνω, ο j5005 είναι πια στην ίδια ισχύ με έναν q6600, με 10 φορές μικρότερο tdp, σε τιμή pentium...ε κατι κάνουν καλά και αυτά τα "μεγαθήρια"... Ενδιαφερον, στο λαπτομ μου εχω τον i3 4005u και σερνεται σε εκνευριστικο βαθμο, παρ ολο που εχει 6gb ram και ssd 850 evo Ο επεξεργαστης ειναι ολη την ωρα στο 50 με 100% ακομα και οταν απλα κανω σερφαρισμα...
papafigos84 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 11 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Ενδιαφερον, στο λαπτομ μου εχω τον i3 4005u και σερνεται σε εκνευριστικο βαθμο, παρ ολο που εχει 6gb ram και ssd 850 evo Ο επεξεργαστης ειναι ολη την ωρα στο 50 με 100% ακομα και οταν απλα κανω σερφαρισμα... Περιεργο. Στο browsing θα επρεπε να κανεις πλακα. Μηπως εχει καποιο αλλο θεμα; Απο θερμοκρασιες εισαι οκ; Το εχεις καθαρισει καθολου; Κανενα φορματ δοκιμασες; Με λιγο καλυτερο συστημα, i36006u, 8gb ram, ssd kingston a400, παει σφαιρα με 10+ tabs στον chrome, και αλλος browser ταυτοχρονα, viber, και πολλες φορες και netflix και 1-2 ακομα αντιστοιχα προγραμματακια. Ασχετο, αλλα υπερβολη ο evo γι αυτο το συστημα. 1
chocorello Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Ενδιαφερον, στο λαπτομ μου εχω τον i3 4005u και σερνεται σε εκνευριστικο βαθμο, παρ ολο που εχει 6gb ram και ssd 850 evo Ο επεξεργαστης ειναι ολη την ωρα στο 50 με 100% ακομα και οταν απλα κανω σερφαρισμα... Υπερβολικό ακούγεται, είτε μπαίνεις σε φορτωμένα sites είτε τα windows κάνουν τα "δικά" τους... Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2018 από chocorello 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα